21.4 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Τον Αλωνάρη δούλευε, να’ χεις καλό Χειμώνα…»

Τα δρεπάνια ακονίστηκαν, τα κόσκινα βγήκαν από τις αποθήκες, οι γάστρες κάηκαν και όλα δείχνουν έτοιμα για τη μεγάλη λαογραφική εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Σωτήρα Τρικάλων την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου Σωτήρας. Τίτλος : «Τον Αλωνάρη δούλευε, να’ χεις καλό Χειμώνα…» και θέμα η επεξεργασία του σιταριού και των παραγώγων του. Τη διοργάνωση έχει η Π.Ε. Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών, ύστερα από πρωτοβουλία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρα Τρικάλων.

- Advertisement -

Εκτός από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σωτήρα Τρικάλων, συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Ριζωματιανών, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ράξας, ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεπτοκαρυάς, οι οποίοι από κοινού συμπράττοντας θα παρουσιάσουν δρώμενα με τα στάδια παραδοσιακής επεξεργασίας των σιτηρών και παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων με κύριο υλικό το αλεύρι. Οι γυναίκες των συλλόγων έβαλαν όλη την τέχνη τους και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει επίδειξη τοπικής γαστρονομίας από πίτες, ψωμιά και κουλούρες. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων ενώ θα ακολουθήσει χορός και γλέντι για όλο τον κόσμο.

Μια εκδήλωση την οποία ελπίζουμε να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο από κοινού με τους παραπάνω συλλόγους με περιοδική εναλλαγή του τόπου διεξαγωγής της.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ