15.6 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Χρυσά Όρη των Αλτάι: Οι «πνεύμονες του πλανήτη»

Τα όρη Αλτάι αποτελούν τον ψηλότερο ορεινό όγκο της Νότιας Σιβηρίας. Χωρίζονται από βαθιές κοιλάδες ποταμών και τεράστιες κοιλότητες ανάμεσα στα βουνά. Η οροσειρά εκτείνεται στην Κεντρική Ασία, και είναι το σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα Ρωσίας, Μογγολίας, Κίνας και Καζακστάν.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Οι ορεινές περιοχές των Αλτάι (3.134 χιλιόμετρα από τη Μόσχα) είναι, μαζί με τη λίμνη Βαϊκάλη, οι δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Σιβηρίας.
orh2
Ορισμένοι θεωρούν πως η οροσειρά Αλτάι είναι το «πράσινο φαρμακείο» της γης και οι «πνεύμονες» του πλανήτη, μία από τις καθαρότερες και τις πιο αμόλυντες περιοχές της Ρωσίας.
orh3
Εξαιτίας της απομακρυσμένης θέσης των Αλτάι, η φύση είναι ανέγγιχτη και πολύ καλά διατηρημένη.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τα φυσικά πάρκα περιλαμβάνουν το 20% του εδάφους της Δημοκρατίας των Αλτάι, ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκονται επίσης 126 φυσικά μνημεία.
orh5
Οι ορεινές λίμνες παραμένουν πεντακάθαρες, και τα δάση, οι διάσπαρτες κοιλάδες και οι πλαγιές των βουνών κάνουν τον αέρα πραγματικά μοναδικό.
orh6
Χάρη στην προσεκτική προστασία της φύσης των Αλτάι, στην περιοχή εξακολουθούν να αναπτύσσονται σπάνια φαρμακευτικά φυτά.
orh7
Οι λίμνες, τα δάση και οι έρημοι της Δημοκρατίας των Αλτάι αποτελούν έναν θεαματικό προορισμό για ταξιδιώτες.
orh8
Εδώ, στα σύνορα της Μογγολίας και του Καζακστάν βρίσκονται τα ίχνη των παλαιών σαμανικών θρησκειών, και προϊστορικές βραχογραφίες πάνω από ολάνθιστα λιβάδια.
orh9
Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για ράφτινγκ, πεζοπορία, ορειβασία και καταλύματα σε παραδοσιακές καλύβες τις λεγόμενες γιούρτες.
orh10
Στη Δημοκρατία των Αλτάι δεν υπάρχει σιδηρόδρομος. Οπότε για να φτάσει κανείς στα όρη Αλτάι θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι το Μπαρνάουλ το Νοβοσιμπίρσκ ή το Μπίισκ, και κατόπιν να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο ή φορτηγό.

- Advertisement -

πηγη:http://gr.rbth.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ