18 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Φανταστικές Μελιτζάνες Ιμάμ!!!

Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά με πολύ δυνατή γεύση…

- Advertisement -

Μια συνταγή για μελιτζάνες ιμάμ, ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό λαδερό φαγητό Ελληνικότατο παρά το τούρκικο όνομά του…

 

Υλικά συνταγής
1 1/2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες ή αργίτικες
3 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
5-6 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες [*]
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
τυρί φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις πλένετε . Με ένα μαχαίρι κάνετε 2 σχισμές, όχι πολύ βαθιές σε κάθε μελιτζάνα, σχηματίζοντας ένα σταυρό. Τις αλατίζετε μέσα στις σχισμές και τις αφήνετε στο σουρωτήρι για 20 λ. Μετά τις πλένετε και τις στύβετε απαλά με τα χέρια σας να φύγει το νερό.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές. Βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι τους. Εναλλακτικά, αντί να τις τηγανίσετε, βάλτε τες ταψάκι στο φούρνο και ψήστε τες για 15 λ στους 190 βαθμούς.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στα κρεμμύδια και 1 κ.γ. καφέ ζάχαρη να καραμελώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα για 10 λεπτά να σιγοβράσει.

πηγη:http://igastronomie.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ