16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Χταποδάκι στη λαδόκολλα

1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι

- Advertisement -

Υλικά
πράσο –
σκόρδο –
αλάτι –
ελαιόλαδο –
πιπέρι –
μαϊντανός –
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το χταπόδι το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε χωρίς υγρά για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί τα δικά του. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ανοίγουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε όλα τα λαχανικά μας. Τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε πάνω τους το χταπόδι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και διπλώνουμε τη λαδόκολλα καλά. Τη βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί και αυτό με τη σειρά του στον φούρνο. Ψήνουμε για 40 λεπτά και σερβίρουμε το χταπόδι μας με τα λαχανικά σε μια πιατέλα.

πηγη:http://www.toarkoudi.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ