19.3 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-κομμάτων-πολιτικών οργανώσεων-κινημάτων-βουλευτών-άρθρα-απόψεις

Στο 25ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας), παραβρέθηκε ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης, ως επίσημος προσκεκλημένος και επί δεκαετία Πρόεδρος αυτής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, Ο Αν Υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. ΤΟΣΚΑΣ, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι κομμάτων, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Υπουργός Φώτης ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ο πρώην Υπουργός Στέλιος ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ κ.α.
Επίσης παραβρέθηκαν οι πρώην Πρόεδροι και πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΛ.ΑΣ. και όλοι όσοι συνέβαλαν στην κατοχύρωση της συνδικαλιστικής έκφρασης ,στον ευαίσθητο αυτό χώρο.
Σε μια αξιαιενη προσπάθεια της σημερινής διοίκησης της ΠΟΑΞΙΑ και του Προέδρου της Γιάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ, έγινε μια προσπάθεια καταγραφής της 25χρονης πορείας του συνδικαλισμού στα Σώματα Ασφαλείας.
Προς τούτο είχε ανατεθεί στον αξιόλογο δημοσιογράφο Μανώλη ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ, η όλη προσπάθεια συλλογής των σχετικών στοιχείων και έρευνας των αρχείων. Με τη συμβολή του βετεράνου και κορυφαίου δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνου ΣΟΜΠΟΛΟΥ, έγινε η επίσημη παρουσίαση της καλαίσθητης έκδοσης. Μιας έκδοσης “ντοκουμέντου “, που είναι άρρηκτα συνδεμένη με την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας ,τα τελευταία 25 χρόνια…Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας και πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος και απονεμήθηκαν σ αυτούς τιμητικές πλακέτες.

- Advertisement -

vlaxogiannhs-synedrio
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι
Για άλλη μια χρονιά το θέμα του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων φέρνει στο προσκήνιο τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – Ε.Ε. – μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, για την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
Η κατάργηση της ΑΡΓΙΑΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ είναι τόσο σημαντική για το κεφάλαιο που σταθερά αναφέρεται σαν στόχος όλων των μνημονίων και ιδιαίτερα του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε όσους δήθεν αφελώς βάζουν το ζήτημα της εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού από την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ρωτάμε τα παρακάτω:
• Όσες Κυριακές και να ανοίξουν τα μαγαζιά τι θα ψωνίσει ο συνταξιούχος που του έκοψαν την 13η σύνταξη και σε λίγους μήνες του κόβουν και το ΕΚΑΣ;
• Όσες ώρες παραπάνω και να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά τι και πως θα ψωνίσουν οι 1.500.000 άνεργοι που η πλειοψηφία τους δεν παίρνει ούτε καν το επίδομα ανεργίας;
• Όσες ΛΕΥΚΕΣ ΜΕΡΕΣ και ΝΥΧΤΕΣ να οργανώσουν οι δήμαρχοι και οι συμβιβασμένοι Εμπορικοί Σύλλογοι τι μπορούν να ψωνίσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι των 300 ευρώ;
• Ποια από τις τρεις ΚΥΡΙΑΚΕΣ θα βγει για ψώνια αυτός που ετοιμάζονται να του βγάλουν το σπίτι του στο σφυρί;
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι
Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν έσωσε τους 200.000 συναδέλφους μας που έβαλαν λουκέτο στα χρόνια της κρίσης.
Κανένα μέτρο δεν έχει στόχο να υπερασπίσει όσους έχουν ανάγκη.
Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, όταν η ΕΦΟΡΙΑ μας στύβει, ο ΟΑΕΕ μας στέλνει το ΚΕΑΟ για κατάσχεση, οι τράπεζες ετοιμάζονται για πλειστηριασμούς.
Όλες οι ρυθμίσεις, όλων των κυβερνήσεων για την αύξηση των ωρών και των ημερών λειτουργίας των καταστημάτων εκμεταλλεύονται την μεγάλη ανάγκη που όλοι έχουμε ακόμα και για το τελευταίο ευρώ. Όμως στην πράξη οδηγούν να μοιράζεται η αγορά σε όλο και λιγότερους και να μεγαλώνει το μερίδιο των πολυκαταστημάτων και των μεγαλεμπόρων σε βάρος μας.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ συνεχίζεται.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το εορταστικό ωράριο να γίνει εργαλείο για την κατάργηση της.
Το αγωνιστικό – αντιμονοπωλιακό κίνημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία.
Παλεύουμε σταθερά για την ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Όταν το ψάρι βρωμάει από την ουρά…
“η 79χρονη Σ.Π. από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων που καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, επειδή πούλησε χωρίς άδεια 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζάρια, 7 μάτσα μαϊντανού, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια…”

Είναι εύκολο να’ σαι σκληρός κι αδέκαστος με τις γιαγιάδες στις λαϊκές, τους αστέγους, τους ανέργους, τους φτωχούς και τους ανήμπορους, τους μετανάστες και τους πιτσιρικάδες που πετάνε μια πέτρα στις διαδηλώσεις και στα γήπεδα.
Τα δύσκολα αρχίζουν όταν πρέπει να τα βάλεις με τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, όσους καταστρατηγούν κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, όσους εφαρμόζουν όρους “γαλέρας” στις επιχειρήσεις τους, όσους θεωρούν πως οι υπάλληλοί τους είναι άνθρωποι χωρίς δικαιώματα, όσους κανείς δεν τους ελέγχει και κανείς δεν τιμωρεί.
Εκεί όμως, παρέα με τις δυσκολίες, αρχίζουν κι οι υποκλίσεις…
Και συνεχίζουν οι νόμιμες φοροαπαλλαγές, οι ταμειακές και πάσης φύσεως διευκολύνσεις.
Για να αποδειχθεί περίτρανα πως στην ταξική μας κοινωνία, οι νόμοι είναι “λάστιχο” κι “ευέλικτοι”!
Κάτι σαν τις εργασιακές σχέσεις ας πούμε στο σύγχρονο καπιταλισμό…
Η εικόνα της γιαγιάς της λαϊκής είναι άλλο ένα στιγμιότυπο της καθημερινότητας μας. Σαν τους ΜΑΤατζήδες να σέρνουν μικρά προσφυγόπουλα, τους φράχτες να υψώνονται και άνθρωπους να θαλασσοπνίγονται δίπλα σε πάνοπλους ρόμποκοπ που κοστίζουν εκατομμύρια, τους χιλιάδες φτωχούς να τρέφονται από συσσίτια και να κάνουν ουρές στον ΟΑΕΔ, τους 5μηνίτες εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι, συνδικαλιστές, μαθητές, φοιτητές, αγρότες, αλληλέγγυους και δημοσιογράφους να σέρνονται στα δικαστήρια, κοινωνίες να καταστρέφονται, το περιβάλλον να παραδίδεται βορά σε τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα.
Εικόνες που αποδεικνύουν και συνθέτουν το παζλ της βαρβαρότητας των νόμων της αγοράς!
Η ιστορία της γιαγιάς- μεγαλοφοροφυγά μας θυμίζει απλά μια φράση από τους “Άθλιους” του Βίκτωρα Ουγκώ:
“Ο Γιάννης Αγιάννης κηρύχθηκε ένοχος.
Ο νόμος ήταν ρητός”.

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Προς συνδικαλιστές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Δεν είναι ντροπή και πρόκληση, φίλες και φίλοι, εργάσιμη μέρα να κάνετε συνέλευση και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ; Αφού δεν πάει άλλο, γιατί επιμένετε; Έχει κάποιο νόημα πλέον, να ρητορεύουν οι παρατάξεις ως κομματικές προεκτάσεις και το ακροατήριο νάναι μεταξύ σπιτιού και καφετέριας;
Στοιχειώδης σεβασμός στην έννοια του συνδικαλισμού και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιβάλλει την άμεση παραίτησή σας, για το καλό του συνδικαλισμού και της εκπαίδευσης……
Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός
………………………………………………………………………………………….
Λόγος πέραν των ορίων λογικής και ηθικής

«Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι»!

ο Άγιος(;) Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τους ομοφυλόφιλους(4-12-’15)
Δεν μας εκπλήσσει βέβαια ο εν λόγω ιεράρχης κάθε που ανοίγει το στόμα του, αλλά αυτή τη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο λογικής και ηθικής. Είναι τόσο θλιβερός, μισαλλόδοξος και απάνθρωπος ο λόγος του,στάζει τόσο μίσος και φαρμάκι, που μόνο σε ανάξιο δεσπότη ταιριάζει.Είναιανήκουστο ιερωμένος, εκφραστής υποτίθεται του θείου λόγου, να προσεγγίζει τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμότων τζιχαντιστών και των πάσης φύσεως φασιστοειδών που με τέτοιου περιεχομένου απόψεις τρέφονται.
Επί τέλους, ο αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος πρέπει να τον συμμαζέψουν. Εκτός κι αν(αλίμονο)υιοθετούν τις απόψεις του.
Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, σήμερα τα ξημερώματα μετασχηματίστηκε εκτάκτως! Ο υπουργός της δήθεν «μεταναστευτικής πολιτικής» ανέλαβε και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και υλοποίησε την απειλή που περιέφερε για μια βδομάδα στα κανάλια της ντροπής και της διαπλοκής. Να καθαρίσει την Ειδομένη από τους ανεπιθύμητους πρόσφυγες και απελπισμένους μετανάστες αν χρειαστεί, μάλιστα, με ένα καλό ξυλοφόρτωμα, όπως δήλωνε ξεδιάντροπα, κάνοντας τον Βορίδη και τον Πλεύρη να νιώθουν άβολα!
Ένα τάγμα τετρακοσίων Ματατζήδων, (από το σώμα που θα διέλυε σύμφωνα με τις προεκλογικά ψεύδη της η ηγεσία του Σύριζα), στάλθηκε για να αντιμετωπίσει με την βία απελπισμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους, οικογένειες, γυναίκες και μικρά παιδιά. Αφού πρώτα -προς δόξαν της δημοκρατίας και της ενημέρωσης- οι αστυνομικοί κυνήγησαν και προσήγαγαν δημοσιογράφους για να μην καταγράψουν τις εικόνες ντροπής. Και είχαν το θράσος αυτήν την επιχείρηση που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ανάλογες των αρχών της Ουγγαρίας, της Κροατίας και άλλων “πολιτισμένων” Ευρωπαίων να την ονομάσουν “βελούδινο γάντι” !

Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ και όσοι την στηρίζουν και την υποστηρίζουν, με αυτήν την ενέργεια τους ολοκληρώνουν ένα κύκλο πλήρους προσαρμογής και ευθυγράμμισης με τις κυρίαρχες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στα παλιά και νέα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα. Προσαρμογή και ευθυγράμμιση που εκφράστηκε με την προσυπογραφή όλων των αποφάσεων των οργάνων της ΕΕ, στα πλαίσια της Σέγκεν και των συμφωνιών του Δουβλίνου.
Μια πολιτική εχθρική στα εκατομμύρια των ανθρώπων που προσπαθούν να αποφύγουν τις συνέπειες των πολέμων που προκάλεσαν οι επεμβάσεις και οι πολιτικές και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Και ταυτόχρονα επικίνδυνη για όλο τον λαό μας, μιας και εμπλέκει την χώρα σε πολεμικούς σχεδιασμούς και αποδέχεται εξωτερικές παρεμβάσεις.
Η συμφωνία για την μαζική παρουσία της ΦΡΟΝΤΕΞ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπως και στο Αιγαίο, είναι ακόμη μια απόδειξη πως αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τα βήματα όλων των αστικών κυβερνήσεων. Είναι διατεθειμένη να δώσει τα πάντα στους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να διασώσει την εξουσία της ολιγαρχίας που υπηρετεί !

Η ηγεσία του Σύριζα, τα προηγούμενα χρόνια εμπορεύθηκε αισχρά τα δημοκρατικά, αλληλέγγυα και αντιρατσιστικά αισθήματα του λαού μας και ειδικά της νεολαίας. Με την συνεργασία διάφορων πρόθυμων “βαστάζων” μέσα στα κινήματα αλληλεγγύης, εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και λαφυραγώγησε σε σημαντικό βαθμό αυτά τα κινήματα, με στόχο την άνοδο της στην κυβέρνηση. Τώρα, όπως και στα υπόλοιπα, αποδεικνύει πως όλα ήταν ένα κανονικό εμπόριο ελπίδας, μια επιχείρηση ψεύδους και απίστευτης παραπλάνησης.
Πρωταγωνιστές σε αυτήν την επιχείρηση χρόνων αρκετοί από του σημερινούς κυβερνητικούς, υπουργούς, βουλευτές και άλλους παρατρεχάμενους, που από διάφορα επίπεδα εξουσίας, δίνουν εντολές για να ξυλοφορτώνονται οι πρόσφυγες, να απελαύνονται ή να μαντρώνονται σε στρατόπεδα. Να αντιμετωπίζονται σαν ζώα, εγκαταλελειμμένοι από κάθε στοιχειώδη δημόσια φροντίδα, βορά σε κάθε απίθανη διεθνή δυτική ΜΚΟ.
Συνένοχοι είναι επίσης αυτοί που δικαιολογούν ή αποσιωπούν τα αισχρά γεγονότα. Άνθρωποι που έστησαν καριέρες πουλώντας «αντιρατσισμό», που βρίσκονται σε όλα τα πάνελ και τα συνέδρια για να μιλήσουν για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τώρα σιωπούν όταν δεν δικαιολογούν την κρατική βία και αναλγησία.

Τα γεγονότα στην Ειδομένη ανέδειξαν επίσης και μια άλλη πλευρά. Τον αληθινό ρόλο των μεγάλων δυτικών ΜΚΟ οι οποίες μαζί με τους Έλληνες συνεταίρους τους, υπό την υψηλή προστασία και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ιμπεριαλιστών, κάνουν “ανθρωπισμό κατ’ εντολήν”. Μόλις πήραν διαταγή από τα αφεντικά τους, αποχώρησαν από την Ειδομένη αφήνοντας στο έλεος του καιρού, της πείνας και της βίας τους απελπισμένους ανθρώπους.
Οι λαοί δεν πρέπει να περιμένουν τίποτε από αυτούς που είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή τους. Ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε από τους διαφόρους υπαλλήλους της. Μόνο η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, η αυτενέργεια των απλών ανθρώπων και των συλλογικοτήτων τους, τα μαζικά κινήματα αντίστασης μπορούν να αντιπαλέψουν αληθινά την βαρβαρότητα.

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση που διεξάγεται ακόμη, μεσημέρι Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, στην Ειδομένη. Κατ’ εντολή μιας κυβέρνησης που όσο θα βρίσκεται στην εξουσία (εκτός των άλλων υπηρεσιών που προσφέρει στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα) θα συκοφαντεί αισχρά τις έννοιες της αριστεράς, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.
Καλεί τον δημοκρατικό λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία να αντιταχθούν και να αντιδράσουν μαζικά στις πολιτικές της βίας ενάντια σε ανυπεράσπιστους και εξαθλιωμένους ανθρώπους .

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
• ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!
• ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
• ΕΞΩ Η ΦΡΟΝΤΕΞ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1 & 2.!
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ!
• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
• ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ !
• ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
• ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!
www.kkeml.gr  mail: info@kkeml.gr
9/12/2015

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΚΕ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων ποδοσφαιριστών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους».
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για την προγραμματισμένη απεργία των ποδοσφαιριστών στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την στήριξή της στα αιτήματα των εργαζομένων ποδοσφαιριστών στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες της super league και της football league. Οι ποδοσφαιριστές στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι με πενιχρές απολαβές, ενώ βρίσκονται διαρκώς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Σημειώνεται ότι οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες έχουν καταστατικά δεσμευτεί για την δημιουργία εγγυητικού ταμείου, το οποίο θα καλύπτει μέρος των αναγκών των ποδοσφαιριστών στις περιπτώσεις πτώχευσης ομάδων και κατάπτωσης των επαγγελματικών συμβολαίων. Η δημιουργία του συγκεκριμένου ταμείου προβλέπεται από τα καταστατικά τωνsuper league και football league, χωρίς όμως να έχουν γίνει μέχρι σήμερα τα απαραίτητα βήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα των ποδοσφαιριστών και δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει στην κατεύθυνση της θετικής επίλυσης του ζητήματος, για την αποκατάσταση έστω και ενός μικρού τμήματος των εργασιακών δικαιωμάτων των εν λόγω εργαζομένων. Η ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή προτίθενται στο πλαίσιο αυτό να λάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βρεθεί μία πραγματική λύση στο θέμα και να αποκατασταθεί ένα πλαίσιο ομαλότητας στις εργασιακές σχέσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ