16.5 C
Trikala
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Το «μηδέν» που έγραψε ιστορία

Ο Ολυμπιακός κράτησε την Κηφισιά χωρίς πόντο στην 3η περίοδο του μεταξύ τους αγώνα στο ΣΕΦ σε μία επίδοση που ουδέποτε εμφανίστηκε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ από την περίοδο 2000-2001 όταν και τα ημίχρονα των αγώνων άρχισαν να χωρίζονται σε δύο δεκάλεπτα.

- Advertisement -

Το προηγούμενο ρεκόρ –θετικό για τις ομάδες που το σημείωσαν αμυνόμενες, αρνητικό για εκείνες που το πέτυχαν επιτιθέμενες- ήταν εκείνο των δύο πόντων σε ένα δεκάλεπτο…

*Τόσους είχε σημειώσει ο Ηλυσιακός στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της περιόδου 2003-2004 κόντρα στον Άρη. Το σκορ ήταν 88-61 στο τέλος της 3ης περιόδου αλλά ο Ηλυσιακός σημείωσε μόλις δύο πόντους στην τέταρτη για να διαμορφωθεί το 114-63 με τον Άρη να κάνει επιμέρους σκορ 26-2.

*Δύο πόντους είχε και ο Πανιώνιος στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανελλήνιο της περιόδου 2008-2009 όταν για την 22η και πάλι αγωνιστική έχασε με 66-60. Το σκορ ήταν 32-30 στο τέλος του ημιχρόνου και στο φινάλε της 3ης περιόδου ήταν 53-32 με τον Πανελλήνιο να κάνει επιμέρους 21-2.

*Σε σχέση με τη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ η προηγούμενη καλύτερη αμυντική επίδοση ήταν εκείνη των τεσσάρων πόντων. Τόσους δέχτηκε ο Ολυμπιακός από τον Αρκαδικό στη 2η περίοδο του αγώνα του ΣΕΦ και ο ΠΑΟΚ στην 4η περίοδο του εντός έδρας αγώνα του με τον Κολοσσό H Hotels και στην 1η περίοδο του επίσης εντός έδρας αγώνα του με τα Τρίκαλα BC Aries. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτή η αγωνιστική δημιούργησε και το καλύτερο επιθετικό ρεκόρ της σεζόν και το σημείωσε η Καβάλα με 35 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο του αγώνα της στη Ρόδο.

*Η έμφαση στην άμυνα που είχε και σήμερα ο Ολυμπιακός αποτυπώνεται και στα 13 κλεψίματα του που είναι ρεκόρ περιόδου για τους ερυθρόλευκους. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 12 που έκανε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.

Ρεκόρ καριέρας ο Παπαπέτρου

*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν αυτός που ξεχώρισε σήμερα από τον Ολυμπιακό και συνδύασε την πολύ καλή εμφάνιση του με ένα ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 20 πόντους. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 17 πόντων που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό της προπέρσινης σεζόν.

*Ξεχωριστό ήταν το σημερινό παιχνίδι και για τον Δημήτρη Αγραβάνη καθώς ήταν το 100ό του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 21 Νοεμβρίου 2010 με το Μαρούσι και σε παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Ένα εύστοχο τρίποντο είχε ο Βαγγέλης Μάντζαρης και με αυτό συμπλήρωσε τα 150 με τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα.

*Ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με πέντε ριμπάουντ. Είχε από τρία στα παιχνίδια με το Ρέθυμνο Cretan Kings εκτός, την Καβάλα εντός και την ΑΕΚ εκτός έδρας.

*Στην πρώτη 20άδα των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια στους πάγκους του ελληνικού Πρωταθλήματος μπήκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Έφτασε τους 219 αγώνες και ξεπέρασε τον Βλάντο Τζούροβιτς.

«300άρης» ο Χογκ

*Ένα ριμπάουντ στέρησε από τον Ντάστιν Χογκ το 10ο του «double-double» -είχε 15 πόντους και εννιά ριμπάουντ- ωστόσο ξεπέρασε τους 300 πόντους και τα 100 εύστοχα δίποντα στην κατηγορία.

*Αν και είχε 1/6 σουτ εντός παιδιάς, ο Δημήτρης Σταμάτης φανέρωσε την ικανότητα του στην πάσα. Μοίρασε έξι ασίστ που αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία. Είχε πέντε στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

*Επτά επιθετικά ριμπάουντ καταγράφηκαν στην στατιστική του Ρόσκο Σμιθ που έφτασε πολύ κοντά στο ρεκόρ περιόδου που το μοιράζονται ο Κρουμπάλι του Λαυρίου και ο Γκιστ του Παναθηναϊκού με οχτώ, αμφότεροι στην προηγούμενη αγωνιστική.

*Ο Σμιθ είχε συνολικά οχτώ ριμπάουντ ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του αφού τόσα είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

*Με τους εννιά πόντους που σημείωσε στο ΣΕΦ, ο Λεωνίδας Κασελάκης έφτασε τους 265 και έγινε ο 7ος σκόρερ στην ιστορία της Κηφισιάς στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ προσπερνώντας τον Μιχάλη Κακιούζη (262).

*Ο 26χρονος φόργουορντ έφτασε τα 29 εύστοχα τρίποντα και μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Μπάρλο (28) ενώ έγινε ο 6ος ριμπάουντερ της Κηφισιάς με 122, προσπερνώντας τον Τόνι Κρόκερ (114) και τον Ντάριους Γκάρετ (120).

*Με τις τρεις ασίστ που είχε σήμερα, ο Ντάντε Στίγκερς έφτασε τις 54 και έγινε ο 4ος πασέρ στην ιστορία της ομάδας στην κατηγορία. Ξεπέρασε τον Σάσα Βασίλιεβιτς (53) και έφτασε στην 4η θέση τον Δημήτρη Τσαλδάρη.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ