16.9 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Χρυσαυγίτικο παραλήρημα με ύβρεις στη Βουλή

Πρωτοφανείς στιγμές με χρυσαυγίτικο σόου έζησε η Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αίτηση της εισαγγελικής αρχής για άρση της ασυλίας των κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού για συμπληρωματικές κατηγορίες.

- Advertisement -

Από τους 224 βουλευτές που ψήφισαν, οι 223 τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας και για τους τρεις, ενώ o βουλευτής Ν. Νικολόπουλος ψήφισε “παρων”.

Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Χ.Α. και των ΑΝΕΛ αποχώρησαν από την Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Προηγήθηκε η περιπετειώδης μεταγωγή των προφυλακισμένων από τον Κορυδαλλό, αλλά και οι σε υψηλούς τόνους ομιλίες τους από το βήμα της Βουλής.

Οι τρεις προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες προσήλθαν στο χώρο της Βουλής χωρίς χειροπέδες, ενώ κατά την είσοδο τους στην Ολομέλεια οι βουλευτές και συνεργάτες της Χ.Α. φώναζαν: “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μίλησε από τις θέσεις που κάθονται οι βουλευτές της Χ.Α., ενώ Λαγός και Παππάς ανέβηκαν στο βήμα της Βουλής.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, οι οποίες κλιμακώνονταν συνεχώς.

Σε κάποιο δε σημείο απειλήθηκε επεισόδιο με τον ανεξάρτητο βουλευτή Π. Τατσόπουλο, ο οποίος παρολίγο να δεχθεί επίθεση από τον Ν. Μίχο, τον οποίο σταμάτησε την τελευταία στιγμή ο Πύρρος Δήμας. (Διαβάστε το ρεπορτάζ)

Όταν ολοκληρώθηκε και η ομιλία Παππά, ο Ν. Μιχαλολιάκος ζήτησε εκ νέου το λόγο, και όταν ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκε, ακολούθησαν στιγμές απείρου καλλους, με τους χρυσαυγίτες να βρίζουν και να ασχημονούν, αποχωρώντας από την αίθουσα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Τι είπε ο Μιχαλολιάκος

Από πρωτοφανή ένταση και ύβρεις συνοδεύτηκε η ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Βουλή.

“Σας μιλάει ο αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα” ανέφερε, ενώ προχώρησε σε αποκάλυψη πως εκτός από τον Τάκη Μπαλτάκο, μαζί του συνομιλούσε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, αλλά και άλλοι δύο υπουργοί.

Εντύπωση προκάλεσε η επιθετική του στάση με την έναρξη της κατάθεσης, καθώς όταν του ζητήθηκε να ηρεμήσει από τον προεδρεύοντα της Βουλής, Χ. Μαρκογιαννάκη, του φώναξε: Σκάσε ρε!”.

Ο ίδιος υπενθύμισε δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα, μεταξύ άλλων τη δολοφονία Τεμπονέρα από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και δολοφονία με δράστη μέλος της ΕΠΕΝ, όταν αρχηγός της ήταν ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

“Εκεί δεν υπήρχαν συλλογικές ενοχές και συλλογική ευθύνη” τόνισε.

Τόνισε πως στήθηκε μια πολιτική σκευωρία κατά της Χ.Α., ότι οι αρχές “έψαχναν για οπλοστάσια και μαύρο χρήμα και δεν βρήκαν τίποτα”.

“Δεν υπάρχουν στη δικογραφία, τα έχουν εξαφανίσει”, ανέφερε.

Αποκάλυψε πως “όσα είπε ο Μπαλτάκος είναι αλήθεια”, κάνοντας μνεία στο βίντεο με τον πρώην Γραμματέα της κυβέρνησης στο οποίο συνομιλούσε με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Σημείωσε πως η γνωριμία του με τον Μπαλτάκο είναι παλιά, από “εθνικιστικούς αγώνες” στα γραφεία της ΕΟΚΚΑ που ίδρυσε ο Γρίβας, επικεφαλής της ομάδας “Χ”.
Αποκάλυψε επίσης ότι είχαν τακτικές συνομιλίες και ότι όταν ήθελε να του μιλήσει έβγαιναν στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν “κοριούς και κάμερες”.
επίσης ότι η Αντιτρομοκρατική βρήκε διάφορες κλήσεις στο κινητό του αλλά όχι την κλήση από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος ήθελε επαφές με την Χρυσή Αυγή, όπως και άλλοι δύο υπουργοί της κυβέρνησης, τους οποίους δεν κατονόμασε.
Με αυτούς είπε ότι είχε μυστικές επαφές εκτός Βουλής.
“Ήθελαν να μας προσεταιρισθούν, πολλές φορές το προσπάθησαν, με την ΕΠΕΝ στις εκλογές του 89, διαλύοντας τον Καρατζαφέρη”, ανέφερε.
Μίλησε ξανά για πολιτική σκευωρία, και τόνισε: “Φτιάξατε κατηγορητήρια βάσει των δημοσκοπήσεων. Είμαστε στη φυλακή και πήραμε 10%”.
“Μόνο στην Ελλάδα και στο Σουδάν είναι φυλακισμένοι οι βουλευτές. Ποιος ξέχασε την 28η Σεπτεμβρίου 2013 όταν φτιάχτηκε το σόου με τις χειροπέδες, όταν έξι βουλευτές οδηγήθηκαν με χειροπέδες. Ήταν κόλπο για να μας πάτε στο 2% αλλά δεν τα καταφέρατε. Ούτε ένας από σας δεν είπε μια λέξη ότι 6 βουλευτές σκυλεύτηκαν στα κανάλια. Έβαλαν τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Βάλαμε τη Χρυσή Αυγή στην φυλακή. Χάλκεψαν στοιχεία”, είπε.
Τέλος ανέφερε πως ο ίδιος είναι υπερήφανος που διώκεται για τις ιδέες του και ότι “οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής”, σημειώνοντας ότι παραμένει αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης, για να προσθέσει: “Δεν θα με αλλάξετε”.
Ο Νίκος Μιχαλοκιάκος και ο Γιάννης Λαγός είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ ο Χρήστος Παππάς με το αδίκημα της κατοχής παράνομου αρχείου.

Τί είπε ο Χρήστος Παππάς

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο “υπαρχηγός” της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος έκανε αναφορά σε σειρά σκανδάλων, οι πρωταγωνιστές των οποίων δεν οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και ειδικά σε αυτό της Energa, τους κατηγορούμενους της οποίας υπερασπίζεται ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, όπως ανέφερε.
Τόνισε ότι εναντίον του δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την οποία καταδίκασε όπως είπε.
“Δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή, δεν υπάρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες. Δεν υπάρχει παρότρυνση για τέλεση αδικήματος ούτε οπλοστάσιο” σημείωσε, τονίζοντας πως το μόνο που βρέθηκε ήταν βιβλία.
Ο κ. Παππάς αποκάλυψε επίσης ότι είχε “κρούση” για προσέγγιση και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, την οποία αντέκρουσε. “Του είπα πως δεν συνομιλώ μαζί σας”, ανέφερε.
“Θέλω να καταγγείλω την σημερινή διαδικασία της Βουλής ως αντισυνταγματική. Έχω ερμηνείες συνταγματολόγων. Ως πότε κύριοι θα εξευτελίζετε την Δικαιοσύνη; Έχετε απολέσει την δεδηλωμένη του λαού. Έχετε στη φυλακή τον πρόεδρο και τα στελέχη του τρίτου κόμματος στην Ελλάδα με εντολή Σαμαρά”, είπε.
Και συνέχισε: “Υπάρχει ο πράκτορας του Mega στην Ουάσινγκτον o Ιγνατίου που λέει ότι πρέπει η Δημοκρατία να παλέψει τους ναζί με άλλες διαδικασίες. Το βιώσαμε με τις δολοφονίες των συναγωνιστών μας Φουντούλη- Καπελώνη. Τι θέλετε να κάνετε; Να πάμε στη φυλακή για να πέσουν τα ποσοστά; Χάσατε. Τα ποσοστά θα ανεβαίνουν. Είναι ψήφος επιλογής, όχι οργής. Το 10% ξύπνησε και θα φέρει και άλλο. Διαλέξτε τι θέλετε. Θέλετε διαδικασίες Ιγνατίου, να μας σκοτώσετε; Χάσατε και πάλι”.

Επιτιθέμενος κατά του πρωθυπουργού, είπε: “Αλλάξτε τους τα φώτα πρόσταζε τον Παναθηναϊκάκια ο Σαμαράς. Ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, ο φυγάς. Είχε πει τηλεφωνικά ‘τον Παππά τον θέλω μέσα’. Αλήθεια όταν δεν με είχατε μέσα, όταν υπήρχε το σχέδιό σας περί κατευνασμού, γιατί κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ρωτήσατε κοινό μας γνωστό τι κάνει ο Παππάς;”.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης του είχε πει: “Προτιμώ στα 16 του ο γιος μου Xρυσή Αυγή, παρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ”.

Για να προσθέσει ότι ο υπουργός Υγείας του είχε πει: “Εμείς οι 2 πρέπει να τα πούμε”. Και συμπλήρωσε ο κ. Παππάς: “Φυσικά δεν τα είπαμε ποτέ για αυτό είμαι στη φυλακή”.

Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλο και στη συζήτηση -που σύμφωνα με τον Χρ. Παππά είχαν με “έτερο κοινό μας γνωστό”- είπε: “Του λέει ο Παναγιωτόπουλος, ‘αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον κάνουμε δικό μας’ και έλαβε απάντηση: Kύριε υπουργέ δεν ξέρετε με ποιον μιλάτε, αυτοί είναι πιστοί στις ιδέες του”.

Κατόπιν ενέπλεξε και τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος -σύμφωνα με τον ίδιο- τον προσφωνούσε Χρηστάρα. “Όταν ανέβαιναν οι τόνοι μου έλεγε πες του Ηλία ότι και εγώ τα ίδια έλεγα μικρός αλλά σε παρακαλώ να κατέβουν οι τόνοι”, είπε.

Για τη δολοφονία Φύσσα είπε: “Ιδού ο λόγος που είμαι φυλακή. Γνωρίζετε πολλοί από σας και πάρα πολλοί άλλοι ότι είμαι αθώος. Ακόμα και στο έγκλημα Φύσσα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο δεν είχα καμία απολύτως εμπλοκή. Δεν υπάρχουν επικοινωνίες και συνομιλίες δικές μου. Καμία παρότρυνση. Δεν υπάρχει οπλοστάσιο. Δεν υπάρχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Είναι λευκό. Υπάρχουν στοιχεία που με επιβαρύνουν όπως τα βιβλία μου. Με αφιερώσεις του Πατακού. Δίκη με βιβλία;”.

Τέλος, άφησε αιχμές και για τον Μάκη Βορίδη: “Γιατί δεν κατηγορούνται και άλλοι για δικά τους γραπτά όπως εγώ. Γιατί να μην κατηγορείται ο Βορίδης για γραπτά του ‘85, του ‘86 και του ‘88; Σε αυτά βρίζει τη ΝΔ και τον Καραμανλή τον γέρο. Μήπως κατηγορούμαι εγώ επειδή είμαι έντιμος; Εμμένω στις απόψεις μου του ‘92. Με την ΝΔ ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε σχέση”.

Τί είπε ο Γιάννης Λαγός
Κάθε ανάμειξη στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος μίλησε για κατασκευασμένο κατηγορητήριο.
“Μπλέξατε άσχημα μαζί μας, εμείς είμαστε άλλοι άνθρωποι, υπερήφανοι και τίμιοι” δήλωσε και πρόσθεσε: “Αν μας πάτε σε δίκη θα σας ξεφτιλίσουμε”.
“Επί προσωπικού με έχετε άδικα στις φυλακές. Η ψυχή μένει στητή και όρθια. Δεν μπορείτε να μου λυγίσετε την ψυχή ό,τι και αν κάνετε. Είμαι διατεθειμένος να πεθάνω για αυτό. Εσείς ψηφίζετε νομοσχέδια που ξεπουλούν την πατρίδα”, είπε.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, είπε: “Τις εκλογές τις χαρακτηρίσατε ως δημοψήφισμα, τελικά πήρατε 31%. Φύγετε, είστε επικίνδυνοι για τον τόπο. Απορώ με την αριθμητική του καραγκιόζη που χρησιμοποιείτε. Λέτε 23 + 8 =31. Δεν είναι έτσι… Είστε μια θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας”.

Ο Γ. Λαγός κάλεσε “τους 536.000 Έλληνες και Ελληνίδες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να δώσουν αγώνα για να πέσει η κυβέρνηση”.

Παράλληλα, μίλησε για “στήσιμο των διώξεων”, συμπληρώνοντας: “Δεν το στήσατε με σοβαροφάνεια. Στήσατε ένα γελοίο πράγμα. Βιαστήκατε και νομίζατε ότι θα τρομοκρατηθούν οι χρυσαυγίτες. Πέσατε έξω”.

Αναφερθείς στις έρευνες στην κατοικία του, μετά τη δολοφονία Φύσσα αλλά και την κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή, τόνισε:

“Εκείνη την ημέρα έκαναν έρευνα στο σπίτι μου. Βρέθηκε ένα όπλο που έχω για την ασφάλειά μου. Γι’ αυτό το πιστόλι που έχει βρεθεί με κατηγορείτε ότι με αυτό τροφοδοτούσα την εγκληματική οργάνωση. Εμένα που μου είχατε σούρει τόσα πολλά με κατηγορείτε για ένα πιστόλι και δύο φωτοβολίδες. Την επόμενη ημέρα ήρθε πάλι κλιμάκιο στο σπίτι μου. Το διέλυσαν, έσπασαν τοίχους και δεν βρέθηκε τίποτα. Αυτό όμως στην δικογραφία δεν υπάρχει. Η εισβολή στο σπίτι μου δεν υπάρχει”.

“Στις 28 Σεπτέμβρη η κατηγορία που υπήρχε είναι ότι εγώ είχα δώσει εντολή στον Πατέλη να δώσει με τη σειρά του εντολή σε άλλον για να σκοτωθεί ο Φύσσας. Θα σας διαβάσω τι είπε η ανακρίτρια Κλάππα στην αίτηση αποφυλάκισης που έκανα: Τιμωρούμαι γιατί είμαι βουλευτής της Χρυσής Αυγής, όχι για ηθική αυτουργία. Εμείς θέλουμε να αποδειχθεί ποιος φταίει για το έγκλημα ποιος. Κάποιοι κάνουν ό, τι μπορούν για να μην μαθευτεί η αλήθεια”, πρόσθεσε.

Απάντηση Αθανασίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, έλαβε το λόγο προκειμένου να δώσει τη δική του απάντηση: “Αντιλαμβάνομαι τη δυσμενή θέση των κατηγορούμενων, αλλά είναι απαράδεκτο που βρίζουν τη δικαιοσύνη- η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάτηροι, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν”.

Διαβεβαίωσε ότι “όλοι θα αντιμετωπιστούν με τα όπλα της δημοκρατίας, με τις αρχές της συνταγματικής νομιμότητας και του κράτους δικαίου” και πως “η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και όλοι θα έχουν δίκαιη δίκη”.

Απάντηση Μουρούτη

“Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου”, δήλωσε ο Γιώργος Μουρούτης σχετικά με τη σημερινή αναφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του.

“Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει”, υπογράμμισε.

Σόου και μέσα στη Βουλή

Οι τρεις προφυλακισμένοι προσήλθαν στην Ολομέλειας στις 12 το μεσημέρι. Η μεταγωγή των τριών βουλευτών από τον Κορυδαλλό έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε προκλητικός κατά την είσοδό τους στη Βουλή.

Επιτέθηκε φραστικά σε έναν αστυνομικό που τον συνόδευε φωνάζοντάς “μη με ακουμπάτε, μη με ακουμπάτε, είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος στη Βουλή, μη με αγγίζει κανείς”.

Ταυτόχρονα, χρυσαυγίτες στο περιστύλιο της Βουλής του φώναζαν: “Άκου αρχηγέ και άκου το καλά ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά”.

Στην είσοδο της αίθουσας της Ολομέλειας περίμενε τον κ. Μιχαλολιάκο η κόρη του Ουρανία, η οποία τον αγκάλιασε λέγοντας: “Είμαι η πιο περήφανη κόρη στον κόσμο”.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Νωρίτερα, και παρά τη μεγάλη κινητοποίηση του κόμματος, μόλις 300 οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να υποδεχτούν τον Ν. Μιχαλολιάκο και τους δύο βουλευτές.
Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες με σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής τραγουδούσαν -μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη- από τα μεγάφωνα ναζιστικά εμβατήρια σε ελληνικούς στίχους και φώναζαν “αλήτες, προδότες, πολιτικοί”.

Σε διαμαρτυρία βουλευτών, δεν υπήρξε ουσιώδης αντίδραση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγελίες από τις καθαρίστριες

Επιχείρηση τρομοκράτησης εναντίον τους με βρισιές και απειλές κατήγγειλαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν εναντίον τους με απειλητικές διαθέσεις.

Συμπαράσταση δέχτηκαν από μέλη της ΟΛΜΕ, που ήρθαν και έστησαν σκηνές δίπλα στην κατάληψή τους. )
NOOZ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ