30.2 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Υποδοχή της εικόνας της Σταυρώσεως και πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας ΦΩΤΟ

Την μεγάλη ευλογία να υποδεχτούν την αμφίπλευρη εικόνα της Σταυρώσεως που φυλλάσεται για λόγους ασφαλείας στην Ι.Μ.Βαρλαάμ, είχαν οι ευλαβείς προσκυνητές της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής, απόψε παραμονή της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως. Την εικόνα συνόδευσε ο Παν/γιώτατος Αρχιμ. της Ι.Μ.Βαρλαάμ π. Βαρλαάμ Νιαβής υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Καλαμπάκας, ενώ στην είσοδο του Ιερού Ναού την υποδέχτηκε ο Σεπτός Ποιμενάρχης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία μαζί με τους κληρικούς της Μητροπόλεως και τους Πατέρες των Ι.Μονών των Μετεώρων κατευθύνθηκαν στο μέσο του Ναού όπου τελέστηκε μικρή δέηση. Αμέσως μετά ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Σεραφείμ, ενώ οι πιστοί ευλαβικά και με κατάνυξη προσκυνούσαν την Ιερή Εικόνα. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης ο οποίος τόνισε τη μεγάλη ευλογία και την ιστορική σημασία που έχει η περιοχή της Καλαμπάκας, αφού έχει να αναδείξει Θρησκευτικά κειμήλια που ανάγονται στον 7ο μ.Χ αιώνα. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της Σταυροπροσκύνησης στο μέσο της Σαρακοστής, αφού η Εκκλησία τοποθέτησε στη συγκεκριμένη μέρα το Σταυρό του Κυρίου, ώστε ο πνευματικά αγωνιστής πιστός, στα μισά της προσπάθειας να αντλήσει δύναμη, κουράγιο και παρηγοριά για να συνεχίσει την προσπάθεια του αγώνα, πολεμώντας τα πάθη και τις αδυναμίες του. Κλείνοντας είπε ότι η προσκύνηση του Σταυρού δεν είναι πένθιμος αλλά χαροποιός, αφού η Εκκλησία μας, προτάσσει το Σταυρό όχι ως σύμβολο πάθους αλλά ως σύμβολο νίκης και θριάμβου. Αυτό μας το έδειξαν και τα τροπάρια τα οποία είχαν ήχο, όχι πένθιμο αλλά Αναστάσιμο όπως της Κυριακής του Πάσχα.

- Advertisement -

Αμέσως μετά ακολούθησε ο Παρακλητικός Κανόνας του Τιμίου Σταυρού.

Η Ιερή Εικόνα θα μείνει στο ναό μέχρι αύριο όπου θα γίνει η περιφορά της κατά την πρωινή Θεία Λειτουργία και κατά τον Δ΄ κατά σειρά Κατανυκτικό Εσπερινό στον ίδιο Ιερό Ναό και οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να την προσκυνήσουν. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί και πάλι στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ