19.1 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το πιο καυτό 48ωρο… στην Κύπρο

«Καμίνι» για δεύτερη ημέρα η Κύπρος με τον υδράργυρο να παραμένει στα ύψη – 42 βαθμούς κελσίου δείχνει και πάλι το θερμότερο ενώ σε υψηλά επίπεδα και η υγρασία – «Πορτοκαλί προειδοποίηση» από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία – Σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Παροδικά στα προσήνεμα παράλια, το απόγευμα, θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
«Πορτοκαλί Προειδοποίηση» και αυξημένη ζήτηση ρεύματος
Λόγω του καύσωνα η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε από χθες «πορτοκαλί» προειδοποίηση με την οποία ενημερώνει ότι ο καιρός είναι επικίνδυνος. Όπως προειδοποιεί «είναι πιθανό να υπάρξουν ζημιές και θύματα. Χρειάζεται Το Τμήμα Μετεωρολογίας συστήνει εγρήγορση και τακτική ενημέρωση για τους κινδύνους, που όπως προσθέτει «μπορεί να είναι αναπόφευκτοι».
Η ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι και σήμερα αυξημένη αφού τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες από χθες πήραν «φωτιά».
Μέχρι στιγμής όλα κυλάνε ομαλά στην ΑΗΚ χωρίς να υπάρξουν οποιεσδήποτε βλάβες λόγω της αυξημένης ζήτησης.
Προειδοποιήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες
Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για αντιμετώπιση δυσάρεστων γεγονότων ενώ τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το Υπουργείο Υγείας προειδοποιούν συνεχώς με ανακοινώσεις τους πολίτες να μην εκτίθενται στον ήλιο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Περισσότερη προσοχή συστήνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους ηλικιωμένους, τις εγκυμονούσες και τα βρέφη.
Επίσης ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώσε ότι το κέντρο εξυπηρέτησης κατά των συνεπειών του καύσωνα θα είναι ανοικτό τις επόμενες ημέρες.
Την ίδια ώρα τόσο η πολιτική άμυνα όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επίσης βρίσκονται σε κινητοποίηση.

- Advertisement -

Πηγή: http://cyprustimes.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ