21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Στους χορούς των Τρικαλινών ο Κ. Σκρέκας

- Advertisement -

skrekas2

Κοντά στους Τρικαλινούς παραμένει σταθερά ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Το Σαββατοκύριακο απένειμε πτυχία στους νέους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και εξήρε τη διάθεσή τους να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Ο κ. Κ. Σκρέκας παραβρέθηκε επίσης στην κοπή της πίτας των Κρητών οι οποίοι ζουν στα Τρίκαλα (από όπου και η φωτογραφία με τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Αναστασίου) και στους χορούς των Αργιθεατών και της Σωτήρας, καθώς και στο απογευματινό του Συλλόγου του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

…………………………………………..

Πρωτοβουλίες Κ. Σκρέκα για τη γέφυρα της Διάβας

skrekas1

Από κοντά είχε την ευκαιρία να δει το μεσημέρι της Κυριακής ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, τη ζημιά που έχει προκληθεί στη γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα. Ο κ. Κ. Σκρέκας ήρθε από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τον δήμαρχο Καλαμπάκας Χρ. Σινάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε σχετικές του δηλώσεις έκανε λόγο για «μεγάλη ζημιά η οποία αποκόπτει μεγάλο τμήμα ορεινών χωριών της Καλαμπάκας από τα διοικητικά κέντρα της περιοχής. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα πρέπει άμεσα να κινηθούμε όλοι μαζί και συντονισμένα ώστε να φροντίσουμε να αποκατασταθούν οι ζημιές». Ο κ. Κ. Σκρέκας προανήγγειλε σειρά πρωτοβουλιών σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο και πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Με τη φυσική του παρουσία, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης,θέλησε να ενημερωθεί προσωπικά και να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στη γέφυρα του Πηνειού.

simorelis

Συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Καλαμπάκας, τους αρμόδιους φορείς και την τοπική οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και είδαν τις ζημιές από κοντά. Στη συνέχεια,ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη για την κατάσταση στην περιοχή. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, είναι να αποκατασταθεί το πέρασμα το συντομότερο δυνατό.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Στη χοροεσπερίδα του Καστρακίου η κόρη του ήρωα Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα, Φρειδερίκη Λιάπη-Ζιώγα

lipis12

Συγκίνηση προκάλεσε, στους παρευρισκόμενους στην ετήσια χοροεσπερίδα του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Ομίλου Καστρακίου η παρουσία της κόρης του Καστρακινού Υπολοχαγού και ήρωα του αλβανικού μετώπου Δημητρίου Ζιώγα, Φρειδερίκης Λιάπη-Ζιώγα και του εγγονού του, γιατρού και Διδάκτωρος τουΠανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστου Λιάπη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Μπλούτσος αναφέρθηκε, κατά τη σύντομη ομιλία του, στην παρουσία των απογόνων του ήρωος αξιωματικού στη χοροεσπερίδα, εξαίροντας το άξιο τέκνο του Καστρακίου, προς τιμήν του οποίου το όνομά του έχει δοθεί στο Στρατόπεδο Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα της Καλαμπάκας.

Ο κ. Χρήστος Λιάπης δήλωσε σχετικά…

“Ο ήρωας Υπολοχαγός Πεζικού Δημήτριος Θ. Ζιώγας, γεννημένος στο Καστράκι Τρικάλων το 1904, θυσιάστηκε για την πατρίδα, στις 9 Ιανουαρίου 1941, στο ΙΒ Ορεινό Χειρουργείο (στο Πακομίτι της Βορείου Ηπείρου), ακριβώς 75 χρόνια πριν από την ημερομηνία της εφετινής χοροεσπερίδας του Καστρακίου, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του, τη γιαγιά μου Κωνσταντινιά Ζιώγα-Χαρτοπούλου και τρεις ορφανές θυγατέρες,τη Θεοπίστη, την Παρασκευούλα και τη μητέρα μου Φρειδερίκη. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΕΜΟΚ κ. Αντώνη Μπλούτσο και όλους τους συνδαιτημόνες, τις Καστρακινές και τους Καστρακινούς, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου που τίμησαν τη μητέρα μου και στο πρόσωπό της την κληρονομιά του ήρωος παππού μου, με το θερμό χειροκρότημά τους.
Ο ήρωας της εποποιίας της Πίνδου, Υπολοχαγός Δημήτριος Ζιώγας μας κληροδότησε ένα ποτισμένο με το αίμα του παράδειγμα της ικανότητας των Ελλήνων να μεγαλουργούμε όταν βάζουμε το εθνικό συμφέρον υπεράνω της προσωπικής μας ευημερίας, υπεράνω -μάλιστα- και της ίδιας μας της ζωής κατά τις περιπτώσεις που το Έθνος επικινδυνεύει από ξένες ή ξενοκίνητες επιβουλές. Άφησε πίσω το όνομά του στο Στρατόπεδο της πόλεως της Καλαμπάκας και έναν εγγονό να αναρρωτιέται, 75 χρόνια μετά, εν μέσω κρίσης, πόσοι από τους σημερινούς μας πολιτικούς αντιπροσώπους και ηγέτες διαθέτουν, πραγματικά «προσόντα αρίστου ηγήτορος» επί του πεδίου της σύγχρονης οικονομικής μάχης, στη δίνη της οποίας βρίσκεται η χώρα μας. Πόσοι διαθέτουν το απαιτούμενο «πνεύμα ανωτέρου αυτοθυσίας», το οποίο διέκρινε τους ήρωες του 40 -όπως ανέφερε και η σχετική με τον ηρωικώς πεσόντα παππού μου Ημερισία Διαταγή- ώστε να μπορέσουν να μας εμπνεύσουν να βαδίσουμε πέρα από τις παλιές διαχωριστικές γραμμές και τις αναπαλαιωμένες διαιρέσεις, κρατώντας ψηλά τα εθνικά μας ορόσημα. Ανάμεσά τους και το Ορόσημο Σμαρδεύς “28η Οκτωβρίου” το οποίο κατέλαβε, “μετά θαυμαστής ψυχραιμίας και ικανότητος”, ο ήρωας παππούς μου Δημήτριος Ζιώγας.”

………………………………………………………….

Ο Λιάπης στην 1η γραμμή και για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης της γέφυρας Διάβας….

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συντονιστή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ιατρού και Διδάκτωρος του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστου Χ. Λιάπη, ο οποίος, εφημερεύοντας γαρ, στο ΕΚΕΠΥ, πληροφορηθείς από τους εν Καλαμπάκα φίλους του την κατάρρευση της γέφυρας Διάβας, έσπευσε να επικοινωνήσει με το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες και εξασφαλίζοντας την άμεση επικοινωνία του Δήμου Καλαμπάκας και συγκεκριμένα του ιδίου του Δημάρχου Χρήστου Σινάνη με τους υπεύθυνους βάρδιας του ΕΚΑΒ, ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη δυνατή διακομιδή ενδεχόμενων επειγόντων περιστατικών πολιτών των αποκλεισμένων περιοχών Ασπροποτάμου, Κλεινοβού, Χρυσομηλιάς, Καστανιάς, Διάβας, Κρύας Βρύσης και της ευρύτερης γεωγραφικής κατανομής, μέσω των συντομοτέρων παράπλευρων οδών.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Ο Θανάσης Λιούτας θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή στο πολιτικό του γραφείο

Ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Λιούτας θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, στο πολιτικό του γραφείο επί της οδού Διονυσίου 7 (πλατεία Κιτριλάκη), 2ος όροφος, στα Τρίκαλα τις εξής ώρες:

Από 9 π.μ. έως 12 το μεσημέρι και από 6 μ.μ. έως 9 το βράδυ.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. ,, Πολιτευτής. ΑΝ.ΕΛ

 

Ξεφυλιζα την προηγούμενη εβδομάδα ένα μικρό μέρος από το Αρχείο μου και βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Τι ήταν αυτή; Ένα άρθρο που γράφηκε στις 12/12/1986,ημερα Παρασκευή στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» με τίτλο «Νέα Δημοκρατία» μ’ακους;   Το έγραψε ο Κιτσιος Γλυνας,έτσι ήταν το ψευδώνυμο του αειμνήστου Χρήστου Γκικα,Γυμνασιαρχη,Θεολογου.Το βρήκα τόσο επίκαιρο και τόσο αληθινο,που θέλησα να το μοιρασθώ με τους συμπολίτες μου και φυσικά να τιμησω,μετα από τριάντα χρονιά,τον αδελφικό μου φίλο «Κιτσιο Γλυνα»,που αυτός και εγώ τοτε,νεος εγω,μεγαλος αυτός τολμήσαμε να γράψουμε αληθειες,χωρις φόβο και παθος.Με την βεβαιότητα ότι θα κάνει τους πολλούς να χαρούν και τους λίγους να λυπηθούν παραθέτω το σχετικό άρθρο.

«Νέα Δημοκρατία» μ’ακους ;….

Γραφεί : Ο Κιτσος Γλυνας,

12 Δεκεμβρίου 1986.   Πρωινός Λόγος.

 

Λυπούμαι μα δεν μπορώ να δώσω να καταλάβουν μερικοί φίλοι μου ..που βρισκονται.Και γέρασα διαβάζοντας τους να ανοίξουν τα μάτια τους και αυτοί ακόμα δεν βλεπουνε.Πιστευουν πως αν θα αλλάξει η κατασταση,θα μπορέσουν και αυτοί να προσφέρουν στο κοινωνικό συνολο.Και έχουν ,μα την αληθεια,ικανοτητες.Μα δεν έχουν κάτι οι λεβέντες μας.το «κατεστημένο»   που αποφασίζει για όλα.Ακομα και για το μέλλον τους,και αυτοί θα πολεμάν με θεούς και δαίμονες και οι άλλοι θα δοξαζονται,Ιδου η αλήθεια.

Αναφέρω εδώ τρία παραδειγματα.Ο πιο σεβαστος,ο πιο μορφωμενος,ο πλέον έντιμος στην πόλη μας ήταν τότε ο Αλέκος Μαντζαρης.Λεβεντανθρωπος και δικηγόρος αφθαστος.Ηθελε να εργαστεί για το συνολο.Μα οι παράγοντες που κανόνιζαν τα πραγματα,τον απέκλεισαν για να μην εκθέσει υποψηφιότητα στην Δημοκρατική Παραταξη.Δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει τότε ούτε ο Δεσπότης μου Δωροθεος,που ήταν και στρατηγός στην αντίσταση του Ε.Δ.Ε.Σ και ακόμα παντοδυναμος.Το ίδιο έπαθαν τότε και άλλοι.Και αυτοί εξοντωθηκαν.Και φθάνουμε στον φίλο μας το Γεωργολιο.Ειναι ο άριστος στα Τρικαλα.Μα και αυτός διαφορετικά εξοντωθηκε.Τον έβαλε το κόμμα και οι παράγοντες για Δήμαρχο και οι ίδιοι τον κατεψηφισαν.Να γίνει ο Γεωργολιος,το χωριατοπαιδο,το αυτοδημιούργητο Δημαρχος;κι’εμεις τι θα γινουμε;και το πράγμα συνεχιζεται,Οικογενειοκρατια παντου,Παναθεμα μας..!!!

Πριν από λίγες μέρες η Νομαρχιακή επιτροπή της Ν.Δημοκρατιας, ψήφισε τον κ.Πατερα για Νομαρχιακό Συμβουλο.Ειναι λογιος,είναι αγωνιστης,είναι εντιμος,είναι απαραμιλλος,είναι και αυτός χωριατοπαιδο,και σείστηκαν από τις συκοφαντίες εναντίον του όλα τα Τρικαλα,από ανθρώπους του κατεστημενου,για να μην βγει ο κ.Πατερας Νομαρχιακός Σύμβουλος στα Τρικαλα.Και οι ίδιοι της Νέας Δημοκρατίας πήραν από κάπου εντολές για να κάνουν πάλι εκλογές την Κυριακη,για το ποιον θα βγάλουν Νομαρχιακό Συμβουλο.Και βλέπουμε τον κ.Πατερα να τον στέλνουν σπίτι του.Θα πάθει ό,τι έπαθαν και οι άλλοι παλιότερα ,γιατί τους είναι κομματικά επικινδυνος.Τι θα πει αν είναι ο μόνος που αγωνίστηκε τόσο χρονιά αφοβα,Τι θα πει αν είναι προσωπικοτητα:καημενε Θανασοπουλε τι σουμελε να παθεις.Νεα Δημοκρατία μ’ακους :Χρειάζεσαι Κάθαρση.

Η στα αυγά σου κ.Πατερα η στο σπίτι σου.Να σου ζήσουν οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας και να τους χαιρεσαι.Περιμενε να σε ψηφίσουνε.

Δεν κατάλαβες ούτε συ ,πως λειτουργούν τα κομματα.Μονο με τους…ημετερους,και εκείνους που είναι πιο ικανοι,που ξερόυν και γράφουνε τους θέλουν για αμισθους,χουσμηκιαρηδες,και είναι τα παντοτεινα θυματα,φυσικά της Ιδέας τους.

Γι’αυτό διάλεγε φίλε μου…τον σημερινό Σοσιαλισμό η τους χθεσινούς Αφενταδες σου.

Εγώ, πάντως, το αποφασισα,να γράψω την αληθεια,γιατί δεν φοβάμαι τους ανθρωπους.Την ψυχή ποτέ δεν μπορούν να μου την παρουν,τα αξιώματα ας τα κρατήσουν.

Εσείς ξυπνατε,φιλοι μου,για να δείτε για ποιους δουλευετε.Για να ανεβείτε ψηλά πρέπει αυτοί που είναι ψηλά να το εγκρινουνε,οι δικές τους επιτροπές να το από φασισουνε,και αυτές έχουν τους δικούς τους παραγοντες,τα παιδιά τους,την οικογενειοκρατία τους,και ας μην μετράνε καμια φορά στην κοινωνία μας.   Σε τι,καλε μου φιλε,από τα παλιά διαφέρουμε; Την Κυριακή θα σε καταψηφισουνε,για να σε βγάλουν από τα πόδια τους,γιατί τους δυνατούς όλοι τους τρέμουνε.

Αυτό το νόημα έχουν οι δεύτερες εκλογές ,που θα γίνουν και πάλι την Κυριακη.Δεν το πιστεύουν οι αμφιβαλοντες,Τα πάντα Καιροσκοπισμος,Ρουσφετια και Συμφέροντα,για να υπάρχουν συνεχώς οι υπαρχοντε,Και εσύ ξυπνα,γιατί πάντα οι ίδιοι θα απολαμβάνουνε…»

 

Πόσο σοφος,ποσο προφητικος,ποσο ρεαλιστής και πόσο θαρραλέος και πόσο επίκαιρος ήταν ο «Κιτσιος Γλυνας»κατά κοσμον Χρήστος Γκικας,που έγραψε αυτά σε μια εποχή που «…τασκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά…»;Ταγραφε,όμως γιατί είχε κλείσει μέσα στην ψυχή του την αγάπη για την Πατριδα,για την Εκκλησία και για την Οικογενεια,που σήμερα αμφισβητούνται εντονα.Ας είναι η ψυχή του στην αγκαλιά του Θεου,αναμεσα στους Αγγέλους και τους Δικαίους.

Πράγματι όλα αλλάζουν στην Ελλαδα..εκτος από την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ…!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Εκδήλωση : Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα δέχονται μια ανελέητη επίθεση στη ζωή τους από τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που υλοποιούνται με την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ δεν σταμάτησε στιγμή να εναντιώνεται σ’ αυτές τις επιδιώξεις και ταυτόχρονα να προτείνει και να αγωνίζεται για την ουσιαστική διέξοδο προς όφελος του λαού , να παλεύει για την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχει επεξεργαστεί θέσεις και προτάσεις διεκδίκησης για τον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού και ιδιαίτερα στον τρόπο που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για μια   σύνθετη και σημαντική δραστηριότητα, που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί ν” αναπτυχθεί και να λειτουργήσει δημιουργικά στο χώρο του σχολείου. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους , να δώσει ανάσες ανακούφισης και διεξόδου στα ενδιαφέροντα τους σε αντίθεση με τα κάθε λογής «σκουπίδια» που τους σερβίρει σήμερα το κυρίαρχο σύστημα. Να αντισταθμίσει με σύγχρονα μέσα και μεθόδους το τεράστιο «κινητικό έλλειμμα» που συσσωρεύετε στα παιδιά στις μέρες μας, από την παρατεταμένη καθήλωσή τους στα θρανία, μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση.

Τον περασμένο Δεκέμβρη το ΚΚΕ κυκλοφόρησε μια καλαίσθητη έκδοση 22 σελίδων με τις θέσεις του Κόμματος για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση.

Οι Τομεακές Επιτροπές Τρικάλων του ΚΚΕ και της KNE , παρουσιάζουν αυτή την έκδοση του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής , την πρόταση του ΚΚΕ για τη θέση, το ρόλο και τη σημασία της οργανωμένης Φυσικής Αγωγής στο χώρο της εκπαίδευσης, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα αποτελεί ανάγκη για όλες τις ηλικίες.

Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 21 Γενάρη , στις 7μμ, στο Δημαρχείο Τρικάλων

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Υπεύθυνο. του τμήματος Φυσικής Αγωγής . και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Θοδωρή Λιάπη,

ενώ θα ακολουθήσει ομιλία για την διατροφή των παιδιών και τα μυοσκελετικά προβλήματα στο σχολείο από τον Κώστα Μπουντόλο, καθηγητή του ΣΕΦΑΑ Αθηνών.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 17/01/2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή!
Να ανατραπεί η αντιασφαλιστική επίθεση

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συναίνεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙΟΥ, με όπλα της το 3ο βάρβαρο Μνημόνιο και την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε. (2015 – 2021), εξαπέλυσε πραγματικό πόλεμο σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων, ιδιαίτερα των φτωχομεσαίων.

Προχωρά σε αντιδραστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων χωριού και πόλης, με στόχο την πλήρη ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Έτσι, τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ για αγρότη – αγρότισσα – αγροτόπαιδο, που θα πληρώνουν 47 χρόνια χαράτσια (από 20 έως 67 ετών), για να πάρουν ένα ξεροκόμματο (δήθεν σύνταξη)!

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, από το β’ εξάμηνο 2015 ξεκινάει η σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη, ο οποίος από 7% που είναι σήμερα θα φτάσει στο 20% το 2019. Από το β’ εξάμηνο, λοιπόν, του 2015 και για το 2016 αυξάνεται από 7% στο 10% ο συντελεστής. Από 1/1/2017 ο συντελεστής ανεβαίνει στο 14%, το 2018 στο 17% και το 2019 στο 20%. Επιπλέον, από το 2017 αυξάνεται η εισφορά για την υγεία από 2,5% στο 6,95%, ενώ θα υπάρχει και εισφορά 0,5% για την αγροτική εστία. Έτσι, η συνολική επιβάρυνση του αγρότη/κτηνοτρόφου για την ασφάλισή του θα είναι 27,45% στο ασφαλιστικό εισόδημά του το 2019.

Από 1/1/2017 καταργούνται οι 7 κλίμακες των ασφαλιστικών εισοδημάτων που ισχύουν για τους αγρότες και η ασφαλιστική εισφορά θα υπολογίζεται στο 80% του κατωτέρου μισθού του άγαμου εργαζόμενου άνω των 25 ετών, ο οποίος σήμερα είναι 586 ευρώ και το 80% είναι 468,8 ευρώ το μήνα, 5.625,6 ευρώ το χρόνο.

Αυτό λοιπόν το ποσό είναι το κατώτερο ασφαλιστικό εισόδημα, στο οποίο θα υπολογίζονται οι ελάχιστες εισφορές για σύνταξη και υγεία που θα υποχρεούται να καταβάλλει για την ασφάλισή του κάθε αγροτοκτηνοτρόφος, οι οποίες είναι: 5.625,6 x 27,45% = 1544,23 ευρώ, ακόμη κι αν τον προηγούμενο χρόνο είχε ζημιές ή μικρότερο εισόδημα. Με το ίδιο κατώτατο ποσό επιβαρύνεται η αγρότισσα και κάθε άλλο ασφαλιζόμενο ενήλικο μέλος της ίδιας οικογενειακής εκμετάλλευσης που δεν έχει άλλη ασφάλιση. Αν το πραγματικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 5.625,6 ευρώ, η εισφορά για τον επόμενο χρόνο θα είναι ανάλογη με το πραγματικό και προφανώς μεγαλύτερη. Το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα θα επιμερίζεται σε σύζυγο και ενήλικα ασφαλιζόμενα παιδιά και δεν μπορεί να είναι μικρότερο για τον καθένα, από το κατώτερο ασφαλιστικό εισόδημα.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή!

Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Αλλά για να ενισχυθούν τα κέρδη της αστικής τάξης, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και οι «δανειστές» έχουν αποφασίσει να μας τελειώσουν.

Η αντιασφαλιστική αυτή επίθεση αποτελεί ένα κρίκο στην αλυσίδα προώθησης της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης στην ύπαιθρο, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών και νέων επιχειρηματιών, με την πλήρη υποταγή των αγροτοκτηνοτρόφων στις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα (συμβολαιακή γεωργία, κ.ά.), την εξαφάνιση των εργατο-αγροτών, τη συμπίεση και το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Οι προτάσεις αυτές της συγκυβέρνησης για το ασφαλιστικό συμπληρώνουν τη φορολεηλασία.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, τους αγώνες, τους στόχους πάλης και τα δίκαια αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Παλεύει μαζί τους για: Άμεση κατάργηση της φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Φορολόγηση (με βάση το καθαρό εισόδημα και τα κέρδη) των μεγαλοαγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων που παίρνουν το 80% των επιδοτήσεων της ΕΕ. Ουσιαστικές αυξήσεις στις αγροτικές συντάξεις και μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια και στα 58 για τις αγρότισσες. Όχι στο «Μητρώο Αγροτών» και στους Συνεταιρισμούς – Επιχειρήσεις μεγαλοαγροτών. Προστασία του εισοδήματος των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση. Πλήρη – δημόσια ασφάλιση της παραγωγής τους, άμεση αποζημίωση πληγέντων από καταστροφές. Ισοτιμία δικαιωμάτων των εργαζομένων της υπαίθρου, ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους και θρησκείας. Άμεση απαλλοτρίωση – χωρίς αποζημίωση όλης της μεγάλης αγροτικής και εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας, παραχώρησή της για συνεταιριστική παραγωγή. Όχι στα μεταλλαγμένα προϊόντα, σπόρους, οργανισμούς και στα «μαϊμού οικολογικά» αγροτικά προϊόντα.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί σε πραγματικά «μπλόκα αγώνα», σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και τους φτωχομεσαίους αγρότες σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και την νεολαία για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση – κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα. Για την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ και την ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις. Για τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών με ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Για ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων και κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες (όχι τις ανάγκες της χωματερής και του κέρδους), τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να επιβάλλουμε με τα δικά μας όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης, τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,

 

Στο νέο έγκλημα κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση προετοιμαζόμαστε και απαντάμε άμεσα με

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

Με τον αγώνα μας δηλώνουμε την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

 

Απαιτούμε να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

 

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου.

 

Συνάδελφοι,

Μπορούμε, και είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δείξουμε τη δύναμη μας. Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή.

Στον πόλεμο, που μας έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου, το δικό μας όπλο είναι η οργάνωση και ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα.

Οι επερχόμενες αντιασφαλιστικές αλλαγές σαρώνουν τα πάντα και οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο.

Δεν είναι μόνο οι συντάξεις και τα όρια ηλικίας στο στόχαστρο. Είναι οι παροχές υγείας, πρόνοιας, νοσοκομειακής περίθαλψης, οι ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα διάφορα επιδόματα. Όλα μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα για να ανοίξει ο δρόμος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα της Κοινωνικής ασφάλισης. Τα αρπαχτικά και οι έμποροι υγείας περιμένουν στη γωνία.

Η επίθεση είναι διαχρονική, το ίδιο και τα επιχειρήματα, για να προωθηθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Όπως σχεδιάζεται σήμερα το χτύπημα στο Ασφαλιστικό, σε συνθήκες κρίσης και μεγάλης ανεργίας, με τον ίδιο τρόπο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η επίθεση στο ασφαλιστικό την περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης και δουλειάς, στις δεκαετίες του 1990 και 2000.

Η επίθεση θα κλιμακωθεί γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί για νέο νόμο, που θα αφορά τη λειτουργία των σωματείων, το δικαίωμα της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων, δείχνει ότι μπροστά μας υπάρχουν νέοι αντεργατικοί σχεδιασμοί και μέτρα.

Η δική μας ευθύνη είναι η απόφαση να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

Οι λύσεις που έχουμε ανάγκη θα προκύψουν από το δικό μας αγώνα, από τα δικά μας αιτήματα και στόχους.

 

Οι στόχοι μας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν δίπλα στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοεργολάβων.

Τα μέτρα που ψηφίζονται δεν είναι για το δικό μας συμφέρον.

Ό,τι κερδίζουν αυτοί είναι δική μας απώλεια. Ό,τι περισσεύει στα θησαυροφυλάκια τους είναι έλλειμμα από τις συντάξεις μας, τους μισθούς μας, τις παροχές υγείας – πρόνοιας, από τις ανάγκες μας που δεν ικανοποιούνται. Είναι ο ιδρώτας της δουλειάς μας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων στους εργασιακούς χώρους, που κόβονται και ράβονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου

Συνάδελφοι,

Η πείρα που έχουμε συσσωρεύσει μπορεί να γίνει όπλο για την κλιμάκωση της πάλης μας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική από κει που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ για να θωρακίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο διαδέχεται το άλλο. Έχει αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Είναι προκλητικό, να αυτοπαρουσιάζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων, των παροχών υγείας, που ετοιμάζεται να πετσοκόψει.

Η δικαιολογημένη οργή των εργαζομένων, των ανέργων, πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη, σε ενίσχυση των αγώνων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Να μετατραπεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, τις απεργιακές συγκεντρώσεις, στη ζωή και τη δράση των ταξικών οργανώσεων.

Να μετατραπεί σε αγώνα, για απόκρουση των μέτρων, κατάργηση των αντεργατικών νόμων και αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Να μετατραπεί σε καταδίκη του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που πιστή στη στρατηγική του κεφαλαίου, απεφάνθη πρόσφατα ότι, για την ανεργία στις κατασκευές και τα τεχνικά επαγγέλματα αιτία είναι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση για τις νέες τεχνολογίες στην εφαρμογή νέων υλικών

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19- 01-16,  19:00 Μ.

Συνάδελφοι,

Να μη λείψει κανένας από τον αγώνα

Επαγρύπνηση – ετοιμότητα για άμεση απάντηση.

Με σκληρούς αγώνες και μάχες θα κλιμακώσουμε την πάλη μας

 « Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά »

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

H Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Δημοκρατών Πολιτών Ν.Τρικάλων διοργανώνει Ανοικτή   Πολιτική Εκδήλωση – Κοπή πίτας με κεντρική ομιλία σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και προοπτικές.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο « ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» και ώρα 11 π.μ.

Η Συντονιστική Επιτροπή

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα επανέφερε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, θα καταργούσε την εισφορά αλληλεγγύης, θα έδινε την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους και όλα αυτά θα τα έκανε μόλις έπαιρνε την εξουσία.

Αντί γι’ αυτά μας φόρτωσε με νέα βαρύτερη φορολογία, αύξησε την προκαταβολή στο φόρο για ανύπαρκτα εισοδήματα, αύξησε την εισφορά αλληλεγγύης και ποιος ξέρει τι ακόμα θα σκαρφιστούν για να μας εξαφανίσουν, αφού πρώτα μας ξεζουμίσουν, μας αρπάξουν ότι φτιάξαμε με τη δουλειά μιας ζωής.

Η ΠΑΣΕΒΕ με συνέπεια και καθαρές θέσεις προειδοποίησε και δεν έπαψε στιγμή στα έξι χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να μπαίνει μπροστά και να προσπαθεί να τραβήξει τους συναδέλφους στον αγώνα ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τα βάσανά μας, δική τους είναι η οικονομική κρίση, αυτοί επιβάλλουν τη φοροληστεία σε βάρος μας, αυτοί μας οδηγούν στο λουκέτο.

 

Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Ετοιμάζει το ξήλωμα κάθε κατάκτησης που έχει απομείνει. Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττει όλους γενικά, συνταξιούχους και εν ενεργεία συναδέλφους. Συντάξεις φτωχοκομείου, κατάργηση του ΕΚΑΣ, διάλυση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως προσδιορίζεται από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, που θα έχει βαριές συνέπειες για το λαό.

Το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης, που μετά την περιφορά του στα όργανα της ΕΕ είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει ακόμη χειρότερο, δεν πρέπει να κατατεθεί.

Η αποτροπή της κατάθεσής του στη Βουλή είναι δική μας ευθύνη.

Η Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα Α’θμια σωματεία, τα σωματεία συνταξιούχων ΕΒΕ, όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία την Δευτέρα 18 Γενάρη στις 10 το πρωί.

Η Εφορία είναι το παράρτημα του Υπουργείου Οικονομικών, βασικός μηχανισμός του κράτους των μονοπωλίων για την αφαίρεση από μας του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματός μας, για τη μεταφορά του στις τσέπες των αρπακτικών.

Αυτή την αναδιανομή κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων και βγάζοντας την βρώμικη δουλειά, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τα παραρτήματά τους δυσκολεύτηκαν να προχωρήσουν.

Είναι αδίστακτοι. Στο εσωτερικό εμπαίζουν το λαό, ότι δήθεν αγωνίζονται για το «καλό» μας και σε διεθνείς συνεντεύξεις τους επαίρονται ότι τα καταφέρνουν και μας χειραγωγούν και τα περνάνε πιο εύκολα απ’ τους προηγούμενους.

Να μην τους επιτρέψουμε να τσακίσουν τη ζωή μας, να μην αφήσουμε να φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10πμ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΚΑΛΕΣΜΑ

Kαλούμε σε συναγερμό τους συνταξιούχους του νομού Τρικάλων ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για την κοινωνική ασφάλιση που φέρνουν κυβέρνηση – «κουαρτέτο».

Το σχέδιο αποτελεί ταφόπλακα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, αφού βασικός στόχος είναι η απόσυρση του κράτους και των εργοδοτών από την χρηματοδότηση του συστήματος. Γι αυτό έχει τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ και της ΕΕ

Με τη μεγάλη κινητοποίηση των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών , την προηγούμενη βδομάδα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώσαμε ότι επιστρέφουμε ως απαράδεκτο το σχέδιο των 170 σελίδων της κυβέρνησης για αποδόμηση και εξαφάνιση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που με αγώνες και θυσίες έχτισαν εργατική τάξη και εργαζόμενοι.

Η κινητοποίηση αυτή δέχτηκε βάρβαρη επίθεση με χημικά – γκλοπ και άλλα μέσα. Με εντολή της κυβέρνησης οι «λεβέντες» του κατασταλτικού μηχανισμού χτύπησαν ανελέητα τους γέροντες και τις γερόντισσες επειδή έσπασαν το μπλόκο και προχωρήσαν, σηκώνοντας το ανάστημα τους στις αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές που τους καταδικάζουν στη φτώχεια και από μια κατά τα άλλα αριστερή κυβέρνηση…

   Καταγγέλλουμε την κρατική – κυβερνητική καταστολή απέναντι στα πράγματι περήφανα γερατειά και λέμε προς κάθε κατεύθυνση: Είστε γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης και παρατρεχάμενοι αν νομίζεται ότι με τέτοια μέσα θα ματαιώσετε τους αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή. Τις επόμενες μέρες οι συνταξιούχοι και τα Σωματεία τους θα δείξουν τη δύναμή τους.

Μαζί με το κίνημα των εργαζομένων και τα σωματεία τους, αφού όλοι χτυπιόμαστε Ο αγώνας είναι κοινός εργαζομένων – συνταξιούχων.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Να μην έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Την Τρίτη 19 Γενάρη καλούμε τους συνταξιούχους σε διαμαρτυρία

10:30πμ, στο κτίριο του ΠΕΔΥ(πρώην ΙΚΑ)

Προετοιμαζόμαστε για συμμετοχή κλιμάκωση του αγώνα . Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας.

Διεκδικούμε:

Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων με όλα όσα έχουν αφαιρέσει διαχρονικά κράτος και πλουτοκρατία.

Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, της 13ης και 14ης σύνταξης

Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές.

Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και των δομών της δημόσιας υγείας  μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας.

 

Οι Διοικήσεις των Συνταξιουχικών Σωματείων

ΙΚΑ & ΟΑΕΕ Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ