22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

«Η ανάσχεση της λιτότητας βασικός στόχος για το 2016.»

- Advertisement -

Σε αντίθεση με όλα εκείνα τα σενάρια που ήθελαν το έτος που μας πέρασε έτος παρένθεσης, το 2015 τελειώνει με θετικό πρόσημο και για την κοινωνία αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία δύσκολη χρονιά, με μεγάλες προκλήσεις και επικίνδυνους κάβους, η χώρα έμεινε όρθια, οι πολίτες έδωσαν ισχυρά μηνύματα και η αριστερή διακυβέρνηση άνοιξε και αυτή από την πλευρά της νέους δρόμους στον διαρκή αγώνα ενάντια στην οικονομική καταπίεση. Παρά τα συνεχή εμπόδια από το παλιό σύστημα εξουσίας και τους υποστηρικτές του, εντός και εκτός χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε με ανιδιοτέλεια, στάθηκε δυνατά, πολλές φορές ενάντια σε όλους, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και προοπτικές ανασυγκρότησης της χώρας, με κοινωνικά θετικούς όρους.

Μετά από αυτή την διακυβερνητική εμπειρία είναι η ώρα να σχεδιάσουμε με μεθοδικότητα το πλάνο απαλλαγής της χώρας από τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο, με την ταυτόχρονη δημιουργία πολιτικών για την ανάσχεση της λιτότητας. Η αντιμετώπιση των παθογενειών των προηγουμένων δεκαετιών θα πρέπει να προχωρήσει με όρους βελτίωσης του κράτους και όχι με όρους διάλυσης του. Τα κοινωνικά αγαθά θα πρέπει να προστατευτούν και το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας να αποτελέσει την βάση για την στήριξη μιας πραγματικής οικονομίας με κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Η επόμενη χρονιά θα μας βρει και αυτή αντιμέτωπους με σημαντικές προκλήσεις, στις οποίες θα πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις. Η ισχυροποίηση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας, αλλά και η αλληλεγγύη αποτελούν τις βασικές δυνάμεις για την μάχη ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό. Στο πεδίο αυτό, το προηγούμενο διάστημα έγιναν σημαντικά βήματα. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά.

Δύο άμεσοι στόχοι για την χρονιά που μας έρχεται είναι επίσης η προστασία του ασφαλιστικού συστήματος και η στήριξη του αγροτικού κόσμου. Η συλλογική προσπάθεια θα πρέπει να εστιάσει στην προστασία του κοινωνικού ιστού και σε ότι αφορά τις συντάξεις αλλά και σε σχέση με την διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για την αγροτική οικογένεια. Ταυτόχρονα όμως με αυτούς τους αγώνες, πάγιος στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας, με την κοινωνία πρωτοπόρα. Η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων μας και η πίστη στις ικανότητές μας, θα επιτρέψουν να δοθεί νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και στην παραγωγικότητα και να αναζωογονηθεί άμεσα το οικονομικό κλίμα.

Το 2016 θα είναι και αυτό έτος αγώνων, με διαρκή προσπάθεια και δυσκολίες αλλά και με πραγματικές ευκαιρίες στην μάχη για την ανάσχεση της λιτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να χτίσουμε σταθερά αναχώματα ενάντια στην ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομία και τους πολιτικούς εκφραστές της. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το 2016 θα γίνει έτος εδραίωσης της κοινωνικής προόδου, με ελευθερίες, με δικαιώματα και με ανατροπή της ηγεμονίας των συντηρητικών δυνάμεων που θέλουν τους λαούς δέσμιους μιας οικονομίας χωρίς κανόνες, χωρίς προστασία. Αυτές οι προτεραιότητες θα καθορίσουν το νέο έτος, με αυτή την πυξίδα θα χαράξουμε τους νέους αγώνες μας.

 

Παναγιώτα Δριτσέλη

Βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

«Χρόνια πολλά» αγωνιστικά από την ΚΝΕ

 

Τα Αγωνιστικά Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από την ΚΝΕ

 

Για ακόμη μια χρονιά παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ομάδες μελών και φίλων της ΚΝΕ, εξορμούν στο κέντρο των Τρικάλων σε γειτονιές αλλά και χωριά της περιοχής μας με τα αγωνιστικά κάλαντα και μοιράζουν την αντίστοιχη ευχετήρια κάρτα.

Στο ρυθμό που έχουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, τραγουδούν τα δικά τους, διαφορετικά, αγωνιστικά κάλαντα με πολιτικό και επίκαιρο περιεχόμενο , συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της ΚΝΕ έχουν ως εξής:

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

χρόνια πολλά αγωνιστικά

τα κάλαντα να πούμε

και του χρόνου να σας δούμε

***

Αρχή με Ασφαλιστικό

δουλειά έως τα 100

οι πλούσιοι να κερδίζουν

οι πολλοί να γονατίζουν

***

Βάστα του ΕΝΦΙΑ το χαρτί

καινούρια ήρθε λυπητερή

το δίκιο δε θα βρούμε

άμα δεν ξεσηκωθούμε

***

Μνημόνια δε σκίστηκαν

μέτρα πολλά ψηφίστηκαν

τον κόσμο τον μαδάνε

φίδια πάλι του πουλάνε

***

Ενας αιώνας ΚΚΕ

η δύναμή σου είναι λαέ

ποτέ του δε λυγάει

«κι όλο φυλλωσιές πετάει»

***

Με συμμαχία λαϊκή

Με στόχο την ανατροπή

Στην αντεπίθεση να βγούμε

Με το ΚΚΕ μπορούμε.

 

Η ΚΝΕ σας εύχεται

ένα χαρούμενο και αγωνιστικό 2016

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Οι Τομεακές Επιτροπές του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων   απευθύνονται με αισιοδοξία στους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.

Το 2016 μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής ανάτασης και ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Η νέα χρονιά μπορεί να είναι μια καλή και αγωνιστική χρονιά.

Η διάψευση των προσδοκιών από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να μετατραπεί σε απογοήτευση, αναδίπλωση και παθητικοποίηση. Πολύ περισσότερο δε θα πρέπει να οδηγήσει σε δικαιολόγηση των νέων μέτρων, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης με «αριστερό-κοινωνικό πρόσημο» και «αναδιανομή», που είναι το νέο παραμύθι της κυβέρνησης. Ούτε φυσικά να οδηγήσει στην αθώωση δυνάμεων, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που αναζητούν δικαίωση για την αντιλαϊκή πολιτική που εδώ και χρόνια υλοποιούν και στηρίζουν και που, μαζί με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια δημιουργίας νέων αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Το 2015 ξεκίνησε, για ένα μεγάλο μέρος του λαού, με ελπίδες για κάτι καλύτερο από την κυβερνητική εναλλαγή και την ανάδειξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διακυβέρνηση της χώρας και τελικά κατέληξε με ένα τρίτο – ακόμη χειρότερο – μνημόνιο και μ’ ένα ορυμαγδό μέτρων πρωτοφανούς αγριότητας, που υλοποιούνται κατ’ απαίτηση και για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή, με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας συμμετέχει ενεργά κι αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις, στο πλαίσιο των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή, που μεγαλώνουν τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου και εμπλοκής της χώρας μας. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο μαζί με την πάλη για τα επείγοντα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.

Το ΚΚΕ ιδιαίτερα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, που καταφτάνουν στην Ελλάδα, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων και παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση.

Είναι η ώρα ο λαός, απέναντι σε παλιούς και νέους εκβιασμούς κι αυταπάτες, ν΄ αντιτάξει την οργάνωση της πάλης του, να συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος, να δυναμώσει την κοινωνική λαϊκή συμμαχία, με κατεύθυνση τη συνολική ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Σ’ αυτό το δρόμο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ, μπορούμε από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπίσουμε τα επείγοντα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, να βάλουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε επεμβάσεις και πολέμους.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, όλων των ανθρώπων που υποφέρουν. Για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής, με το λαό στην εξουσία, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στα βάσανα που συσσωρεύουν στο λαό το καπιταλιστικό σύστημα, οι κρίσεις του, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο.

Με το βάρος αυτής της ευθύνης το ΚΚΕ συνεχίζει ακόμη πιο αποφασιστικά για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την υπόθεση του σοσιαλισμού που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ.

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 31/12/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη ανατροπές. Ο λαός ανέδειξε την Αριστερά και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε κυβέρνηση αυτού του τόπου, δικαιώνοντας τους αγώνες και τις θυσίες ολόκληρων γενεών, δείχνοντας παράλληλα την πόρτα στο παλιό πολίτικο σύστημα.

Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς και τις δυσκολίες, η Κυβέρνηση συνεχίζει να παλεύει για την ανατροπή της λιτότητας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την εκμετάλλευση, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το 2016 πρέπει να είναι η χρονιά που θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για την ανάσχεση της κρίσης, την απεμπλοκή από τη λιτότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Δεν είναι εύκολοι στόχοι, αλλά με την κοινωνία στο πλευρό μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Εύχομαι υγεία, δύναμη και αισιοδοξία σε όλες και όλους! Ας προχωρήσουμε μπροστά σε μια νέα χρονιά με περισσότερη δημοκρατία, ειρήνη, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ισότητα.

 

Ευτυχισμένο το 2016!

Χρήστος Σιμορέλης

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝΕΛ

 

 

Σε λίγο ο παλιός ο χρόνος θα φύγει και θα πάρει μαζί του ό,τι καλό και ό,τι κακό έφερε στον Ελληνικό Λαό. Θα ‘ρθει ο νέος φορτωμένος με αισιοδοξία και ελπίδα για κάτι καλύτερο, για ανθρώπινη ζωή και για ένα κράτος «Πρόνοιας» και ένα κράτος Δικαίου. Η απελπισία, που υπάρχει στους πολίτες, είναι ορατή ακόμα και με μια απλή ματιά στα κατηφή πρόσωπα και στην κακή διάθεσή τους.

Χρόνια τώρα η χώρα μας πήρε τον κατήγορο, γιατί όσοι την κυβέρνησαν κοίταξαν να γίνουν πλούσιοι, λεηλατώντας το Δημόσιο Χρήμα, και εφαρμόζοντας πολιτικές, που οδηγούσαν τα πάντα σε αδιέξοδο. Η ανικανότητα των πολιτικών αυτών, η ανεπάρκειά τους και η ιδιοτέλειά τους έφεραν την καταστροφή της κοινωνίας μας. Ο Λαός έχασε… το έδαφος κάτω από τα πόδια του και τώρα δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει αύριο.

Τίμιοι επαγγελματίες καταστράφηκαν. Εργατικοί άνθρωποι στοιβάζονται στα … κάγκελα της ανεργίας και της φτώχιας. Σεμνοί υπάλληλοι, που δούλεψαν μια ζωή, για το καλό της χώρας, των παιδιών τους και για να ‘χουν καλά γερατιά, όλοι αυτοί είναι σε απόγνωση, βλέποντας πως η ζωή τους γίνεται μια καθημερινή κόλαση. Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους πολλούς και μεγάλους φόρους την στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις κόβονται, που επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα ενώ νέοι και ικανοί επιστήμονες εγκαταλείπουν την πατρίδα και γίνονται οικονομικοί μετανάστες.

Εκείνοι που ευημερούν είναι όσοι έκλεψαν το κράτος, όσοι έβγαλαν τα μαύρα χρήματα στο εξωτερικό και όσοι έχουν ασυλία ακόμη και για οικονομικά εγκλήματα. Ακούμε καθημερινά για Παράνομες Λίστες, Λαγκάρντ, Λινχεστάιν, Γερμανίας με χιλιάδες ονόματα πολιτικών και διαπλεκομένων αλλά δεν βλέπουμε να έρχονται πίσω τα κλεμμένα και φυσικά δεν είδαμε να τιμωρείται κανένας. Η κατάσταση δηλ. παραμένει η ίδια και το … μάρμαρο καλείται να το πληρώσει ο φτωχός Λαός, που είναι σε άσχημη οικονομική και ψυχολογική κατάσταση.

Οι ουρές στις τράπεζες και στις εφορίες είναι πρωτοφανής, ενώ είναι συχνές οι λιποθυμίες των πολιτών, που επί ώρες περιμένουν όρθιοι και εξαντλημένοι. Η φτώχεια έχει γονατίσει τα πάντα. Ο ιδιωτικός τομέας πνέει τα λίσθια και ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους υπέρογκους φόρους,. Άλλοι έκλεψαν και άλλοι πληρώνουν τα κλεμμένα. Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Λαό να τον ψηφίσει και τον πίστεψε. Τον ψήφισε για να ξεμπλέξει τα πράγματα, να βγάλει «το κάρο από την λάσπη» και να μην εφαρμόζει ρατσιστικές πολιτικές, που βοηθούν την επαναφορά του κομματικού κράτους. Οι κάθε είδους κλέφτες, είτε είναι είτε ήσαν Υπουργοί, πρέπει να απομακρύνονται από την Κυβέρνηση και να παραδίδονται στην Δικαιοσύνη.

Πάντως ο Καινούργιος Χρόνος, που σε λίγο θα βγεί στο στερέωμα της ζωής μας μακάρι να φέρει την ελπίδα, γιατί αυτή πεθαίνει τελευταία.

Οψόμεθα….

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Το 1925 και το ΚΚΕ

Του Χρήστου Σταμόπουλου

Το πρόσφατο άρθρο μου «Ευχάριστη έκπληξη απ’ το ΚΚΕ: τίμησε την Εξέγερση του 1925 στα Τρίκαλα», ήταν ολοφάνερα συντροφικό και συναγωνιστικό προς το ΚΚΕ. Περιείχε βέβαια τη δέουσα κριτική γιατί συνέβαλε και το ίδιο με τη σιωπή του στη μακραίωνη λησμονιά της Εξέγερσης, ενώ ταυτόχρονα ετίθετο το ερώτημα κατά πόσο το σημερινό ΚΚΕ θέλει στ’ αλήθεια να «εμπνευστεί και να διδαχτεί» απ’ τις λαϊκές εξεγέρσεις, με δεδομένο ότι αντιτάχθηκε ή αγνόησε επιδειχτικά όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού κατά την τελευταία δεκαετία που είχαν εξεγερσιακά χαρακτηριστικά (Δεκέμβρης 2008, κίνημα πλατειών, κινήματα μαζικής άρνησης πληρωμής διοδίων, χαρατσιών κ.λπ.).

Αλήθεια, πιστεύει κανείς σήμερα εν έτει 2015 ότι είναι ωφέλιμη η απαγόρευση της κριτικής, και δη αυτής που γίνεται απ’ τα’ αριστερά, προς το ΚΚΕ;

     Μάλλον το πιστεύει το ίδιο, αν δούμε τους εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και αποστροφές που περιλαμβάνονται στο απαντητικό άρθρο («Το ΚΚΕ, οι εκδηλώσεις του και ο κ. Χρήστος Σταμόπουλος») που δημοσιεύτηκε («θερμός υποστηρικτής… της εναλλαγής στο διαχειριστή της βαρβαρότητας», «γνωστός πολιτικός γυρολόγος» κι άλλες τέτοιες ύβρεις που δεν αποκαλύπτουν απλώς την ενόχληση και ταραχή του, αλλά το οδηγούν κι έξω εντελώς από την πραγματικότητα).

Δεν θα μείνουμε όμως σ’ αυτά, αλλά θ’ ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά κομμάτια του, αφού πρώτα σημειώσουμε ότι το άρθρο δεν υπογράφεται απευθείας απ’ το ΚΚΕ, αλλά από τον «Κώστα Μανώλη, μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ», όπως μας αυτοσυστήνεται. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι τυγχάνει της έγκρισης των οργάνων του ΚΚΕ.

1.Σωστά ο σύντροφος του ΚΚΕ υπογραμμίζει την ιδιαίτερη «συμβολή του νεαρού τότε ΚΚΕ» στην Εξέγερση του 1925, ότι «η αστική τάξη για να εμποδίσει τη δράση και την κινητοποίηση του λαού δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, δεν διστάζει να καταστείλει με κάθε τρόπο τους αγώνες», ότι είναι χρήσιμη «η αξιοποίηση των διδαγμάτων εκείνης της εποχής και των γεγονότων της στην ταξική λαϊκή πάλη του σήμερα» και ότι αποτελεί «ανάγκη η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

2.Η Αγροτική Λαϊκή Εξέγερση του 1925 ήταν πράγματι πολύ μεγάλη, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής πολλών χιλιάδων Τρικαλινών, αλλά και για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά («αρραβώνας αίματος εργατιάς-αγροτιάς» κ.λπ.). Από πολλές απόψεις υπήρξε ανώτερη, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, από την εξέγερση του Κιλελέρ το 1910, που τόσο δοξάστηκε αργότερα.

3.Ο σύντροφος του ΚΚΕ δεν αρνείται ότι από προπολεμικά και για δεκαετίες ολόκληρες το ΚΚΕ με τη σιωπή του συνέβαλε ώστε η Εξέγερση του 1925 να μείνει στο ντουλάπι της λήθης ερμητικά κλεισμένη, όπου την είχε θέσει από φόβο το αντιδραστικό κατεστημένο. Οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες, για να γίνει κτήμα της συλλογικής μνήμης της πατρίδας μας (ανάμεσά τους κι αυτές που αναφέρει ο παραπάνω σύντροφος), που έγιναν από τον τρικαλινής καταγωγής αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στέλεχος του ΚΚΕ Χρήστο Βραχνιάρη δεν ήταν αρκετές για να ηττηθεί η συνωμοσία της σιωπής. (Το ιδιαίτερα σημαντικό, καλογραμμένο και τεκμηριωμένο σε μεγάλο βαθμό βιβλίο του Χρ. Βραχνιάρη «Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 1925 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ» κυκλοφόρησε το 1978 από τις εκδόσεις «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στην Αθήνα, όπου το διαβάσαμε ένας αριθμός ατόμων και στη συνέχεια σε κάποιο βαθμό έγινε γνωστό στην επαρχία, χωρίς το ΚΚΕ να ενδιαφερθεί για τη διάδοση και προβολή του. Αυτά τα γνωρίζω και τα βεβαιώνω από ιδία αντίληψη).

4.– Ο καλός σύντροφος του ΚΚΕ δεν αρνείται πως «οι ιστορικές εκδόσεις του ΚΚΕ των τελευταίων δεκαετιών φτάνοντας στο 1925 την προσπερνούν και δεν κάνουν μνεία στην Εξέγερση του Τρικαλινού Λαού στις 2 Φλεβάρη».

5.– Ο σύντροφος ουσιαστικά συνομολογεί την αποχή του ΚΚΕ από την μεγάλη προσπάθεια ετών συμπολιτών μας, πρώτα για την απόκρουση της αρθρογραφίας των αρνητών και διαστρεβλωτών και κατόπιν την πιο οργανωμένη και κινηματική προσπάθεια για την αναγνώριση μετά από 85 ολόκληρα χρόνια της Εξέγερσης του 1925. Ήρθε πρώτα η κοινωνική αναγνώρισή της και με την κοινωνική δυναμική που αναπτύχθηκε ακολούθησε αναπόφευκτα και η επίσημη αναγνώρισή της. Ωστόσο οι δυνάμεις του κατεστημένου δεν το βάζουν κάτω. Εξακολουθούν ακόμη να κωλυσιεργούν στην ολική υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφτηκαν το 2010. Κι εδώ απαιτείται η ενότητα όλων μας-βεβαιότατα και με το ΚΚΕ.

Εν κατακλείδι, στη σημερινή μνημονιακή καπιταλιστική Ελλάδα, όπου κατακρεουργούνται άγρια τα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, και τα εξεγερσιακά μηνύματα του 1925 είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, η συμπόρευση όλων των αριστερών και προοδευτικών λαϊκών δυνάμεων σ’ ένα ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ανατροπής ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ είναι χρέος όλων μας. Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, εθνικά ανεξάρτητη, δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη και με σεβασμό στο περιβάλλον. Για μια Ελλάδα με τον λαό της κυρίαρχο και στην εξουσία.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ