26.1 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το Εκμέκ Καταϊφι της Ρένας!!! Δεν υπάρχει ωραιότερο και πιο τραγανό

Υλικά

- Advertisement -

750 γρ. καταϊφι
375 γρ. βούτυρο
3 κουτάλια της σούπας λεμόνι
2 λίτρα γάλα
120 γρ. άνθος αραβοσίτου
6 κρόκοι αυγών
250 γρ. ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό
3 κουτάλια της σούπας λεμόνι
1 κιλό ζάχαρη

Για την σαντιγύ

750 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
Για το γαρνίρισμα αμύγδαλο καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψί και χτενίζουμε (το ξεμαλλιάζουμε καλά για να γίνει ωραίο αφράτο) το καταϊφι και το απλώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο πάνω στο καταϊφι σε μπουκίτσες, να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Μόλις ψηθεί το καταϊφι, το σπάμε με το πιρούνι σε κομματάκια για να πάει παντού, γιατί από το ψήσιμο μαζεύει στις άκρες και αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι. Από την ώρα που αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο κρύο καταϊφι να πάει παντού και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

πηγη:http://igastronomie.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ