Οι φράουλες με τη σοκολάτα αποτελούν πάντα έναν εκρηκτικό συνδυασμό και παραπέμπει σε ρομαντικές στιγμές. Η θρεπτική αξία, δε, του φρούτου αυτού, είναι μεγάλη, αφού έχει παρά πολλές ιδιότητες και συστατικά που μας βοηθούν να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας και συμβάλλουν στην προστασία μας από τη δημιουργία όγκων.
Τι θα χρειαστείτε (16 κομμάτια):
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
170γρ. υψηλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
16 μεγάλες ώριμες φράουλες
Πως θα το ετοιμάσετε:
Τα πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι να καλύψετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την τριμμένη φλούδα του λεμονιού μέχρι να διαποτιστεί. Στη συνέχεια, βάλτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Η λευκή σας σοκολάτα θα αρχίσει να λιώνει, όσο εσείς την ανακατεύετε και περιμένετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη. Στη συνέχεια, βγάλτε το μπολ από την κατσαρόλα. Έπειτα, πιάστε της φράουλες από το πάνω μέρος και βουτήχτε τα 2/3 της μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Κρατήστε πάνω από το μπολ ώστε να φύγει η σοκολάτα που περισσεύει και μετά κάντε της άλλη μια «βουτιά» στο μείγμα της ζάχαρης με το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, αφήστε τη φράουλα στο ταψί που έχετε μέχρι να κρυώσει (περίπου 30 λεπτά). Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να «χρωματίσετε» και τις 16 φράουλες που έχετε.
Καλή σας όρεξη!
πηγη:http://www.koolnews.gr