15.3 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χειροθεσία ιερέα σε Πνευματικό από τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών (ΦΩΤΟ)

Στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και τέλεσε την Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροθεσία σε Πνευματικό του Οικονόμου π. Στέργιου Γιαννάκου, εφημερίου του Ι. Ν. Αγίου Στεφάνου Τρικάλων. Μάλιστα το «δώρο» αυτό το έκανε ο Δεσπότης την ημέρα της εορτή του.
Ο πατήρ Στέργιος έλαβε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο την εντολή, τη Χάρη και την Ευλογία του Κυρίου, να τελεί το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και να αναγεννά τα μέλη της Εκκλησίας.
Στην προσφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων, εξήρε το ήθος και την προσφορά του εν λόγω κληρικού, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί με σύνεση και φόβο Θεού στην νέα αποστολή που του αναθέτει η Εκκλησία, αναφέρθηκε στο λειτούργημα της πνευματικής πατρότητας και την σημασία του για την εκκλησιαστική ζωή, τονίζοντας με έμφαση ότι το έργο του πνευματικού συνίσταται στο να οδηγεί τους ανθρώπους στον Χριστό και να τους υποδεικνύει το θείο θέλημα.
Εμείς αυτό που έχουμε να προσθέσουμε για τον πατέρα Στέργιο Γιαννάκο είναι το Άξιος!

- Advertisement -

PNEYMATIKOS 1 PNEYMATIKOS 2 PNEYMATIKOS 4

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ