14.4 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τί είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο; Είναι πιο ασφαλές από τα συμβατικά τσιγάρα;

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μοιάζουν με συμβατικά τσιγάρα. Όπως λοιπόν και τα συμβατικά τσιγάρα, περιέχουν νικοτίνη. Λειτουργούν ως εξής: Ένας ψεκαστήρας θερμαίνει ένα υγρό που περιέχει νικοτίνη, μετατρέποντάς το σε ατμό το οποίο μπορεί ο καπνιστής να εισπνεύσει και να δημιουργηθεί ένα σύννεφο καπνού το οποίο μοιάζει με τον καπνό του τσιγάρου.

- Advertisement -

Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούνασφαλή εναλλακτική των συμβατικών τσιγάρων. Παρά ταύτα, ο ΟργανισμόςΔιαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειώναμφισβητεί την ασφάλεια αυτών των προϊόντων. Όταν ο FDA ανέλυσεδείγματα από δυο δημοφιλείς μάρκες, διαπίστωσε μεταβλητές ποσότητεςνικοτίνης και ίχνη τοξικών χημικών, συμπεριλαμβανομένων και ουσιών πουδιαπιστωμένα προκαλούν καρκίνο (καρκινογόνες ουσίες). Η διαπίστωσηαυτή προέτρεψε τον Οργανισμό Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων ναεκδώσει προειδοποίηση για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία πουσυνδέονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Έως ότου διευκρινιστούν καλύτερα οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία, η ασφαλής επιλογή είναι η αποχή από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Υπάρχουν αρκετές εγκεκριμένες φαρμακευτικές επιλογές για τη θεραπεία της αποχής από της καπνιστική συνήθεια, οι οποίες έχουν αποδειχτεί ασφαλείς και αποτελεσματικές.

πηγή:www.mayoclinic.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ