30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Τα 10 πιο όμορφα λουλούδια στον κόσμο

Όταν βλέπουμε ένα όμορφο λουλούδι, αισθανόμαστε χαρά. Είναι ένας απλός και ειλικρινής τρόπος για να μας ανεβάσει ψυχολογικά. Τα πιο όμορφα λουλούδια μπορεί να φέρουν ένα χαμόγελο σε κάποιον άρρωστο ή σε αυτόν που ψάχνει λίγη ομορφιά για να τον βγάλει από το μαύρο της καθημερινότητας. Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο όμορφα λουλούδια στον κόσμο.

- Advertisement -

Αν και ο τίτλος δεν μπορεί να είναι τόσο αντικειμενικός, αφού υπάρχουν εκατοντάδες πανέμορφα λουλούδια στον κόσμο, απλά είναι μια προσπάθεια για να δούμε την ποικιλία των χρωμάτων που μας χαρίζει η φύση απλόχερα.

loyloydi

Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από την άφιξη της άνοιξης, όταν τα άνθη της κερασιάς στα δέντρα βρίσκονται σε πλήρη άνθιση. Η θεαματική επίδειξη των ανθών που φθάνουν την άνοιξη γιορτάζεται από φεστιβάλ τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις ΗΠΑ. Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι λευκό και ροζ.

ntalia

Η ντάλια είναι ένα γένος εγγενές στην Κεντρική Αμερική, την Κολομβία και το Μεξικό και χαρακτηρίζονται ως θαμνώδης, κονδυλώδη και πολυετή φυτά. Το φυτό πήρε το όνομά του βοτανολόγου Anders Dahl. Υπάρχουν περίπου 30 είδη και τουλάχιστον 20.000 ποικιλίες.

matomenhkardia

Τα Bleeding Hearts (ματωμένες καρδιές), αυτά τα ιδιότροπα, σχεδόν παραμυθένια άνθη είναι πολύ αγαπημένα σε αυτούς που διατηρούν παραδοσιακούς σκιερούς κήπους. Τα λουλούδι έχει χρώμα κόκκινο, ροζ ή λευκό και εμφανίζονται τον Απρίλιο-Ιούνιο.

krinos

Η Canna (ή κρίνος canna, αν και δεν είναι ένα αληθινό κρίνος) είναι ένα γένος των δεκαεννέα είδη ανθοφόρων φυτών.

12190971_10156099052870062_8466970890829066230_n

Το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα πιο ρομαντικά και υπέροχα αρωματικά λουλούδια. Η παροχή των τριαντάφυλλων έχει πλούσια παράδοση και πολιτιστική σημασία, από το κίτρινο τριαντάφυλλο της φιλίας μέχρι το βαθύ κόκκινο τριαντάφυλλο της αληθινής αγάπης. Το τριαντάφυλλο είναι ένα ξυλώδες πολυετές φυτό – θάμνος, του οποίου οι ποικιλίες είναι συνήθως ακάνθινες. Τα περισσότερα είδη βρέθηκαν στην Ασία, αλλά είναι γενικά κατανεμημένα σε όλο τον κόσμο. Τα τριαντάφυλλα θεωρούνται ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά φυτά για να διακοσμήσουν και τον πιο απαιτητικό κήπο.

toulipa

Η τουλίπα είναι ένα από τα πιο καλλιεργούμενα λουλούδια στον κόσμο, καθώς αυτό διανέμεται από τη Νότια Ευρώπη προς την Αφρική και στην Ασία. Τα περισσότερα από αυτά τα λουλούδια καλλιεργούνται σε γλάστρες και είναι επίσης το πιο δημοφιλής στην κατηγορία των φρεσκοκομμένων. Παρά το γεγονός ότι οι Ολλανδοί είναι οι πιο γνωστοί για την καλλιέργεια αυτού του είδους και την αναπαραγωγή του, όμως η πρώτη εμπορική καλλιέργεια του φυτού στην πραγματικότητα γίνεται στο Ιράν.

noyfaro

Το λευκό νούφαρο ονομάζεται και αιγυπτιακό νούφαρο ή ο λωτός τίγρης. Το είδος προέρχεται από την οικογένεια Nymphaeaceae και αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη της Νότιας Ασίας και στην Ανατολική Αφρική. Τα άνθη επιπλέουν στο νερό με την υποστήριξη των κρίνων της. Το λευκό νούφαρο είναι επίσης μια από τις πιο γνωστές επιλογές για διακόσμηση εσωτερικής λίμνης και στα ενυδρεία φυτών.

krinoskoiladas

Το λουλούδι αυτό θεωρείτο ένα αρωματικό σημάδι της άνοιξης, ο κρίνος της κοιλάδας (Lily of the Valley) έχει εμπνεύσει μια σειρά από μύθους. Ένα τέτοιος χριστιανικός μύθος εξηγεί ότι το λουλούδι δημιουργήθηκε από τα δάκρυα που έριξε η Παναγία στον σταυρό και μετατράπηκαν σε Κρίνους της κοιλάδας, με αποτέλεσμα το λουλούδι να αναφέρεται μερικές φορές ως «Δάκρυα της Παναγίας». Ένας άλλος μύθος λέει ότι οι Κρίνοι της κοιλάδας προέρχονται από το αίμα του Αγίου Γεώργιου κατά τη διάρκεια της μάχης του με το δράκο.

paparoyna

Η ανατολίτικη παπαρούνα σε αντίθεση με ό, τι το όνομά του προτείνει, δεν είναι ένα εγγενές προς την Ανατολή λουλούδι, αλλά προς την Τουρκία, στην περιοχή του Καυκάσου. Το φυτό ευδοκιμεί κατά τη διάρκεια της ξηρασίας τα καλοκαίρια γιατί ρίχνει εντελώς φύλλωμα. Το λουλούδι έρχεται επίσης σε λευκό, ροζ, κόκκινο και σε πολύχρωμο.

fratzipani

Το Φραντζιπάνι είναι ένα από τα πιο γλυκά λουλούδια που μπορείτε να μυρίσετε. Η μυρωδιά του είναι πολύ ελαφριά και γλυκιά. Είναι πιθανό να το μυρίσετε ξανά και ξανά λόγω της ανεξήγητης γλυκύτητας που φέρει η μυρωδιά του. Το χρώμα του λουλουδιού είναι λευκό με ένα πολύ μικρό άγγιγμα του κίτρινου.

πηγη:http://spitikaidiakosmisi.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ