12.6 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Κώστας Σκρέκας: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό!»

- Advertisement -

 

Ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και νυν Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας, παραχώρησε διαδοχικές συνεντεύξεις στην εκπομπή του Κόντρα channel “Χώρα εν καμίνω” με τον κο Πάνο Παναγιωτόπουλο, στην εκπομπή του star channel “LIVEU” με την κα Πόπη Τσαπανίδου και στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των συνεντεύξεων του κου Κώστα Σκρέκα:

  • Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να αλλάζουν, πανικοβλήθηκε και τώρα σπεύδει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο που χρησιμοποίησε επειδή τη συνέφερε στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου γιατί θέλει να εμποδίσει την εκλογή της Ν.Δ. και να διατηρηθεί περισσότερο στην καρέκλα της εξουσίας. Αποδεικνύει έτσι περίτρανα την κοντόφθαλμη λογική της και την ιδιοτέλειά της εις βάρος του ελληνικού λαού που στενάζει κάτω από το βάρος εισπρακτικών μέτρων άδικων και προβλημάτων σοβαρών και δυσεπίλυτων που δημιούργησε η συγκεκριμένη Κυβέρνηση.
  • Ο κος Τσίπρας οφείλει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να εξηγήσει για ποιο λόγο υποσχόταν προεκλογικά 13η σύνταξη, για ποιο λόγο υποσχόταν ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, για ποιο λόγο τον εξαπάτησε λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ενώ στην ουσία απέδειξε ότι ενδιαφερόταν μόνο για τα μικροκομματικά του συμφέροντα οδηγώντας τη χώρα σε νέα δυσμενέστερα και ποιο βάρβαρα μέτρα ως αποτέλεσμα της καταστροφικής δωδεκάμηνης διακυβέρνησης.
  • Η λύση είναι να δημιουργήσουμε ασφαλές και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον όπως κατόρθωσε η Ν.Δ. το 2014 και είχαμε επιτέλους θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της χώρας. Ώστε να μην σταματάνε επενδύσεις και να μην φεύγουν για άλλους επενδυτικούς προορισμούς. Η ακύρωση της λειτουργίας του εργοστασίου χρυσού στις Σκουριές και το «κλείσιμο» της SOFTEX δείχνουν την άκυρη και επώδυνη για τις τόσες οικογένειες εργατών επενδυτική πολιτική της Κυβέρνησης.
  • Δεν κατέρρευσαν μόνο οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που τις πίστεψε ο κόσμος και τώρα οικτρά απογοητεύθηκε, αλλά αποκαλύφθηκε και το αληθινό ηθικό του πρόσωπο που μόνο αγγελικό δεν ήταν. Ήταν ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που πλέον από την προκλητική και ασεβή προς τον ελληνικό λαό που υποφέρει στάση των στελεχών του, έκανε ολοφάνερη την υποκρισία τους και γκρεμίστηκε και αυτό.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Εκδήλωση : Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα δέχονται μια ανελέητη επίθεση στη ζωή τους από τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που υλοποιούνται με την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ δεν σταμάτησε στιγμή να εναντιώνεται σ’ αυτές τις επιδιώξεις και ταυτόχρονα να προτείνει και να αγωνίζεται για την ουσιαστική διέξοδο προς όφελος του λαού , να παλεύει για την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχει επεξεργαστεί θέσεις και προτάσεις διεκδίκησης για τον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού και ιδιαίτερα στον τρόπο που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για μια   σύνθετη και σημαντική δραστηριότητα, που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί ν” αναπτυχθεί και να λειτουργήσει δημιουργικά στο χώρο του σχολείου. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους , να δώσει ανάσες ανακούφισης και διεξόδου στα ενδιαφέροντα τους σε αντίθεση με τα κάθε λογής «σκουπίδια» που τους σερβίρει σήμερα το κυρίαρχο σύστημα. Να αντισταθμίσει με σύγχρονα μέσα και μεθόδους το τεράστιο «κινητικό έλλειμμα» που συσσωρεύετε στα παιδιά στις μέρες μας, από την παρατεταμένη καθήλωσή τους στα θρανία, μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση.

Τον περασμένο Δεκέμβρη το ΚΚΕ κυκλοφόρησε μια καλαίσθητη έκδοση 22 σελίδων με τις θέσεις του Κόμματος για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση.

Οι Τομεακές Επιτροπές Τρικάλων του ΚΚΕ και της KNE , παρουσιάζουν αυτή την έκδοση του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής , την πρόταση του ΚΚΕ για τη θέση, το ρόλο και τη σημασία της οργανωμένης Φυσικής Αγωγής στο χώρο της εκπαίδευσης, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα αποτελεί ανάγκη για όλες τις ηλικίες.

Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 21 Γενάρη , στις 7μμ, στο Δημαρχείο Τρικάλων

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Υπεύθυνο. του τμήματος Φυσικής Αγωγής . και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Θοδωρή Λιάπη,

ενώ θα ακολουθήσει ομιλία για την διατροφή των παιδιών και τα μυοσκελετικά προβλήματα στο σχολείο από τον Κώστα Μπουντόλο, καθηγητή του ΣΕΦΑΑ Αθηνών.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 17/01/2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη,

11 το πρωί στην πλ. Ρήγα Φεραίου.

Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

 

Το έκτρωμα που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που όλα δείχνουν ότι θα έρθει σε ακόμα χειρότερη εκδοχή, καταργεί ουσιαστικά κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης. Φορτώνει στην πλάτη χιλιάδων μικροεμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας, πρόνοιας, συνταξιοδότησης απαλλάσσοντας κράτος και μεγάλο κεφάλαιο από μια κατάκτηση που επιβλήθηκε με σκληρούς αγώνες του λαού μας.

 

Σα να μην φτάνουν οι πληγές που θα αφήσει σε κάθε λαϊκή οικογένεια το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να φτωχοποιήσει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους, ζητώντας μαζί με τη φορολογία εισοδήματος, να καταβάλουν πάνω από το 65% του εισοδήματος τους. Οι ασφαλιστικές εισφορές (20% για τη σύνταξη, 6,95% για την υγεία με βάση το φορολογητέο εισόδημα), έρχονται να προστεθούν στην άγρια φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ, στην 100% παρακράτηση φόρου, στο τέλος επιτηδεύματος, στον ΕΝΦΙΑ, στο 23% ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!!! Και όλα αυτά χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν η διαμόρφωση της εισφοράς αφορά το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα.

 

Από την επίθεση δεν εξαιρείται κανείς! Αφορά παλιούς και νέους συνταξιούχους, αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σύντομα θα προσαρμοστούν και οι τωρινοί συνταξιούχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν χρυσοπληρώσει τις εισφορές τους όλα αυτά τα χρόνια

 

 

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι νοιάζεται για το καλό των αδυνάτων, ότι παλεύει για να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και την ίδια ώρα φορτώνει για μια ακόμα φορά τα βάρη στη πλάτη των λαϊκών στρωμάτων χωρίς να λέει κουβέντα για τα κλεμμένα αποθεματικά χρόνων, για τα χρέη των μεγαλοεργοδοτών που έφεραν τα ταμεία ως εδώ.

Τα βάρη να τα πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε και όχι τα συνήθη υποζύγια που πληρώνουν μια ζωή. Της επιστρέφουμε το σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και βαθιά αντιλαϊκό.

 

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!

Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
  • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.
  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
  • Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
  • Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
  • 000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

Το Σωματείο μας με δεκάδες μέλη του έδωσε δυναμικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του πρωην ΙΚΑ στα Τρίκαλα και στην πορεία που ακολούθησε , την περασμένη Τρίτη, αψηφώντας το έντονο κρύο. Με τις κινητοποιήσεις μας ,την ίδια μέρα σ’ όλη τη χώρα, δηλώσαμε για ακόμη μια φορά παρόντες και «παντός καιρού». Απόμαχοι της δουλειάς αλλά δυναμικοί μαχητές στον αγώνα για το δίκιο μας , για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχτισε η γενιά μας ,ώστε κληρονομιά να μείνουν στα εγγόνια και τα παιδιά μας. Γι’ αυτό δεν θα κάνουμε πίσω στα δικαιώματά μας, ακόμη κι αν αντιμετωπίζουμε χημικά & γκλοπ και   διάφορους «λεβέντες» που με εντολές της κυβέρνησης   χτύπουν γέροντες και γερόντισσες, όπως την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα.

Στη συνάντηση που είχαν ,στην κινητοποίηση της Τρίτης στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ομοσπονδιών με τον Υφυπουργό εργασίας του διατύπωσαν το μοναδικό αίτημα τους τη μη κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή ,διότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό το θεωρούν απαράδεκτο για συνταξιούχους και εργαζομένους.

Kαλούμε σε συναγερμό τους συνταξιούχους ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για την κοινωνική ασφάλιση που φέρνουν κυβέρνηση – «κουαρτέτο».

Το σχέδιο αποτελεί ταφόπλακα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, αφού βασικός στόχος είναι η απόσυρση του κράτους και των εργοδοτών από την χρηματοδότηση του συστήματος. Γι αυτό έχει τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ και της ΕΕ

Καλούμε τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες μαζί με τους εργαζομένους για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Μαζί με το κίνημα των εργαζομένων και τα σωματεία τους, αφού όλοι χτυπιόμαστε. Ο αγώνας είναι κοινός εργαζομένων – συνταξιούχων.

Κανείς μόνος του. Ο ένας δίπλα στον άλλο με πίστη στον αγώνα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Να μην έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

 

 

 

Καλούμε τους συνταξιούχους του νομού Τρικάλων να συμμετάσχουν μαζικά

στο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης ,που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και συμμετέχουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς το

 

Σάββατο 23 Γενάρη , 11πμ, πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων

 

 

Προετοιμαζόμαστε για συμμετοχή κλιμάκωση του αγώνα .

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της

Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη

 

 

 

Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΙΤΗΜΑ

   Των μελών του ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Τρικάλων                                       που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ                                          

 

ΠΡΟΣ:

τον πλειοψηφόντα σύμβουλο

& τα μέλη του ΔΣ

του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

 

                      Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΕΚΤ σας καταθέτουμε αίτημα για κατεπείγουσα σύγκλιση συνεδρίασης για να πάρουμε απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη και να παρθούν πρωτοβουλίες οργάνωσης της .

Η εργατική τάξη δεν μπορεί να ζει με την αθλιότητα των μισθών ψίχουλων που επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση πετούν στους εργαζόμενους, δεν μπορούν να μην έχουν περίθαλψη, δεν μπορεί να μην έχουν σύνταξη, υγεία, να μην μπορούν να ζήσουν οι οικογένειες με αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να αποδεχτούμε αυτό το άθλιο μέλλον για τη νεολαία. Δεν παραιτούμαστε από το να έχει ο κόσμος υψηλό επίπεδο δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να γυρίσουμε στις αρχές του αιώνα με διαλυμένα

και ανύπαρκτα τα δικαιώματα μας,.

Κανένας εργάτης, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα ψέματα της κυβέρνησης ότι νοιάζεται για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι νομοθετεί για ένα πιο δίκαιο σύστημα ή για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακά μεγαθήρια από χρέη εκατομμυρίων, δίνουν γη και ύδωρ στο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές. Αφαιρούν από την κοινωνική Ασφάλιση το κοινωνικό της μέρος, τη μετατρέπουν σε πλήρως ανταποδοτική και το δικαίωμα στην ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση.

Θέλουν πιο χαμηλά τους μισθούς και ποιο χαμηλά τις συντάξεις, τις παροχές. Αυτό απαιτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση , επόμενα, δεν διορθώνεται. Η μόνη απάντηση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, τωνεπιστημόνων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι μόνο μια. Ο σχεδιασμός κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων να μην πάει στη Βουλή.

Πρέπει να φτάσει παντού το σύνθημα: Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!

 

 

Τρίκαλα 20/1/2016           Τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

                                                                             

 

                                                                                                         Λιατίφης Γιώργος

                                                                                  Τσίγκας   Πέτρος

 

 

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Λαϊκό-δημοτικό γλέντι του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα

 

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Καλαμπάκας  , διοργανώνουν γλέντι με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα με πολύ κέφι και χορό το Σάββατο 23 Γενάρη .

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα «Δίας» στην Καλαμπάκα(έναντι ξενοδοχείου Διβάνη) και θα ξεκινήσει στις 8:30μμ

 

Σκοπός της βραδιάς ,πέρα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση , είναι και η πολιτική παρέμβαση του Κόμματος. Γι’ αυτό στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από το Θανάση Τσιάμη , στέλεχος του ΚΚΕ.

 

.Την «ευθύνη» της διασκέδασης έχουν αναλάβει με την ανιδιοτελή τους προσφορά επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες μουσικοί , «δοκιμασμένοι» σε ανάλογες εκδηλώσεις , που αναμένεται να ανεβάσουν το κέφι κατακόρυφα, ενώ θα υπάρξει και πλούσια λαχειοφόρος για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

 

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 Συγκέντρωση στο Δημαρχείο, Πέμπτη 21/1, 12 το μεσημέρι

            ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!

     4.300 περίπου τραπεζικούς λογαριασμούς των δημοτών του κατάσχεσε ο Δήμος Τρικάλων. Δηλαδή 4.300 Τρικαλινές οικογένειες είδαν παραμονές Εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς τη Δημοτική Αρχή Παπαστεργίου να απλώνει τα ξερά της και να μπλοκάρει τα πενιχρά χρήματά τους. Χρήματα που προέρχονταν από συντάξεις, ακόμα και αναπηρίας, προνοιακά επιδόματα ή αγροτικές επιδοτήσεις.

Η δέσμευση των λογαριασμών του 1/5 περίπου (!) των οικογενειών που διαβιούν εντός των ορίων του Δήμου Τρικκαίων αποτελεί ένα βάναυσο, βάρβαρο αντιλαϊκό μέτρο της νεοφιλελεύθερης Δημοτικής Αρχής Παπαστεργίου, που πλήττει πρώτα και κύρια τους πιο φτωχούς και εξαθλιωμένους απ’ τους συμπολίτες μας. Έγινε βασικά για μικροοφειλές παλαιοτέρων ετών και διακινδύνευσε την ίδια την επιβίωση πολλών!

Η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής συμπλέει απόλυτα με τις λογικές των μνημονίων, της κυβέρνησης, της τερατόικας, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Βρίσκει όμως απέναντί της τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Αποτελεί πράξη εγκληματικής θρασύτητας των χορτάτων κατά των πεινασμένων και ανήμπορων. Δικαίως προκάλεσε σοκ και αναστάτωση στην Τρικαλινή κοινωνία, που δεν πρόκειται να κοπάσει, αν δεν αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί μας.

Το πρόβλημα δεν είναι νομικό, όπως μάταια πασχίζουν να δικαιολογηθούν οι αρχιτέκτονες του ανοσιουργήματος, με τη βοήθεια κάποιων ΜΜΕ. Πρόκειται για πράξη πολιτική, βαθύτατα αντιλαϊκού χαρακτήρα, όπως προαναφέρθηκε.

     Δέσμευσαν με το στανιό εκατομμύρια από το λαϊκό κομπόδεμα για να τα βάλουν ενέχυρο στο νέο δάνειο του Δήμου, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης και των αντιλαϊκών μέτρων.

Στην πολιτική Παπαστεργίου και των συνοδοιπόρων του που βουλιάζει Δήμο και πολίτες λέμε αποφασιστικά ΟΧΙ!

    Τα πολλά λόγια περιττεύουν πια! Συσπείρωση στους δρόμους και τους αγώνες! Δυναμικές ενέργειες ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Ας πάρουμε τα δικαιώματα και τη ζωή μας στα ίδια μας τα χέρια!

    Πιστεύουμε πως η αποδέσμευση των λογαριασμών μας χιλιάδων ανθρώπων είναι υπόθεση ημών των ιδίων. Με τη δράση μας θα τους αποδεσμεύσουμε!

     ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι πολίτες που δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους, κάθε δημοκρατικός και ανήσυχος συμπολίτης μας, κάθε κίνηση, φορέας, συλλογικότητα, συνδικάτο, σωματείο, σύλλογος, αλλά και όσες δημοτικές παρατάξεις διαφωνούν με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Δημαρχείο την Πέμπτη 21 Γενάρη και ώρα 12 το μεσημέρι, απαιτώντας την άμεση άρση της δέσμευσης των λογαριασμών μας. Να μη λείψει κανείς!

            ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΜΑΖΙ:

                   ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Ενώ και τη νέα χρονιά συνεχίζονται τα ναυάγια και οι πνιγμοί στο Αιγαίο, η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο καταιγισμός μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα για το ασφαλιστικό, τη φοροεισφορομπηξία, την καθιέρωση της ελαστικής δουλειάς, τη μονιμοποίηση της ανεργίας εξελίσσεται παράλληλα με την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών.
Η αστυνομία εδώ και ένα μήνα σταματά τους πρόσφυγες, που θέλουν να περάσουν τα σύνορα της Ειδομένης, περίπου 20 χιλιόμετρα νωρίτερα σε ένα βενζινάδικο και τους επιβάλλει να μένουν χωρίς κατάλυμα μέσα στο κρύο ή στα πούλμαν ακόμα και μία ολόκληρη μέρα προκειμένου να περάσουν από έλεγχο. Παιδιά, έγκυες, άρρωστοι, ταλαιπωρημένοι δεν έχουν πού να μείνουν εκτός αν καταναλώνουν στο καφενείο του βενζινάδικου, προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σαδιστικό καψόνι της κυβέρνησης. Και πρόκειται για καψόνι γιατί, όπως καταγγέλλουν μαζικές οργανώσεις : α. εμποδίζονται να ανακουφίσουν τους πρόσφυγες με ένα πιάτο φαγητό ή κάποια κουβέρτα, αφού ο χώρος του βενζινάδικου θεωρείται ιδιωτικός και β. επιβάλλεται αυτό, παρόλο που έχουν δημιουργηθεί από εθελοντές εγκαταστάσεις αναμονής που πληρούν στοιχειώδεις όρους (θέρμανση, ιατρεία, χώροι ατομικής υγιεινής, πρόσβαση στο ίντερνετ, ηλεκτρικές παροχές κ.ά.), δίπλα στα σύνορα της Ειδομένης. Αυτός καταυλισμός είναι αποκλεισμένος από την αστυνομία και απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από τους πρόσφυγες που φτάνουν στα σύνορα.
Η κυβέρνηση έχει κρατούμενους 383 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και ανήλικους, από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία στο στρατόπεδο της Κορίνθου, εφαρμόζοντας επιλεκτικά μια απαράδεκτη στενή νομική ερμηνεία με βάση την εθνικότητα και αποκλείοντάς τους από τη διαδικασία του ασύλου και άλλα νομικά δικαιώματα. Είναι κλεισμένοι σε θαλάμους-πτέρυγες με βαριά κάγκελα, πόρτες που κλειδώνουν, σε άθλιες συνθήκες χωρίς θέρμανση, ιατρική περίθαλψη, επαρκή σίτιση, στοιχειώδεις συνθήκες καθαριότητας. Διαμαρτύρονται και ζητούν βοήθεια, χωρίς μεταφραστές, χωρίς καν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο και σε δωμάτιο κοινών δραστηριοτήτων και δυνατότητας ενημέρωσης. Ενώ, εκατοντάδες ακόμα πρόσφυγες κρατούνται και σε άλλες φυλακές-προαναχωρησιακά κέντρα, σε τμήματα μεταγωγών, σε αστυνομικά τμήματα.
Η ποινικοποίηση-δαιμονοποίηση των προσφύγων-μεταναστών από τη νέα κυβέρνηση συνεχίζεται στα χνάρια των ρατσιστικών ξενοφοβικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εφαρμόζονται πλήρως όλες οι αντιπροσφυγικές αποφάσεις και πολιτικές της Ε.Ε.
Η κυβέρνηση υλοποιεί την πολιτική της απαγόρευσης εισόδου-εξόδου από τα σύνορα των προσφύγων, επιχειρήσεις αποτροπής από τη Frontex με συμμετοχή και 520 κομάντος των ομάδων ταχείας επέμβασης (rabit) της Ε.Ε., επαναπροωθήσεις. Συλλαμβάνει μετανάστες, εκδίδει εντολές απέλασης και μη παραμονής στην Αθήνα και κοντά σε σύνορα. Προχωρά σε εγκλεισμούς, απελάσεις, ευθύνεται για τις άθλιες συνθήκες παραμονής, διαμονής, αναμονής, μετακίνησης, απαγορεύει την παραμονή προσφύγων στο χώρο διαμονής στο Ελληνικό ανάλογα με τη χώρα καταγωγής, δεν εξασφαλίζει ακόμα και τις ημέρες της κακοκαιρίας χώρους για παραμονή όλων των προσφύγων. Ταυτόχρονα, αφήνει ανεξέλεγκτες εταιρείες και επιτήδειους να κερδοσκοπούν με το δράμα των προσφύγων, με ενδεικτικότερο τους εφοπλιστές που πωλούν στους πρόσφυγες ακριβότερα τα εισιτήρια των πλοίων.
Παράλληλα, η κυβέρνηση οριοθετεί αυστηρά με το ν. 4332/2015 το έργο της διάσωσης, ορίζοντας ότι οι διασώσεις προσφύγων δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα, μόνο με την προϋπόθεση ότι έχει εξασφαλιστεί η άδεια των λιμενικών και αστυνομικών αρχών. Και προχωρά με βάση αυτό σε συλλήψεις και σε διώξεις εθελοντών. Διώκει εθελοντή ακόμα και με την κατηγορία της κατασκοπίας, επειδή φωτογράφισε μέλη πληρώματος ολλανδικού σκάφους της Frontex. Η νομοθετική αυτή αντιμετώπιση αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων ξενοφοβικών-ρατσιστικών νόμων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ για όσους διασώζουν και βοηθούν πρόσφυγες, ενώ χρίζει ως ειδικούς της προσφυγικής προστασίας τις «διαπιστευμένες οργανώσεις», προωθώντας άλλο ένα πεδίο επιχειρηματικής, κάθε άλλο παρά «μη κερδοσκοπικής», δραστηριότητας.
Ο κυνισμός της δήλωσης Μουζάλα «Ο Μαροκινός στο Μαρόκο πρέπει να μάθει ότι ο Οσμάν πήγε στην Ελλάδα και γύρισε» είναι αποκαλυπτικός της στυγνής πολιτικής, που χρησιμοποιεί μεθοδευμένα την κακομεταχείριση των προσφύγων και ως εργαλείο δυσφήμισης για την αποτροπή εισόδου νέων προσφύγων. Οργή προκαλεί η ταυτόχρονη δήλωση του Υπουργού περί της θλίψης του για τη δήθεν ανάγκη σκληρών περιοριστικών μέτρων.
Οι δηλώσεις του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνθήκες εγκλεισμού στην Κόρινθο, για ανάληψη πρωτοβουλίας για σχετική παράσταση στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής και η υπενθύμιση ότι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στη λειτουργία κέντρων κράτησης για μετανάστες αποτελούν θέατρο του παραλόγου.
Από την άλλη το κάλεσμα από οργανώσεις νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης στις κινητοποιήσεις στις 23-24 Γενάρη στον Έβρο, αποτελούν είτε μεθοδευμένο επικοινωνιακό παιχνίδι είτε υποκριτική διγλωσσία. Δεν μπορεί από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει αντιπροσφυγική πολιτική και από την άλλη να καλεί σε διαδηλώσεις ενάντια σε αυτήν. Η αντιμεταναστευτική-αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μονόδρομος. Είναι επιλογή. Ξέπλυμα αυτής της πολιτικής δεν γίνεται με καλέσματα σε διαδηλώσεις που έχουν σαφή αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιΕΕ, αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Όσοι επικαλούνται ευαισθησίες για το δράμα των προσφύγων που συνεχίζεται διαρκώς με ευθύνη της κυβέρνησης στα νερά του Αιγαίου, στα σύνορα και μέσα στη χώρα μας, οφείλουν να διαχωριστούν αποχωρώντας από το ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη ενός νικηφόρου μαζικού κινήματος και μιας ανατρεπτικής Αριστεράς.
Όλοι-ες στις 23- 24 Γενάρη στις κινητοποιήσεις στον Έβρο
Να διαδηλώσουμε ενάντια:
• στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στη συμμετοχή της χώρας μας.
• να κλείσουν οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
• στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης
Να απαιτήσουμε:
• Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
• Να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Όχι στην επιχείρηση Ποσειδών στο Αιγαίο για αποτροπή διέλευσης των προσφύγων. Όχι σε δημιουργία στην Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής
• Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.
• Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spot και τα μέτρα διαλογής. Όχι στη στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης του προσφυγικού.
• Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
• Όχι στις διώξεις εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες. Κατάργηση της ποινικοποίησης της βοήθειας στους πρόσφυγες.
• Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου. Δικαίωμα στο άσυλο.
• Προστασία των προσφύγων – μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης. Πρόνοια και φροντίδα για τους ανήλικους.
• Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση και μετακίνηση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.
Eπιτροπή για θέματα προσφύγων και μεταναστών του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Γενάρης 2016

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ