21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Υποψηφιότητες Σακκά, Καρατζαφέρη, μέλη ΔΕΠ του ΤΕΦΑΑ

Η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης(Ε.Δ.Ε.Μ. με σήμα τον πετεινό, www.edem.gr, https://www.facebook.com/EDEMGR) είναι ένα νεοσύστατο κόμμα το οποίο αρνείται να ενταχθεί στο τεχνητό δίπολο «αριστεράς – δεξιάς».

- Advertisement -

 

Έχει ως υποψηφίους νέους ανθρώπους καταξιωμένους στους επαγγελματικούς τους τομείς. Η ΕΔΕΜ έχει παρουσία σε 52 από τις 57 εκλογικές περιφέρειες απευθυνόμενη στο 97% του πληθυσμού ενώ κανένας από τους υποψηφίους της, δεν προέρχεται από κάποιο πολιτικό κόμμαούτε έχει διαχειριστεί δημόσιο χρήμα, όπως αναφέρει στη διακήρυξή της.

Οι εκφράσεις «Πολιτική από τους πολίτες» και «Ψήφισε τα παιδιά σου για τα παιδιά σου» περιγράφει την «προέλευση» και τον «προορισμό» των στελεχών της.

Η ΕΔΕΜ με τα σημερινά δεδομένα είναι ο μοναδικός «εξωσυστημικός» πολιτικός φορέας, που θα ζητήσει από τους Έλληνες την ψήφο τους. Το γεγονός ότι οι υποψήφιοι της ΕΔΕΜ προέρχονται απευθείας από τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, ότι είναι κυρίως νέοι άνθρωποι και αυτοδημιούργητοι, την έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στους ψηφοφόρους και κυρίως στην νεολαία.

Επικεφαλής και ιδρυτής της ΕΔΕΜ είναι ο δικηγόρος Απόστολος Πόντας, που αν και νέος είναι ιδιαίτερα γνωστός και δραστήριος στον δικηγορικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς έχει συμμετάσχει σε μεγάλες δίκες, όπως η δίκη για το δυστύχημα της αεροπορικής εταιρίας Ήλιος, είναι δικηγόρος προξενικών αρχών και έχει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον Ναυτιλιακό χώρο, έχοντας ιδρύσει μάλιστα, τον πρώτο πανευρωπαϊκά, οργανισμό για την ασφάλεια και την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών με το όνομα S.S.R, ο οποίος έχει κύριο μέλημα την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πειρατείας.

Τον κ. Πόντα έχουν πλαισιώσει αρκετοί άλλοι ενεργοί πολίτες καθώς επίσης και καθηγητές πανεπιστημίου, που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς εντός και εκτός Ελλάδας, με στόχο την παρουσίαση μιας διαφορετικής πρότασης στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα και την διάδοση του μηνύματος πως «ο πολίτης πρέπει να γίνει το επίκεντρο και ο καταλύτης των εξελίξεων».

 

 

Γιώργος Σακκάς, Υποψήφιος της Ε.Δ.Ε.Μ. στον Νομό Τρικάλων

akas

«Δεν υπάρχει δεξιά, αριστερά ή κέντρο, ούτε μικρό ή μεγάλο κόμμα. Ψήφισε τον άνθρωπο που μπορεί να σε κοιτάξει στα μάτια και να είναι υπόλογος για τις πράξεις του. »

Η βασική μας πρόταση στηρίζεται στη μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, με βάση και στήριξη τον κάθε Έλληνα πολίτη και όχι αόριστα τον μέσο πολίτη. Δηλαδή, Πολιτική από τους πολίτες για τους πολίτες.

Ζω σε μια πόλη στο κέντρο της Ελλάδος με πλούσια γεωργική παραγωγή και ιστορία. Όμως ο Νομός Τρικάλων δεν παράγει μόνο γεωργικά προϊόντα αλλά παράγει γνώση και τέχνη. Θεωρώ ότι παρότι η σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα αποτελεί μια κοιτίδα γνώσης και αριστείας, αλλά και σημαντική πηγή εισοδήματος για τον νομό, δεν έχει πάρει τον ρόλο που της αρμόζει ώστε να επιδρά καταλυτικά στην συνολική παιδεία των πολιτών του νομού.

Μέσα από την εξειδίκευση που έχω και την εμπειρία μου στον χώρο της εκπαίδευσης μπορώ να συμβάλλω ουσιαστικά για την δημιουργία των υποδομών και των διαδικασιών για μια επιτυχή διασύνδεση της κοινωνίας με το πανεπιστήμιο προς όφελος των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος Σακκάς γεννήθηκεστην Αθήνα το 1973 όπου και παρέμεινε μέχρι και τα φοιτητικά του χρόνια. Από τον Γενάρη του 2005 ζει στα Τρίκαλα.

Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στο Manchester Metropolitan University, του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κλινική Εργοφυσιολογία ενώ εργάστηκε για 5 χρόνια ως κλινικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) των ΗΠΑ στο τμήμα της Ιατρικής. Από το 2005 έως το 2013 εργάστηκε ως ερευνητής σε ερευνητικούς φορείς της Ελλάδος. Από το 2013 έχει καθήκοντα μέλους ΔΕΠ στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο την «Άσκηση Κλινικών Πληθυσμών».Έχει πλούσιο και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο, με πολλές βραβεύσεις και επιτυχίες σε ανταγωνιστικώς χρηματοδοτούμενα προγράμματα και είναι μέλος της ομάδας σύνταξης σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Στην Θεσσαλία είναι γνωστός για την πολύχρονη ερευνητική ενασχόλησή του με τις πρωτοποριακές παρεμβάσεις άσκησης στους νεφροπαθείς της Θεσσαλίας.

Παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης,ασχολήθηκε και με την ελεύθερη κατάδυση με διακρίσεις και στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού Συλλόγου «Το Βαρούσι» και μέλος του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο Ελεήμων Σαμαρείτης» στα Τρίκαλα.

Χριστίνα Καρατζαφέρη, Υποψήφια της Ε.Δ.Ε.Μ. για τον Νομό Λάρισας

aka

«Αντιστάσου στο επιβαλλόμενο πολιτικό δίπολο και την τρομολαγνεία – ψήφισε για την Ελλάδα που ονειρεύεσαι, ψήφισε ΕΔΕΜ!»

Η ανεργία στην Θεσσαλία και ιδιαίτερα στον νομό Λαρίσης είναι στο προσκήνιο όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όμως, συνδεδεμένο με αυτό, είναι το ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα των επόμενων δεκαετιών για την επιβίωση της Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας, δηλ. η κλιματική αλλαγή με την παράλληλη εξάντληση των υδατικών πόρων και την επερχόμενη ερημοποίηση.

Ήδη η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία των κατοίκων, πλήττει την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, αλλά και δυσχεραίνει την τουριστική ανάπτυξη, εκεί που όλοι στρέφονται για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα οι έως τώρα λανθασμένοι σχεδιασμοί, έχοντας εξισώσει την ανάπτυξη με το τσιμέντο, έχουν φτωχύνει τον φυσικό πλούτο του νομού.

Με την γνώση και την εμπειρία μου στην έρευνα και στην δημόσια εκπαίδευση σκοπεύω να εργαστώ στην μετάφραση των ερευνητικών ευρημάτων της περιβαλλοντικής φυσιολογίας και της αγροτοδιατροφικής έρευνας για την βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών με στόχο την θωράκιση του πληθυσμού και της παραγωγής και την προστασία του φυσικού πλούτου του νομού.

Επίσης, σκοπεύω να συμβάλλω σε ουσιαστικές δράσεις δημιουργίας θέσεων εργασίας με γνώμονα τις ιδρυτικές αρχές της ΕΔΕΜ για πραγματική ανάπτυξη.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Χριστίνα Καρατζαφέρη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Φυσιολογία της Άσκησης. Εργάζεται στο Τμήμα Επιστήμης Φ.Α. και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τα τέλη του 2004.

Έλαβε το Πτυχίο της στην Επιστήμη της Φ.Α. και του Αθλητισμού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (1993), το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα (MSc) στην Επιστήμη του Αθλητισμού από το Loughborough University– Η.Β. (1996) και το Διδακτορικό της Δίπλωμα (PhD) στην Φυσιολογία της Άσκησης από το Manchester Metropolitan University– Η.Β. (2000). Έχει εργαστεί ως Λέκτορας στην Φυσιολογία της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο Η.Β. (1999-2001), ως Επισκέπτης Ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας – Σαν Φρανσίσκο (UCSF), στις Η.Π.Α. (2001-2002), ως Ερευνήτρια της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας (2002-2004) και αργότερα ως ερευνήτρια του UCSF (2004). Επιπλέον, δίδαξε τη Φυσιολογία του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϋ- ExtensionProgram (2002 και 2003), επίσης στις Η.Π.Α. Έχει διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο, με πολλές βραβεύσεις και επιτυχίες σε ανταγωνιστικώς χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Επί πολλά χρόνια συμβάλλει σε παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών του νομού, σε συνεργασία με ιατρούς του ΠΓΝ Λάρισας και σε δράσεις για την πρόληψη μεταβολικών νοσημάτων και την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Είναι έγγαμος με ένα παιδί. Υπήρξε αθλήτρια της καλαθοσφαίρισης με διακρίσεις σε εθνικά πρωταθλήματα της Ελλάδος και του Η.Β. και για λίγα έτη προπονήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σπούδασε βυζαντινή μουσική στην σχολή της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών και συμμετέχει σε χορωδίες βυζαντινής, παραδοσιακής και ευρωπαϊκής μουσικής. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τις δραστηριότητες βουνού και με την ελεύθερη κατάδυση.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ