26.6 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Όλα τα καλέσματα από φορείς και σωματεία των Τρικάλων για συμμετοχή στην γενική απεργία της Πέμπτης και η Πολιτική Δραστηριότητα (δελτία τύπου)

Τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Τρικάλων συμμετέχουν μαζικά στις Κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 κλείνοντας τα Κ.Ξ.Γ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο.

- Advertisement -

Εκ του Συλλόγου

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΕΔΔΕ Δ.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση.

Ως Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος είμαστε κάθετα αντίθετοι τόσο στο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό όσο και στις παράπλευρες πολιτικές που υποβιβάζουν τον κλάδο και οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες επιστήμονες.

Λέμε όχι στην εξοντωτική φορολόγηση που ακυρώνει κάθε προσπάθεια επένδυσης και ανάπτυξης αλλά και έμμεσα όσο και άμεσα διογκώνει την ανεργία και την υποαπασχόληση. Το πρόβλημα του ασφαλιστικού πήρε εκρηκτικές διαστάσεις τόσο από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προηγούμενων ετών αλλά κυρίως από τις εκρηκτικές διαστάσεις αυτής της σημερινής συνεχώς διογκούμενης ανεργίας.

Λέμε όχι στην αντιμετώπιση των Επιστημόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών σαν πηγή παράλογων φορολογικών εσόδων υπό το πρόσχημα της φοροδιαφυγής.

Λέμε όχι στο καθεστώς της μαύρης εργασίας, της νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών μέσα από τα μπλοκάκια και την ενοικίαση των πτυχίων.

Λέμε όχι στην εξόντωση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Λέμε όχι στην συνέχιση της παράνομης επιβολής ΦΠΑ 23% στους Ελεύθερους Επαγγελματίες Διαιτολόγους Διατροφολόγους. Είμαστε η μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη που επιβάλει Φ.Π.Α. στις παρεχόμενες υπηρεσίες σε ένα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Οικονομικών παραϊατρικό επάγγελμα.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο για το Ασφαλιστικό και να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό διάλογο με το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων για την διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής που θα εξασφαλίζει το αύριο της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής Οικονομίας, των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Συμμετέχουμε στη δράση των όλων των φορέων των Ελεύθερων Επαγγελματιών και συντονιζόμαστε μαζί τους στα παραπέρα βήματα.

Ως Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος καλούμε όλους τους συναδέλφους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους/ες και φοιτητές/τριες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία με όλους τους φορείς.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS

Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 – Αρ. Πρωτοκόλλου: 02/2016

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 4/2 – Συμμετέχουμε Μαζικά

Στις πρωινές Απεργιακές Συγκεντρώσεις
Στην Πορεία στο κέντρο της Αθήνας: 11 πμ, Αρχ. Μουσείο (Πατησίων)

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

 

  • Για να μην περάσει το Αντι–Ασφαλιστικό Έκτρωμα. Όχι μειώσεις συντάξεων– αύξηση εισφορών. Όχι στην κατάργηση των κατώτατων ορίων συντάξεων, σε «συντάξεις» των 200 ευρώ. Υπερασπίζουμε τον Κοινωνικό Χαρακτήρα της Ασφάλισης, ως δίχτυ προστασίας όλων των μισθωτών, ανέργων, φτωχών και προϋπόθεση για την πρόσβασή μας στην υγεία, περίθαλψη, πρόνοια. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, Κράτος και Εργοδότες, για τη διαχρονική λεηλασία, τη μεθοδευμένη χρεοκοπία του ασφαλιστικού συστήματος. Όχι στην Ιδιωτική Ασφάλιση, ακριβό εμπόρευμα για ελάχιστους και πεδίο κερδοσκοπίας των επιχειρηματιών. Υπερασπίζουμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δράση. Ενάντια στη Χούντα που θέλουν Τρόικα – ΔΝΤ – Μνημονιακοί – Κεφάλαιο. Όχι στη νέα φοροεπιδρομή, στο ξεπούλημα–ιδιωτικοποίηση των πάντων, στην αρπαγή/πλειστηριασμό σπιτιών και εισοδημάτων από τις τράπεζες.
  • Για να φράξουμε τον δρόμο στα επόμενα μέτρα του 3ου Μνημονίου. Όχι στις ομαδικές απολύσεις, στην εργοδοτική ανταπεργία (λοκ άουτ), στην θεσμοθέτηση της απαγόρευσης του συνδικαλισμού. Υπερασπίζουμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δράση. Ενάντια στη Χούντα που θέλουν Τρόικα – ΔΝΤ – Μνημονιακοί – Κεφάλαιο. Όχι στη νέα φοροεπιδρομή, στο ξεπούλημα–ιδιωτικοποίηση των πάντων, στην αρπαγή/πλειστηριασμό σπιτιών και εισοδημάτων από τις τράπεζες.
  • Για την ανασυγκρότηση του συνδικαλισμού, με ένα ενωτικό, αγωνιστικό σχέδιο. Ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την εξάπλωση της ελαστικής εργασίας, τους εργαζόμενους «πολλών ταχυτήτων».

Οι εργαζόμενοι να μπούμε μπροστά για έναν νέο κύκλο Αγώνων Διαρκείας. Όχι για το χατίρι καμίας ανεκδιήγητης ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικής ηγεσίας. Για να υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα και τη Ζωή μας. Για να ανατρέψουμε όλα τα Μνημόνια, νέα και παλιά.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Ασφαλιστικό ώρα μηδέν…

 

Οι θέσεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκ-κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

Μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου που παγώνει για πολλά χρόνια τους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων, και τη συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική της λιτότητας και της ανέχειας (κατ’ εφαρμογή του 3ου μνημονίου που υπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) συνεχίζει η συγκυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με σαρωτικού τύπου αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, στις ασφαλιστικές εισφορές και στο ύψος των συντάξεων.

Η νέα μορφή του αντεργατικού ασφαλιστικού αλλάζει από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό έχοντας ως σκοπό οι νέοι διαμορφούμενοι κανόνες να υπηρετούν μόνο δημοσιονομικούς στόχους και όχι τον άνθρωπο-πολίτη. Οι πρώτες αντιδράσεις από τους «θεσμούς» αποδεικνύουν περίτρανα ότι το σχέδιο νόμου που θα έρθει προς ψήφιση θα είναι με πολύ χειρότερους όρους, παρά τα όσα λέγονται περί τάχα σκληρής διαπραγμάτευσης.

Το σχέδιο ασφαλιστικού που παρουσιάστηκε από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τις παρακάτω δραματικές αλλαγές για τους εργαζόμενους-συνταξιούχους:

  • Επανυπολογισμός των αποδιδόμενων συντάξεων με βάση τα νέα δεδομένα (εφόσον προκύψει μείωση η σύνταξη, όπως λένε, θα συνεχίσει να αποδίδεται στο σημερινό της ύψος με την εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς», η οποία όμως παύει σταδιακά να υπάρχει μετά τον Ιούλιο του 2018). Οι όποιες μειώσεις επομένως θα ενσωματωθούν κανονικά στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις.
  • Περαιτέρω μείωση των συντάξεων κατά 15% με 30%, και σε σχέση με εκείνες που θα δίνονταν με το Ν.3863/2010
  • Νέος μαθηματικός τύπος καθιερώνεται για τις εφάπαξ παροχές, οι μειώσεις τους θα κυμανθούν από 10%-15%, ενώ για τα μερίσματα του μετοχικού ταμείου πολιτικών υπαλλήλων οι περικοπές θα αγγίξουν το 30%.
  • Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Από το 2019 και εξής δεν θα καταβάλλεται σε κανέναν συνταξιούχο.
  • Αύξηση των εισφορών για την επικουρική σύνταξη. Από 1/1/2016 και μέχρι την 31/12/2018, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, διαμορφώνεται σε ποσοστό 3,5% από 3% για τον ασφαλισμένο και 4% από 3% για τον εργοδότη.
  • Εφαρμόζεται ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις (κανόνας βιωσιμότητας). Οι ήδη καταβαλλόμενες (σύμφωνα με την κυβέρνηση) θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι 31/12/2018 (έχουν ήδη μειωθεί κατά 6%), οπότε θα ισχύσουν και γι’ αυτές οι μειώσεις.
  • Από 1/1/2016 θα υπάρξει ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης και εφάπαξ (πρόνοιας) σε ένα υπέρ-ταμείο. Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας θα είναι η λεηλασία όσων αποθεματικών έχουν απομείνει σε κάποια επιμέρους Ταμεία και η σταδιακή μετατροπή του νέου φορέα σε μια υποτυπώδη, υποβαθμισμένη δομή με δραματικές συνέπειες για όλες τις συντάξεις.
  • Πραγματοποιείται επομένως συνολικά «σφαγή» των «νέων» συνταξιούχων και των συντάξεων αναπηρίας.

 

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο σε μια “από-ρύθμιση” στο ασφαλιστικό και καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους τους συνταξιούχους να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες που στοχεύουν στην υποθήκευση των ζωών μας. Μαζικά στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και μαζικά στη Γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη.

 

Οι προτάσεις μας

 

Επειδή όμως, ως υπεύθυνη συνδικαλιστική κίνηση, πέρα από την κριτική, εκτιμούμε πως οφείλουμε να καταθέσουμε στο δημόσιο διάλογο τις δικές μας προτάσεις για το ζήτημα του ασφαλιστικού. Είναι απαραίτητη μια μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αλλά δεν μπορεί τα λάθη των προηγούμενων και νυν κυβερνήσεων να καλείται (άδικα και απότομα) να τα πληρώσει ο σημερινός εργαζόμενος και συνταξιούχος.

Πιστεύουμε επομένως πως μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σημαίνει βιώσιμο, δημόσιο και αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που σκοπό έχει την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.

Το βασικό ζήτημα στο ασφαλιστικό αποτελεί η χρηματοδότησή του. Και το ζήτημα αυτό συνδέεται άμεσα σήμερα με δύο παράγοντες:

α] την αναπλήρωση των χαμένων πόρων των Ταμείων λόγω χρηματιστηρίου και PSI και,

β] την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που θα πληρώνουν εισφορές.

 

Για το πρώτο προτείνουμε:

  • Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων για τα δισεκατομμύρια που κλάπηκαν με το PSI των Βενιζέλου-Σαμαρά. Όταν ανακεφαλαιοποιείς τις τράπεζες, πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Επιστροφή των       χαμένων τόκων από την εποχή της δικτατορίας και στη συνέχεια. Το κράτος δανειζόταν αποθεματικά των ταμείων άτοκα και τα μοίραζε στους μεγαλοβιομήχανους. Διεκδικούμε να επιστρέψουν τα «δανεικά και αγύριστα» για την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Κάλυψη των ζημιών από τον εξαναγκασμό των ασφαλιστικών ταμείων να επενδύσουν μέρος των αποθεματικών τους στο Χρηματιστήριο.       Η διαδικασία άρχισε το 1992 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και επί κυβέρνησης Σημίτη το ποσοστό επένδυσης αυξήθηκε.
  • Αξιοποίηση με ασφάλεια και όχι με ρίσκο ή τζόγο η εναπομείνασα κινητή και ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Όλα τα τυχόν ποσά που θα προκύψουν από τους φορολογικούς ελέγχους στις διάφορες λίστες [Λαγκάρντ, Ρηνανίας κλπ], να αποδοθεί μέρος τους στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να επιδιωχθεί να γίνει διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους της χώρας, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίοι δημόσιοι πόροι για την χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των κοινωνικών πολιτικών και της ανάπτυξης.
  • Διεκδίκηση της αναπλήρωσης των κλοπιμαίων από τα ασφαλιστικά Ταμεία με προσφυγή και προς τα ευρωπαϊκά δικαστήρια με συνεργασία όλων των Ομοσπονδιών.

 

Για το δεύτερο προτείνουμε:

  • Μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα οδηγήσουν σταδιακά στη μείωση της ανεργίας- αύξηση των θέσεων εργασίας και στην αύξηση εισροών στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Συμμετοχή του κράτους στις εισφορές συνδεόμενη με ρήτρα ανάπτυξης. Η σύνταξη και η ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας.
  • Κίνητρα κατά της μαύρης εργασίας, ώστε να αυξηθούν οι εισροές.
  • Κατάργηση όλων των μορφών απασχόλησης χωρίς ασφάλιση.
  • Κατάργηση των διπλών συντάξεων ειδικών ομάδων (βουλευτών κ.ά.) . Η θητεία τους απλά να προσμετράται στον ασφαλιστικό τους φορέα.
  • Ισότιμη αντιμετώπιση παλαιότερων και μελλοντικών συνταξιούχων.
  • Οι παρεχόμενες συντάξεις να συνδεθούν με τα εισοδήματα από άλλες πηγές. Το κράτος πρέπει να εγγυηθεί μια μικρή σύνταξη για όσους έχουν μεγάλα εισοδήματα από άλλες πηγές και μια ανώτατη σύνταξη για όσους έχουν μικρά ή και καθόλου εισοδήματα. Να γίνει δηλαδή μια αντεστραμμένη αναπλήρωση. Έτσι, επιτυγχάνεται η αναδιανομή στους συνταξιούχους και διατηρείται ο κοινωνικός και αλληλέγγυος χαρακτήρας του ασφαλιστικού.
  • Εξορθολογισμός του ύψους των συντάξεων, δηλαδή να μην υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στην κατώτατη και ανώτατη σύνταξη.
  • Επανεξέταση των κριτηρίων και των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, που έχει αποδειχθεί πως αποχωρούν πρώιμα από την εργασία σε σχέση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων και δημιουργεί τεράστιες κοινωνικές αδικίες.

 

Η μαζική και ενωτική αντίσταση, η κινητοποίηση των εργαζομένων αποτελεί τον καταλύτη για την ανατροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και των «ετέρων» για το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Μας αφορά ΟΛΟΥΣ!!!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

 

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Στηρίζουμε την απεργία

της 4 Φλεβάρη και τα αγροτικά μπλόκα

 

Η Ελληνική Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων μετά από ανακοίνωση – κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη συμμετέχοντας μαχητικά με το εργατικό λαϊκό κίνημα στις κινητοποιήσεις σε όλα τα μέτωπα καλεί τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού κινήματος να ανταποκριθούν δυναμικά στα καθήκοντα που προσδιορίζονται από τις εξελίξεις τόσο με την εσωτερική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και την εξωτερική πολιτική τους, που βαθαίνει όλο και πιο πολύ την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΝΑΤΟ.

Προχωράμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Οργανώνουμε καθημερινά τη δράση μας για τη ματαίωση των επικίνδυνων σχεδιασμών τους ξεσκεπάζοντας την υποκρισία και τα ψέματά τους.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 του Φλεβάρη.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους στα μπλόκα.

 

  • Απαιτούμε ΤΩΡΑ απόσυρση του αντιλαϊκού Νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
  • Καμιά διευκόλυνση και συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα στους Εργαζόμενους, τους αγρότες των Μπλόκων του αγώνα και της διεκδίκησης, τους άνεργους, συνταξιούχους, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους στις γυναίκες τους νέοι και τις νέες!

Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας!

4 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΟΙ   ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:

 

  • 00π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • 30π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

    

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΠΟΤ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Tο σποτ του ΚΚΕ για την κοινωνική ασφάλιση για αξιοποίηση
https://youtu.be/KsJV3pGoX_8

Το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!
Απεναντί στο λαό, είναι η Κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Είναι η ΕΕ και τα κομματά τους!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ να μην περασει. Να αποσυρθεί τώρα!
Όλοι μαζί, ενάντια στο κοινό εχθρό!
Οργάνωση και πάλη διαρκείας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!

Ζωντανεύουμε την ελπίδα, την αλληλεγγύη, τη λαϊκή συμμαχία.
Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την συμμετοχή, την οργάνωση μεγάλων συλλαλητήριων, μαζικών κινητοποιήσεων, μπλόκων και απεργίων.
Κάθε χώρος δουλειάς και μόρφωσης, κάθε πόλη και χωριό, να γίνει κάστρο αντίστασης!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
– Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες
– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αυξήσεις στις συντάξεις.
– Επαναφορα της 13ης και 14ης σύνταξης.
– Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς
– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία

Το ΚΚΕ σου δίνει το χέρι. Έλα στο δρόμο της ανατροπής!
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Υπάρχουν οι δυνατότητες γι’αυτό, αρκεί ο πλούτος που παράγει ο λαός να γίνει δικός του, με την δική του εργατική – λαϊκή εξουσία.

 

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Ν. Τρικάλων

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

Να μην περάσει το νέο έγκλημα!!!

 

Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης

ενάντια στον σφαγιασμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων!!!

 

 

Συνάδελφοι,

 

Οι αγώνες μας, η οργάνωση μας, τα ταξικά σωματεία είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε ώστε να βάλουμε φρένο στην συνεχιζόμενη και ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε τόσα χρόνια. Τα αντιλαϊκά μέτρα, όσα και αν μας λένε οι Κυβερνήσεις, δεν θα σταματήσουν, δεν θα υπάρχει πάτος όσο δεν υπάρχει κίνημα ισχυρό σε κάθε κλάδο και συνολικά, που να βάζει εμπόδια και να καθυστερεί την επίθεση. Τα νέα μετρά που φέρνει και πάλι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (άξιος συνεχιστής των προηγούμενων) ουσιαστικά θα σημάνουν τον ενταφιασμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.

 

Για να περάσουν τα νέα μέτρα Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι μεταχειρίζονται κάθε πρόσφορο τρόπο. Ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, καθυστερήσεις δεδουλευμένων, ΛΟΚ ΑΟΥΤ, εκβιασμοί, απειλές, ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφορά και δημιουργία νέων διλημμάτων έρχονται να πλαισιώσουν και αυτόν τον Νόμο. Ο σκοπός τους προφανής, να σκύψουμε το κεφάλι και παθητικά να δεχθούμε να ζούμε στις συνθήκες του μεσαίωνα που μας επιβάλλουν προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

Κάτω τα χέρια από την ασφάλισή μας.

 

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

 

Το ασφαλιστικό είναι κατάκτηση των εργαζομένων που και ο δικός μας κλάδος είχε πρωτοστατήσει. Όμως σήμερα και ενώ οι μεγάλες λογιστικές – ελεγκτικές – συμβουλευτικές εταιρείες αυξάνουν τζίρους και κερδοφορία εμείς εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με μισθούς ψίχουλα. Οι εταιρείες αυτές μέσα από την συμμετοχή τους σε εργοδοτικές οργανώσεις, μέσω των συμβούλων τους που είναι ταυτόχρονα και σύμβουλοι της εκάστοτε Κυβέρνησης ζητούν να καταργηθούν ακόμα και τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει στο ασφαλιστικό. Αλλά και προσπαθούν να εξειδικεύσουν και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο στους εργαζόμενούς τους. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των εργαζομένων των ελεγκτικών τμημάτων, προσπαθούν να μετακυλήσουν το επιπλέον κόστος των ασφαλιστικών εισφορών στους ίδιους τους εργαζόμενους. Επιπλέον, υπάρχει η τάση για μετατροπή των συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε μπλοκάκι και μεταφορά των εργαζόμενων από ΙΚΑ σε ΟΑΕΕ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους συναδέλφους κλπ

 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!!

 

Οργανωμένα, ταξικά, συλλογικά να σπάσουμε το ψευδεπίγραφο κλίμα ανοχής, και κοινωνικής συναίνεσης. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Κοινωνικές κατακτήσεις όπως η κοινωνική ασφάλιση δεν μας χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με μακροχρόνια, οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Να μην εμπιστευτούμε κυβέρνηση και εργοδότες όταν λένε ότι δίνουν μάχη για τα δικά μας συμφέροντα. Προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε τις επιλογές των μεγαλοεργοδοτών ως δικές μας σκύβοντας το κεφάλι ολοένα και περισσότερο.

Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!  

Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, στους γνώριμους δρόμους του αγώνα θα απαντήσουμε:

 

Πάρτε πίσω το Νόμο – Λαιμητόμο !!!

 

Στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων!

Αρκετά με τα ψέματα και τις απάτες τους! Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί!

Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!!!
Να μην φτάσει καν στη Βουλή!!!
Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα,
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:00 π.μ.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΤΟ ΔΣ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»

ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ»

Ενώ τα μπλόκα του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς δυναμώνουν και κλιμακώνουν πολύμορφα τη δράση τους, καλά κρατούν οι παρελάσεις των «φιλών» των αγροτών (κυβερνώντων περιφερειαρχών, τεχνοκρατών, επιστημόνων επιμελητηρίων κλπ), που σε «συγχορδία» με τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες «ανακάλυψαν την Αμερική» στο όνομα του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», λες και βρήκαν τη «μαγική συνταγή» για τη λύση των προβλημάτων της αγροτικής παράγωγης.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ»;

Εκείνοι που με πείσμα ζητιάνε να είναι αφορολόγητες οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις, δηλαδή το 20% των μεγαλοαγροτών που εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων/ενισχύσεων, αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Εκείνοι που για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οδηγούν στο θάνατο τους συνταξιούχους γονιούς τους του φιλοδωρήματος των 170ευρω

Εκείνοι που για να έχουν περισσότερα κέρδη και να πληρώνουν χαμηλότερους μισθούς, άλλοι έχουν ήδη πάει τις αγροτικές επιχειρήσεις τους στις βαλκανικές χώρες κι άλλοι ετοιμάζονται, αφού ως μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες μπορούν να το κάνουν με σημερινό δρόμο ανάπτυξης της Ελλάδας και ενισχύονται γι αυτό. Όμως τα χωράφια δεν πάνε Βουλγαρία. Ούτε μπορούμε οι μικρομεσαίοι αγρότες να γίνουμε όλοι επιχειρηματίες αγρότες, με έδρα τη Βουλγαρία και χωράφια στην Ελλάδα, όπως λένε διάφοροι.

Εκείνοι που δεν κάνουν λόγο για όρια συνταξιοδότησης και συντάξεις.

Εκείνοι που διεκδικούν να παραμείνει ο ΟΓΑ ως έχει και να μείνουν σ’ αυτόν οι “κατά κύριο επάγγελμα” αγρότες χωρίς, όμως, να έχει εξασφαλισμένη την κρατική χρηματοδότηση που χρειάζεται ώστε να μπορεί ν’ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους – συνταξιούχους.

Εκείνοι που νομίζουν ότι θα μοιραστούν περισσότερα από το «μεγάλωμα της πίττας» των επιδοτήσεων/ενισχυσεων όταν πεταχτούν έξω από αυτές, οι «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».

 

Γι αυτό

  • Ζητούν η φορολογία να γίνεται με βάση τον διαχωρισμό των αγροτών σε “κατά κύριο επάγγελμα ή μη”.
  • Αποδέχονται τη φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και δεν ζητούν αφορολόγητο όριο παρά μόνο για τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις.
  • Δεν προβάλλουν την κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Δεν συμφωνούν με συντελεστή φορολόγησης κλιμακούμενο ως 45% για τους μεγαλοαγρότες.
  • Δε ζητούν την κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους φτωχούς αγρότες.
  • Δεν λένε κουβέντα για να συνδεθούν οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, κατά της ΚΑΠ της ΕΕ, αλλά, επί της ουσίας, αποδέχονται τις αποφάσεις της που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ.

 

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ «ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ»;

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΟΥΝ;

Οι φτωχοί, οι μικρομεσαίοι αγρότες που:

  • Δεν μπορούν σήμερα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές (περίπου το 40% των ασφαλισμένων) και δεν θα μπορέσουν πολλοί περισσότεροι να πληρώσουν, όταν αυτές αυξηθούν κατά 27,45%
  • Επειδή δεν τους φτάνει το αγροτικό εισόδημα να ζήσουν, κάνουν μεροκάματα στην οικοδομή, γίνονται γκαρσόνια.
  • Αποτελούν το 90% της αγροτιάς στη χώρα μας και μοιράζονται το υπόλοιπο 20% των επιδοτήσεων/ενισχύσεων
  • Με εισόδημα μέχρι 10.000, θα φορολογούνται με το τεκμήριο διαβίωσης
  • Το εισόδημά τους δε φτάνει για την επιβίωση της οικογενείας τους και την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας της επόμενης χρόνιας.
  • Πήραν μειωμένες ενισχύσεις και όσοι δικαιούνταν μέχρι 250ευρω ενίσχυση δεν την πήραν γιατί «τα έξοδα της είσπραξης ήταν περισσότερα».

 

ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Όσοι μας καλούσαν να πάμε «όλοι μαζί» και ετοιμάζονται πίσω από τις πλάτες μας να αρπάξουν τα ψίχουλα των επιδοτήσεων/ ενισχύσεων που θα «περισσέψουν» αφού πεταχτούμε – με το ασφαλιστικό και φορολογικό και το κόστος παράγωγης- από την αγροτική παράγωγη.

Όσοι σε διάφορα μπλόκα συναντώνται και συσκέπτονται, σε μυστικές ή φανερές συναντήσεις, για το πως θα εξασφαλίσουν, παζαρεύοντας, τα δικά τους συμφέροντα με λογιστές και κάθε είδους τεχνοκράτες, μεθοδεύοντας και αναγγέλλοντας συναντήσεις με την κυβέρνηση.

Αυτά τα μπλόκα, με τα αιτήματα που προβάλλουν, εκφράζουν και εκπροσωπούν τους μεγαλοαγρότες που έχουν την αυταπάτη ότι θα επιβιώσουν στον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια, όταν φύγουν οι μικροί. Όμως, θα έρθει και η δική τους σειρά να φύγουν από τη μέση και τότε δεν θα έχουν δίπλα τους φτωχούς αγρότες να αγωνίζονται μαζί τους.

Η λύση που προτείνουν δείχνει ότι βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της πολίτικης κυβέρνησης, ΕΕ και των συνεταίρων τους, που οδηγούν στην επιτάχυνση του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι ο «δούρειος ίππος» ενάντια στους αγώνες μας.

Εμείς λέμε

  • Να μην γίνει καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές για τον ΟΓΑ.
  • Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις.
  • Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο. Να τις παίρνουν όσοι δουλεύουν στο χωράφι, ή ασχολούνται με τα ζώα και παράγουν κι όχι κάποιοι που έχουν χιλιάδες στρέμματα και ζώα και έχουν μαζέψει τα δικαιώματα.
  • Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον του αφορολόγητου ορίου αγροτικό εισόδημα, με συντελεστή φορολόγησης κλιμακούμενο ως 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.
  • Να μην πληρώνουμε φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός μας, αλλά να υπάρχει ένα αφορολόγητο όριο. Προτείνουμε αυτό να είναι μέχρι 30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Να φορολογούμαστε για το πραγματικό καθαρό συνολικό εισόδημά μας και να καταργηθούν τα τεκμήρια.
  • Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

 

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι αγώνας επιβίωσης.

Όχι στο ξεκλήρισμα και τη φοροληστεία.

Να πατέ να τα πάρετε απ την Πλουτοκρατία.

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 02/02/2016

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Λαϊκό γλέντι διοργανώνει η ΤΕ Υπαίθρου Τρικάλων στην ταβέρνα Απ.Ντιντή στο Μικρό Κεφαλόβρυσο, την Παρασκευή 5 Φλεβάρη ώρα 8:30 μμ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ με λαικοδημοτική ορχήστρα, καλό φαγητό, καλή διάθεση και πλούσια λαχειοφόρο .

Η πολιτική ομιλία θα γίνει από την Ελένη Κοτούπα μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ      

                                                                                 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

1.  ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τη μάχη του ασφαλιστικού

 

Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη επίθεση. Η «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» που προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το «κουαρτέτο» των «θεσμών» των ΕΕ-ΔΝΤ, στο πλαίσιο των τριών μνημονίων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων, επιχειρεί να επιφέρει μια βαθύτερη και ποιοτική αντιδραστική τομή υπέρ του κεφαλαίου για την υπέρβαση της κρίσης του, με μακροπρόθεσμες καταστροφικές επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την εργασία, το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία και γενικότερα τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα κόμματά τους, οι εργοδοτικές ενώσεις, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι παρατάξεις τους στους εργασιακούς χώρους κ.ά., παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συνασπίζονται στην κατεύθυνση της επιβολής της ουσίας αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης. Η νεοφασιστική Χρυσή Αυγή, παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες της, ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται με το κεφάλαιο και την ΕΕ.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία με τον συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ αλλά και οι ηγεσίες των επιμελητηρίων, και των αγροτικών ομοσπονδιών, όλες οι δυνάμεις που στήριξαν έως τώρα την κυρίαρχη πολιτική και το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δεν μπορούν ή και δεν θέλουν να οργανώσουν και να κλιμακώσουν ένα νικηφόρο αγώνα.

Είμαστε πεισμένοι ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να μπλοκάρει και να ανατρέψει την αντιασφαλιστική επίθεση, όπως το έχει καταφέρει και στο παρελθόν, και συνολικά την επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Με στήριξη των αγώνων που ξεσπούν και ξεπερνούν τον «εθιμοτυπικό» χαρακτήρα και τη γραφειοκρατία. Με άμεση πολύμορφη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ξεκινώντας από απεργίες με στόχο να μην τολμήσει η κυβέρνηση καν να καταθέσει το νομοσχέδιο. Με μια μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη που θα είναι η αρχή και όχι το τέλος των αγώνων. Με συνέχιση και κλιμάκωση με 48ωρη απεργία και απεργίες διαρκείας, ώστε ακόμα κι αν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο ή το περάσει στη Βουλή, να αναγκαστεί να το αποσύρει υποχωρώντας στον πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Σε αυτή την βάση, ο πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς για την κοινή δράση στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα ενάντια στην αντιδραστική «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ΕΕ-ΔΝΤ, είναι απολύτως αναγκαία για τη νίκη των αγώνων, αλλά και εφικτή.

Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα τους ενωτικούς, δυναμικούς και ανένδοτους αγώνων των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα: Τους αγώνες και τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τις κινητοποιήσεις των ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι», των εργαζόμενων ελευθεροεπαγγελματιών και των νέων επιστημόνων που δεν αγωνίζονται για να κρατήσουν την «γραβάτα τους», όπως λένε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά για να ασκούν με αξιοπρέπεια το επάγγελμά τους και να ζουν από την δουλειά τους. Επιδιώκουμε να πάρουν χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού, με προεξάρχοντα τα αιτήματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας –απέναντι στην κυβερνητική προσπάθεια διάσπασης και κατακερματισμού– με πρωταγωνιστικό ρόλο των εργατικών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Το πλαίσιο για τον πολιτικό συντονισμό κοινής δράσης διαμορφώνεται με τις παρακάτω πολιτικές κατευθύνσεις και διεκδικήσεις:

  1. Αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής τομής που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στην κατακρεούργηση των λαϊκών δικαιωμάτων.
  2. Καθολική, δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση και δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους-ες, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις, που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, νεολαίας και λαού. Κατάργηση όλων των παλιών και νέων αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που τους επιβάλλουν.
  3. Εξασφάλιση για όλους και όλες, με κατώτερη σύνταξη, που να αντιστοιχεί στις ανάγκες και τα δικαιώματα της εποχής μας για αξιοπρεπή ζωή, είναι ίση με τον κατώτερο μισθό. Κατάργηση των περικοπών που έχουν γίνει από το 2009 σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού. Ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με μείωση των κερδών του κεφαλαίου.
  4. Αποφασιστική μείωση των ανώτατων ηλικιακών ορίων και των χρόνων συνταξιοδότησης. Υποστήριξη των διεκδικήσεων των ταξικών συνδικάτων για παραπέρα μείωση στα όρια γυναικών και εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  5. Πλήρης ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη για κάθε άνεργο και για όλες τις μορφές ελαστικής απασχόλησης, μαθητείας κ.λπ. Η ανεργία να μετράει ως χρόνος ασφάλισης. Δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και με ασφάλιση. Κατάργηση της μαύρης εργασίας -με αυστηρές ποινές στους εργοδότες. Ενιαίες σχέσεις και αμοιβές στην ίδια εργασία, χωρίς καμιά διάκριση σε βάρος των νέων, των γυναικών και των μεταναστών.
  6. Δραστική μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών με κατάργηση των μορφών ελαστικής εργασίας και μερικής απασχόλησης.
  7. Προστασία των ασφαλιστικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών -όχι στη λεηλασία που προωθείται.
  8. Αποφασιστική μείωση των εργατικών εισφορών μέχρι που το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει κυρίως το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.
  9. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα 70 δισ. ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δισ. που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δισ. που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Απόσυρση των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο». Να περάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία στα χέρια των εργαζομένων.
  10. Για να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα: άμεση παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Η πάλη για τα αιτήματα αυτά μπορεί να ανοίξει έναν άλλο δρόμο για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία. Χωρίς χρέος, μνημόνια και ευρωενωσιακά σύμφωνα πανευρωπαϊκής λιτότητας και αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων». Για να απελευθερωθεί ο λαός από τους εκβιασμούς και τα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στη βάση της πλήρους αυτοτέλειας κάθε πολιτικής δύναμης, προτείνουμε τις εξής κοινές ενέργειες των δυνάμεών μας στο εργατικό και λαϊκό κίνημα:

  1. Συντονισμός στα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις, στις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.
  2. Συμβολή στις διαδικασίες και αποφάσεις των συνελεύσεων των συνδικάτων για να περάσουν οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.
  3. Συμβολή στη δημιουργία συντονισμών «από κάτω» που θα προωθούν την αγωνιστική ενότητα της εργατική τάξης, κέντρων αγώνα  και επιτροπών ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων, φτωχών αγροτών, εργαζόμενων επαγγελματιών και αυταπασχολούμενων κατά τόπους, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου κέντρου αγώνα ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση και σε διάκριση από τον κάθε είδους γραφειοκρατικό, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
  4. Σεβασμός στην αυτοτέλεια των μαζικών οργάνων του ταξικού συνδικαλιστικού και μαζικού κινήματος.

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2016

2.  Συνυπογράφουν:

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ένωση των Δικαίων
Εργατικός Αγώνας
Ξεκίνημα

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανακοινώνουν τους νέους επικεφαλής των ακόλουθων Γραμματειών, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γραμματέα του Κινήματος και έγκρισης εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής:

Πολιτικού Σχεδιασμού: Θύμιος Δρόσος

Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Κατερίνα Αδαμοπούλου

Συνδικαλισμού: Νίκος Δρίτσας

Επιστημονικών Ομάδων και Φορέων: Νικόλαος Κατσαρός

Άμυνας, Ενόπλων Δυνάμεων και Αποστράτων: Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος

Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Στήριξης του Δημογραφικού: Χρήστος Πέππας

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΚΑΙ ΣΥΝΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,

 

Κεντρική Πλατεία 10 π.μ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

 

Απαιτούμε, η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο – λαιμητόμο.

Βροντοφωνάζουμε την απόφασή μας ότι δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Βάζουμε στο επίκεντρο του αγώνα μας την υπεράσπιση της ζωής μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας.

 

 

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντεργατική – αντιασφαλιστική πολιτική από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Υλοποιεί μέχρι κεραίας όλες τις κατευθύνσεις που έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια της ΕΕ για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να προωθήσουν τα αντεργατικά μέτρα. Η κατάσταση των Ταμείων, η βιωσιμότητα τους, αποτελούν το «όχημα» για να δικαιολογηθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Απορρίπτουμε την επιχειρηματολογία κυβέρνησης και κεφαλαίου. Δεν ξεχνάμε ότι η αφετηρία των μέτρων βρίσκεται στην περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης. Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και την περίοδο των έργων για την Ολυμπιάδα εκδηλώθηκαν και προωθήθηκαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Και τότε και τώρα τα ίδια επιχειρήματα ακούγαμε για να κρύψουν τους πραγματικούς σκοπούς της επίθεσης που γίνεται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.

  • Η επίθεση στο Ασφαλιστικό στοχεύει να απαλλάξει κράτος και κεφάλαιο από την υποχρέωση της Κ.Α. Να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στους μονοπωλιακούς ομίλους, με φθηνότερους εργάτες, ώστε με ευνοϊκότερους όρους να διασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία σήμερα και όταν ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία.
  • Στοχεύει μέσα από τη συρρίκνωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την περικοπή παροχών υγείας – πρόνοιας, επιδομάτων, να εξασφαλίσει μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων από το κράτος.
  • Να ανοίξει χρυσοφόρους δρόμους για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ασφάλειες και την υγεία.

Τα μέτρα που παίρνονται είναι απαίτηση του κεφαλαίου, των μεγαλοκατασκευαστών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, οδηγούν τη ζωή της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων αγροτών σε αδιέξοδο. Κανένας δεν εξαιρείται.

Το νέο νομοσχέδιο – λαιμητόμος χτυπάει παλιούς και νέους ασφαλισμένους, όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και όσους μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα για σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Η παρατεταμένη ανεργία, που στις κατασκευές τσακίζει κόκαλα, μπαίνει σοβαρό εμπόδιο για να συμπληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

Να αγωνιστούμε για να βάλουμε μπλόκο στην πολιτική του κεφαλαίου.

Να διεκδικήσουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, δυναμώνοντας την προοπτική εμείς να κουμαντάρουμε τον πλούτο που παράγουμε με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα.

Ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη και όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα.

Πυκνώνουμε τις γραμμές του ταξικού κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Βάζουμε στην άκρη τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που πασχίζει να στοιχίσει τους εργάτες πίσω από τα επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, τα επιχειρήματα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Δεν ξεγελιόμαστε από το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που διαμορφώνεται σήμερα με στόχο να χειραγωγηθεί η δυσαρέσκεια του λαού σε κατεύθυνση χειροκροτητή της κυβέρνησης που δήθεν θα ενισχύει τη διαπραγματευτική της ικανότητα απέναντι στους θεσμούς του κεφαλαίου.

Σήμερα, έχουμε μεγάλη εμπειρία. Γνωρίζουμε τι είναι οι διαπραγματεύσεις και για ποιους γίνονται. Τέτοιες διαπραγματεύσεις έγιναν δεκάδες, θα γίνουν κι άλλες, όμως το αποτέλεσμά τους είναι προδιαγεγραμμένο, φτώχεια, ανέχεια, χτύπημα δικαιωμάτων για το λαό και νέα προνόμια, περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δείχνει τη σκληρότητα των μέτρων. Αποδεικνύει ότι τα μέτρα είναι μόνιμα.

  • Με το νέο τρόπο υπολογισμού οι συντάξεις μετατρέπονται σε ψίχουλα.
  • Η μείωση κατά 1,8 δις της κρατικής επιχορήγησης για την Κ.Α σημαίνει λιγότερες παροχές υγείας – πρόνοιας. Σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώσουν πολύ ακριβά τις αναγκαίες παροχές, όταν τις χρειαστούν.
  • Η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς» στους νυν συνταξιούχους και η εκκαθάριση του «λογαριασμού» με το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.

Η κυβέρνηση το ομολογεί, πως όταν έρθει η ανάκαμψη η αναπροσαρμογή των συντάξεων με εργαλείο την «προσωπική διαφορά» θα είναι προς τα κάτω. Φροντίζουν από τώρα ώστε η περιβόητη ανάκαμψη να εξασφαλίσει επιδοτήσεις και κέρδη στο κεφάλαιο και χειρότερες συντάξεις στους ασφαλισμένους.

  • Η χειροτέρευση των προϋποθέσεων του ΕΚΑΣ οδηγεί στην αφαίρεσή τους σε χιλιάδες συνταξιούχους.

 

Συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα.

Έχουμε όλοι ευθύνη και καθήκον να μη μείνουμε απαθείς. Να μην περιμένουμε να δώσουν λύσεις για τη ζωή μας αυτοί που πιστεύουν μόνο στο θεό που λέγεται κερδοφορία.

Στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου απαντάμε με μαζικό, οργανωμένο ταξικό αγώνα.

Σε αυτή την προοπτική δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να είμαστε εμείς οι τελικοί νικητές στον πόλεμο με το κεφάλαιο.

 

 

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

 

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

Η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στις αντιλαϊκές – αντεργατικές επιλογές της, που εκδηλώνονται με τις μαζικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των συνταξιούχων προχωρά στην υλοποίηση των σχεδίων της.

Η προσπάθειά της να διασπάσει το λαϊκό κίνημα, να το εγκλωβίσει σε διαλόγους – παγίδα, η συκοφαντία συνοδευμένη με υποκριτική συμπάθεια και κατανόηση προς την αντίσταση του λαού απέτυχαν. Το λαϊκό μέτωπο ενισχύεται, δυναμώνει, συσπειρώνεται.

Με μπροστάρη το ταξικό – εργατικό κίνημα ξεσηκωνόμαστε όλοι για να αποκρούσουμε την επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Η Απεργία της 4 Φλεβάρη θα είναι μια δυναμική, αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση.

Καλούμε τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος απεργία μαζί με τους εργαζομένους για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Μαζί με το κίνημα των εργαζομένων και τα σωματεία τους, αφού όλοι χτυπιόμαστε. Ο αγώνας είναι κοινός εργαζομένων – συνταξιούχων.

 

 

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

 

 

 

 

Καλούμε τους συνταξιούχους του νομού Τρικάλων να συμμετάσχουν μαζικά

Στην απεργιακή συγκέντωση

 

 

Πέμπτη 4 Φλεβάρη , 10πμ, κεντρική πλατεία Τρικάλων

 

 

 

 

Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού υιοθετεί τη διακήρυξη της Κεσσάνης και καλεί τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις συλλογικότητες του Νομού μας σε συνυπογραφή και στήριξής της, ενώ θα πάρει και πρωτοβουλία ενημέρωσης προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ

ΚΕΣΣΑΝΗ ΣΤΙΣ 24/1/2016

 

 

ΠΡΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ,

ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ

 

 

Τον Ιανουάριο του 2016 για πρώτη φορά εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες,  σύλλογοι του εργατικού, νεολαίστικου και λαϊκού κινήματος βρεθήκαμε στα σύνορα των δύο χωρών μας να διαδηλώνουμε από κοινού και στις δύο πλευρές του ποταμού Έβρου ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, στις σφαγές της κυβέρνησης Ερντογάν και του ISIS, στους πνιγμούς των προσφύγων στα νερά του Αιγαίου.

Μόνο τις πρώτες μέρες του Γενάρη ήδη εκατοντάδες είναι οι νεκροί στα νερά του Αιγαίου, το Κουρδιστάν, τη Συρία.

Τον ξέρουμε τον ένοχο. Είναι οι ιμπεριαλιστές, με τις επεμβάσεις και τις πολεμικές επιχειρήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στις χώρες της περιοχής μας και οι αστικές τάξεις των χωρών που χρησιμοποιούν τον ολοκληρωτισμό, την κρατική τρομοκρατία,  το στρατό, τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στον εχθρό λαό.

Γνωρίζουμε και την αιτία  ο οικονομικός έλεγχος των ενεργειακών πηγών και ο πολιτικός έλεγχος των εξελίξεων. Οι ιμπεριαλιστές μαζί με τα αντιδραστικά καθεστώτα  μιας σειράς χωρών έχουν μετατρέψει την περιοχή της μεγάλης «Μέσης Ανατολής» και της Αφρικής σε πεδίο πολεμικών συγκρούσεων, σκοταδιστικών θρησκευτικών, εθνικιστικών, εμφύλιων αντιπαραθέσεων. Αυτό ακριβώς γίνεται σε όλη την περιοχή, από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν. Θύματα τους οι λαοί των χωρών που ξεριζώνονται και γίνονται πρόσφυγες μέσα στη χώρα τους ή έξω από αυτήν.

Τεράστια κύματα μετανάστευσης των λαών των περιοχών από τους οικονομικούς και στρατιωτικούς πολέμους  στην περιοχή μας έχουν μετατρέψει τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της περιοχής μας σε εκατόμβες νεκρών. Χιλιάδες άνθρωποι γίνονται αντικείμενο αισχρής εκμετάλλευσης στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από τις κατεστραμμένες και εμπόλεμες περιοχές για να καταλήξουν πολλοί από αυτούς στο βυθό του Αιγαίου και της Μεσογείου. Και όσο δεν σταματούν οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί όλο και θα πληθαίνουν οι πρόσφυγες.

Θέλουμε να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και να καταγγείλουμε τη μεταχείρισή τους από τις  κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε., της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και τις πολιτικές της Ε.Ε. σκληραίνει η απάνθρωπη στάση των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρώπης, αλλά και της Τουρκίας απέναντι στους πρόσφυγες.  Η πολιτική των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες είναι δολοφονική. Πασχίζουν να γλυτώσουν από τον πόλεμο και το θάνατο και βιώνουν νέες κακουχίες. Εξωθούνται στους διακινητές, σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές, στους πνιγμούς και στην εκμετάλλευση. Στις χώρες διέλευσης ή τελικού προορισμού αντιμετωπίζονται χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα,  με ρατσισμό και ξενοφοβία, κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης, περίθαλψης.

Το εργατικό-νεοαλαίστικο-λαϊκό κίνημα των χωρών μας δηλώνει ότι ο πόλεμος είναι ο εχθρός μας και οι πρόσφυγες μας αδέλφια μας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ούτε μεταξύ μας, ούτε με τους πρόσφυγες που ζουν στις χώρες μας. Η οικονομική ολιγαρχία είναι αυτή που θέλει ντόπιους και πρόσφυγες χωρίς δικαιώματα, φτηνό ευέλικτο δυναμικό για τα δικά της κέρδη και εμάς διασπασμένους.

Εμείς θέλουμε ίσα δικαιώματα και αξιοπρεπή, ειρηνική ζωή για όλους.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε:

  • ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στη συμμετοχή των χωρών μας.
  • για να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού στη Νοτιοανατολική Τουρκία κατά του Κουρδικού λαού καθώς και οι τρομοκρατικές ενέργειες κατά των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών της αριστεράς σε όλη την Τουρκία.
  • ενάντια στις βάσεις, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό
  • ενάντια στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές  πολιτικές της Ε.Ε. της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης.

 

Απαιτούμε:

  • Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
  • Να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Όχι στην επιχείρηση Ποσειδών στο Αιγαίο για αποτροπή διέλευσης των προσφύγων. Όχι σε δημιουργία στην Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής
  • Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.
  • Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spot και τα μέτρα διαλογής. Όχι στη στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης του προσφυγικού.
  • Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
  • Όχι χρηματοδότηση Τουρκίας και Ελλάδας για κέντρα κράτησης και μηχανισμούς καταστολής των προσφύγων.
  • Όχι στις διώξεις εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες. Κατάργηση της ποινικοποίησης της βοήθειας στους πρόσφυγες.
  • Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου. Δικαίωμα στο άσυλο.
  • Προστασία των προσφύγων – μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης. Πρόνοια και φροντίδα για τους ανήλικους.
  • Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση και μετακίνηση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης των προσφύγων.

 

Με τον αγώνα μας οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά κινήματα σε Ελλάδα και Τουρκία δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και παλεύουμε για την Ειρήνη στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο.

 

Κεσσάνη 24/1/2016

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Χτυπάνε το 90% της κοινωνίας!

Ρημάζουν τη χώρα!

ΜΕΤΩΠΟ

Ενάντια σε μνημόνια-δανειστές-κυβέρνηση

Όλοι & όλες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 4ης Φλεβάρη

Οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές για το ασφαλιστικό, είναι σε απόλυτη συνάφεια τόσο με το 3ο μνημόνιο, όσο και με όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς Νόμους (Νόμοι Λοβέρδου). Με το 3ο Μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι επίσης το υπερψήφισαν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι) δεσμεύθηκαν να περικόψουν 2,25 δισ.€ από τις συντάξεις τη διετία 2015-2016, για να «εξοικονομηθούν» χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν – και αυτά – για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Η κυβερνητική πρόταση, που προφανώς κατά τη «διαπραγμάτευση» με τους «θεσμούς» θα χειροτερεύσει, περιλαμβάνει:

-Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι 1/1/2020 για 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που θα οδηγηθούν κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας.

-Μειώσεις στις κύριες συντάξεις 15-30% για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2016, λόγω χειροτέρευσης του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ο οποίος θα εφαρμοστεί και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις με την προσθήκη προσωπικής διαφοράς, που θα βαίνει μειούμενη μετά το 2018, οδηγώντας σε μειώσεις και για τους ήδη συνταξιούχους.

-Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στις επικουρικές συντάξεις, 1% σε εργοδότες και 0,5% σε εργαζόμενους.

-Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τον φορολογικό εξανδραποδισμό τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και στην ανεργία.

-Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ’ ένα «Υπερταμείο», με τρόπο που οδηγεί στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και παροχών, σε οργανωτικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των δανειστών έχουν μπεί και οι αγρότες.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου έχει ψηφίσει:

-Την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και μάλιστα αναδρομικά   για τα εισοδήματα του 2014 και εν συνεχεία και εν συνεχεία αύξηση στο 75% για το   2016 και στο 100% για το 2017.

-Την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες, (φάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, ζωοτροφές κλπ).

-Τριπλασιασμός στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών σταδιακά μέχρι το 2019.

Επίσης θα υπάρξει αύξηση του συντελεστή φορολογίας, από 1/1/2016 από 13% στο 20% και από 1/1/2017 στο 26% και μάλιστα από το πρώτο ευρώ.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, τη φορολόγηση του κεφαλαίου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επανακρατικοποίηση και ανασυγκρότηση των δημόσιων οργανισμών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την παύση πληρωμών στους δανειστές, τη διαγραφή του χρέους, την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προετοιμασία για την έξοδο από την ευρωζώνη. Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τη θηλιά των δόσεων από το λαιμό μας και τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πολιτική από το νεοφιλελεύθερο δόγμα του ευρω-συστήματος, για να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.

Για την ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ άμεση προτεραιότητα αποτελεί σήμερα να πάρει

πίσω η κυβέρνηση τα αντιαγροτικά-αντιασφαλιστικά μνημονιακά μέτρα.

Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφά­λισης για όλους.

-Ανακεφαλαιοποίηση και αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών

της κοινωνικής ασφάλισης.

-Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αύξηση των μισθών.

-Διατήρηση του ΟΓΑ ως φορέα ασφάλισης των αγροτών. Καμία αύξηση στα ασφάλιστρα των αγροτών και καμία μείωση της κρατικής συμμετοχής στην κοινωνική ασφάλιση.

-Μείωση του κόστους παραγωγής φτηνό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο.Χορήγηση

χαμηλότοκων δανείων απο μια νέα δημόσια ΑΤΕ.

-Σύγκρουση με την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής

αγροτικής πολιτικής με στόχο την διατροφική επάρκεια της χώρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους ανέργους σε μαζικούς, ενωτικούς, μαχητικούς, συντονισμένους και κλιμακούμενους αγώνες, με μορφές πάλης που θα επιλέξουν ίδιοι και οι φορείς τους.Να σταματήσουμε την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9:30 π.μ.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τον κόσμο της επισφάλειας και της “μαύρης” εργασίας, της εργασιακής περιπλάνησης και της ανεργίας, τους μαχόμενους φτωχομεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τους συνταξιούχους, όλες και όλους τους αγωνιστές των τοπικών κινημάτων, να ορθώσουμε το ανάστημά μας στην κυβέρνηση, τους “θεσμούς” και τα αφεντικά μας, να απεργήσουμε μαζικά και να διαδηλώσουμε μαχητικά για την αξιοπρέπεια, τη δουλειά και το ψωμί μας, για τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τα αδέρφια και τα εγγόνια μας!
Καλούμε σε μια ανεξάρτητη ταξική απεργιακή προσυγκέντρωση, στην οποία θα συμμετέχουν όλες και όλοι που δώσαμε και δίνουμε μάχες στα ταξικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μέτωπα, στον αντιφασιστικό κι αντιρατσιστικό αγώνα, στην υπεράσπιση δημοκρατικών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη, στην υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών, στον αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, σε όλες τις εργατικές, αγροτικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, στις κοινές μας πολιτισμικές ανησυχίες, ευαισθησίες κι αναζητήσεις.
Να μη γίνουμε χειροκροτητές ή σιωπηλοί θεατές των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της πρώην ΠΑΣΚΕ που αλλάζει ονόματα σαν τα πουκάμισα μπας και ξεγελάσει κανέναν, ούτε “ουρά” των ηγεσιών των επαγγελματικών συλλόγων που επιχειρούν να ηγεμονεύσουν στη μάχη κατά του ασφαλιστικού με ένα περιεχόμενο απαράδεκτο, όπου απλά ζητά εξαίρεση ο καθένας του δικού του κλάδου και μόνο, αδιαφορώντας για τη συνολική κοινωνική καταστροφή, ενώ φυσικά δεν αμφισβητούν με κανένα τρόπο, ούτε και στο ελάχιστο, τον μονόδρομο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ., των “θεσμών”, των πολιτικών εκπροσώπων των μνημονίων, παλιών και νέων, δηλ. και των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι, Ε.Κ., ούτε και τις “αξίες” της αγοράς και του Κεφαλαίου.
Να συγκροτήσουμε ένα μαχητικό, δυναμικό, μαζικό μπλοκ αγωνιστριών κι αγωνιστών που θα εμπνεύσει τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας, ώστε να δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τόλμη κι αυτοπεποίθηση και να γκρεμίσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν διαλύσει την κοινωνία κι εξαθλιώσει τους εργαζόμενους.
Για τους φίλους μας που μετανάστευσαν,για όλες και όλους που δεν έχουν φωνή, που πετάχθηκαν στο περιθώριο, που τρώνε από τα συσσίτια και τα σκουπίδια, για αυτές και αυτούς που απολύθηκαν και που τρομοκρατούνται από τους εργοδότες τους, για τους μετανάστες που θαλασσοπνίγονται και πέφτουν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης από εργοδότες τύπου Μανωλάδας, για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, τους μπλοκάκηδες, τους 5μηνίτες, τους αγρότες που στα μπλόκα παλεύουν για την επιβίωσή τους, για τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία, για τους αξιοπρεπείς, έντιμους κι αγωνιστές δημόσιους λειτουργούς, τους συνταξιούχους που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!
Για τον δικό μας κόσμο! Τον κόσμο εκείνο που τα δικαιώματα και οι ανάγκες του δε χωράνε στους δείκτες και στους νόμους των αγορών, που τα οράματα και τα όνειρά του δεν περιορίζονται στον μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που η ελπίδα του για μια καλύτερη ζωή σε μια πιο δίκαια κοινωνία δε λεκιάστηκε από όσους την εμπορεύτηκαν και την ξεπούλησαν.
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ! ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ!
Δημόσια, αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη για όλους.
Στο χέρι μας είναι!
Με ενωτικό, μαζικό, μαχητικό, ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας μέχρι να νικήσουμε!
Με αντικυβερνητικό, αντι- ΕΕ προσανατολισμό, κόντρα στην ιδεολογική, πολιτική και οικονομική τρομοκρατία κυβέρνησης-“θεσμών”- κεφαλαίου και ΜΜΕ, απέναντι στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, τη μονίμως απούσα από τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες που ξεσπούν και φανατικό υποστηρικτή του “ΝΑΙ” (για να μην ξεχνιόμαστε…).
Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνες και συντονισμό των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας!
Με ταξική αλληλεγγύη!
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δημοτική Αρχή Τρικάλων: Ζήτω τα μαθηματικά

και οι Νόμοι! Κάτω οι Άνθρωποι!

 

Του Χρήστου Σταμόπουλου

 

     Οι χιλιάδες Τρικαλινοί (κυρίως φτωχοί, άνεργοι, ανήμποροι, εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι) που εν μια νυκτί και απροειδοποίητα είδαν παραμονές Εορτών να δεσμεύονται οι πενιχροί λογαριασμοί τους απ’ τη Δημοτική Αρχή Παπαστεργίου, περίμεναν με ενδιαφέρον το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Εις μάτην όμως!

    Το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης, επικύρωσε το βάναυσο και βάρβαρο αντιλαϊκό μέτρο των οριζόντιων κατασχέσεων. Είχαμε έναν θρίαμβο-οδοστρωτήρα του απάνθρωπου ούλτρα νεοφιλελευθερισμού που χαρακτηρίζει την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Παπαστεργίου και οι συνεργάτες του υπέρ του οριζόντιου μέτρου των κατασχέσεων στην παρούσα συγκυρία άνετα μπορούν να τους προσδώσουν τον τίτλο του οικονομικού δολοφόνου του Τρικαλινού Λαού!

    Ας τ’ ακούσουμε.

Είναι λιτά. Μόνο δύο! Πρώτο, εισπραξιμότητα κάθε ποσού κάθε οφειλής κάθε δημότη, τώρα, για να μην πτωχεύσει ο Δήμος. Γι’ αυτό επιβλήθηκε το οριζόντιο μέτρου των μαζικών κατασχέσεων. Μάλιστα ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι είχε «καλό βαθμό» στα μαθηματικά απ’ το Σχολείο ακόμη!

Δεύτερο, εφαρμόζουμε πιστά (δηλαδή τυφλά!) τους Νόμους, γιατί «αλλιώς θα μπούμε φυλακή», δήλωσαν ψευδώς και όλως τρομοκρατικώς ο «νομοταγής» Δήμαρχος και οι «συνετοί και εχέφρονες» (κατά δήλωσή τους) συνεργάτες του!

Να γεμίσουμε τα ταμεία του Δήμου, εφαρμόζοντας τους μνημονιακούς Νόμους του κράτους, το δόγμα της εξουσίας Παπαστεργίου.

Παρουσιάζονται σαν υπηρεσιακοί παράγοντες που εκτελούν πιστά τα νόμιμα καθήκοντά τους. Αλλά δεν είναι! Είναι σκληροί μνημονιακοί νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί που με τα αδιάκριτα οριζόντια μέτρα τους λεηλατούν το κοινωνικό εισόδημα, μεγαλώνουν την κοινωνική ανισότητα και το ταξικό χάσμα, συμβάλλοντας στη διεύρυνση της εξαθλίωσης και της πείνας στα Τρίκαλα.

Ο κ. Παπαστεργίου και η παρέα του που εξουσιάζουν σήμερα τις τύχες της πόλης μας και των γύρω χωριών είναι επικίνδυνοι και ανελέητοι.

    Είναι οι αυτόκλητοι τοποτηρητές των μνημονίων και της τερατόικας στα Τρίκαλα.

Δεν ακούν τίποτα!

      Δεν συζητούν τίποτα!

      Δεν αλλάζουν με τίποτα!

      Είναι αμετανόητοι!

      Είναι 180 μοίρες απέναντι στον Λαό και τα συμφέροντά του! Είναι δηλωμένοι και αποδειγμένοι εχθροί του Λαού και του Τόπου!

      ΜΟΝΟ Η ΕΚΔΗΛΟΥΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΠΑΓΟ!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ο Δήμος δεν είναι μια ακόμα τράπεζα

απέναντι στην κοινωνία που πλήττεται

  

Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συζήτηση του «Αρμαγεδώνα» των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων συμπολιτών μας, που επέλεξε να επιβάλει το τοπικό οικονομικό «κουαρτέτο» του Δήμου, η δημοτική αρχή βρέθηκε απομονωμένη όχι μόνο από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όχι μόνο από τη «σιωπηρή» πλειοψηφία των παρόντων αλλά και των απόντων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, αλλά και από την ίδια την τοπική κοινωνία, στα ερωτήματα της οποίας βρέθηκε να σφυρίζει για ακόμα μία φορά, αδιάφορα.

Οι εκπρόσωποι του οικονομικού διευθυντηρίου της δημοτικής αρχής και ο κ. Δήμαρχος, που ανέλαβαν να αιτιολογήσουν τη βάρβαρη και ανάλγητη επίθεση τους σε αποταμιεύσεις της τάξης των 100 και 300 ευρώ, αφού προφανώς προσωπικά ο καθένας από αυτούς έχει λύσει το πρόβλημα της καθημερινής επιβίωσης με το παραπάνω, κούνησαν το δάκτυλο στην κοινωνία, εκφέροντας σε όλες τις πτώσεις και τις κλίσεις τη λογική του επιχειρήματος της δήθεν επιβολής της νομιμότητας του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου κράτους, που κατασκεύασαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια η τρόϊκα και οι υποτελείς σε αυτήν κυβερνήσεις .

Στο βωμό αυτής της αδυσώπητης δήθεν «νομιμότητας» πρέπει σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Δημάρχου να πληρώνονται πρώτα τα πρόστιμα, τα δημοτικά τέλη και οι παράλογες προσαυξήσεις τους και μετά να μπορούν οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να εξασφαλίσουν τη καθημερινή τους διαβίωση και αξιοπρέπεια.

Και αυτή η «νομιμότητα» θα πρέπει να εξαντλείται ώστε να εισπράξει ο Δήμος Τρικκαίων χρήματα και να είναι σε θέση :

1)Να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 400.000 ευρώ ώστε να υλοποιήσει το πείραμα του «οχήματος χωρίς οδηγό», στο οποίο είναι ζήτημα να εισήλθαν παραπάνω από 500 άνθρωποι τους έξι μήνες που έχει δρομολογηθεί, κονδύλιο για το οποίο έχουμε ζητήσει ως παράταξη από το Νοέμβριο αναλυτικά στοιχεία για το που διατέθηκαν αυτά τα χρήματα και η δημοτική αρχή αρνείται μέχρι σήμερα να μας χορηγήσει .

2)Να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 300.000 ευρώ ώστε να αγοράσει μία αποθήκη της ΕΑΣ Τρικάλων, δίπλα σε αυτές που ήδη έχει αγοράσει στο παρελθόν με το 1/3 του σημερινού τιμήματος και για την οποία έχει ήδη διαθέσει ως μισθωτής μέχρι σήμερα κοντά στις 150.000 ευρώ για να την ανακατασκευάσει, με σκοπό προφανώς να την αφήσει και αυτή αναξιοποίητη όπως αφήνει να ρημάζουν και αυτές που ήδη έχει αποκτήσει.

3)Να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 60.000 ευρώ ώστε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης , διαμονής και διαβίωσης σε 21 δημοτικούς υπαλλήλους για 15 ημέρες παραμονής τους στο Βερολίνο, ώστε να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο εντελώς άσχετο με την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους δράση στο Δήμο, προφανώς στα πλαίσια εμπέδωσης της λογικής του «πειθαρχημένου» κράτους, όπως απαίτησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Παππάς, που θέλει να επιβάλλει η κ. Μέρκελ στις εργασιακές σχέσεις και στο δημόσιο βίο της χώρας μας, στα πρότυπα της Siemens και της VolksWagen .

Οι τρεις παραπάνω περιπτώσεις και οι εφτακόσιες εξήντα χιλιάδες (760.000) ευρώ που δαπανήθηκαν, χωρίς να είναι τα μόνα παραδείγματα λανθασμένων και αναποτελεσματικών πολιτικών επιλογών της δημοτικής αρχής, εκτός του ό,τι αιωρούνται χωρίς καμία κοινωνική απεύθυνση και χωρίς να έχουν το παραμικρό ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών, κυρίως δεν αποτελούν και το καλύτερο διαχειριστικό back round, ώστε την ίδια ώρα να κουνάς επιδεικτικά το δάκτυλο της «εντιμότητας» και της αστικοαναθρεμμένης «νομιμότητας» σου απέναντι στην κοινωνία που πλήττεται βάναυσα από τις πολιτικές σου.

Και ειδικά όταν προχωράς σε κατασχέσεις ακόμα και για 1,30 ευρώ (!!!)

Τρίκαλα 31 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ασφαλιστικό και Κοινωνία

Η ελληνική κοινωνία συνταράζεται για μια ακόμη φορά από το πρόβλημα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού ζητήματος.Η αναταραχή είναι τόσο σφοδρή που θυμίζει την ίδια προ 16 ετών,όταν η τότε Κυβέρνηση Σημίτη δια του τότε αρμοδίου Υπουργού Γιαννίτση προσπάθησε να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα,πλην όμως η ελληνική κοινωνία,προεξάρχοντος του βαθέος ΠΑΣΟΚ ακύρωσε κάθε προσπάθεια αναμόρφωσης,προκειμένου το μεν ΠΑΣΟΚ να μην χάσει την εξουσία και αφετέρου η ίδια η κοινωνία να μην χάσει την αίσθηση της ψευδούς ευμάρειας και την ψευδαίσθηση οτι αυτή μπορεί να συνεχίζεται αενάως άνευ θυσιών.Αυτά είναι τα αποτελέσματα του δηλητηρίου με το οποίο μπόλιασε την ελληνική κοινωνία χρόνια τώρα η Γενιά του Πολυτεχνείου,αποτελέσματα που εμφανίζονται ως χρεωκοπία,κατασχέσεις,εθνική κατάθλιψη.
Το τελευταίο βέλος στην φαρέτρα αυτής της ένοχης Γενιάς ήταν η Για Πρώτη Φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς για να αποδειχθεί περίτρανα ποιος και με ποια ιδεολογία ήταν πίσω από τον μύθο της Μεταπολίτευσης,ασχέτως του κόμματος που κυβερνούσε.
Ευτυχώς η Αριστερά,ίσως διαπιστώνοντας την έλλειψη διεθνών συμμάχων,αποφάσισε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την αποδοχή του Μνημονίου που φέρει την σφραγίδα και την ευθύνη της.Κατόπιν αυτών,το ασφαλιστικό αποκτά τεράστια σημασία για την έξοδό μας από την κρίση,όπως επισημαίνουν όλοι οι δανειστές μας.
Είναι καλό οτι η κοινωνία έχει πλέον επίγνωση του βάθους και της σοβαρότητος του προβλήματος και δεν ζητά την πλήρη ακύρωση της προσπάθειας επίλυσής του.Πράγματι, μια σοβαρή ποιοτική διαφορά από τις κινητοποιήσεις του 2000 είναι οτι ουδείς ζητά να εξαιρεθεί των απαραιτήτων θυσιών.Όλοι αποδέχονται ένα μέρος του βάρους,πλην όμως όλοι ζητούν το βάρος αυτό να μην είναι δυσβάστακτο.Ακριβώς στον επιμερισμό των βαρών υπεισέρχεται το στοιχείο του χαρακτήρα αυτής της Κυβερνήσεως και αποκαλύπτει τον σκοπό για τον οποίον ευρίσκεται στην εξουσία.
Για μια ακόμη φορά βλέπουμε κοινωνικές ομάδες να προσπαθούν εκβιαστικά να ελαφρύνουν το αναλογούν σ’αυτές βάρος και μια Κυβέρνηση να χωρίζει την κοινωνία σε ημέτερους και μη.
Θεωρώ οτι οφείλουμε όλοι,κοινωνία και Κράτος να αναγνωρίσουμε οτι το δωρεάν γεύμα τελείωσε.Ουδείς έχει το δικαίωμα να θέτει χείρα εντός της τσέπης του άλλου και να ζει εις βάρος του.Η τρόικα το πρώτο που ζήτησε είναι να διακοπούν οι φόροι υπέρ τρίτων,πράγμα που εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αντίληψη οτι πλέον οι κοινωνικές τάξεις μόνες τους πρέπει να μεριμνούν για το συνταξιοδοτικό μέλλον τους.Οι αγρότες π.χ. έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν υποστήριξη στα πλαίσια της ευρωπαικής νομιμότητος όσον αφορά στην μείωση του κόστους  παραγωγής,πλην δεν έχουν ουδέν δικαίωμα να ζητούν από την κοινωνία και δια μέσου του κρατικού προυπολογισμού να συντηρεί το ασφαλιστικό τους ταμείο,ιδιαίτερα όταν πολλοί από αυτούς δεν πληρώνουν εισφορές.Το ίδιο ισχύει και για όλους ανεξαιρέτως τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα,οι οποίοι πρέπει επίσης να καταλάβουν οτι ο καιρός κατά τον οποίον πλήρωναν μεν το ασφαλιστικό ταμείο,απέκρυπταν όμως πολλαπλάσια εισοδήματα έχει παρέλθει και οτι η βασική ιδέα οτι οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να είναι ανάλογες του συνολικού εισοδήματος είναι ορθή,όπως ορθή βεβαίως είναι και η ιδέα οτι αναλόγως των εισφορών πρέπει να είναι και η τελική σύνταξη στα 67 έτη.
Η ιδέα επίσης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στα 67 έτη μετά από 20 έτη τουλάχιστον εργασίας είναι ορθή,ευθυγραμμίζει την χώρα με τα ευρωπαικώς ισχύοντα και ο γράφων θεωρεί οτι αυτή η ρύθμιση σε συνδυασμό με την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων από την γενική φορολογία καλύπτει την υποχρέωση του Κράτους απέναντι στην τρίτη ηλικία.
Πρέπει όμως τώρα,στην αποκορύφωση της κρίσης και προκειμένου οι νέες εισφορές να μην είναι υπερβολικές να σωθούν τα Ταμεία.Σ’αυτό ακριβώς το σημείο η Κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να υπερβεί εαυτήν και να αντιμετωπίσει την κοινωνία ως σύνολο και όχι να εξαιρέσει ένα μεγάλο μέρος από τις θυσίες με την απώτερη σκέψη οτι αυτό το μέρος θα την διατηρήσει έστω ως δεύτερο κόμμα,όταν μοιραία χάσει την εξουσία.Είναι καλύτερο να μειωθούν οι ήδη καταβαλόμενες συντάξεις κατά 6 έως 7% και να αυξηθεί η εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων αναλόγως,προκειμένου να ισορροπήσουν τα δημόσια οικονομικά και να σταματήσει η λαίλαπα των φόρων.Η άποψη οτι οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί πολύ δεν αντέχει σε κριτική,την στιγμή που αυτό δεν ήρκεσε για τον ισοσκελισμό του προυπολογισμού και με δεδομένο οτι οι ξένοι αρνούνται να μας δανείσουν πια για τις πληρωμές μισθών-συντάξεων.Όσον αφορά στο θέμα των λεγόμενων επικουρικών,νομίζω οτι ουδείς πλέον αμφιβάλλει οτι εάν δεν υπάρχουν ίδιοι πόροι τα επικουρικά δεν έχουν απλώς λόγο ύπαρξης.
Η σύνδεση των μελλοντικών συντάξεων με το δηλούμενο εισόδημα και το ύψος των σημερινών κατ’αναλογίαν με τα μεγέθη του προυπολογισμού είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επιβίωση του ελληνικού κράτους.Μόνο η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της Οικονομίας θα επιτρέψει την αύξηση των εισοδημάτων με υγιείς πόρους.Μέχρι τότε οι σημερινοί συνταξιούχοι,ιδιαίτερα οι λαμβάνοντες άνω των 1.000 ευρώ ανά μήνα,του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου, πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχθούν νέα μείωση των συντάξεών τους,διότι οτιδήποτε άλλο θα σημάνει κοινωνική αδικία,κατακερματισμό της κοινωνίας και πολιτικό τυχοδιωκτισμό εκ μέρους της Αριστεράς,η οποία με την έφοδο στο Κράτος επιχειρεί να γίνει καθεστώς,ανάλογο αυτού που μας χρεωκόπησε.
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.
Μέλος της Δράσης
ε.α.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Στο Gala του Economist με Κυριάκο και Αβραμόπουλο ο Λιάπης.

Στο Gala που διοργάνωσε ο Economist, με θεματικό τίτλο “Ο Κόσμος το 2016”, βρέθηκε, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου,  ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης. Ανάμεσα στους ομιλητές, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης που ειχε, όπως προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα της εκδήλωσης, διάλογο με τους συμμετέχοντες, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Αντιμετωπίζοντας τη μεταναστευτική κρίση το 2016: Ποια είναι τα επόμενα βήματα” και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια ο οποίος, μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ έδωσαν σύντομη διάλεξη με τίτλο “Επαναφέροντας την Ευρώπη στη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Ποιες ειναι οι πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις για το 2016”. Τον Νοέμβριο του 2014, ο Δρ. Λιάπης ειχε συμμετάσχει σε ανάλογη εκδήλωση του Economist, στο Λονδίνο, με τίτλο «Η παγκόσμια κρίση της κατάθλιψης», με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, στο περιθώριο της οποίας είχε προσωπική συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, επίσης ψυχίατρο κατά σπουδές, Λόρδο Ντέιβιντ Όουεν.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρα, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

 

 

Αν ρίξουμε μια ματιά στην μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας θα διαπιστώσουμε ότι η πολιτιστική και οικονομική εξέλιξη στηρίχθηκε κυρίως στην ενασχόληση με την θάλασσα. Η μεγάλη ναυτική δύναμη τόσο στο εμπορικό όσο και στο πολεμικό Ναυτικό έβαλε τα θεμέλια της Μεγάλης Ελλάδας. Στις δύσκολες στιγμές των πολέμων αλλά και στα ήρεμα χρόνια της Δημοκρατίας, των Τεχνών και του Πολιτισμού το μυαλό και το βλέμμα των Ελλήνων ήταν στραμένο στη θάλασσα.

Σήμερα που περνάμε τις πιο τραγικές στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας μας και η ανεργία στην κυριολεξία θερίζει ανθρώπινες ζωές, ο τομέας αυτός έχει παραγκωνισθεί και οι υποδομές στον ναυτιλιακό τομέα είναι προβληματικές, δυσλειτουργούν και αντί να δημιουργούν θέσεις εργασίας σε νέους και ελπιδοφόρους ανθρώπους αποτελούν τροχοπέδη τόσο για τον μεγάλο ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας όσο και για την χειμάζουσα οικονομία μας.

Οι Δημόσιες Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών, καρκινοβατούν και έχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις σε Διδακτικό προσωπικό και σε Υλικές υποδομές. Το Εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 ο αριθμός των σπουδαστών καθορίστηκε στα 811 άτομα, κατά πολύ μικρότερος από τις άλλες χρονιές, ενώ οι υποψήφιοι ήταν πάνω από 5.000. Πάμε δηλ. από το κακό στο χειρότερο. Σήμερα που τα πλοία εκσυχρονίζονται και οι όροι εργασίας και διαβίωσης βελτιώθηκαν αισθητά, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην υπάρχει στελεχειακό δυναμικό για να υπηρετήσει στο Εμπορικό Ναυτικό.

Η Ελλάδα χρειάζεται νέο, ικανό και καταρτισμένο προσωπικό, προκειμένου να συνεχισθεί η άριστη παράδοση στο τομέα αυτό και για να εισρεύσει συνάλλαγμα, στην γκρίζα οικονομία μας. Αυτό δεν μπορεί να το δώσουν μόνο οι προβληματικές Δημόσιες Ναυτικές Σχολές. Εκτός από την αναβάθμιση των Σχολών αυτών υπάρχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη να λειτουργήσουν Ιδιωτικές Ναυτικές Σχολές για όλες τις Βαθμίδες και όλες τις Ειδικότητες. Υπάρχει ζήτηση στην Παγκόσμια Ναυτιλία και δεν υπάρχει προσφορά.

Αν θέλουμε να ανοίξουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, να σταματήσει η μετανάστευση των παιδιών μας και να βοηθήθει το ΝΑΤ και η πραγματική Οικονομία της χώρας τότε πρέπει να επενδύσουμε σωστά και με σύνεση στη ναυτιλία, γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι ο Τουρισμός και η Ναυτιλία είναι η βαρειά… βιομηχανία της αιμοραγούσης πατρίδας μας.

Με σωστό προγραμματισμό, με συνετή συνεργασία όλων των παραγόντων και με αποφασιστικότητα πρέπει να αναδιοργανωθούν οι Δημόσιες Ναυτικές Σχολές, να ΙΔΡΥΘΟΥΝ, αύριο κιόλας, Ιδιωτικές Ναυτικές Σχολές, που θα λειτουργούν με τους ίδιους όρους με τις κρατικές, να γίνει πρόσληψη ικανού Διδακτικού προσωπικού για όλες τις Ειδικότητες, και να συντονιστούν, οι παράγοντες των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Όπως έχουμε Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Σχολεία και Κολέγια να αποκτήσουμε και Ιδιωτικές Ναυτικές Σχολές υπό την κρατική επίβλεψη.

Κατά την δεκαετία του 1960 είχαμε 75.000 Έλληνες ναυτικούς και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έρρεε άφθονο. Σήμερα, δυστυχώς, έχουμε μόνο 15.000 και σχεδόν οι μισοί απ’ αυτούς είναι άνεργοι. Όλοι πρέπει να καθίσουν και να βρουν λύσεις προκειμένου να βοηθηθεί η πατρίδα μας, να βρουν δουλειές τα παιδιά μας, να ανασάνει το Ν.Α.Τ. και να μην αμαυρωθεί η μεγάλη Ιστορία και η πρωτοκαθεδρία της Ελλάδας στον Ναυτιλιακό τομέα.

Η θάλασσα είναι η μεγάλη Αγάπη των Ελλήνων και η μεγάλη Δύναμη της Πατρίδας μας. Ας την αξιοποιήσουμε… σωστά…!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ