27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Dancing to Connect

Έχεις χορέψει ποτέ στο σχολείο;
Θα χόρευες με κάποιον που μέχρι χθες δεν έκανες παρέα;
Έχεις σκεφτεί ότι εσύ και οι συμμαθητές σου θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια δική σας χορευτική παράσταση;

- Advertisement -

Αυτές ήταν οι ερωτήσεις που κληθήκαμε να αναλογιστούμε και δεν διστάσαμε ούτε λεπτό να απαντήσουμε ότι θα θέλαμε πολύ να προσπαθήσουμε!

Η Στέγη έδωσε και φέτος έμφαση στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο… χορό πέντε σχολεία των Τρικάλων, μαζί με πέντε της Αθήνας. Τα δέκα αυτά σχολεία είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού από ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στους χώρους των σχολείων τους. Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές του σχολείου μας, του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, παρουσίασαν τις χορογραφίες τους στην πόλη μας, ενώ ακολούθησε παράσταση όλων των σχολείων μαζί (Αθήνας και Τρικάλων) στη Στέγη.

Το 10ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δασκάλους τους χορευτές Κάντυ Καρρά και Άρη Παπαδόπουλο μας δίδαξε πολλά, αλλά κυρίως ότι μέσω της συλλογικής εργασίας μπορεί κάποιος να αποκαλύψει την ενωτική δύναμη του χορού, αλλά και θετικές πτυχές του χαρακτήρα του, που δεν φανταζόταν ότι υπήρχαν.

Η πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος, τόσο εδώ στο σχολείο μας και στην πόλη μας, όσο και στην Αθήνα ήταν μια εμπειρία ανεπανάληπτη που ενίσχυσε την δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή μας και προήγαγε την συνεργασία μεταξύ μας και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ!

Ευχαριστούμε την Στέγη, τους δασκάλους χορού, τους καθηγητές μας και κυρίως τον διευθυντή μας, κύριο Σωτήρη Τσαντίλα, που στήριξαν εμάς και αυτή μας την προσπάθεια.

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ