11.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Facebook θα φιλοξενεί το περιεχόμενο άλλων sites από αυτό το μήνα

Γράφει ο Παναγιώτης Κακαράς

- Advertisement -

Το Facebook μάλλον θ’ αρχίσει να φιλοξενεί το περιεχόμενο μεγάλων εκδοτών του Διαδικτύου μέσα σ’ αυτόν το μήνα, σύμφωνα με μία έκθεση της Wall street Journal.

Αυτή η πρωτοβουλία με τίτλο ‘Instant articles’ έχει σκοπό να βοηθήσει τους εκδότες να επιταχύνουν το χρόνο που ανεβάζουν τα άρθρα τους για τους χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή του Facebook στο κινητό. Κάποιοι από τους πρώτους εκδότες που θα συμμετέχουν στην επίσημη πρώτη της εφαρμογής είναι το BuzzFeed, οι New York Times και το National Geographic.
Το Facebook επινόησε, ακόμα, μία μέθοδο άντλησης εσόδων με την οποία ελπίζει να προσελκύσει εκδότες που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην προώθηση της δουλειάς τους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Με το ‘Instant Articles’, το Facebook, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα έχει έσοδα από τις διαφημίσεις, αλλά αντίθετα θα προσφέρει το 100% των εσόδων από αυτές που προωθούνται μέσω των φιλοξενούμενων σελίδων στο Facebook στους εκδότες , με αντάλλαγμα να περνούν περισσότερο χρόνο στο δίκτυό του.

Με τις πρόσφατες πληροφορίες που το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες του να ελέγχουν το news feed τους, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές για το περιεχόμενο που θα φιλοξενεί το Facebook, αν οι χρήστες έχουν τον πρώτο λόγο σχετικά με το τι βλέπουν στη ροή τους.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ