19.1 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το Οφίκκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου απενεμήθη στον Εφημέριο π. Δημήτριο Ζιώγα από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο (15 ΦΩΤΟ)

Από δύο αναγνώστες μας λάβαμε τα παρακάτω κείμενα που αναφέρονται στην επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου Τρικάλων, όπου χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία και στην τελετή απονομής του Οφίκκιου του Σταυροφόρου Οικονόμου στον Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Ζιώγα.

- Advertisement -

……………………………………………………………………………..

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

 megalo-kefalovryuso-xrysostonos (15)

Την Κυριακή 10/04/2016 είχαμε τη θεία ευλογία να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μ. Κεφαλόβρυσου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.

«Μεσούσης τῆς ἑορτῆς» του Αγίου Πάσχα ο κ.κ. Χρυσόστομος μας επισκέφτηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά ως Επίσκοπος της ιστορικής μας Μητρόπολης. Ομολογούμε πως όλο το χωριό ανέμενε τον Επίσκοπο με μεγάλη χαρά. Έτσι υπό τις οδηγίες του εφημερίου μας π. Δημητρίου Ζιώγα που σαν ανήσυχο πνεύμα φροντίζει για τη διαποίμανση των ψυχών της ενορίας μας με αγάπη και ενδιαφέρον, ετοιμαστήκαμε να συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία.  Ο Επίσκοπος μας ήρθε και ο ναός καθώς περνούσε η ώρα πλημμύρισε από ψυχές που δοξολογούσαν τον Άγιο Θεό «ἐν ἑνί στόματι καί μιᾷ καρδίᾳ».

Ο Σεβασμιώτατος , έκανε πράξη τους λόγους του Κοντακίου της εορτής του ιερού Χρυσοστόμου «διά τῶν σῶν χειλέων, πάντας διδάσκεις» και δίδαξε για επίκαιρα θέματα το σώμα της αγίας Εκκλησίας με πόνο και αγάπη. Αναφέρθηκε στην πίστη, στο μάθημα των θρησκευτικών, στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και σε άλλα θέματα. Στο τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία οι χοροί των ιεροψαλτών υμνολόγησαν τον Υιό και Λόγο του Θεού «κατά τό πλῆθος τῆς μεγαλοσύνης αὐτοῦ» με ευλαβικό ύφος, ο Μητροπολίτης μας, έκανε ένα δώρο στον π. Δημήτριο Ζιώγα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Του έδωσε επιστήθιο σταυρό, κάνοντας τον «σταυροφόρο» όπως είναι γνωστό στην εκκλησιαστική γλώσσα.

megalo-kefalovryuso-xrysostonos (13)

Ο κ.κ. Χρυσόστομος τίμησε την τοπική μας Εκκλησία, τον ιερέα και τους χωριανούς και κάθισε μαζί τους στο όμορφο αρχονταρίκι του Ναού όπου απόλαυσαν τα κεράσματα των γυναικών του χωριού (καφές, πίτες, γλυκίσματα, αναψυκτικά κ.ά.). Στο τέλος ο ίδιος δεν δίστασε να τολμήσει, κάτι που συνηθίζει και στην μέχρι τώρα Αρχιερατική του πορεία, και κατά το ψαλμικό «εἰς τὰ ὄρη ψυχή ἀρθῶμεν» να ανεβεί στον «Γολγοθά», ένα υψηλό βραχώδες κτίσμα που στην κορυφή φέρει τον Σταυρό του Κυρίου. Όπως ανήγγειλε ο Σεβασμιώτατος, την Μ. Παρασκευή μετά τις Μεγάλες Ώρες θα επισκεφτεί τον Ιερό μας Ναό για να τελέσει την Αποκαθήλωση του Κυρίου από τον Σταυρό, αναγγελία η οποία μας χαροποίησε όλους, αφού θα δοθεί μια πιο «ζωντανή εικόνα» στο θείο δράμα.

Σεβασμιώτατε σας αναμένουμε και πάλι με χαρά στο Μ. Κεφαλόβρυσο. Εις πολλά έτη!

π. Δημήτριε άξιος!

Πηνελόπη Σάρρου

 

Πτυχιούχος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας

Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Την Δ’ Κυριακή των Νηστειών,10 Απριλίου 2016, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ.κ Χρυσόστομος, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε και το Κτητορικό Μνημόσυνο. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απένειμε το οφίκκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Ζιώγα.

Τάσος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ