17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σύλληψη για «φρουτάκια» στην Καρδίτσα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας εντοπίστηκε σήμερα (30-12-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – καφενείο, στο οποίο διεξαγόταν το παράνομο τυχερό παίγνιο τύπου «φρουτάκια – τρίλιζα».

- Advertisement -

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ημεδαπός ηλικίας 50 ετών, καθώς και ένας ακόμη 57χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα.

Κατά τον έλεγχο, κατέλαβαν τον ιδιοκτήτη να έχει θέσει σε λειτουργία έναν (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή, στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό για τη διενέργεια του προαναφερόμενου τυχερού παιγνίου, στο οποίο συμμετείχε ο 57χρονος, ως παίκτης.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των (145) ευρώ από τη κατοχή του ιδιοκτήτη.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί «παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών» θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Συνελήφθη στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος μετέφερε με ταξί και προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οικογένεια αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας

Αναζητείται η ιδιοκτήτρια του οχήματος, ενώ κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά σε ευρώ και βουλγαρικά λέβα

Συνελήφθη, χθες (29-12-2014) το βράδυ στη χ/θ 372 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη να μεταφέρει και να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας με ταξί, με πινακίδες κυκλοφορίας βουλγαρικών Αρχών και ιδιοκτησίας 47χρονης ομοεθνούς του, μία οικογένεια αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας και συγκεκριμένα τον 37χρονο πατέρα, τη συνομήλική του μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αγόρι και κορίτσι αντίστοιχα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι υπήκοοι Συρίας, στερούμενοι παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα κατά το παρελθόν, ενώ συμφωνήθηκε η μεταφορά της οικογένειας με το ταξί, από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, έναντι του χρηματικού ποσού των διακοσίων (200) ευρώ.

Το εν λόγω όχημα κατασχέθηκε, καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM, το χρηματικό ποσό των (45) ευρώ και των (95) βουλγαρικών λέβα από την κατοχή του οδηγού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, στον οποίο θα υποβληθεί και η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των ενηλίκων υπηκόων Συρίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.
Εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν έξι άτομα και συγκεκριμένα ο προσωρινά υπεύθυνος, μία υπάλληλος που εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και τέσσερις παίκτες

Αναζητείται ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με τα παρελκόμενά τους, προπληρωμένες κάρτες και αποδείξεις αυτών, καθώς και το χρηματικό ποσό των (780) ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας εντοπίστηκε χθες (29-12-2014) το βράδυ στην πόλη, καφενείο – κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ημεδαπός ηλικίας 48 ετών, μία 28χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αρμενίας, εργαζόμενη ως σερβιτόρα, καθώς και τέσσερις παίκτες, από τους οποίους ένας 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 38 και 63 ετών.

Επιπλέον, αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ημεδαπός ηλικίας 37 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα.

Κατά τον έλεγχο, κατέλαβαν τον προσωρινά υπεύθυνο και τη σερβιτόρα να διοργανώνουν την διενέργεια των τυχερών παιγνίων«φρουτάκια» και «TEXAS HOLDEM POKER», έχοντας θέσει σε λειτουργία έναν κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (server), αποτελούμενο από δυο (2) κεντρικές μονάδες με διασυνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους δώδεκα (12) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε τέσσερις (4) οθόνες των οποίων εμφανίζονταν τα απαγορευμένα τυχερά παίγνια, στα οποία συμμετείχαν οι παίκτες.

Από το χώρο του καταστήματος και από την κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής (server),
• οι δώδεκα (12) διασυνδεδεμένοι σ’ αυτόν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους,
• πλήθος προπληρωμένων καρτών και αποδείξεις αυτών,
• μεγάλος αριθμός φωτοαντιγράφων εγγράφων με στοιχεία ταυτότητας φυσικών προσώπων – παικτών,
• χειρόγραφες σημειώσεις και καταστάσεις παικτών, καθώς και
• το χρηματικό ποσό των (780) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί «παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών» θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ