19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΤΡΙΚΑΛΑ: Με τη συμβολή της Εκκλησίας η φιλοξενία των προσφύγων-Μεγάλη ανταπόκριση της Τρικαλινής κοινωνίας (ΒΙΝΤΕΟ-36 ΦΩΤΟ)

Συγκινητική είναι η συνεισφορά βοήθειας με κάθε τρόπο της Τρικαλινής κοινωνίας, στους προσωρινά φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

- Advertisement -

Τρόφιμα βασικά, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα κ.α. προσφέρουν στους πρόσφυγες ιδιώτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Τεράστια η συγκέντρωση διαφόρων ειδών από διάφορες εθελοντικές ομάδες.

Χθες το μεσημέρι διοργανώθηκε συσσίτιο, προσφορά της τοπικής εκκλησίας με εκλεκτό φαγητό για τους πρόσφυγες, όπως προσφορά είναι οι κουβέρτες και τα σεντόνια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, βρέθηκε χθες στο χώρο φιλοξενίας στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας μαζί με συνεργάτες του και συνομίλησε (ΔΕΙΤΕ τη συνομιλία στο αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ του trikalaola.gr) με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Χρυσόστομο να συμβάλει στο να φύγουν όσο το δυνατόν άμεσα για τα σύνορα.

Μαζί ήταν και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητα ς Τρικάλων, περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας. Επειδή πριν οι πρόσφυγες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και δεν έτρωγαν, τελικά πείστηκαν από τον Σεβασμιώτατο να καθίσουν στα τραπεζοκαθίσματα που απλώθηκαν γι αυτό το λόγο.

Μία ομάδα από τους πρόσφυγες, αναχώρησε από το σημείο φιλοξενίας με τα πόδια για της Ειδομένη! (ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ).

Πιο πριν, όταν έφτασαν άλλα δύο λεωφορεία, οι πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια μεταξύ τους για άγνωστο λόγο.

Σήμερα παραμένουν στο χώρο φιλοξενίας περίπου 400 άτομα.

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του trikalaola.gr σε βίντεο και φωτογραφίες.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ