16.5 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Τον νυμφώνα σου βλέπω» (φωτο-βίντεο)

Μπήκαμε αισίως στη Μεγάλη Εβδομάδα και οι εκκλησιαστικοί ύμνοι, τα τροπάρια και τα εγκώμια του Επιτάφιου θρήνου, είναι στο αποκορύφωμά τους.

- Advertisement -

Στο Μουσικό Εργαστήρι Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής του Άρχοντος  Πρωτοψάλτου της Ι.Μ.Τ.Σ. κ. Πολυχρόνη Νταλάση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μονής Τρικάλων «ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΜΠΑ», η βυζαντινή χορωδία των σπουδαστών ψάλει το τροπάριο «Το νυμφώνα σου βλέπω».

Ο κ. Πολυχρόνης Νταλάσης είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», Οφφικιάλιος Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών (Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων), Μουσικοδιδάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής, Καθηγητής Μουσικής, Συνταξιούχος Διδάσκαλος και τιμηθείς με τον Σταυρόν της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών. Η απονομή της υψίστης τιμητικής διάκρισης και δη του Χρυσού Σταυρού της Ι.Μ.Τ.Σ. μετά του αστέρος του Αγίου Βησσαρίωνος, έλαβε χώρα στις 11 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μονής, παραδίδει δωρεάν Μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Παρά την ηλικία του, καθηλώνει τους σπουδαστές/-στριες του και κρατάει, συνεχώς το ενδιαφέρον τους για τη  θεωρία και την πράξη της Βυζαντινής Μουσικής.

Σκοπός του κ. Νταλάση, είναι η διάδοση της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής για την πνευματική ωφέλεια των σπουδαστριών & σπουδαστών του και η επάνδρωση των αναλογίων των Ιερών Ναών με Άξιους Ιεροψάλτες  και η δημιουργία βυζαντινής χορωδίας μελλοντικά.

13046317_1576834462630023_1766277353_n

Τα μαθήματα αποτελούνται από θεωρία, ασκήσεις, σε παραλλαγή και μέλη, αλλά και από διδασκαλία παραδοσιακών δημοτικών και λαϊκών τραγουδιών. Η διδασκαλία γίνεται στα Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΜΠΑ», Διογένους 7, στην Αγία Μονή, κάθε Τετάρτη 5.30 μ.μ. με 6.30 μ.μ. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 24310 33376, 6934 29478.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ