19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Να μην περάσει το ασφαλιστικό έκτρωμα !

- Advertisement -

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει στην οριστική κατεδάφιση και των τελευταίων απομειναριών του ασφαλιστικού συστήματος, εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας το μνημόνιο του καλοκαιριού και ετοιμάζοντας γοργά το επόμενο. Ο νόμος Κατρούγκαλου που θα βυθίσει περισσότερο ακόμα στη φτώχεια τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, έρχεται προς ψήφιση καθώς το «κουαρτέτο» των δανειστών πιέζει για την επόμενη, ακόμα χειρότερη συμφωνία.

Η «διαπραγμάτευση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί στη μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε ζούγκλα, όπως ακριβώς την ονειρεύεται ο πιο αδίστακτος καπιταλιστής, όπως θα ήθελαν να την εφαρμόσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι τους. «Ο καθένας υπεύθυνος για την ασφάλισή του» λοιπόν, με τη μεταφορά ολόκληρης της ευθύνης στους εργαζόμενους, εν μέσω καλπάζουσας ανεργίας και αποψίλωσης εργασιακών δικαιωμάτων, διαρκούς χειροτέρευσης εργασιακών συνθηκών και μισθών.

 

Η «εθνική σύνταξη», το ανέκδοτο των 384 ευρώ, είναι η ορθάνοιχτη πόρτα για την επόμενη ασυδοσία των εργοδοτών και την εξόντωση του κόσμου της δουλειάς. Ήδη, οι μισθοί των 500 και 600 ευρώ θεωρούνται «καλοί» στην αγορά εργασίας, ενώ η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, εκμεταλλεύεται ανασφάλιστους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους.

Το «μάρμαρο της διαπραγμάτευσης» και της «αριστεροσύνης» της κυβέρνησης, πληρώνουν ήδη και θα το πληρώσουν ακόμα περισσότεροι οι νέοι εργαζόμενοι. Αυτοί που θα αναγκαστούν να στραφούν, όσοι και όσες δηλαδή μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αυτές που στις ΗΠΑ εξαφανίζονται σε μια νύχτα με τα χρήματα των εργαζόμενων, αφήνοντάς τους σύξυλους. Ταυτόχρονα, η ίδια η συνταξιοδότηση μετατρέπεται σε άπιαστο όνειρο, καθώς τα 40 χρόνια ασφάλισης με τους σημερινούς όρους δουλειάς, σημαίνουν εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

 

Την ίδια ώρα, οι αρχιτέκτονες της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων είναι ακόμα από τη μεριά του εξουσιαστή και τιμητή των δικαιωμάτων και επιμένουν προκλητικά να κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζόμενους λέγοντας «ζούσατε πάνω από τις δυνατότητές σας».

 

Ήρθε η ώρα για πανεργατική κλιμάκωση του αγώνα. Αυτό το έκτρωμα δεν πρέπει να περάσει, δεν πρέπει να ψηφιστεί, δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

 

Να στείλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε πρόωρη σύνταξη, καθώς και τους πρώην και επόμενους επίδοξους «μεταρρυθμιστές» των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς και του «κουαρτέτου».

 

Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και τα μνημόνια. Επαναφορά 13ης-14ης σύνταξης, κατάργηση όλων των μνημονιακών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Κάλυψη για άνεργους και νυν εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις-η ανεργία να λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης. Κατάργηση των απαράδεκτων «πενταμήνων», άμεσα προσλήψεις σε όλους τους τομείς.

 

Ασφαλιστική προστασία για τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.

 

Να επιστραφούν τα αποθεματικά στα ασφαλιστικά ταμεία και να τιμωρηθούν άμεσα οι ένοχοι, τράπεζες, εργοδότες και υπουργοί που συνέργησαν στην υπεξαίρεσή τους. Όχι στη διάλυση των ταμείων μέσω της κατάργησής τους, όχι στην «ενοποίηση» με κατάργηση των δικαιωμάτων.

 

Παύση πληρωμών-μονομερής, πλήρη διαγραφή του χρέους, ρήξη και έξοδος από ευρώ και ΕΕ.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η «καμπάνα» της «σφαγής» στο ασφαλιστικό χτυπάει για όλους

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Οργανώνουμε άμεση  αγωνιστική απάντηση με 

 συλλαλητήριο την Παρασκευή 22 Απρίλη , 8μμ , στην πλατεία Ρ. Φεραίου

 προετοιμάζουμε  τη 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς, τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης που στόχο έχουν να αδυνατίσουν της αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νέο χτύπημα που φέρνει στην κοινωνική ασφάλιση.

Να απαντήσουμε στα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης!

Μετά το νέο τσεκούρι που επιβλήθηκε το καλοκαίρι στις ήδη τσακισμένες συντάξεις, όταν έχουν ήδη ψηφιστεί μειώσεις ύψους 1,8 δις στις συνταξιοδοτικές δαπάνες μόνο για το 2016 και για τα έτη 2017-2018 προβλέπονται μεγαλύτερες περικοπές, προκλητικά η κυβέρνηση συνεχίζει το παραμύθι ότι με το νέο νόμο-λαιμητόμο δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις.

Έρχεται βαρύ πλήγμα στο ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους! Κάθε εργαζόμενο, κάθε κλάδο! Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται “υψηλοί” προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με τα ελάχιστα και τα ψίχουλα!

Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους! Είναι οι εργαζόμενοι που καταδικάζονται σήμερα στην ανέχεια και στο μέλλον σε μια σύνταξη στα όρια των 400-500 ευρώ, λίγο παραπάνω από το ποσό της εθνικής σύνταξης που θα εγγυάται δήθεν το κράτος!

Με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση τσακίζεται η σημερινή κατώτερη σύνταξη ως και 15% περίπου. Από τα 486 ευρώ κατρακυλά στα 345 της εθνικής σύνταξης. Τα 15 έτη της ανταποδοτικού τμήματος της σύνταξης που θα προστίθενται στην εθνική σύνταξη, θα υπολογίζονται με ποσοστό αναπλήρωσης 0.77%, δηλαδή στην κυριολεξία θα προστίθενται ψίχουλα! Επιπλέον τα 384 ευρώ της Εθνικής σύνταξης θα δίνονται με 20 έτη ασφάλισης όταν σήμερα αρκούσαν 15 έτη. Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, όπως για πολλές κατηγορίες ίσχυε ως σήμερα, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η σύνταξη του, στα 230 ευρώ.

Οι μειώσεις δεν αγγίζουν μόνο τους νέους συνταξιούχους αλλά και τους παλιούς! Ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ο υπολογισμός με βάση τον μέσο όρο του εργασιακού βίου, η νέα σφαγή στις επικουρικές συντάξεις, το τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την πλήρη κατάργηση του, το χτύπημα στις αναπηρικές συντάξεις πλαισιώνονται με νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, με αυτόματους κόφτες συντάξεων!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Καμιά αναμονή!

Δε θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δε θα περάσει ο νόμος λαιμητόμος!

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην 48ωρη απεργία!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

 

Συνάδελφοι

 Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι

Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελείωσαν. Οι τακτικισμοί ότι δήθεν διαπραγματεύεται για το καλό μας, τα καλέσματα σε διάλογο, αποδείχτηκαν στάχτη στα μάτια για να κάμψουν τους αγώνες μας. Έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις, ενώ έχει ήδη επιβάλλει περικοπή στις συνταξιοδοτικές δαπάνες του 2016 κατά 1,8 δις και ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερες  για το 2017-2018.

 

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Κανένας δεν μένει αλώβητος από το νέο νόμο λαιμητόμο, αν ψηφιστεί.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων τσακίζοντας μισθούς, λαϊκά εισοδήματα, κοινωνικά δικαιώματα, μετατρέποντας τη ζωή των οικογενειών μας σε καθημερινό εφιάλτη. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που παραδέρνουν σήμερα στα χρέη, με πενιχρά εισοδήματα, θα δεχτούν ακόμα ισχυρότερα χτυπήματα, το επόμενο διάστημα.

 

Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνιο, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , δε σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους.

 

Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 22 Απρίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης μαζί με τη νέα φορολογική επιδρομή μας πλήττουν όλους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

 

Σήμερα, 49 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 διδασκόμαστε, τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της χούντας. Τιμάμε τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλους όσοι στάθηκαν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες.

Η στρατιωτική δικτατορία στηρίχτηκε από τμήματα της πλουτοκρατίας, από κέντρα της αστικής τάξης της χώρας μας, τις ΗΠΑ, απόδειξη ότι η αστική τάξη και το κράτος της, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, τις ανάγκες του εκμεταλλευτικού συστήματος, μπορούν ακόμα και να στηρίξουν στρατιωτικά και πολιτικά πραξικοπήματα.

Σήμερα, που νοσταλγοί της χούντας προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή χύνει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο, τα ιστορικά συμπεράσματα από την επιβολή της χούντας έχουν μεγάλη σημασία, γιατί αποδεικνύουν ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Γι’ αυτό και η αντιμετώπιση του φασισμού και η υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων περνά μέσα από την πάλη για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967 μπόρεσε να επιβληθεί όχι μόνο γιατί η επιλογή της αστικής τάξης ήταν να προωθήσει με την κατάλυση της αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας τα αντιλαϊκά της σχέδια, να ξεπεράσει τις δυσκολίες της, αλλά και γιατί ο λαός δεν μπόρεσε με την οργάνωση της πάλης του να προετοιμαστεί εναντίον του.

Το ΚΚΕ, που μέσα στη δικτατορία, σε καθεστώς παρανομίας και διώξεων, ανασυγκρότησε τις κομματικές του οργανώσεις, δυνάμωνε, προχώρησε στην ίδρυση της ΚΝΕ και αντιδικτατορικών οργανώσεων και με τη δράση του, με την αταλάντευτη στάση των μελών και στελεχών του κατάφερε να εμπνεύσει την πάλη του λαού ενάντια στη χούντα, συνέβαλε καθοριστικά στην ήττα των απόψεων και του οπορτουνισμού που ήθελαν συμβιβασμό με τη χούντα και τις μεταμφιέσεις της.

Η ισχυροποίηση και ετοιμότητα του λαϊκού κινήματος, με αντοχή και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, είναι κρίσιμος παράγοντας για να μπορεί να βάλει ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, ν’ ανασυνταχθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα και να περάσει συνολικά στην αντεπίθεση κατά του κεφαλαίου και της εξουσίας του, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Ιδιαίτερα σήμερα που για να θωρακιστεί η κερδοφορία και η ανάκαμψη του κεφαλαίου το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να πάρουν μέρος στην οργάνωση της πάλης για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής.

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  20/4/2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

«ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Μέλους Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ»

Site: http://www.gpapasimos.gr/

Twitter: @PapasimosG

 

Είναι, πλέον, πασιφανές ότι, τόσο η υπόθεση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος και η μετατροπή αυτής σε διεθνές «πειραματόζωο», όσο και η διαχείριση του εσωτερικού χρέους των «κόκκινων» δανείων, των οποίων επίκειται η πώληση σε ξένα «κοράκια», με την εκκολαπτόμενη συμφωνία για την αξιολόγηση, δεν έχουν απλώς και μόνο σημαντική οικονομική πτυχή, αλλά αποτελούν, ταυτόχρονα, μία τεχνική διακυβέρνησης και ελέγχου της Χώρας και των πολιτών της.

Για το μείζον αυτό πολιτικό και κοινωνιολογικό ζήτημα, ο Ιταλός φιλόσοφος Maurizio Lazzarato στο βιβλίο του «Η κατασκευή του χρεωμένου ανθρώπου», περιγράφει ευφυώς ότι: «Το χρέος λειτουργεί ταυτόχρονα σαν μηχανή αρπαγής, ’’λεηλασίας’’ ή ’’αφαίμαξης’’ της κοινωνίας στο σύνολό της, σαν εργαλείο μακροοικονομικής διαχείρισης και καθοδήγησης και σαν μηχανισμός αναδιανομής των εισοδημάτων. Λειτουργεί επίσης σαν μηχανισμός παραγωγής και ’’διακυβέρνησης’’ συλλογικών και ατομικών υποκειμενικοτήτων … η σχέση πιστωτή-οφειλέτη δεν περιορίζεται στην ικανότητα ’’να επηρεάζει άμεσα τις κοινωνικές σχέσεις’’, καθώς είναι και η ίδια μια σχέση εξουσίας, μία από τις σημαντικότερες και πιο καθολικές του σύγχρονου καπιταλισμού».

Έξι χρόνια αδιέξοδης μνημονιακής «επέλασης» και μετατροπής της Ελλάδος σε «μεγάλο ασθενή» της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας, «φωτογραφίζουν» τον ρόλο και τις πραγματικές προθέσεις των κυρίαρχων δανειστών – «φεουδαρχών» του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που είναι η χρησιμοποίηση του δημοσίου χρέους ως μηχανισμού ελέγχου. Γιατί, πέρα από τις κολοσσιαίες ευθύνες της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας της Χώρας και του «ασθενικού» πολιτικού συστήματος και πολιτικού της προσωπικού, οι επιβαλλόμενες οικονομικές πολιτικές λιτότητας από την Ευρωπαϊκή «ελίτ» και του Δ.Ν.Τ. («κορωνίδα» της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας), είναι, κατά κυριολεξία, αυτοκαταστρεφόμενες. Αυξάνουν το δημόσιο χρέος και την ανεργία, καταστρέφουν την παραγωγική βάση και την οικονομική μεγέθυνση, η οποία είναι αναγκαία για την ρευστότητα, που απαιτεί η αποπληρωμή του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους και αποσυνθέτουν πλήρως το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι πολιτικές αυτές οδήγησαν σε τραγικές κοινωνικές συνέπειες, που βιώνουμε στην Χώρα, χωρίς καμία πιθανότητα ανάκαμψης της φερεγγυότητας του δημοσίου τομέα, χαλάρωση της πιστωτικής «ασφυξίας» και εξόδου αυτής από την «ποντικοπαγίδα» της χρεοκοπίας.

Προς την ίδια κατεύθυνση οδηγεί και η προτεινόμενη «λύση» του εσωτερικού χρέους των «κόκκινων» δανείων, τόσο αυτά, που αφορούν την εναπομείνασα επιχειρηματική τάξη στην Ελλάδα, όσο και αυτά της πλειοψηφίας των Ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία έπεσαν στην «παγίδα» του τραπεζικού συστήματος κατά την περίοδο της καταναλωτικής «έκρηξης», λόγω των χαμηλών επιτοκίων του Ευρώ, πριν την μεγάλη καπιταλιστική κρίση του 2008 και την τρομακτική κερδοσκοπία, που έκανε το τραπεζικό σύστημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού (ελάμβανε δάνεια από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με επιτόκιο 1% και δάνειζε το, μεν, Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 5%, τους, δε, ιδιώτες με επιτόκιο 8 έως 20% !!!, ανάλογα με την μορφή του δανείου).

Η πώληση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων στα ξένα κερδοσκοπικά «κοράκια», που, ήδη, έχει νομοθετηθεί τον Δεκέμβριο, χωρίς, μάλιστα, ακατανοήτως, να προβλέπεται και η αυτονόητη, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ρήτρα προτεραιότητας του δανειολήπτη έναντι των ξένων ή Ελληνικών funds (κάτι, το οποίο εφαρμόσθηκε στην Κύπρο, όταν αυτή εισήλθε βιαίως στο μνημόνιο) και οι πληροφορίες για επέκταση αυτής της λύσης και στα υπόλοιπα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών, είναι βέβαιο ότι, δεν θα προσφέρει την παραμικρή ωφέλεια στη Χώρα και στο τραπεζικό σύστημα. Αντιθέτως, θα αποτελέσει το «εργαλείο» υλοποίησης όλων των επιδιώξεων των δανειστών, που, όπως φαίνεται, είναι ο πλήρης αφελληνισμός της Ελληνικής παραγωγικής βάσης, η προστασία του εξαρτημένου «παρασιτικού» Ελληνικού κεφαλαίου και η «σκύλευση» της υπέροχης φυσικής Ελληνικής γης.

Η λύση, που αποτελεί μονόδρομο για την σημερινή κυβέρνηση, της οποίας οι πολιτικές, έως τώρα, απέχουν παρασάγγας από τις υποσχέσεις, αλλά και τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού και που μπορεί να της δώσει πολιτικό «οξυγόνο», είναι η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, κατά το πρότυπο της Ισλανδικής «σεισάχθειας» το 2010, η οποία «κούρεψε» μαζικά όλα τα δάνεια σε ποσοστό 30 – 70%, ανάλογα με την οικονομική δύναμη των δανειοληπτών, δίνοντας, έτσι, «οξυγόνο» στην οικονομία και στην κοινωνία, με συνέπεια σήμερα να παρουσιάζει σοβαρή ανάπτυξη και κοινωνική ισορροπία.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ!

 

Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν όλο και περισσότερο “αίμα” από τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα με αιχμές το ασφαλιστικό και τη φορολογία – στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου που επιβλήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με τις ψήφους σχεδόν όλων των αστικών κομμάτων της βουλής – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καμώνεται πως δήθεν διαπραγματεύεται και αντιστέκεται στις απαιτήσεις τους. Η κατάληξη είναι από τώρα γνωστή αφού η κατεύθυνση της υποταγής έχει ιστορία και είναι δεδομένη και για τους σημερινούς κυβερνώντες. Η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις αντιθέσεις ΔΝΤ-ΗΠΑ και ΕΕ-Γερμανίας αναφορικά με το άμεσο και απώτερο μέλλον των συμφερόντων τους στη χώρα μας.
Η κλιμάκωση της επίθεσης αυτής αφορά το δικαίωμα σε ασφάλιση-σύνταξη για το σύνολο του λαού, για παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού με το σπάσιμο της κύριας σύνταξης σε βασική-εθνική (384 ευρώ μεικτά για 20 χρόνια ασφάλισης και 345 ευρώ για 15ετία) σε συνδυασμό με ποσοστό αναπλήρωσης του αναλογικού τμήματος στο 40%(!) θα επιφέρει δραματικές μειώσεις σ’ όλες τις συντάξεις, ανεξάρτητα αν θα γίνει αποδεκτό και μέχρι πότε το “κόλπο” της προσωπικής διαφοράς στους ήδη συνταξιούχους. Άμεσα θα πετσοκοφτούν οι επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ και τα μερίσματα. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.

Παράλληλα μια νέα φοροληστεία ανακοινώθηκε με αύξηση σ’ όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες με την αλλαγή του ΦΠΑ στο 24% και στους φόρους σε καύσιμα. τηλεφωνία, ρεύμα, εισιτήρια κ.ά. Την επιδρομή αυτή συμπληρώνουν οι νέοι φορολογικοί συντελεστές άμεσης φορολόγησης του εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους κι ελεύθερους επαγγελματίες και η μείωση του αφορολόγητου καθώς και η κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών για όλους. ‘Έτσι οι μειωμένοι μισθοί και συντάξεις θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές.
Η πολιτική αυτή φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων την ώρα που ιμπεριαλιστές και άρχουσα τάξη τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στο νέο πλιάτσικο. Ξεκαθάρισαν ήδη ότι δεν είναι η ώρα για το χρέος ενώ προετοιμάζουν ένα ακόμα μνημόνιο αφού ο λογαριασμός και πάλι “δεν θα βγει”. Οι εναλλαγές στο ρόλο πότε του “καλού” και πότε του “κακού” ΔΝΤ και ΕΕ απλά δείχνουν τα αδιέξοδα της άρχουσας τάξης και της σημερινής αστικής διαχείρισης των συμφερόντων της. Το “άδειασμα” του Τσίπρα απ’ τον Ολάντ υπήρξε χαρακτηριστικό. Το ίδιο και οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις που επικυριαρχούν στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό μεγαλώνοντας τους κινδύνους στη πυρακτωμένη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Κι ενώ κουαρτέτο, κεφάλαιο και κυβέρνηση διαμορφώνουν το κλίμα μόνιμα και σταθερά στη βάση των δικών τους ταξικών συμφερόντων, το μαζικό λαϊκό κίνημα με ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας έχει τεθεί σε κατάσταση αδράνειας. Ενόχλησε πολλούς η απεργία στις 4 Φλεβάρη και κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους για να μη δημιουργηθεί απεργιακό κλίμα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όλο και απομακρύνουν την 48ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει (η πρώτη μάλιστα θέλει να καταργήσει και την Πρωτομαγιά εντάσσοντάς την στη 48ωρη!), ακολουθώντας τη γνωστή τους τακτική της τουφεκιάς στις μέρες της ψήφισης. Τη λογική της συνέχισης του αγώνα με 48ωρη απεργία. όταν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πρότεινε και ακολουθεί και το ΠΑΜΕ ,παρά τα βροντερά λόγια του για «ταξική αναμέτρηση», σιγοντάροντας στην αγωνιστική αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος εδώ και δυο μήνες.
Είναι φανερό ότι χρειάζεται να ξαναπιαστεί το νήμα των αγώνων από εκεί που εσκεμμένα απ’ τη συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία αφέθηκε. Αυτό είναι έργο των ταξικών και αγωνιστικών σχημάτων και συνδικαλιστών. Άμεσα να τεθεί το ζήτημα της οργάνωσης της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος, με τους φορείς της επίθεσης. Άμεσα να δυναμώσει η πίεση για συνέχιση και κλιμάκωση των μαζικών εργατοϋπαλληλικών αγώνων ενάντια στα αντιασφαλιστικά – φορολογικά μέτρα και συνολικά στη μνημονιακή πολιτική. Να μπει τέρμα στη πρακτική της αναμονής στο όνομα της κήρυξης μια απεργίας την τελευταία στιγμή που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!
Για να γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αξίζει!
. ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!
. Ν’ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!

 

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ