12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ….!
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.
Τα αλλεπάλληλα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας ταυτόχρονα μεταβάλλουν συνεχώς τις πολιτικές τάσεις της κυβέρνησης και δίνουν ευκαιρία στο παλιό κατεστημένο της οικονομίας και της πολιτικής να απεργάζεται σενάρια επί σεναρίων και φυσικά να κάνει ό,τι μπορεί για να αποσταθεροποιήσει το κυβερνητικό σχήμα όχι για το καλό της πατρίδας αλλά για να καλύψουν τις εγκληματικές τους ενέργειες, που οδήγησαν την κοινωνία στην καταστροφή.
Την προηγούμενη εβδομάδα αρκετά Μ.Μ.Ε. έκαναν λόγο για κλείσιμο των Τραπεζών στις 04-05-16. Αυτό ούτε υπήρχε στο μυαλό κανενός ούτε πολιτικού, ούτε του Δ.Ν.Τ., ούτε της Ε.Ε. Τέτοια διασπορά ψευδών ειδήσεων προέρχεται από τους ανεγκέφαλους της Διαφθοράς και της Διαπλοκής, που επί δεκαετίες έστησαν μεγάλο… τραπέζι και Τρικούβερτο… γλέντι με τα λεφτά του Ελληνικού Λαού. ‘Επειτα έλεγαν πως δεν θα περάσει το Νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού και του Συνταξιοδοτικού και φυσικά έκαναν λόγο για πρόωρες εκλογές, για Οικουμενικές κυβερνήσεις, που η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα διέψευσε έντονα.
Την Κυριακή το βράδυ το λιγότερο με 153 ψήφους θα περνούσε αυτό το Νομοσχέδιο από την Βουλή, όπως και έγινε. Για άλλη μια φορά οι Κασσάνδρες της πλουτοκρατίας, διαψεύστηκαν παταγωδώς.
Η Συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου βαδίζει ολοταχώς προς κλείσιμο του θέματος της Αξιολόγησης της οικονομικής πορείας της χώρας και σχεδόν ταυτόχρονα ξεκινάει η συζήτηση για την ρύθμιση του χρέους, που θα ναι η αφετηρία μιας άλλης εποχής, βάζοντας τέλος στα πολύ δύσκολα τρία Μνημόνια που επέβαλαν οι Δανειστές στην χώρα μας. Το … τρένο… της οικονομίας επιτέλους θα μπει στις ράγες…του για να ξεκινήσει για ένα καλύτερο αύριο, με προοπτικές μείωσης της ανεργίας, αύξησης της ανάπτυξης και κατάργησης των Capital Controls των Τραπεζών. Οι ημερομηνίες της 9ης, της 15ηα και της 24ης Μαίου είναι καθοριστικές για την σωτηρία μας.
Η κυβέρνηση, ψηφίζοντας τα επώδυνα μέτρα του τρίτου Μνημονίου, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα, υλοποίησε όλες τις υποσχέσεις που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ του Ιουλίου του 2015 με το τρίτο Μνημόνιο και περιμένει να κάνουν το ίδιο και οι Δανειστές προκειμένου να σταθεροποιηθεί η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και να σταματήσει η μαύρη προπαγάνδα για εκλογές και Οικουμενικές κυβερνήσεις. Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε…!
Ο Λαός δεν ξεχνάει ούτε ποιοί κατέστρεψαν την κοινωνία μας ούτε ποιοι αγωνίζονται για την σωτηρία της η οποία βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Όσοι ζητούν Εκλογές ας κάνουν υπομονή γιατί η υπομονή είναι … αρετή…!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Στην εκδήλωση των Εθελοντών του Δήμου Τρικάλων για τους απόρους και για τη σύσφιξη των δεσμών των φορέων του εθελοντισμού με την τρικαλινή κοινωνία, βρέθηκε το Σάββατο 7 Μαίου ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης. Τσουγκρίζουντας τα πασχαλινά αυγά και ανταλλάσσοντας ευχές με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και την υπόλοιπη Δημοτική Αρχή, ο Δρ. Λιάπης υπεραμύνθηκε του Εθελοντισμού “ως πυλώνα στήριξης και ενεργοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών που, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης, αποκτά ξεχωριστή σημασία και ειδικό βάρος παρέμβασης και προσφοράς. Μιας προσφορά διαρκούς, ανιδιοτελούς και καλά οργανωμένης, η οποία αποσκοπεί στην ανακούφιση των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, κοντά στους οποίους προσπαθούμε να βρισκόμαστε πάντοτε και ακόμη περισσότερο τις Άγιες Πασχαλινές Ημέρες που πέρασαν”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (μέλος της ΟΓΕ)

- Advertisement -

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 Μάη 1945: Η μέρα που σηματοδοτεί το τσάκισμα του φασισμού…

Τη νύχτα της 8ης προς την 9η Μάη 1945 η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη μεγάλη νίκη των λαών κατά της φασιστικής Γερμανίας!
Λίγους μήνες αργότερα ακολουθεί η συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (1939 – 1945) που έχει ήδη διαρκέσει 2.194 μέρες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους, βαίνει προς το τέλος του.
Τη μέρα αυτή οι γυναίκες του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος αποδίδουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας ενάντια στο φασισμό.
Τιμάμε:
o όσους αγωνίστηκαν κατά των εισβολέων κατακτητών στα πεδία των μαχών, στις πόλεις, στα βουνά, στην παρανομία.
o τους ανώνυμους μαχητές και μαχήτριες που πολέμησαν εναντίον του ιμπεριαλιστικού άξονα Γερμανίας – Ιαπωνίας – Ιταλίας και των συμμάχων τους.
o τους νεκρούς από πείνα, τα εκατομμύρια θύματα των στρατοπέδων θανάτου και κάθε χώρου φρίκης, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο έφτασε στο αποκορύφωμα, με την απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η αντιφασιστική νίκη των λαών οφείλει πολλά στους σοβιετικούς μαχητές και μαχήτριες, στους αγωνιστές και αγωνίστριες που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας τους, των μεγάλων λαϊκών ιδανικών.
Αξιοσημείωτη ήταν όμως και η συμβολή του ελληνικού λαού!
o Εκατοντάδες χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά πάλεψαν με τ’ όπλο ή με την προκήρυξη, κράτησαν ηρωική στάση στα κρατητήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, έδωσαν μάχες για την οργάνωση της επιβίωσης του λαού.
o Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι έκρυψαν αγωνιστές ή πήραν μέρος στις απεργίες, στα σαμποτάζ και στις διαδηλώσεις ενάντια στους φασίστες.
o Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες πολέμησαν με αυτοθυσία, πάλεψαν στις συνοικίες, τα βουνά, τα εργοστάσια, παντού, ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συμμάχους τους. Χιλιάδες γυναίκες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν.

Η 9η Μάη να μη γίνει ποτέ στη συνείδηση των λαών «Μέρα της Ευρώπης»
όπως ανακηρύχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση
για να σβηστεί η ιστορική μνήμη.
Ο φασισμός και ο πόλεμος γεννήθηκαν από τα σπλάχνα της εκμεταλλευτικής κοινωνίας του κεφαλαίου. Όσο θα υπάρχουν τέτοιες κοινωνίες δεν πρόκειται να εκλείψουν.
Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πρωτοστατήσει στους σύγχρονους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Μάλι, της Συρίας. Όμως οι λαοί, παρά τις προσπάθειες των καταπιεστών τους, δεν πρόκειται να ξεχάσουν! Και θα αγωνιστούν, ο κάθε λαός πρώτα απ’ όλα για τη χώρα του, για να εξαφανίσουν την ύπαρξη κάθε οικονομικού συμφέροντος και κάθε εξουσίας που τους βλάπτει, παίρνοντας την τύχη τους στα χέρια τους και αλλάζοντας τα πάντα για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.
Μαθαίνουμε, Συμμετέχουμε, Αγωνιζόμαστε!
Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ, καλούμε κάθε γυναίκα από λαϊκή οικογένεια, κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της να κάνει χρέος της, να μάθει και να μεταδώσει την αλήθεια για την ιστορία.
Να αντιπαλέψει τη σύγχρονη προπαγάνδα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων.
Γιατί και σήμερα οι απόγονοι των ναζιστών, χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο και μας καλούν να δούμε ως εχθρό το συνάδελφό μας, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη και να κάνουμε φίλο τον πραγματικό εχθρό μας:
 Αυτόν που μας απολύει ή μας αφήνει απλήρωτους μισθούς, που μας θέλει να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ για ένα ξεροκόμματο.
 Αυτόν που βάζει τη σφραγίδα για να χύνεται αίμα γυναικών και παιδιών στη Συρία, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία, σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και αλλού.
 Αυτόν που ευθύνεται για την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Τιμάμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού, μας φωτίζει το παράδειγμά τους. Πιάνουμε το νήμα των αγώνων του λαού μας και συνεχίζουμε κι εμείς τους αγώνες τους δικούς μας, με πείσμα, ξέροντας ότι όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν!

ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ
ΜΑΗΣ 2016
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Οι αγώνες για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και του αυταρχισμού θα κλιμακωθούν
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά την απόπειρα αιφνιδιασμού με τη μεθόδευση να ψηφίσει τα βάρβαρα μέτρα της μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, μετά την προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζόμενων και του λαού με την εισαγωγή των πιο επώδυνων μέτρων (τις δήθεν «κόκκινες γραμμές») με μορφή τροπολογιών,επιστράτευσε και την ωμή βία απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους και νέους που διαδήλωναν στη πλατεία Συντάγματος.

Τα ΜΑΤ έκαναν γενικευμένη και απρόκλητη επίθεση με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης με ευθείες βολές στα μπλοκ της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε μία εμφανέστατη προσπάθεια να εκκενώσουν την πλατεία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων η Σόφη Παπαδόγιαννη, και ο Βασίλης Μακρίδης, στελέχη της ΛΑ.Ε.

Η επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης δεν πέτυχε, τα μπλοκ υποχώρησαν συντεταγμένα, ανασυγκροτήθηκαν και επέστρεψαν στη Βουλή και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνεχίστηκε.

Μόνο οργή και θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η «έντονη διαμαρτυρία» του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα Ιανός) για την αστυνομική βία που άσκησε απέναντι στους διαδηλωτές η κυβέρνησή του και η εκ των υστέρων προσπάθεια να παρουσιαστεί η επίθεση στους συγκεντρωμένους σαν αστυνομική υπέρβαση.

Καταγγέλλουμε την κρατική κυβερνητική βία. Όσα μέσα αντιπερισπασμού, παραπλάνησης, αιφνιδιασμού και καταστολής και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, όποια “πλειοψηφία” κι αν εξασφαλίζει μέσα στη Βουλή για να περνάει τις επιθέσεις της, το εργατικό κίνημα δεν θα σταματήσει. Για να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΔΝΤ:Ο στυγνός «χωροφύλακας» της διεθνούς νομισματικής πολιτικής.
του Σωτήρη Χατζηγάκη
πρώην Υπουργού
(δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7-8/5/2016)

Το ΔΝΤ δεν ήταν πάντοτε ο «στυγνός ελεγκτής» των χρεοκοπημένων χωρών. Η αρχική του λειτουργία, με βάση τη συμφωνία του Μπρέτον Γουντς. ήταν η παροχή ρευστότητας, ιδίως προς τα κράτη που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο ισοζύγιο πληρωμών τους εξ αιτίας της υπερθέρμανσης της οικονομίας τους και της δυσκολίας εξεύρεσης άλλων πόρων.
Στα μέσα του 1970, λόγω της νομισματικής αστάθειας (με την απελευθέρωση του δολαρίου), το ΔΝΤ αποκτά έναν νέο ρόλο: του άτεγκτου επόπτη και του «αυστηρού γιατρού» για κάθε δημοσιονομική εξυγίανση. Χορηγεί εφεξής δάνεια μόνο σε «αποδέκτες-κράτη» που θα υπακούουν στις εντολές του, κυρίως για τη μείωση των δημοσίων δαπανών τους και για τον καθορισμό αυστηρών δημοσιονομικών και (κατόπιν) νομισματικών στόχων.
Με βάση αυτούς τους νέους όρους, η παγκόσμια οικονομική τάξη, με κεντρικό «παίκτη» της το ΔΝΤ, καθορίζει ως προτεραιότητά της την πάλη κατά του πληθωρισμού έναντι της ανάπτυξης. Παράλληλα θέτει όρια στις δαπάνες του προϋπολογισμού του δημόσιου τομέα των κρατών ενώ επιβάλλει αυξήσεις στους φόρους ώστε να διατηρούνται τα ελλείμματα σε χαμηλά επίπεδα. Συγχρόνως αγνοεί τα διογκούμενα επίπεδα της ανεργίας. Με τη «νέα» του πολιτική το ΔΝΤ δεν γίνεται μόνο χορηγός δανείων, αλλά και ρυθμιστής σε παγκόσμιο επίπεδο των σημαντικών αλλαγών στην εσωτερική πολιτική των χωρών.
Η αλλαγή αυτή εγκρίθηκε στο Ραμπουγιέ το 1975 όπου αναδείχθηκε ο νέοςρόλος του οργανισμού: δηλαδή του «χωροφύλακα» της διεθνούς νομισματικής πολιτικής. Με τον αναβαθμισμένο αυτό ρόλο το ΔΝΤ συνέβαλε καταρχάς στη συγκέντρωση των διεθνών κεφαλαίων στα ταμεία των Ηνωμένων Πολιτειών και σήμερα της Γερμανίας (λόγω των αρχικά υψηλών επιτοκίων). Έκτοτε οι αλλαγές όμως στην παγκόσμια οικονομία υπήρξαν συγκλονιστικές. Οι κυβερνήσεις οι οποίες στις δεκαετίες του 1950 και 1960 ήταν οι κύριοι δανειστές, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 έδωσαν τις θέσεις τους στις τράπεζες που συμμετείχαν στα κοινοπρακτικά δάνεια και στη δεκαετία του ’90 στους αγοραστές των διεθνών χρεογράφων.
Ο συνεχώς, ωστόσο, και πιο ανοιχτός, χαρακτήρας των χρηματαγορών οδήγησε όλα τα κράτη του πλανήτη στο να εγκαταλείψουν τους έλεγχους κεφαλαίων και να προχωρήσουν σε δανεισμό αποκλειστικά από τις τράπεζες και το ΔΝΤ. Το γεγονός αυτό είχε ως επακόλουθο την ταχεία αύξηση του εξωτερικού δανεισμού από διεθνείς κεφαλαιαγορές και κερδοσκοπικά funds, με συνέπεια τις συχνότερες και πιο μεταδοτικές νομισματικές παγκόσμιες κρίσεις. Έτσι, η μικρή αστάθεια της δεκαετίας του ‘70 μεταβλήθηκε σε μια παγκόσμια «ανοιχτή πληγή» με το δημόσιο χρέος όλων των χωρών του κόσμου να εκτοξεύεται συνεχώς στα ύψη.
Σ’ αυτή την κρίσιμη οικονομική καμπή, το ΔΝΤ αναδεικνύεται σε ηγεμονικό οργανισμό, στο πλαίσιο της διαχείρισης των διεθνών κρίσεων χρέους. Εύλογα, συνεπώς, παρατηρείται πως «η εποχή της χρηματοοικονομικής φιλελευθεροποίησης ήταν εποχή κρίσης».Η περίοδος αυτή και του κεντρικού ρόλου του ΔΝΤ στις παγκόσμιες κρίσεις επισημοποιήθηκε το 1989 με τη «Συναίνεση της Ουάσιγκτον». Ο μονόδρομος που επέβαλε η πολιτική αυτή, ισχυροποιήθηκε δραματικά και από την επελθούσα εν τω μεταξύ παγκοσμιοποίηση.
Συνέπεια αυτής της πολιτικής υπήρξε η δημιουργία ενός απάνθρωπου αντιλαϊκού μετασχηματισμού των κοινωνικών σχέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στο όνομα κάποιων «μεταρρυθμίσεων» και ενός αμφιλεγόμενου «εκσυγχρονισμού». Έτσι. η ύδρευση, η ηλεκτρική ενέργεια, τα μέσα μεταφοράς και πολλά άλλα δημόσια αγαθά πωλούνται με εκπληκτική ταχύτητα και αδιαφάνεια (fasttrack) σε ισχυρούς παράγοντες και ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες καθίστανται κυρίαρχοι του παγκόσμιου οικονομικού παιγνιδιού και διαφεντεύουν απόλυτα τις ζωές δισεκατομμυρίων πολιτών του πλανήτη.
Η «θεοκρατική» αντίληψη για τον ρόλο του ΔΝΤ αναχαιτίστηκε προσωρινά (και σ’ ένα βαθμό) με την κρίση του 1997 στην Ανατολική Ασία, η οποία εξαπλώθηκε με εκπληκτική ταχύτητα σ’ ολόκληρη την περιοχή (Ταϊλάνδη, Ινδοκίνα, Νότια Κορέα, Φιλιππίνες, Μαλαισία). Η ανικανότητα του Ταμείου επιβεβαιώθηκε εκ νέου με την κρίση της Αργεντινής. Αποκαλύφθηκε δηλαδή πως οι μέθοδοι του «σοκ» και της λιτότητας που εφαρμόζει επιφέρουν δυστυχία στους λαούς και οικονομική αποτυχία. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Φεβρουάριο του 1998 ο πρώην υπουργός εξωτερικών (επί Ρέιγκαν) Τζορτζ Σουλτς, ο πρώην υπουργός οικονομικών (επί Νίξον και Φορντ) Γουίλιαμ Σάιμον και ο πρώην πρόεδρος και CEO της Citibank Γουόλτερ Ρίστον έγραψαν από κοινού ένα άρθρο στη WallStreetJournal, με τίτλο «Ποιος χρειάζεται το ΔΝΤ;».Στο κείμενο εκείνο τονιζόταν πως «όταν λήξει η ασιατική κρίση, θάπρεπε να το καταργήσουμε»!
Η αδυναμία του Ταμείου να διαχειρισθεί αποτελεσματικά σοβαρές κρίσεις αποκαλύφθηκε και στην περίπτωση της Ελλάδας με τους λανθασμένους πολλαπλασιαστές και την πολυετή ύφεση παρ’ όλες τις προβλέψεις το Ταμείου. Η Ελλάδα δηλαδή κατέστη θύμα των εγκληματικών πολιτικών του ΔΝΤ. Η ανεπάρκειά του αυτή οδήγησε πολλούς έγκριτους συγγραφείς και αναλυτές αλλά και αξιόπιστα διεθνή οικονομικά κέντρα, να αμφισβητήσουν ευθέως το ρόλο του. Δεν μας εκπλήσσει, λοιπόν, που ακόμα και το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ έχει ξεκινήσει έρευνα για το ρόλο του Ταμείου κατά τα διάρκεια της τραπεζικής κρίσης και της κρίσης χρέους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδίακαι θα βασιστεί σε απόρρητα έγγραφα του Ταμείου και σε καταθέσεις αξιωματούχων των χωρών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ. Επίσηςο προϊστάμενος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κατά την επίμαχη περίοδο (μέχρι το 2014)ΡέζαΜογκαντάμ και σημερινός αντιπρόεδρος παγκοσμίων κεφαλαιαγορών της MorganStanley με επιστολή του στους FinancialTimes (στις 26 Ιανουαρίου 2015), τόνιζε την ανάγκη κουρέματος του χρέους της Ελλάδας κατά 50% και μείωσης του ρυθμού προσαρμογής στο ήμισυ και παραδέχθηκε πως το ελληνικό πρόγραμμα της περιόδου 2010-14 βασίστηκε σε «λάθος παραδοχές».
Ωστόσο, παρ’ όλα τα εγκληματικά λάθη του Ταμείου η ισχύς του παραμένει αλώβητη.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Κώστας Σκρέκας: «Καταρρίπτονται όλοι οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ»
Για «κατάρριψη όλων των μύθων που είχε χτίσει μέσα από ψέματα και υποσχέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Συμμετέχοντας στα πάνελ των εκπομπών “Πρωινή ζώνη” της ΕΡΤ1 και “Τώρα” στο ΣΚΑΪ αποκάλυψε με ζωντανά παραδείγματα πόσα χάνουν οι πολίτες με το νέο Ασφαλιστικό και Φορολογικό Νομοσχέδιο και πως καταρρίπτονται κυριολεκτικά όλοι οι μύθοι που έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα:
α) Ο μύθος για το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο και την κοινωνική ευαισθησία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες με τη μείωση του αφορολόγητου όριου από τα 9.500 ευρώ στα 8.600 ευρώ, με το διπλασιασμό της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών επιπλέον για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω αντιλαμβάνονται όλοι δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό πρόσημο στην πολιτική του γιατί βάλλονται οι ασθενέστερες τάξεις.
β) Ο μύθος της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους. Είδαμε, λοιπόν, τον κο Τσακαλώτο κυριολεκτικά να πανηγυρίζει γιατί μείωσε το αφορολόγητο όριο από 9.500 σε 8.600 γιατί ισχυρίζεται ότι τάχα αυτό είναι από τα πιο υψηλά όρια στην Ευρώπη! Τότε τί πρέπει να κάνει η ΝΔ που το παρέλαβε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 5000 και το διπλασίασε σχεδόν στα 9.500; Τον ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στα βασικά είδη ανάγκης από 13% που όρισε η ΝΔ τον πήγανε στο 23% και τώρα στο 24%! αυτή είναι η σκληρή διαπραγμάτευση;
γ) Ο μύθος της αριστερής και δήθεν προοδευτικής Κυβέρνησης που έχει καλύτερες λύσεις για το λαό. Αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι όλα αυτά που υπόσχονταν ήταν ψεύτικες, φρούδες ελπίδες που διαψεύστηκαν σκληρά στην κυβερνητική πράξη πληγώνοντας κυρίως το λαό που τον πίστεψε. Ήταν, δυστυχώς, ένα ψέμα, ένα απατηλό όνειρο που θα τελειώσει με εκκωφαντικό τρόπο.
Ο κ. Κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «υπάρχει ελπίδα, αλλά για να λειτουργήσει θετικά πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς που εξαιτίας του κου Τσίπρα, χάθηκε συλλήβδην με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη της τάχα φιλολαϊκής πολιτικής του. Αυτό για να γίνει πρέπει όλοι να λέμε μόνο την αλήθεια και να σταματήσει αυτό το καρουσέλ του ψεύδους και της υποκρισίας. Χρειάζεται άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτό το Μνημόνιο προσομοιάζει με το πρώτο μνημόνιο που απέτυχε όπως φαίνεται ότι θα αποτύχει και αυτό και θα έρθουν πάλι νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα εις βάρος πάντα του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού. Και βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση ευθύνες έχουν και οι δανειστές που βλέπουν το λάθος να γίνεται δεύτερη φορά».
Τέλος και ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Κ. Σκρέκας τόνισε ότι «πρόκειται για μία απλή βερμπολογία, για ένα κενό άνευ περιεχομένου δήθεν διαπραγματευτικό χαρτί του κου Τσίπρα που υπόσχεται στον ελληνικό λαό εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα τη στιγμή που το “πλοίο μπάζει νερά” και ο χρόνος είναι παραπάνω από πολύτιμος, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις απελπιστικά χρονοβόρες και τελικά άνευ αποτελεσματικότητας στην παρούσα φάση. Είναι ακόμη μια υποκρισία από τον άνθρωπο που πλειοδοτούσε και πυροδοτούσε το κίνημα του “δεν πληρώνω” μειοδοτώντας αναίσχυντα εις βάρος της πατρίδας του και κάνοντας ζημιά στη χώρα μας. Για μία φορά, ας πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ας σταματήσει όπως δήλωσε χθες στη Βουλή να έχει αυταπάτες και ας μη “στρουθοκαμηλίζει” γιατί ο λαός σιχάθηκε και το ψέμα και την υποκρισία και τα πολλά λόγια και θέλει μόνο ουσιαστικές λύσεις για τη χώρα».
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Την Κυριακή η πορεία Ειρήνης
Πηγή – Τρίκαλα
Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την Κυριακή 15 Μάη 2016 την πορεία Ειρήνης με αφετηρία την Πηγή και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων. Στις 6 μ.μ. στην πλατεία της Πηγής θα εμφανιστούν Δημοτικά Χορευτικά. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πορεία προς Τρίκαλα στην οποία θα ενσωματωθούν όσοι θέλουν από την πλατεία της Αγίας Μονής.
Στον τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου θα ακολουθήσει ομιλία – χαιρετισμός προς τους ειρηνοδρόμους.
Λεωφορείο για την Πηγή θα αναχωρήσει από το χώρο αφετηριών του αστικού ΚΤΕΛ στις 5.30 μ.μ.
Συνεχίζουμε αδιάκοπα και ασυμβίβαστα στους δρόμους της αντιϊμπεριαλιστικής πάλης – Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χαιρετίζουμε τον μακρόχρονο και σκληρό αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό.
Παρά τη μεγάλη λαϊκή αντίδραση, αυτό το νομοσχέδιο άγριας λεηλασίας του λαού, που η κυβέρνηση, ενεργώντας σαν αισχρός πολιτικός απατεώνας, έφερε αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Βουλή, ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστική η υποκρισία και η πολιτική ανεντιμότητα αυτής της κυβέρνησης, το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι φειδωλές υποσχέσεις που είχε δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για το ύψος του αφορολόγητου ορίου, τα “αγροτοδικεία” κλπ.
Να είναι σίγουροι όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ στο προσχεδιασμένο έγκλημα, ότι αυτή η ενέργειά τους δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τον αγροτικό κόσμο κι αργά, ή γρήγορα οι βαριές πολιτικές ευθύνες θ’ αποδοθούν, όπως αρμόζει και αξίζει, σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.
Η κυβέρνηση, να μην κάνει το λάθος να θεωρήσει ότι με την ψήφισή του αυτός ο σφαγιαστικός νόμος νομιμοποιείται στην αγροτική – λαϊκή συνείδηση. Ούτε να της περάσει από το μυαλό πως θα τελειώσουν οι αγροτικές – λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις στην κυβερνητική ληστεία.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες που επί 40 μερόνυχτα παλεύαμε στα μπλόκα για να μην έρθουν αυτά τα εξοντωτικά για μας και για όλο το λαό, μέτρα, δεν τα παρατάμε, δεν “καταθέτουμε τα όπλα”. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Η ψήφιση στη Βουλή των ληστρικών μέτρων δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε απογοήτευση και στην μοιρολατρία.
Ας το καταλάβουν αυτό καλά οι κυβερνώντες και οι συνεταίροι τους της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και όσοι δεν ψήφισαν τα μέτρα εξυπηρετώντας αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και όχι επειδή διαφωνούν επί της ουσίας, αφού είχαν ψηφίσει το γενικό πλαίσιο (3ο μνημόνιο) τον Αύγουστο του 2015 και τα ίδια που κάνει η τωρινή κυβέρνηση θα έκαναν αν βρίσκονταν στη θέση της. Έχουν όλοι δεσμευτεί ώστε ο κρατικός προϋπολογισμός να εξοικονομήσει δις ευρω από την κοινωνική ασφάλιση για να τα δώσει ως ενισχύσεις στους βιομηχάνους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες.
Το αγωνιστικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, τη μαζικοποίηση και την ενδυνάμωσή του, ώστε να πολεμάμε από καλύτερες θέσεις, πιο αποτελεσματικά, όλους τους αντιπάλους και τους εχθρούς μας. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στις μάχες μαζί με τ’ αδέλφια τους εργαζόμενους.
Μόνο έτσι μπορεί να είναι, αποτελεσματικός και περιφρουρημένος ο αγώνα μας, όπως αποδείχτηκε στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στην διάρκεια των μπλόκων, το περασμένο Σάββατο στην Ομόνοια κι άλλες πολλές φορές, ενώ αντίθετα όσοι ξεκόβουν από αυτή την κοινή αγωνιστική πορεία υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν απροετοίμαστοι στις δημαγωγίες των κυβερνητικών κομμάτων, ανέτοιμοι μπροστά στις προβοκάτσιες και στην κρατική καταστολή, όπως κάποιοι συνάδελφοί μας και την Κυριακή το βράδυ στο Σύνταγμα.
Η συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα μάς κάνει πιο δυνατούς, για να μπορούμε όλοι μαζί να εμποδίζουμε την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων, ν’ αποσπούμε κατακτήσεις, ν’ ανατρέπουμε αντιλαϊκές πολιτικές.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ…”

9 Μάη 2016
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Eμπνέει τους λαούς, διδάσκει πίστη στη δύναμή τους

Η 9η Μάη ήταν και θα είναι η ημέρα – ορόσημο της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε πείσμα όλων όσοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί, οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και κυρίως τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν απ’ αυτήν.
Τιμάμε τα 71 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων.
Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Άξονα» Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.
Είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων που είχαν ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι τη Γερμανία μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη.
Σήμερα, 71 χρόνια μετά απ’ το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, με «μήλο της έριδος» τις πηγές και τους δρόμους ενέργειας. Αυτό αποδεικνύεται απ’ τους δεκάδες τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους, απ’ τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με θύματα τους λαούς και με χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Επομένως, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου πολέμου, με εμπλοκή και της Ελλάδας.
Στην Αντιφασιστική Νίκη κορυφαία ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς, στην συντριβή του ναζισμού – φασισμού, τη στιγμή που οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Α’ Παγκοσμίου παρείχαν σημαντική βοήθεια στη Γερμανία, με σκοπό να την αξιοποιήσουν ως δύναμη κρούσης ενάντια στην Σοβιετική Ένωση.
Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ, στο Λένινγκραντ, μέσα στο Βερολίνο, απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Χάρη σ’ αυτά τα πλεονεκτήματα μπόρεσε η Σοβιετική Ένωση να γίνει μια ισχυρή οικονομική δύναμη και να δημιουργήσει έναν αξιόμαχο Κόκκινο Στρατό.
Για να υπερασπίσουν αυτήν την εξουσία πάλευαν με τόσο σθένος οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού, υπερνικώντας τις στρατιωτικές δυνάμεις των ναζιστών, αλλά και την υπονόμευση των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, που καθυστερούσαν να ανοίξουν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη.
Η ιστορία, αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, γίνεται προσπάθεια να «ξαναγραφτεί», ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Στην παραχάραξη της ιστορίας πρωτοστατεί η ΕΕ που καθιέρωσε την 9η του Μάη ως «Ημέρα της Ευρώπης», ενώ την ίδια στιγμή με διάφορα προγράμματα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Σε μια σειρά χώρες, απαγορεύονται τα ΚΚ, τα κομμουνιστικά σύμβολα, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες. Την ίδια ώρα, η ΕΕ στηρίζει τις αντιδραστικές – ναζιστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει κι αυτή το παιχνίδι της παραχάραξης. Συγχέει σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με την «Ημέρα της ΕΕ», για να πείσει το λαό ότι η ΕΕ, η ιμπεριαλιστική αυτή συμμαχία, μπορεί με διαπραγματεύσεις να διορθωθεί και να ξαναγυρίσει δήθεν «στις καλές της ρίζες».
Αποδεικνύεται, μια ακόμη φορά, πως ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα απ’ τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με την στήριξη των γερμανικών και άλλων μονοπωλίων.
Επιβεβαιώθηκε πως μόνο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία, που έχει στόχο την εργατική εξουσία, μπορεί να αντιμετωπίσει και να ξεριζώσει το φασισμό, να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να τον τσακίσει.
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε με ακλόνητη την πίστη ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος, μόνη απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα.
Αταλάντευτα συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και τον λαό, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτή τη δύναμη μπορούν και πρέπει σήμερα να δοκιμάσουν για να απαλλαγούν απ’ τα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας, τη φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση.
ΤΡΙΚΑΛΑ 09/5/2016 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ανακοίνωση- καταγγελία
Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ στην ειρηνική συγκέντρωση που γινόταν στο σύνταγμα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και την νέα φοροεπιδρομή που ψήφιζε στη βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η εν ψυχρώ επίθεση των δυνάμεων καταστολής είχε σαφή στόχο την διάλυση του μπλοκ της ΛΑΕ και άλλων συγκεντρωμένων και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την μεταφορά στο Νοσοκομείο δύο συντρόφων της ΛΑΕ, της Σόφης Παπαδόγιαννη και του Βασίλη Μακρίδη, και τον τραυματισμό άλλων δύο νεολαίων.
Η τριτομνημονιακή συγκυβέρνηση έχει ολόκληρη την ευθύνη για την προκλητική και δολοφονική στάση των δυνάμεων καταστολής οι οποίες χρησιμοποιώντας σαν αφορμή κάποιους «αναρχικούς», επιτέθηκαν με μανία ενάντια στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Σύνταγμα.
Η υπερψήφιση από την συγκυβέρνηση των νέων μέτρων που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση και λεηλατούν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, σε συνδυασμό με την ένταση της επιθετικότητας και της καταστολής, αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και αφαιρούν κάθε υπόλειμμα τσίπας από την τριτομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της οποίας τα ψωμιά είναι μετρημένα.
Καλούμαι τους εργαζόμενους και όλο το λαό, σε παλλαϊκό μέτωπο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσων την υπηρετούν. Για την ακύρωση των μνημονίων και την διαγραφή του δημόσιου χρέους που αποτελεί θηλιά στο λαιμό του λαού και για την υλοποίηση μια άλλης πολιτικής που βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής πολιτικής.

Τρίκαλα, 9/5/2016
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ