17.4 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΟΣ (1955-1959)

- Advertisement -

Σαν σήμερα, την 1η Απριλίου του 1955, ξεκίνησε ο επικός αντιαποικιακός αγώνας της ΕΟΚΑ στην Κύπρο. Πόσα γνωρίζει ο ελληνικός λαός –με πρώτα τα παιδιά μας- για αυτήν την ιστορία και τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού; Απολύτως τίποτα!  Πέρασε αυτή η ημέρα αδιάφορα χωρίς καμία μνεία στους ήρωες  που έδωσαν την ζωή τους για την ανεξαρτησία της Κύπρου. Οι γραφίδες των «ευαισθητοποιημένων» έχουν μελάνι μόνον για θέματα σπουδαία όπως  τα δικαιώματα των λαθροεισβολέων, τις ισλαμομαντήλες και για τα υποκριτικά κηρύγματα περί ανθρωπισμού.  Κάθε αναφορά σε θέματα πατριωτικά,   σε εθνικές ιστορικές μνήμες και σε πατρογονικές αξίες τους προξενεί  αλλεργία, απέχθεια και υστερία.

Ευχαριστώ

ΜΑΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Θέμα: Έχουμε “έξυπνη πόλη” αλλά μένει πολλή δουλειά ακόμη.

 

Με αφορμή το 1ο Συνέδριο για «Έξυπνες Πόλεις» και τα σχόλια που έγιναν, οφείλω προς ενημέρωση των τρικαλινών πολιτών να δηλώσω :

 

Κανένας στην χώρα  δεν αμφισβητεί την πορεία και τα επιτεύγματα που πέτυχε από το 2004 μέχρι σήμερα η πόλη μας στον τομέα της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών στην λειτουργία της πόλης.

Η αναγνώριση οφείλεται στη πολύχρονη προσπάθεια στελεχών του Δήμου και των Δημοτικών Αρχών που τα στήριξαν.

Ολοι οι Δήμοι θέλουν να μας ακολουθήσουν και ζητούν ενημέρωση και συνεργασία και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε γιατί όσα κάναμε έγιναν με χρήματα της Ε.Ε. και του κράτους.

Όμως χρειάζεται επιμονή και πολλή δουλειά για να διατηρηθούμε στο ίδιο επίπεδο διότι ο διεθνής ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός .

Οι τρικαλινοί πρέπει να στηρίζουν την προσπάθεια γιατί ο τόπος ωφελείται πολλαπλά.

Στην παρουσίαση που επισυνάπτω δείχνω την πορεία που ακολουθήσαμε, το όφελος της κοινωνίας και τι πρέπει να γίνει στο επόμενο διάστημα.

Αξίζει κάποιος να το δει , και θα καταλάβει.

 

Μιχάλης Ταμήλος

Τ. Δήμαρχος Τρικκαίων.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μέχρι τη νίκη. Το νέο βάρβαρο μνημόνιο δεν θα περάσει

 

ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ…

Όλο και χειρότερο γίνεται το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, όσο πλησιάζει η ώρα να κατατεθεί στη βουλή. Ακόμα κι αυτή η βίαιη, μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη “μεταρρύθμιση” που παρουσίασε η κυβέρνηση ως “αφετηρία διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο”, δεν ικανοποιεί τους “θεσμούς” που ζητούν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές. Πρόθυμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να αυξήσει, από 15 σε 20,  τα χρόνια πλήρους ασφάλισης που απαιτούνται για την “εθνική σύνταξη”- επίδομα φτώχειας των 384 ευρώ ή να την μειώσει στα 300 ευρώ, ή να κόψει ακόμη περισσότερο τις κύριες και επικουρικές συντάξεις ή όλα μαζί. Να αυξήσει τα χρόνια συνταξιοδότησης και να μετατρέψει τη σύνταξη σε επίδομα κηδείας, να καταργήσει κάθε πρόσβαση στο σύστημα  υγείας και περίθαλψης. Να ολοκληρώσει την μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης από δικαίωμα σε ιδιωτική υποχρέωση.  Να συντρίψει μέσω των υπέρογκων εισφορών αγρότες και φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, νέους επιστήμονες κι εργαζόμενους.

Το νέο μνημόνιο δεν περιλαμβάνει μόνο το ασφαλιστικό. Έρχεται και νέο φορολογικό που προβλέπει μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο όριο και μεγαλύτερους και νέους φόρους για τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Με το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, κάτω από την εποπτεία των «δανειστών», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει τον ίδιο δρόμο με τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήθελαν και θέλουν να ξεπουλήσουν όλη την δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο και τους  τραπεζίτες! Με την παράδοση των «κόκκινων δανείων» στα «κοράκια των αγορών» θα έρθουν χιλιάδες πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας. Μικρές  επιχειρήσεις θα πουλιούνται αντί πινακίου φακής και θα κλείνουν, εκτοξεύοντας την ανεργία. Ακόμα και το κούρεμα των λαϊκών αποταμιεύσεων είναι ανοιχτό!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ κοινωνικής καταστροφής. Δ.Ν.Τ. και λοιποί δανειστές μιλούν για χρηματοδοτικό κενό κι άρα νέα μέτρα ύψους 6-9 δισ. ευρώ. Αν περάσουν θα δούμε άμεσα τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται για ακόμα μια φορά για να δοθούν κι άλλα δισεκατομμύρια για την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών, για να πληρωθεί ένα χρέος που συνεχώς αυξάνεται, για να καταφέρει ο καπιταλισμός να ξεπεράσει τη βαθιά, παγκόσμια, δομική κρίση του. Πώς θα πάρει, άλλωστε η κυβέρνηση ψηλό βαθμό στην αξιολόγησή της από τους “θεσμούς”;

Μια κυβέρνηση που δεν λογοδοτεί στο λαό, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους δανειστές, στο κεφάλαιο και στα μεγάλα συμφέροντα, που κυβερνάει με τα ψεύτικα διλλήματα, τους εκβιασμούς και τις αυταπάτες είναι βαθιά αντιλαϊκή, ταξική και επικίνδυνη.

 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό σχέδιο.  Για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κατεβάσει καν μαζί με τα σχέδια για νέο φορολογικό και τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων». Να υψώσουμε φραγμό που έρχεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης.  Στο δρόμο που άνοιξε η μεγάλη πανεργατική απεργία του Φλεβάρη με τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές, που με τους εργαζόμενους μπροστά ένωσε στο δρόμο όλα τα πληττόμενα, φτωχά, λαϊκά στρώματα. Έφαγαν τα μούτρα τους  όσοι καλούσαν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα και να παζαρέψουμε με την κυβέρνηση βελτιώσεις και εξαιρέσεις από το σφαγείο. Διαψεύστηκαν όσοι στις προτάσεις για κλιμάκωση των αγώνων απαντούσαν ότι “ο κόσμος δεν κινητοποιείται, δεν είναι έτοιμος κλπ”. Όμως για –μια ακόμα φορά- η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αντί να κλιμακώσουν την πάλη, φοβήθηκαν από την επιτυχία της κινητοποίησης και έτρεξαν να  «μαζέψουν» τις απεργίες και τα αγροτικά μπλόκα, ξαναγυρνώντας στην αποτυχημένη λογική «κινητοποιήσεις αν  και όταν κατατεθεί ο νόμος». Αυτές οι λογικές δίνουν «ανάσες» στην κυβέρνηση και την διευκολύνουν να ξεδιπλώσει την επίθεσή της.

Τώρα είναι η ώρα να μπλοκάρουμε τα σχέδια κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. με απεργίες, διαδηλώσεις, όλες τις μορφές αγώνα. Να απαιτήσουμε να γίνει πανεργατική η απεργία που έχει κηρύξει για τις 7 Απρίλη η ΑΔΕΔΥ. Να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις στις συνελεύσεις των σωματείων και στους χώρους δουλειάς. Να κλιμακώσουμε με 48ωρη πανεργατική απεργία στη συνέχεια και με απεργία διαρκείας όταν φέρουν το αντιασφαλιστικό στη βουλή. Ο αγώνας μας μπορεί να νικήσει αν οργανωθεί από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές. Με συντονισμό των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών. Η συμβιβασμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που είπε “ναι” στα μνημόνια  όταν οι εργαζόμενοι όρθωναν περήφανο “όχι”, ούτε θέλει ούτε μπορεί να μπει μπροστά σ έναν τέτοιο αγώνα.

Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα, το κόστος της να βαρύνει αποκλειστικά τους εργοδότες και το κράτος. Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση στα όρια ηλικίας. Ασφαλιστική προστασία όλων των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων, να μετράνε για συντάξιμα τα χρόνια ανεργίας. Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών.

Να πούμε όχι στην πολιτική που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους με τη φορολεηλασία και τη φορομπηξία, που απαλλοτριώνει κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα. Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για μια αξιοβίωτη ζωή πέρα από τα όρια και τις ανάγκες του βάρβαρου καπιταλισμού που με τον πόλεμο και τη φτώχεια ξεριζώνει τους ανθρώπους από τον τόπο τους.

Η εμπειρία μας του τελευταίου χρόνου έδειξε ότι μέσα στη μέγγενη των μνημονίων, μέσα στη φυλακή της Ε.Ε., κάτω από τα δεσμά του κεφαλαίου μόνο εξαθλίωση και υποταγή μας περιμένει. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο  συμβιβασμού με τους οικονομικούς δολοφόνους του κουαρτέτου. Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών μνημονιακών στρωμάτων που το στηρίζουν, χτίζουμε το δικό μας εργατικό και λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Η ζωή μας περνάει μέσα από την αμφισβήτηση και τη μονομερή διαγραφή του ληστρικού χρέους. Μέσα από τη ρήξη και την έξοδο από ευρώ και Ε.Ε. Μέσα από την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με την επιβολή του εργατικού ελέγχου παντού. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα μνημονιακά       μέτρα σφαγιασμού των συντάξεων και της φορολεηλασίας

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία της ΛΑΕ και συζήτησε για το προωθούμενο, από την κυβέρνηση και το κουαρτέτο, νέο, εφαρμοστικό του 3ου μνημονίου, αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, καθώς και για το προσφυγικό.

 

Η Π.Γ. της ΛΑΕ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποχωρώντας συνεχώς στις απαιτήσεις του κουαρτέτου των υπαλλήλων των ΕΕ – ΔΝΤ, έχει ήδη συμφωνήσει και θα προωθήσει, ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα για να μειώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, πολύ χειρότερες, από τις αρχικές αντικοινωνικές προτάσεις της.

 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση συμφώνησε και θα προωθήσει ακόμα μικρότερη εθνική σύνταξη, κυριολεκτικά πείνας, δραστικές περικοπές 20% – 30% στις νέες συνάξεις, αλλά και – με διάφορους τρόπους – στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, μειώσεις μέχρι 40% στις επικουρικές, τις εφάπαξ παροχές και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και τη μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαραχτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό – ατομικό.

 

Η κυβέρνηση, επίσης, έχει ήδη συμφωνήσει με το κουαρτέτο και προωθεί νέα φορολεηλασία μισθών, συντάξεων και συνολικά των λαϊκών εισοδημάτων, εξόντωση του επαγγελματικού κόσμου και της μικρομεσαίας αγροτιάς και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας, μέσω του νέου υπέρ – Ταμείου, ενώ βρίσκεται λίγο πριν την οριστική συμφωνία για την εκχώρηση όλων, σχεδόν, των κόκκινων στεγαστικών δανείων και των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.

 

Η Π.Γ. της ΛΑΕ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλο το μνημονιακό μπλοκ πολιτικών δυνάμεων έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, γιατί αποδέχτηκαν την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα για τους πρόσφυγες, κλείνει γι΄αυτούς τα σύνορα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και ανακηρύσσει το ΝΑΤΟ σε γενικό δερβέναγα στο Αιγαίο, με σοβαρές επιπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

 

Η Π.Γ. της ΛΑΕ χαιρετίζει την αλληλεγγύη που επιδεικνύει στους πρόσφυγες ο ελληνικός λαός, ο οποίος γράφει μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας του, και τον καλεί να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιρατσιστικό κίνημα, για ανοιχτά σύνορα στους πρόσφυγες, για εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων, για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας και ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

 

Η Π.Γ. της ΛΑΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της, σε όλη την Ελλάδα, να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενάντια στα προωθούμενα ανθρωποκτόνα μέτρα κυβέρνησης και δανειστών και με στόχο την απόσυρση τους. Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να συνενωθούν σε ένα ευρύτατο μέτωπο συντονισμένων και κλιμακούμενων εργατικών και λαϊκών αγώνων, που θα σαρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ που τα ψηφίζει, τα υπηρετεί και τα στηρίζει

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

 

Όταν πριν από 20 ημέρες εκφράζαμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία κέντρων για τους πρόσφυγες στρατοπεδικού χαρακτήρα, αποκομμένων από την κοινωνία και τον κόσμο της Αλληλλεγγύης, δεν φανταζόμασταν ότι οι φόβοι μας θα επιβεβαιώνονταν τόσο γρήγορα και με τόσο δραματικό τρόπο.

Δύο επισκέψεις μας στο γκέτο του Κουτσόχερου, μέσα στις τελευταίες 48 ώρες, ήταν ικανές να σοκάρουν και τους πιο υποψιασμένους.

Σε έναν κρανίου τόπο, με ένα δέντρο, χωρίς ζεστό νερό, με απολύτως ανεπαρκή υγειονομική περίθαλψη, παρέα με φίδια και αρουραίους, 1.500 άνθρωποι (το 50% παιδιά), στεγασμένοι σε αντίσκηνα γκρίζα από τη σκόνη του γειτονικού λατομείου, λιμνάζουν μέσα στην απόλυτη απόγνωση, την αδράνεια, την αβεβαιότητα και την απελπισία.

Καλούμε όλους εκείνους που διοχέτευαν αφειδώς στους πρόσφυγες του Φρουρίου διαβεβαιώσεις περί “ιδιωτικότητας”, αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και προσωπικότητας, να κάνουν τον κόπο να περάσουν έστω και μία ώρα απ’ το χώρο.

Είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρουν αν τους έχει μείνει ίχνος ντροπής και συνείδησης.

Εν πάση περιπτώσει, οι πολιτικές και ηθικές ευθύνες θα αναμειχθούν με εκκωφαντικό τρόπο και σύντομα.

Μ’ αυτή την ανακοίνωση θα θέλαμε να απευθυνθούμε στην Τοπική Κοινωνία, σε όλο τον κόσμο της Αλληλεγγύης που τόσα υπέροχα δείγματα γραφής έδωσε το τελευταίο διάστημα, να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του και να συμβάλει στην -όσο το δυνατόν- ανακούφιση μερικών άμεσων-βασικών αναγκών.

 

Στο γκέτο του Κουτσόχερου οι άνθρωποι χρειάζονται:

 

1) Ιατρική και Φαρμακευτική περίθαλψη

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, δεν είναι ανεκτό ούτε μια ώρα επιπλέον να διαιωνίζει ένα καθεστώς όπου 1.500 άνθρωποι, με συσσωρευμένα προβλήματα υγείας από το μακρύ ταξίδι της ταλαιπωρίας, αρρύθμιστοι φαρμακευτικά, σε συνθήκες που επιτείνουν τα όποια προβλήματα τους, να μείνουν υγειονομικώς ακάλυπτοι τις νύχτες, χωρίς ένα ασθενοφόρο, χωρίς ιατρική συνέχεια. Ούτε μια ώρα επιπλέον. Αλλά επειδή δεν τρέφουμε αυταπάτες, καλούμε τον υγειονομικό κόσμο των Νομών Τρικάλων και Λάρισας να πάρει ενεργή θέση σε αυτή την κατάσταση.

 

2) Είδη άμεσης ανάγκης

  • Σαπούνια
  • Σαμπουάν
  • Μωρομάντιλα και χαρτομάντιλα
  • Σερβιέτες
  • Πάμπερς
  • Παιδικές τροφές (μπισκοτόκρεμες)
  • Γάλα σε σκόνη (νούμερα 2 έως 5)
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Καπέλα
  • Υποστρώματα (τύπου γυμναστικής)
  • Θερμός
  • Παπούτσια αθλητικά (αντρικά, γυναικεία, παιδικά)
  • Υλικά για την απώθηση φιδιών
  • Κρέμες για εγκαύματα και για προστασία από τον ήλιο
  • Κουβέρτες
  • Μπλουζάκια κοντομάνικα (αντρικά, γυναικεία, παιδικά)

Στο χώρο του ROSSONERO (Αμαλίας 18) θα συλλέγονται τα υλικά από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ.

 

Σε κάθε περίπτωση το όνειδος του Κουτσόχερου πρέπει να εκλείψει. Ως τότε, ας προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια σ’ αυτούς που τόσο την έχουν ανάγκη.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

 

ROSSONERO

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Γραφείο Τύπου

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την καταδίκη του συντρόφου Νίκου Αργυρίου, αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σε δύο χρόνια φυλάκιση (με τριετή αναστολή), για συκοφαντική δυσφήμηση!

Πρόκειται για μια εξοντωτική τρομοκρατική ποινή, η οποία ήταν στην ουσία προαποφασισμένη και στηριγμένη αποκλειστικά στο χαφιεδισμό της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και σε στοιχεία που έχουν να κάνουν μόνο με την κατασκευή ενόχων σχετικά με το ποιος ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας της Επιτροπής. Μάλιστα το δικαστήριο δεν αρκέστηκε στην πρόταση του εισαγγελέα για πεντάμηνη φυλάκιση, αλλά επαυξάνοντας την κατηγορία καταδίκασε το Ν. Αργυρίου σε δίχρονη φυλάκιση. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος να καταδικαστεί, με οποιαδήποτε αφορμή, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων, το Κίνημα μέσα κι έξω από το Στρατό. Έστω και στο πρόσωπο ενός αγωνιστή της, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και χωρίς σκεπτικό.

Η απόφαση αυτή –τι ειρωνεία, έρχεται την επομένη της συζήτησης στη βουλή για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης- σηματοδοτεί μια προσπάθεια κτυπήματος του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό γα τα δικαιώματα των φαντάρων. Στοχοποιεί την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος, που έχουν πρωτοπόρα δράση για τα δικαιώματα των στρατευμένων και έχουν γίνει διαχρονικά ενοχλητικοί στο κράτος.

Με δύο χρόνια φυλάκιση (αν δεν ήταν τόσο άθλια η δικογραφία θα ήθελαν να είναι ακόμα μεγαλύτερη) τιμωρούνται όσοι καταγγέλλουν τα καψόνια στο στρατό, την προσβολή της αξιοπρέπειας των φαντάρων, όσοι μάχονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Με ένα χρόνο φυλάκιση ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου για τα όργια της λίστας Λαγκάρντ.

Η καταδίκη όμως αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ειδικά στις σημερινές συνθήκες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να προωθεί την συμμαχία με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου. Την κυβέρνηση που φέρνει τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και διαφημίζει τις βάσεις του θανάτου (στη Σούδα κα αλλού), που στέλνει στρατό για να μετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ίδια στιγμή εμπλέκει τις στρατιωτικές δυνάμεις άμεσα στο προσφυγικό, στελεχώνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπατώντας τα δικαιώματα και των φαντάρων και των προσφύγων. Επιθυμούν, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση στον άτυπο πόλεμο κατά των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας και των προσφύγων.

Είναι γελασμένοι όμως… Δεν προκαλούν το φόβο και την υποταγή. Αντίθετα, ωθούν στην αντίσταση και στον αγώνα για ανατροπή. Αναδεικνύουν μέσω του δικού τους φόβου πόσο σημαντικό είναι το έργο των αγωνιστών για τα δικαιώματα των στρατευμένων, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντιπολεμικού διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού – αντικαπιταλιστικού κινήματος για Ειρήνη, Ελευθερία και Φιλία για όλους τους λαούς της περιοχής.

Γι’ αυτό, δίπλα στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στο Νίκο Αργυρίου θα υψωθεί μία ασπίδα αλληλεγγύης από πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα, σωματεία και συλλόγους, συλλογικότητες του μαζικού κινήματος εργαζομένων, λαού και νεολαίας που θα αποκρούσει κάθε επίθεση του κράτους έκτακτου ανάγκης, της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των μηχανισμών τους.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Γραφείο Τύπου, 31/3/2016

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ