21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα Γρεβενά υποδέχονται την Τιμία Κάρα του Οσίου Νικάνορος

Σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 η πόλη των Γρεβενών υποδέχεται πάνδημα την Τίμια Κάρα του Οσίου Νικάνορος του Θαυματουργού από την Ιερά Μονή Ζάβορδας που πανηγυρίζει.

- Advertisement -

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016
Ώρα 19.00: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου, στο ιστορικό Ρολόι της πόλης (Πλατεία Ελευθερίας), Λιτανεία προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διά της οδού Κων/νου Ταλιαδούρη.
Ώρα 19.30: Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016
Ώρα 7:00 έως 10:00: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ώρα 19.00: Εσπερινός και Παράκλησις του Οσίου Νικάνορος.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016
Ώρα 7:30 έως 9:30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 19.00: Εσπερινός και Ευχέλαιο.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016
Ώρα 7:30 έως 9:30: Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
Ώρα 20.00 έως 00:30: Ιερά Αγρυπνία.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016
Ώρα 7:30 έως 10:00: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Χαιρετισμοί του Οσίου Νικάνορος. Αμέσως μετά αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Οσίου διά την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΑΒΟΡΔΑΣ.

Παρακαλούνται φιλεόρτιοι Χριστιανοί να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου και να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Μήνυμα του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ προς τον Ιερό κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών

Αγαπητοί πατέρες και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά

Η Δυτική Μακεδονία σεμνύνεται για το μεγάλο δώρο της παρουσίας του Οσίου Νικάνορος στην περιοχή μας και για το ιστορικό μοναστήρι Του. Η μορφή του Οσίου Νικάνορος αποτελεί για όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας σημείο αναφοράς στη ζωή του καθενός και κάθε περιοχή της είναι συνδεμένη με την παρουσία του Αγίου. Η ευλάβεια και η λατρεία των Δυτικομακεδόνων στο πρόσωπο του Οσίου Νικάνορος, από παλαιά είναι κυρίαρχη σ’ όλους μας και η ζωντανή παρουσία του Οσίου στη ζωή του καθενός μας, πηγή θαυμάτων και αγιασμού· αυτό άλλωστε δείχνει η μακραίωνη παράδοση της μεταφοράς των αγίων Λειψάνων σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Μακεδονίας για τον αγιασμό των πιστών και ευλογία κάθε τόπου. Όμως η πόλις των Γρεβενών στερείται αυτής της ευλογίας και πνευματικής επικοινωνίας με τον Όσιο Νικάνορα, παρ’ ότι η σεβασμία και ιστορική Μονή της Ζάβορδας, όπως είναι γνωστό το μοναστήρι του Οσίου, ανήκει εις την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών.

Για τους λόγους αυτούς – στα πλαίσια της πνευματικής φροντίδας και του πνευματικού ανεφοδιασμού των κατοίκων της περιοχής μας, αποφασίσαμε την καθιέρωση της μεταφοράς της Αγίας Κάρας του Οσίου Νικάνορος στα Γρεβενά, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου κάθε χρόνο και την παραμονή της στον Μητροπολιτικό Ναό για τρεις ημέρες, για να μπορούν και οι πιστοί απ’ όλη την επαρχία να προσκυνήσουν τον άγιο. Τις ημέρες αυτές θα γίνονται διάφορες ακολουθίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητροπόλεως.

Πιστεύουμε πως με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους μας, να αποδίδουμε στον προστάτη Άγιό μας την οφειλομένη τιμή.

Με πατρικές ευχές και ευλογίες

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΑΒΙΔ

πηγη:http://www.vimaorthodoxias.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ