25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το χαμόγελο των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων (φωτο)

Με τις χαρούμενες και άκρως ενθουσιασμένες φωνές των μαθητών της Ε και Στ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, συνεχίστηκαν το πρωί της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις για την Εβδομάδα Μετακίνησης.
Οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, Γιάννης Κωτούλας και Χρ. Κυρίτσης βρέθηκαν στους χώρους του σχολείου, όπου μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου και τους καθηγητές, παρακολούθησαν – και συμμετείχαν – στα παιχνίδια παλιότερων εποχών που έπαιξαν τα παιδιά. Οι μαθητές ζωγράφισαν σε μεγάλο πανό, εικόνες αισιοδοξίας από το σχολείο τους για την πόλη και ακολούθως, στον χώρο πίσω από τις φυλακές, έγινε η κλήρωση ενός από τα δέκα συνολικώς ποδήλατα που θα κληρώσει η δημοτική αρχή (προσφορά του καταστήματος Μελίσση) και το οποίο κέρδισε η μαθήτρια της Στ Τάξης, Θάνια Φιλίππου.
Τα παιδιά συνέχισαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, με ενημέρωση από το Κ.Π.Ε. Περτουλίου – Τρικκαίων για το πώς «Ελαχιστοποιούμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα χρησιμοποιώντας το ποδήλατο».
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το βράδυ με παράσταση Καραγκιόζη από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών στο χώρο έμπροσθεν της εισόδου του Πνευματικού Κέντρου.
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, οι πλούσιες δράσεις της Εβδομάδας Μετακίνησης περιλαμβάνουν
α) 10:00 – Παρουσίαση παραδοσιακών παιχνιδιών και ζωγραφική από τμήματα του 3ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Η πόλη μας χωρίς αυτοκίνητα» στην είσοδο του Δημαρχείου.
Ταυτόχρονα θα διεξάγεται έρευνα με ερωτηματολόγια και θα πραγματοποιείται ενημέρωση από το Κ.Π.Ε. Περτουλίου – Τρικκαίων με θέμα «Ελαχιστοποιούμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα χρησιμοποιώντας το ποδήλατο»
β) 19.00 – Κατασκευή «γλυπτών» με σύρμα με θέμα το ποδήλατο, στο χώρο έμπροσθεν της εισόδου του Δημαρχείου.

- Advertisement -

XOR AYT 4 XOR AYT 6 XOR AYT 7 XOR AYT 8 XOR AYT 9 XORIS AYT 1 XORIS AYT 2

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ