15.7 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΤΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ του 2016 στη γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη

Θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου – «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» και στους συνδιοργανωτές για την από κάθε άποψη επιτυχή εκδήλωση της κορυφαίας ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης του Μαυρομματιανού  Στρατάρχη Γ. Καραϊσκάκη.

- Advertisement -

Στιγμές κάλλους, συγκίνησης και υπερηφάνειας επικράτησαν στη πλατεία του χωριού, που ζήσαμε σήμερα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, 02-05-2016, στιγμές που…, «θυμάσαι ότι είσαι ακόμα Έλληνας, αντιπαραθέτεις τον εαυτό σου μπροστά στον Ήρωα και συλλογάσαι αν το χώμα που πατάς το τιμάς, το λατρεύεις και το προσκυνάς και αν την ιστορία αυτού του τόπου τη μεταλαμπαδεύεις στα παιδιά σου…» (11-11-2009)

Στη σημερινή Νέα Τάξη Πραγμάτων, που μεταξύ άλλων σαν οδοστρωτήρας καταπατεί και ισοπεδώνει αξίες και ήθη, Ιστορίες και Πολιτισμούς δημιουργώντας μια ατέρμονη-αφίσικη Παγκόσμια Κοινωνία ά π ο ρ η από κάθε άποψη, χειραφετημένη και με αλλοιωμένη τη μνήμη, η διατήρηση της φυλής μας, των αξιών και της Ιστορίας της, επιβάλλεται. Κι αυτή η αλλοίωση και μετατροπή της Παγκόσμιας Κοινωνίας σε «όχλο» περασμένων αυτοκρατοριών επιτυγχάνεται διότι τη θέση των Εθναρχών την έχουν εξοστρακίσει διάφορες προσηλωμένες μαριονέτες ή υπηρέτες, αν θέλετε. Βέβαια και στην εποχή του Στρατάρχη Γ. Καραϊσκάκη υπήρχαν τέτοια συμβάντα που δημιουργούσαν διάφοροι κερατάδες, αλλά ο Καραϊσκάκης είχε τον τρόπο του να τους βάζει στη θέση τους… Οι απαντήσεις που έστελνε στον αντίπαλο είναι μνημειώδεις με πιο γνωστή αυτή: «Έλα, σκ@τότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε » από ημάς» συνθήκην με » έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» – Άμα ζήσω, θα τους γαμ@σω. Άμα πεθάνω, θα μου κλ@σουν τον πο@τσο!»

Αθάνατε Καραϊσκάκη! Αιωνία η μνήμη σου!

Βάιος Φασούλας – Μαυρομμάτι 02 Μαΐου 2016

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ