22.6 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Υπολειτουργεί το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι

Ο Ιωσήφ Αμπουσικέ, μέλος της νοσοκομειακής επιτροπής και εκπρόσωπος των ειδικευόμενων…
γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν.

- Advertisement -

Ο κύριος Αμπουσικέ δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Θεσσαλονίκης πως: «Είμαστε 30 με 40 ειδικευόμενοι γιατροί σε επίσχεση. Αύριο έχουμε τη μεγάλη γενική συνέλευση. Ξεκινάμε την επίσχεση διότι είμαστε απλήρωτοι από τον περσινό Νοέμβρη. Βέβαια τα χρήματα είναι απλώς η αφορμή, διότι δουλεύουμε υπό άθλιες συνθήκες και επισφαλείς. Δουλεύουμε 35 ώρες, συνεχόμενα, και σκεφτείτε δουλεύουμε για 3 ευρώ την ώρα.»

Ο εκπρόσωπος των ειδικευόμενων, ανέφερε ότι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είναι ακέφαλο, ο υποδιοικητής τελεί υπό παραίτηση, ενώ έκανε λόγο για πλήρη αδιαφορία, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί το νοσοκομείο.

Μια ακόμη αιτία της υπολειτουργίας του Ιπποκράτειου, σύμφωνα με τον κ. Αμπουσικέ, είναι η στάση των προηγούμενων διοικητών, οι οποίοι προσπαθώντας να δείξουν έργο στην απελθούσα κυβέρνηση, μείωναν συνεχώς τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα σήμερα να αγγίζει τα 30€ εκατομμύρια.

Για τις κλινικές που είναι στα όρια του κλεισίματος, ο εκπρόσωπος των ειδικευόμενων δήλωσε στον Alpha 96,5 πως: «Η Α’ χειρουργική στο Ιπποκράτειο έχει κλείσει εδώ και έξι μήνες. Η ορθοπεδική κλινική υπολειτουργεί. Και να μην μιλήσουμε για την εκπαίδευση που είναι πλήρως ελλιπής. Προσπαθούμε εμείς οι γιατροί να τα βγάλουμε πέρα με 3€ την ώρα και με το φιλότιμο.»

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό του προσωπικού, ο κύριος Αμπουσικέ εκτίμησε στο σταθμό μας ότι παρόλο που είναι ελλιπές, είναι πάντα σε ετοιμότητα για ό,τι προκύψει, ενώ για τη διοίκηση του νοσοκομείου ανέφερε πως δεν καταβάλλει τις απαραίτητες προσπάθειες, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα.

πηγή:tromaktiko

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ