26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Φανταστικό πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό

Ένα εντυπωσιακό πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό. Πεντανόστιμη, εορταστική συνταγή που θα ενθουσιάσει

- Advertisement -
Υλικά
  • 1 δόση ζύμη για κέικ
  • 1 δόση βουτυρόκρεμα
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρσκείας μας
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε και ψήνουμε το κέικ σύμφωνα με αυτή τη συνταγή για κέικ. Ιδανικά, αφού το ξεφορμάρουμε και έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Κατόπιν κόβουμε το κέικ στα τρία.

Κόβουμε την κορυφή του πρώτου κέικ, κρατώντας ένα κοφτερό μαχαίρι παράλληλα προς τη κορυφή του και με μία μικρή κλίση προς το ένα του άκρο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχήμα που θυμίζε καπό αυτοκινήτου. Κόβουμε προς το άλλο άκρο με τον ίδιο τρόπο.

Συνεχίζουμε αφαιρώντας τις γωνίες κάθε πλευράς ώστε να δημιουργηθούν ελαφρώς στρογγυλεμένα μέτωπα. Με αργές κινήσεις, ισιώνουμε τις άκρες και τα μυτερά σημεία του cake και ολοκληρώνουμε δίνοντας του τη μορφή ενός αυγού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα δύο κομμάτια του κέικ.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα (δείτε τη συνταγή για βουτυρόκρεμα εδώ) Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα βουτυρόκρεμας με τη βοήθεια της μαρίζ σε όλη την επιφάνεια των κέικ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε 3-4 σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο τα κέικ και τα περνάμε μια πλούσια στρώση, με τη βοήθεια μιας μαρίζ, από τη χρωματιστή βουτυρόκρεμα.

Αν δε το καταναλώσουμε άμεσα, το κέικ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου έως 3 ημέρες.

πηγη: http://www.mamapeinao.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ