20.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το έθιμο της παρασκευής αλευριάς αναβίωσε στην Κρύα Βρύση(φωτο)

Το φαγητό και ο τρόπος παρασκευής του αποτελεί μεγάλο κομμάτι της τοπικής παράδοσης και λαογραφίας κάθε τόπου. Τότε που η κτηνοτροφία ανθούσε, που κάθε σπίτι είχε έστω και λιγοστά ζώα, τίποτα από το σφάγιο δεν πήγαινε χαμένο.

- Advertisement -

Καθετί είχε τη χρησιμότητά του και τη χρήση του σε συνταγές που έχουν εκλείψει από το σύγχρονο τραπέζι και αναβιώνουν πια ως έθιμο σε περιόδους εορτών όπως τα Χριστούγεννα.

Ανάμεσα σ’ αυτές τις παλιές, παραδοσιακές συνταγές των παππούδων και προπαππούδων μας και η αλευριά μια συνταγή με βασικό υλικό το αρωματικό χοιρινό λίπος. Οι κυρίες της Κρύας Βρύσης που έχουν μάθει από τις μανάδες και τις γιαγιάδες τους τα μυστικά της αλευριάς προσφέρθηκαν εθελοντικά να ετοιμάσουν ένα μεγάλο καζάνι αλευριάς με αφορμή την εκδήλωση παρασκευής “αλευριάς” που διοργάνωσε νωρίτερα σήμερα ο Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Κρυοβρυσιωτών.

Οι κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού απόλαυσαν αυτό το δυναμωτικό παραδοσιακό φαγητό με θα τις λιλιπούτειες νιφάδες που έκαναν δειλά -δειλά την εμφάνισή τους στο χωριό.

2 3 4 5 6

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ