26.1 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σύσκεψη Δημόπουλου -Κοντού για τις συμβάσεις των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Τα θέματα του ΕΟΠΥΥ, και κυρίως εκείνα που αφορούν στις συμβάσεις των γιατρών με τον Οργανισμό, βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στην ατζέντα του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Δημόπουλου.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης ο υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα των συμβάσεων των συνεργαζόμενων γιατρών, με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, να σημειώνει πως το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας, έχει δώσει παράταση στις ισχύουσες συμβάσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Όπως διευκρίνισε ωστόσο ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, οι παραπάνω συμβάσεις θα επικυρωθούν με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των συμβεβλημένων γιατρών.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στη φάση της διαβούλευσης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) βρίσκεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων με νέο πλαίσιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους γιατρούς να συμμετάσχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων. ” Στόχος όλων των πλευρών είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015″ ανέφερε ο κ. Κοντός.

- Advertisement -

πηγη:http://www.stogiatro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ