16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Κ. Σκρέκας: «Στις καλένδες το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας»

- Advertisement -

Την εγκληματική αμέλεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το  Υδροηλεκτρικό  Έργο Μεσοχώρας καταγγέλλει –  για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες-  ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ και αρμόδιος Τομεάρχης Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Κατέθεσε εκ νέου ερώτηση στη Βουλή ζητώντας απαντήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η απάντηση του κ. Σκουρλέτη  στην προηγούμενη Ερώτηση του Βουλευτή ήταν γενικόλογη και ανέφερε ότι  “για την ολοκλήρωση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση και η βελτίωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)”. «Προφανώς είναι μια ακόμη προσπάθεια του κ. Σκουρλέτη  να ικανοποιήσει το ιδεοληπτικό κομματικό ακροατήριο και  πρόφαση για την αναβολή ή ακόμη ματαίωση του σημαντικού αυτού έργου», σημειώνεται στην ερώτηση.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας  επισημαίνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική ματαίωσης κάθε επένδυσης,  που στη συγκεκριμένη περίπτωση  μεταφράζεται σε απαξίωση κατασκευασμένου έργου αξίας 450 εκ. ευρώ και καλεί τον Υπουργό να δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση και λειτουργία του, προκειμένου να ενισχυθεί ενεργειακά η χώρα και να τονωθεί η περιοχή.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Σάκης Παπαδόπουλος Ευχές

Ευχές για καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις με πίνακες του G. Klimt

 

Επειδή οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν την Δευτέρα, θα ήθελα να  στείλω πολλές-πολλές ευχές

για καλή επιτυχία

 

Δε θα δώσω συμβουλές. Θα πω μόνο Καλή Τύχη με τρεις “ανθισμένους” πίνακες του Αυστριακού ζωγράφου Gustav Klimt…

…Και σας διαβεβαιώνω ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο στη ζωή σας…

  1. Klimt, Blühender Mohn (ανθισμένες παπαρούνες), 1907 (Βιέννη, Österreichische Galerie)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ο Χρίστος Λιάπης στην πασχαλινή εκδήλωση των Εθελοντών του Δήμου Τρικάλων για τους απόρους

 

Στην εκδήλωση των Εθελοντών του Δήμου Τρικάλων για τους απόρους και για τη σύσφιξη των δεσμών των φορέων του εθελοντισμού με την τρικαλινή κοινωνία, βρέθηκε το Σάββατο 7 Μαίου ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης. Τσουγκρίζουντας τα πασχαλινά αυγά και ανταλλάσσοντας ευχές με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και την υπόλοιπη Δημοτική Αρχή, ο Δρ. Λιάπης υπεραμύνθηκε του Εθελοντισμού “ως πυλώνα στήριξης και ενεργοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών που, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης, αποκτά ξεχωριστή σημασία και ειδικό βάρος παρέμβασης και προσφοράς. Μιας προσφορά διαρκούς, ανιδιοτελούς και καλά οργανωμένης, η οποία αποσκοπεί στην ανακούφιση των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, κοντά στους οποίους προσπαθούμε να βρισκόμαστε πάντοτε και ακόμη περισσότερο τις Άγιες Πασχαλινές Ημέρες που πέρασαν”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Δ.Α.Κ.Ε   ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ   Ν.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

Η Δ.Α.Κ.Ε ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε Ν. Τρικάλων καταγγέλλει το νέο πογκρόμ που εξαπέλυσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίον της δημόσιας παιδείας συνεχίζοντας «επάξια» το έργο των αλήστου μνήμης υπουργών Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου.

Με πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις μέσα σε μια νύχτα καταργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις εκπαιδευτικών πληροφορικής, φυσικών επιστημών και ΣΜΕΑ.

Η υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα που επιφέρει η κατάργηση της θέσης του υπεύθυνου εργαστηρίου στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι ξεκάθαρη και δραματική.

Όμως οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες και για τους αναπληρωτές, αφού για το νέο έτος ο αριθμός τους θα είναι πολύ μειωμένος. Αυτός είναι άλλωστε και  ο πραγματικός σκοπός της κυβέρνησης!

Συντριπτικό είναι το πλήγμα που κατάφερε η κυβέρνηση και στην Α΄/θμια εκπαίδευση, αφού με την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού μαθητών θα κλείσουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία πανελλαδικά. Έτσι  χιλιάδες οικογένειες της ελληνικής υπαίθρου θα αναγκαστούν είτε να στέλνουν 5χρονα παιδιά στην πλησιέστερη πόλη είτε, αν αδυνατούν, να στερηθούν το δικαίωμα στη μόρφωση. Επίσης η ουσιαστική κατάργηση της πρωινής ζώνης και των ολοήμερων σχολείων που ο Υ.Π.Ε.Θ βαπτίζει «αναβάθμιση» θα έχει ως συνέπεια να χαθεί αντίστοιχος αριθμός οργανικών θέσεων  δασκάλων και νηπιαγωγών και χιλιάδες γονείς να μη μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σ’ αυτά.

Φτάνει πιά! Η δημόσια παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των Ελλήνων και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με αυτή!

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους γονείς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς  σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που απαξιώνουν πλήρως τη δημόσια παιδεία!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

«ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ» THΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Μέλους Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ»

Site: http://www.gpapasimos.gr/

Twitter: @PapasimosG

 

Η ψήφιση των «εκτρωματικών» νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, που εισήχθησαν αιφνιδιαστικά το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., ολοκληρώνει την εικόνα, που διαμορφώθηκε σταδιακά και η οποία σηματοδοτεί την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ένα ισχυρό μνημονιακό «βαρίδι», που «βυθίζει» την Ελλάδα πιο πολύ στην πλήρη καταστροφή.

Έτσι, οι όποιες αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις της αυτοαποκαλούμενης «πρώτης αριστερής κυβέρνησης» καταρρίπτονται και οι ελπίδες για ύπαρξη πολιτικού προσωπικού με αίγλη, πυγμή και κύρος, αίρονται.

Η λήψη σαρωτικών υφεσιακών μέτρων 5,4 δις στη χειμάζουσα από τα μνημόνια Ελληνική οικονομία και σε βάρος σχεδόν όλων των κοινωνικών στρωμάτων, χωρίς, μάλιστα, κανένα αναπτυξιακό πρόσημο, αποτελούν την «ταφόπλακα» περί εφαρμογής άλλης πολιτικής, που θα οδηγούσε στην έξοδο από την κρίση. Ειδικά όλα όσα προβλέπονται εν σχέσει με την τρομακτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, σε συνδυασμό με την άνοδο της φορολογίας από το 26% στο 29%, ξεπερνά κάθε λογικό όριο, αλλά και τη μέση αντίληψη πρωτοετούς φοιτητή στα Οικονομικά, μετατρέποντας, έτσι, τους «θλιβερούς πρωταγωνιστές» αυτής της ιστορίας σε «αποστάτες» της λογικής, κατά παράφραση των πρόσφατων «Κατρουγκάλειων» φληναφημάτων.

Πρόκειται για την πλήρη ταύτιση της πρώην «αντιμνημονιακής κυβέρνησης συνεργασίας» με τη θέληση των ισχυρών οικονομικών κέντρων της Ευρώπης και η στοίχισή της με τις απαιτήσεις των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων, που προωθούν τις επιδιώξεις τους με τη βοήθεια των «ιεράκων» υπό τον Σόιμπλε, τελικός στόχος του οποίου πάντα ήταν η θεσμοθέτηση του μηχανισμού του αυτόματου δημοσιονομικού «κόφτη», κατά παρέκκλιση, μάλιστα, από την διαδικασία του «λειψού» κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αλλά, την ίδια ώρα, έχουμε και το «διαζύγιο» από κάθε ορθολογική οικονομική λογική, την οποία χαρακτηριστικά εφαρμόζει, το τελευταίο διάστημα, η ταλαιπωρημένη γειτονική Χώρα της Ρουμανίας, με ριζοσπαστική μείωση της φορολογίας και του Φ.Π.Α., που έδωσε «ανάσα», τόσο στην οικονομία της, όσο και στην κοινωνία.

Ενώ για τη Χώρα και την Ελληνική κοινωνία το μεγάλο ζητούμενο είναι η έξοδος από τη δεκαετή καταστρεπτική ύφεση, που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, η αναφερόμενη, κατά βάναυση καταστρατήγηση της Ελληνικής γλώσσας, «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της παραπαίουσας Ελληνικής οικονομίας, αφού η μνημονιακή επιταγή για μείωση του προϋπολογισμού για το Ασφαλιστικό κατά 1,8 δις επιλέγεται να «πέσει» κυρίως στις «πλάτες» των μοναδικών παραγωγικών τμημάτων της Ελληνικής οικονομίας (πρωτογενής τομέας, υπηρεσίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Και αυτό, γιατί η δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, οποία, σημειωτέον, αγγίζει τα όρια της «παρανοϊκής» οικονομικής επιλογής, καθόσον δεσμεύει το 60 – 70% των εισοδημάτων για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με τη βαρύτατη και υπέρμετρη υφιστάμενη φορολογία, θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο χιλιάδων επαγγελματιών από την παραγωγική διαδικασία, χωρίς, μάλιστα, καμία εναλλακτική λύση για τους περισσότερους από αυτούς, πλην της πιο καταστροφικής για τους νέους, που είναι η έξοδός τους από την Χώρα στο εξωτερικό!

Υπάρχει, άραγε, λύση γι’ αυτόν τον κατήφορο;

Ναι, και αυτή βρίσκεται στην συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου από τα σπλάχνα της κοινωνικής οργής και από πολιτικό προσωπικό, που δεν θα είναι ενταγμένο, με τον έναν ή άλλο τρόπο, στα «πελατειακά» και κρατικά υπάρχοντα δίκτυα, που σχηματίσθηκαν κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και αφορούν το σύνολο του σημερινού πολιτικού προσωπικού και εποικοδομήματος.

Πολιτικό προσωπικό, που θα έχει την εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας, τη γνώση, την προοδευτική και πατριωτική συνείδηση, αλλά και τον ρεαλισμό και θα συμπλέει με την κοινή λογική. Θα πρέπει, επιτέλους, να γίνει κτήμα ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων η πεποίθηση, πως υπάρχουν ακόμη υγιείς δυνάμεις εντός της Ελληνικής κοινωνίας, που μπορούν να πάρουν τη Χώρα στις πλάτες τους, έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον της Χώρας και της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού μας, και που τώρα απέχουν ηθελημένα, αποστασιοποιημένοι από το σημερινό «παρασιτικό» πολιτικό και οικονομικό «κλεπτοκρατικό» κατεστημένο.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πρωτιά για το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής  Ενότητας Τρικάλων στις 10-05-2016

Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνιμα των συναδέλφων, που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που στάθηκαν απέναντι στη λογική που θέλει τους εργαζόμενους «σκυφτούς» και υποταγμένους, που αναγνώρισαν και με την ψήφο τους τη σταθερή και αγωνιστική δράση όλων των συναγωνιστών, που συσπειρώνονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Ανέδειξαν την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ πρώτη δύναμη για το Δ.Σ. του Συλλόγου και δεύτερη δύναμη και ενισχυμένη για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

Έστειλαν και με αυτόν τον τρόπο μήνυμα σε κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή ότι οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων είναι αποφασισμένοι να βγουν μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για μια καλλίτερη ζωή.

Δίνουμε υπόσχεση σε όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να συσπειρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Σύλλογο και να πρωταγωνιστούν στους αγώνες για λύσεις σε παλιά και νέα προβλήματα.

 

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΣ           ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ   ΨΗΦΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΠΑΜΕ)  135         5              61           3

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ( Ο.Σ.Υ.Α.ΠΕ).                                             75           4

 

 

 

12-05-2016

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 

Νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, μνημόνιο διαρκείας, διαιώνιση του χρέους

Γι’ αυτές τις «επιτυχίες» πανηγυρίζει η κυβέρνηση!

 

Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, ύστερα πάντα από “σκληρές διαπραγματεύσεις” σύμφωνα με τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, αποδεικνύει πόσο ακόμα πιο γελοίος μπορεί να καταντήσει ο Τσίπρας που στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο μίλαγε για “καλές ειδήσεις” και το Σαββατοκύριακο “υποσχόταν” στη Βουλή ότι με τη ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού θα “έκλεινε θετικά η αξιολόγηση”.

Μπορεί η κυβέρνηση να “πρόσφερε θυσία στους Θεσμούς” ένα ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο, αντιγράφοντας τις “κοινοβουλευτικές τακτικές” των Σαμαροβενιζέλων και πνίγοντας στα δακρυγόνα τους διαδηλωτές για να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αποδεχθεί όλες τις αξιώσεις των δανειστών, δηλαδή ένα 4ο μνημόνιο διαρκείας, για να «κλείσει θετικά η αξιολόγηση» στο επόμενο Eurogroup στις 24 Μάη.

Μέχρι τότε χρειάζεται να νομοθετηθούν μία σειρά καινούρια μέτρα (τα λεγόμενα prior actions, προαπαιτούμενα) με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% , μειώσεις στις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα και απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό.

Ποιοτικό στοιχείο, με χαρακτηριστικά μνημονίου διαρκείας στο διηνεκές, αποτελεί η θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, που θα τίθεται σε λειτουργία κάθε Μάιο στην (αναπόφευκτη) περίπτωση που θα υπάρχει απόκλιση από το στόχο του (ανεδαφικού) πρωτογενούς πλεονάσματος. Έτσι, με Προεδρικό Διάταγμα, παρακάμπτοντας και τη Βουλή, θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα οριζόντιων περικοπών, τα οποία θα γίνονται μόνιμα καθώς θα εντάσσονται στον επόμενο Κρατικό προϋπολογισμό του έτους.

Και οι «καλές ειδήσεις» δεν σταματάνε εδώ. Ετοιμάζουν ιδιωτικοποιήσεις – ξεπουλήματα (όπως αυτό του ΟΛΠ στη Cosco) με την νομοθέτηση του «υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων”, που θα αντικαταστήσει το “αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ”, και η “προστασία πρώτης κατοικίας” από τα «κόκκινα δάνεια» γίνεται βορά στα αρπακτικά των τραπεζών και των funds.

Ακόμα πιο αστεία, στην ανακοίνωση του Eurogroup, είναι η “υπόσχεση για την ελάφρυνση του χρέους”. Το Eurogroup επαναδιατυπώνει ρητά και κατηγορηματικά τον αποκλεισμό κάθε ονομαστικής μείωσης του χρέους και η όποια παρέμβαση, που “πιθανά” να γίνει και αυτό “αν χρειαστεί”, θα εξαρτηθεί πρώτα και κύρια από την τήρηση των όρων του τρίτου και τέταρτου μνημονίου και θα αφορά μόνο τις ετήσιες ανάγκες αναχρηματοδότησης για την καταβολή χρεολυσίων (δηλαδή νέο δανεισμό) με επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής. Δηλαδή, αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αντί να πάρει μία «υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους» να πάρει την «υπόσχεση για διαιώνιση του χρέους» (!).

Και όλα αυτά υπό την αίρεση να δεχθεί “αυτές τις καλές ειδήσεις” και το ΔΝΤ που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Από Eurogroup σε Eurogroup αποδεικνύεται ότι ο δρόμος των συμβιβασμών και της «διαπραγμάτευσης» έχει αποτύχει. Είναι ο αδιέξοδος δρόμος των συνεχών μνημονίων.

 

Συνεχίζουμε!

 

Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς μνημόνια και εκβιασμούς. Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής.

 

Οι επόμενες μέρες είναι πολύ κρίσιμες! Το κλείσιμο της αξιολόγησης με το νέο μνημόνιο είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας. Για αυτό παίρνοντας υπόψη της θετική εμπειρία τη 4ης του Φλεβάρη και την επιμονή χιλιάδων εργαζόμενων να δώσουν την μάχη παρά το φρενάρισμα των αγώνων και την επίδραση του κλίματος αναμονής για απεργία «όταν κατέβει το νομοσχέδιο» από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία με την βοήθεια του ΠΑΜΕ και του ΜΕΤΑ, πιάνουμε το νήμα. Με γενικές συνελεύσεις, σ συντονισμούς και έναν νέο πολύ πιο ισχυρό γύρο απεργιών και κινητοποιήσεων.

Για ρήγματα και ανατροπή τα κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμνημονιακού μεσαίωνα.

Μονομερής διαγραφή του χρέους τώρα και ρήξη με τους εκβιαστές-δανειστές, το ΔΝΤ, την ΕΕ, τους τραπεζίτες, ντόπιους και διεθνείς, με κρατικοποιήσεις και εργατικό έλεγχο.  Για να περάσει ο έλεγχος της κοινωνίας και της οικονομίας στα χέρια των εργαζόμενων του λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας καλεί να βαδίσουμε μαζί σ’ αυτό το δρόμο!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  Ν.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τρίκαλα 12/5/΄16

 

Ενίσχυσε οικονομικά το ΠΑΜΕ – Δώσε Δύναμη στη Δύναμη Σου!!

«Χωρίς Εσένα Γρανάζι Δε Γυρνά, Εργάτη Μπορείς Χωρίς Αφεντικά»

 

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ απευθύνει Κάλεσμα προς την εργατική τάξη  και τα συνδικάτα του Νομού μας, κάλεσμα συσπείρωσης αγώνα και οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΜΕ.

Η πείρα του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύει ακόμη περισσότερο πόσο χρειάζεται η εργατική τάξη συνδικάτα μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά, στην πρώτη γραμμή ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Η πείρα του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύει πόσο αναγκαία είναι το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ και η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κυβέρνηση, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, ΕΕ, ΔΝΤ συνεχίζουν και εντείνουν την επίθεση απέναντι στον Ελληνικό λαό. Θέλουν να επιβάλλουν νέα βάρη, νέους φόρους, νέα μέτρα. Οι θυσίες που ζητούν δεν έχουν τέλος. Όλα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Μας θέλουν τσακισμένους, άνεργους, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο. Οι εφοπλιστές να ζούνε στην χλιδή και οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν σαν πρακτικάριοι χωρίς ζωή!

Η εργατική τάξη για να απαντήσει πρέπει να ισχυροποιήσει τα δικά της όπλα. Τα συνδικάτα της και το κίνημα της. Η ενδυνάμωση του ΠΑΜΕ και οικονομικά, θα ενισχύσει την ταξική πάλη, θα δώσει νέα ώθηση στα ταξικά αγωνιστικά συνδικάτα. Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ και η οικονομική του αυτοτέλεια θα δώσουν νέες δυνατότητες για την δράση των ταξικών δυνάμεων. Θα ισχυροποιήσουν το μέτωπο στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στη λογική της ταξικής συνεργασίας, του συμβιβασμού και της υποταγής.

Αιμοδότης του ΠΑΜΕ και της πολύμορφης δραστηριότητας του είναι αποκλειστικά η εργατική τάξη! Παρεμβάσεις, συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις, απεργίες, αθλητικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, δράσεις Αλληλεγγύης, εκδοτική και διεθνιστική δραστηριότητα του ΠΑΜΕ, στηρίζονται στην συνεισφορά των εργατικών σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, των συνδυασμών, επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, και τις εργατογειτονιές.

Η πολύμορφη και καθημερινή Αλληλεγγύη προς τους Πρόσφυγες αποτελεί ιδιαίτερο καθήκον του ταξικού κινήματος που πρέπει να δυναμώσει.

Αλληλεγγύη μακριά από τον πακτωλό εκατομμυρίων που χαρίζει η Κυβέρνηση σε ΜΚΟ.

Αλληλεγγύη που είναι και απάντηση στις κραυγές μίσους των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ, τα εργατικά σωματεία που είναι στο ΠΑΜΕ, απευθυνόμαστε στον κάθε εργάτη, εργάτρια, στο λαό που όλο αυτό το διάστημα δώσαμε μαζί μεγάλες και δύσκολες μάχες. Στους εργαζόμενους που, ακόμη και με τις διαφωνίες τους, αναγνωρίζουν τον ρόλο του ΠΑΜΕ και κατανοούν την ανάγκη ισχυροποίησης του στους αγώνες που έρχονται. Να ενισχύσουν και οικονομικά το ΠΑΜΕ, στην Οικονομική Εξόρμηση του ΠΑΜΕ που γίνεται Μάιος- Ιούνιος 2016.

Κουπόνια Ενίσχυσης του ΠΑΜΕ θα βρίσκονται σε κάθε Ταξικό Σωματείο, εκλεγμένους του ΠΑΜΕ σε Δ.Σ., σε Επιτροπές Αγώνα, ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, συνδικαλιστές  και στελέχη  του ΠΑΜΕ.

Για Την Ενδυνάμωση Της Αλληλεγγύης, Των Αγώνων

Για Την Υπεράσπιση Των Δικαιωμάτων Των Εργαζομένων

Για Το Σήμερα Και Το Αύριο Της Εργατικής Τάξης Και Των Παιδιών Της!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

12 /5 /2016

 

Δυναμώνουμε τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες των Υγειονομικών και του Λαού, κόντρα στους εκμεταλλευτές μας και όσους τους στηρίζουν

 

Οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ χαιρετίζουμε τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας  νοσηλευτών, συνεχίζοντας να βρίσκει όλους τους νοσηλευτές, όλους τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία, τα ιδρύματα πρόνοιας, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας σακατεμένους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, με απλήρωτα δεδουλευμένα, με εργασιακές σχέσεις σύγχρονης σκλαβιάς.

Χιλιάδες είναι οι άνεργοι συνάδελφοι χωρίς ταμείο ανεργίας, με μισθούς πείνας στα 5μηνα προγράμματα και μέσα στις υγειονομικές μονάδες οι μόνιμοι να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες.

  • Αντιμέτωποι με ελλείψεις τραγικές σε προσωπικό- φάρμακα- υγειονομικό υλικό- εξειδικευμένα μηχανήματα.
  • Με τις επαγγελματικές ασθένειες και τα ατυχήματα να πολλαπλασιάζονται, όσο εντατικοποιείται η εργασία και απουσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Ο μεμονωμένος προσωπικός αγώνας που δίνει κάθε υγειονομικός να βγει η βάρδια χωρίς απώλειες, να  δώσει λύση στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς ή οι περιθαλπόμενοι στα ιδρύματα, βρίσκει τοίχο, όσο δεν ενώνεται με το συλλογικό οργανωμένο αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους καπιταλιστές.

Γι αυτό όλοι ενωμένοι, όλοι στο δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Για να μείνουν οι αντιλαϊκοί νόμοι στα χαρτιά! Να σταματήσουν να γίνονται τα δικαιώματά μας λίπασμα για τα κέρδη του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας.

Οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ απευθυνόμαστε στους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες , στέλνοντας μήνυμα συνήχησης του αγώνα, μετά τις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, τη 48ωρη απεργία ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και φορολογικό, που η κυβέρνηση ήθελε να περάσει στα «μουλωχτά».

Οι δυναμικές απεργιακές μάχες και τα συλλαλητήρια που προηγήθηκαν, ο κοινός αγώνας εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας που ριζώνει τη λαϊκή συμμαχία κόντρα στον κοινό εχθρό καθυστέρησαν τα μέτρα,  ανέδειξαν τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Καταφέρνει να ξεπερνά τα εμπόδια που του βάζουμε, όσο ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων είναι θεατές και όχι πρωταγωνιστές στον συλλογικό αγώνα για την επιβίωση, για μια ανθρώπινη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας.

Όσο κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, είναι μέρος του προβλήματος. Είναι εμπόδιο στην οργάνωση και στο προσανατολισμό του αγώνα!

Παραμερίστε τους και αυτούς και το δηλητήριο της μοιρολατρίας που σπέρνουν. Παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά: Δεν εγκρίνουμε τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, Ε.Ε.-ΔΝΤ,που σακατεύουν τη ζωή μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την ανατροπή τους.

  • Δεν αποδεχόμαστε τις απώλειες στο εισόδημα, τις μειώσεις σε νυχτερινά και αργίες, τις απώλειες σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που είχαμε ιδιαίτερα τα 6 χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση σε Υγεία – Πρόνοια- ΕΚΑΒ, ούτε να υλοποιηθεί ο νόμος που από 1.1.2018 μας κόβει το πενιχρό ανθυγιεινό επίδομα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

             Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

             Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

             Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.

             Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας.

             Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

             Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό!

Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Να βάλουμε φρένο στις αντιδραστικές εξελίξεις στην εκπαίδευση.

Να κάνουμε την ΕΛΜΕ όργανο πάλης.

 

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί φαινομενική ηρεμία στην εκπαίδευση, ηρεμία όμως η οποία εγκυμονεί καταιγίδες για τους εργαζόμενους γενικότερα, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς ειδικότερα.

  • Οι αυξήσεις-κοροϊδία των λίγων ευρώ θα εξανεμιστούν όχι μόνο από την γενικότερη φορολογική καιταγίδα (ΦΠΑ 24% κτλ), αλλά και με την μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό σημαίνει μείωση των ονομαστικών εισοδημάτων μας.
  • Όχι μόνο δεν θα γίνει κανένας μόνιμος διορισμός, αλλά θα γίνουν και ακόμα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, μέσα από τις διατάξεις του Υπουργείου για τα νηπιαγωγεία και τα ολοήμερα σχολεία. Στην δευτεροβάθμια, οι κινητοποιήσεις, κυρίως των αναπληρωτών, ανάγκασαν τον υπουργό να αποσύρει το νέο-άδικο-σύστημα προσλήψεων, δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος για εφησυχασμό.
  • Εντείνεται η ελαστικότητα και κινητικότητα των εκπαιδευτικών, σε μια προσπάθεια να καλυφτούν τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση. Νομοθετήθηκε η κατάργηση του διευκολυντικού τρίωρου για τα εργαστήρια Φυσικής-Πληροφορικής και η διάθεση εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας όχι μόνο στην πρωτοβάθμια, αλλά και στα ΙΕΚ. Είναι φανερή η προσπάθεια να καλυφθούν όπως-όπως οι τρύπες, σε βάρος όμως των οργανικών μας και του εργασιακού μας ωραρίου. Ας δούμε έναν εκπαιδευτικό ο οποίος θα διδάσκει σε δημοτικό, γυμνάσιο και ΙΕΚ την ίδια εβδομάδα και θα καταλάβουμε τι σημαίνει «εργαζόμενος λάστιχο».
  • Μέσα από την περίφημη επιτροπή διαλόγου, το μακρύ χέρι της κυβέρνησης δηλαδή, ακούγονται προτάσεις για ενοποιήσεις ειδικοτήτων, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, τετράχρονο Γυμνάσιο και δίχρονο Λύκειο και άλλες φαεινές, οι οποίες χρήζουν προσοχής. Η επικινδυνότητα τέτοιων προτάσεων, όταν εφαρμόζονται, φαίνεται στην ειδική αγωγή, με το πέταγμα από την εκπαιδευτική διαδικασία μαθητών και εκπαιδευτικών ειδικής, στο όνομα επιστημονικοφανών προτάσεων.

Είναι φανερό ότι ο κλάδος όχι μόνο δεν πρέπει να εφησυχάσει, αλλά να συσπειρωθεί στο συνδικάτο, να συζητήσει, να πάρει αποφάσεις και να δράσει.

Αυτό όμως προϋποθέτει μια ζωντανή ΕΛΜΕ, η οποία θα είναι παρούσα, θα παίρνει πρωτοβουλίες και θα είναι κοντά στους συναδέλφους. Δυστυχώς, η ΔΑΚΕ, με πρόσχημα την μη συγκρότηση του Δ.Σ. και με διάφορους τακτικισμούς (αποχωρήσεις, προαπαιτούμενα, παρερμηνείες) φρέναρε ως το τέλος ουσιαστικά των μαθημάτων κάθε τέτοια κίνηση. Θεωρούμε ότι δεν αξίζει στους εκπαιδευτικούς μια τέτοια κατάσταση, η οποία μόνο απαξίωση, απογοήτευση και διάλυση φέρνει στον κλάδο.

Η Αγωνιστική Κίνηση ήταν ξεκάθαρη στο θέμα της συγκρότησης και κίνησης του σωματείου: Μόνιμη άποψη μας είναι η συγκρότηση προεδρείου σε πολιτική κι όχι αναλογική βάση. Από την στιγμή που δεν υπήρχαν όροι πολιτικής συμφωνίας, ψηφίζουμε λευκό στις διαδικασίες. Από την άλλη όμως, ακόμα και χωρίς προεδρείο, το Δ.Σ. μπορεί να λειτουργεί και να παίρνει αποφάσεις σε ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση. Έτσι, στηρίξαμε την (όχι επιτυχημένη είναι αλήθεια, αλλά πρώτη μετά από 2 χρόνια!) εκδήλωση της ΕΛΜΕ για το ασφαλιστικό, στηρίξαμε ψηφίσματα για την εκπαίδευση και άλλες εξελίξεις στην κοινωνία, την επίσκεψη στον δήμαρχο Τρικκαίων για την κατάσταση στα σχολεία, προτείναμε οργανωμένες επισκέψεις του Δ.Σ. στα σχολεία, (που η Αγωνιστική Κίνηση κάνει σχεδόν μόνη της δυστυχώς), προτείναμε εκδήλωση για το προσφυγικό.

Η άποψή μας είναι ότι το Δ.Σ πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες του και να αναδείξει τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, να συσπειρώσει τους συναδέλφους, να ζητήσει την ενεργό στήριξη και συμμετοχή τους, να παλέψει, δίπλα στους άλλους εργαζόμενους και τον λαό ενάντια στην πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-Κυβέρνησης. Να χτυπήσει τους ταξικούς φραγμούς, να απαιτήσει το δικαίωμα στις σπουδές και την δουλειά. Να ζητήσει μόνιμους διορισμούς, ενάντια στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Να παλέψει για δημόσια δωρεάν παιδεία.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ανακοίνωση του Γραφείου της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

  • Για ένα νικηφόρο αγώνα ενάντια στο ευρωμνημόνιο διαρκείας.
  • Αναγκαία η τομή και ταξική, αντιΕΕ και αντικαπιταλιστική ανασυγκρότηση κινήματος και Αριστεράς.
  1. Η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για το σφαγιαστικό «κόφτη» διαρκείας των λαϊκών δικαιωμάτων και η ψήφιση την Κυριακή από την κυβερνητική πλειοψηφία στην βουλή του αντι-ασφαλιστικού νόμου, μαζί με όσα συμφώνησε με την Ε.Ε. η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να θεσπίσει – υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, αποτελούν βαριά πλήγματα για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και συμφέροντα. Πέρα από τις άμεσες ή μεσοπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες εμπεδώνουν ένα ευρωμνημονιακό καθεστώς μόνιμης σφαγής δικαιωμάτων και ελευθεριών της εργατικής τάξης και του λαού, προς όφελος του κεφαλαίου, πολυεθνικού και ντόπιου, με στόχο την αντιδραστική αναδόμηση του καπιταλισμού, για την υπέρβαση της κρίσης του.

Πρόκειται για έκφραση του ολοκληρωτικού και καθολικά αντεργατικού και αντιλαϊκού χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της υπεραντιδραστικότητας του σύγχρονου καπιταλισμού, που ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας – αδύνατου κρίκου του ευρωσυστήματος- εκφράζεται με τον πιο αποκρουστικό, απροκάλυπτο και αντιδημοκρατικό τρόπο.

  1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διεκδικεί επάξια τον ρόλο του πρωτεργάτη στην προώθηση και υλοποίηση της επιδρομής κεφαλαίου και ΕΕ. Είναι μια κυβέρνηση εχθρική προς τον λαό και το μαζικό κίνημα, που καμία σχέση δεν έχει με την Αριστερά, όπως απέδειξε για μία ακόμα φορά με την ενεργοποίηση των πολύπλευρων μηχανισμών καταστολής για το κτύπημα της συγκέντρωσης της Κυριακής, με τις συλλήψεις συνδικαλιστών σε απεργιακές φρουρές την Παρασκευή. Ειδικά, η δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ευθείες βολές βομβίδων με χημικά μέσα στα μπλοκ των διαδηλωτών, είναι πολλαπλά αποκαλυπτική για την χρήση τρομοκρατικών μεθόδων για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο κυβερνητικός, κοινοβουλευτικός, κομματικός και συνδικαλιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που προωθεί αυτή την πολιτική, φέρνει βαρύτατες κι ιστορικές ευθύνες για το διπλό πλήγμα που επιφέρει στον λαό: Πρώτο, περνάει μέτρα που πολύ δύσκολα θα πέρναγαν αλλιώς. Δεύτερο, κάνει να φαίνεται αδύνατη οποιαδήποτε άλλη προοπτική, ενισχύει την λογική του «Δεν υπάρχει εναλλακτική».

Η κυβέρνηση μπορεί να επιχαίρει για τη στήριξη που της παρέχει το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι ΗΠΑ για να κάνει την βρόμικη δουλειά και για την οριακή σταθερότητα των 153 βουλευτών, αλλά βαδίζει σε κοινωνικό ναρκοπέδιο που μπορεί να πυροδοτηθεί από την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων που φέρνουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί και που δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από τον ποταμό ψεμάτων και παραπληροφόρησης που εξαπολύει.

Ο πραγματικός της αντίπαλος και φόβος δεν είναι η μνημονιακή αντιπολίτευση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού (που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο), ούτε οι Χρυσαυγίτες τραμπούκοι του συστήματος, αλλά οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις, οι ανατρεπτικοί λαϊκοί αγώνες και ο νέος ριζοσπαστισμός που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε συνθήκες χρεοκοπίας των λογικών φιλολαϊκής διαχείρισης εντός της ΕΕ και του συστήματος.

  1. Ο αντεργατικός χαρακτήρας της κυβερνητικής πολιτικής αποτυπώνεται στο έργο της. Το ασφαλιστικό που ψήφισε όχι μόνο επιφέρει άμεσα και μακροπρόθεσμα μειώσεις συντάξεων, αλλά κυρίως αναδιαρθρώνει το ασφαλιστικό σύστημα, ολοκληρώνοντας την μετάλλαξη της κοινωνικής ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα σε κουτσουρεμένη ατομική υπόθεση.

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας 9 Μάη προωθεί τον περιβόητο δημοσιονομικό «κόφτη», αυτή τη γκιλοτίνα δικαιωμάτων, μισθών και συντάξεων, που θα ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου δεν επιτυγχάνονται. Δεν υπάρχει πιο αποκαλυπτική, πιο αποκρουστική λειτουργία από το τι σημαίνει ζωή μέσα στο ευρωμνημόνιο διαρκείας από τη συμφωνία για αυτό τον μηχανισμό πετσοκόμματος των εργατικών και λαϊκών αναγκών, δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που θα αποτελεί τον μπαμπούλα για την κυβέρνηση απέναντι σε κάθε διεκδίκηση: μην ζητάτε αυξήσεις, γιατί θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης! Και δίπλα σ’ αυτό, θα υπάρχει και η επωδός «κάτσετε καλά για να συζητήσουμε το 2018 πως θα κανονιστούν οι ετήσιες δόσεις» του αμείωτου βέβαια χρέους από το 2021 και μετά. Χωρίς να μειωθούν ούτε καν τα επιτόκια. Γιατί πως θα βγάλουν κι άλλα κέρδη οι γύπες – δανειστές, όπως ακριβώς κάνουν οι εγχώριες τράπεζες με τις ματωμένες ρυθμίσεις των δανείων του κάθε ρημαγμένου δανειολήπτη!

Ο δημοσιονομικός «κόφτης» (ή «μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης», σύμφωνα με τον εκλεπτυσμένο κυβερνητικό λόγο) αποτελεί από το 2014 απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρέπει να ισχύει για όλα τα κράτη – μέλη. Στην Ελλάδα έχει νομοθετηθεί από τον Ιούνιο του 2014 κι έρχεται σήμερα να υλοποιηθεί με ακόμα πιο αυτόματο και αντιδημοκρατικό τρόπο. Αποτελεί δηλαδή συστατικό στοιχείο της σύγχρονης Βαστίλης των λαών, της ΕΕ, που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της αποδέσμευσης – εξόδου συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση..

Σύμφωνα με την απόφαση του Γιούρογκρουπ η κυβέρνηση πρέπει να φέρει τις αμέσως επόμενες μέρες «το προσχέδιο ενός πρόσθετου μνημονίου (Memorandum of Understanding)» και να προωθήσει άμεσα προς ψήφιση στην βουλή τα εξής μέτρα: Για τη νέα φορολεηλασία με τους έμμεσους φόρους. Για τα «κόκκινα δάνεια», που θα βγάλει στο σφυρί και την πρώτη κατοικία αλλά θα οδηγήσει σε κλείσιμο ή αναδιάρθρωση (με απολύσεις) πλήθους επιχειρήσεων. Για το υπερ-ταμείο των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων, που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των «δανειστών». Και τέλος για τον περιβόητο μηχανισμό, τον αυτόματο «κόφτη» δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο με τα «προαπαιτούμενα», που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει άμεσα στην βουλή, πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική αντίσταση των εργαζομένων, των ανέργων, της ανυπότακτης νεολαίας και των φτωχών λαϊκών μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Όχι σαν μία από τα ίδια, με περιεχόμενο και σχέδιο ήττας, όχι σαν μια μάχη οπισθοφυλακής, αλλά με πνεύμα μαχητικό και ανατρεπτικό, με απεργίες – διαδηλώσεις – καταλήψεις.

Ως σταθμός του μεγάλου αγώνα, που θα είναι δύσκολος αλλά τελικά νικηφόρος, για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, για την απόκρουση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, για να σπάσει και να ανατραπεί το καθεστώς του ευρωμνημονιακού σφαγείου διαρκείας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Για να ηττηθεί και ανατραπεί από τα κάτω και τ’ αριστερά η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το αστικό μνημονιακό μπλοκ.

  1. Για να είναι νικηφόρος ο αγώνας αυτός απαιτείται μια αποφασιστική τομή σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση του κινήματος και της Αριστεράς. Αντίσταση στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο υπήρξε. Δεκάδες χιλιάδες σε όλη την χώρα βγήκαν στους δρόμους, με ιδιαίτερη και πρωτοπόρα συμβολή των πρωτοβουλιών πρωτοβάθμιων σωματείων και των δυνάμεων της ταξικής πτέρυγας του κινήματος, καθώς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αντίδραση αυτή όμως ήταν εξαιρετικά αναντίστοιχη του βάθους των αντιδραστικών μέτρων που προωθούνται από κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο. Πρόκειται για έκφραση και αποτέλεσμα της βαθιάς κι αξεπέραστης κρίσης του αστικοποιημένου, κυβερνητικού και ευρωμνημονιακού συνδικαλισμού, αλλά και της αποκλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που επιβλήθηκε από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και γενικότερα τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία μετά την ελπιδοφόρα κινητοποίηση εργαζομένων, αγροτών και φτωχών αυτοαπασχολούμενων τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο (πανεργατική απεργία – σταθμός στις 4 Φλεβάρη, αγροτικά μπλόκα, κλπ.). Είναι αποτέλεσμα του απεργοσπαστικού ρόλου του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη απεργία χωρίς ουσιαστικά μέτρα, χωρίς καν απεργιακή συγκέντρωση). Μεγάλες ευθύνες έχουν το ΠΑΜΕ και το META, που παρά τις αγωνιστικές εξαγγελίες και την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, δεν προώθησαν διαφορετικό σχέδιο, συνέβαλαν στην αποκλιμάκωση, δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση, μετατρέποντας τη 48ωρη απεργία σε «φάντασμα», που «ενεργοποιήθηκε» στο «και πέντε», ενώ η κυβέρνηση περνούσε το νομοσχέδιο. Και η ταξική πτέρυγα του κινήματος βρέθηκε όμως αντιμέτωπη με τα δικά της όρια και ανεπάρκειες στην ανάπτυξη της πάλης.

Με αίσθημα ευθύνης και μαχόμενης αυτοκριτικής μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και τις δύσκολες μάχες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού, όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς πρέπει να ανασκουμπωθούν και να συμβάλλουν σε μια ελπιδοφόρα αντεπίθεση των αγώνων, στην κοινή δράση και το συντονισμό για την απόκρουση και ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.

  1. Οι κυρίαρχοι, σα ναρκωτικό διαχέουν μέσα στον λαό και τη νεολαία την ηττοπάθεια: «Δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενισχύει αυτή την τάση, στην οποία συμβάλλει και το δέος που νιώθουν πολλοί απέναντι στην χωρίς προηγούμενο αντεργατική εκστρατεία. Ο φόβος από την γενική ανασφάλεια, την ανεργία, την εργοδοτική δεσποτεία, την ηλεκτρονική απολυταρχία, τις κατασχέσεις χρημάτων από τις λαϊκές καταθέσεις, την αποθράσυνση των τραπεζών, καλά κρατεί!

Εμείς λέμε: Δεν μπορούνε να αλλάξουν τα πράγματα, έτσι! Επειδή δεν πάει άλλο, πρέπει να πάει αλλιώς! Δεν θα μοιραστούμε την ήττα, αλλά τον αγώνα, τη νέα ελπίδα και τη νίκη της αντικαπιταλιστικής ανατροπής!

Αλλά δεν πάμε μακριά εάν το εργατικό κίνημα και η Αριστερά δεν ξύσουν την «αρχαία σκουριά» της διαχείρισης, της υποταγής και της ενσωμάτωσης. Η ανάγκη τομής και ριζικής ανασυγκρότησης σε ταξική, ανατρεπτική, αντικαπιταλιστική και αντιΕΕ κατεύθυνση είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Με σχέδιο αγωνιστικής ενωτικής αντεπίθεσης ενός πολιτικού κινήματος ανατροπής, με ενότητα εργατικής τάξης και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και μιας ισχυρής μετωπικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Που θέλει να ανοίξει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο για την κοινωνία, έξω από τα ευρωμνημόνια και την ΕΕ, τον καπιταλιστικό μονόδρομο και τη χούντα των αγορών με ορίζοντα την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Στραμμένη στα εργατικά και πληβειακά στρώματα του λαού και της νεολαίας. Μάχιμη και ανατρεπτική, με διαρκή αναζήτηση για την κατανόηση και απάντηση των σύγχρονων προβλημάτων, για στρατηγικές απαντήσεις από την σκοπιά της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Σε αυτή την διαρκή προσπάθεια, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

 

 

Το Γραφείο της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ EUROGROUP: ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Αποτελεί  όνειδος, το άκρον άωτο της υποτέλειας και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας και κυριαρχίας το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Kαμμένου συμφώνησε στο άτυπο γραφειοκρατικό παραμάγαζο του Σόιμπλε, που το αποκαλούν eurogroup, ότι δε θα μπορεί να υπάρξει κούρεμα του χρέους και ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί να περικόπτονται αυτόματα, ερήμην και της Βουλής, ακόμα και της κυβέρνησης, μισθοί, συντάξεις ή και να επιβάλλονται φόροι.

Μέχρι τώρα η Βουλή έπαιζε ένα τυπικό διεκπεραιωτικό υπαλληλικό ρόλο για τις εντολές της τρόικα και του κουαρτέτου. Τώρα με τις αποφάσεις του eurogroup της Δευτέρας ακυρώνεται και καταργείται εντελώς.

Τέτοιες εξευτελιστικές, αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοσθεί ούτε στη χειρότερη αποικία.

Η μόνη απάντηση στον εξευτελισμό, το διασυρμό και τη λεηλασία είναι μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό, σε παλλαϊκό μέτωπο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσων την υπηρετούν. Για την ακύρωση των μνημονίων και την διαγραφή του δημόσιου χρέους που αποτελεί θηλιά στο λαιμό του λαού και για την υλοποίηση μια άλλης πολιτικής που βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής πολιτικής.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ!

ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς. Υποτάσσει τη λειτουργία των σχολείων στα στενά πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής, των δημοσιοοικονομικών περιορισμών, της πιστής υλοποίησης των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου που ψήφισε από κοινού με ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ!

Την ίδια στιγμή «τρέχει» με διαδικασίες fast track να περάσει όλα τα μέτρα που απαιτεί η Ε.Ε., το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και οι Επιχειρηματικοί Όμιλοι.

Με νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας,  την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!!

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που μαστίζονται από την ανεργία, την ελαστική, την εκ περιτροπής ή τη μαύρη εργασία οδηγούνται σε αδιέξοδο! Αλήθεια δεν ξέρει ο Υπ. Παιδείας και η κυβέρνησή ότι, στην Ελλάδα του 2016 με επίσημη ανεργία πάνω από 25% και ανεπίσημη πάνω από 30%, σπάνια συναντάς οικογένεια με δύο εργαζόμενους και μάλιστα ασφαλισμένους εργαζόμενους που να μπορούν να προσκομίσουν αντίστοιχα πιστοποιητικά;

Επιπλέον, ο Υπ. Παιδείας κόβει την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ. Ποια οικογένεια με εργασιακά περιπλανώμενους γονείς μπορεί να παίρνει το παιδί της από το σχολείο στη 1.15 μ.μ., με δεδομένο ότι δε θα μπορεί να το γράψει στο ολοήμερο;

Παράλληλα, με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες, γεγονός που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία!!

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην νομοθετική ρύθμιση που ΨΉΦΙΣΕ η κυβέρνηση για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, στις εγκυκλίους και τις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν με προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»!

Οι υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις!! Να μην τους το επιτρέψουμε!!

Ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης δεν έχει φρένο! Με το ασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο, που ΨΉΦΙΣΕ στη Βουλή, τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και απογειώνει τη φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα. Με τα μέτρα που παίρνει στην Παιδεία, οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες και τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!!

Ως εδώ! Όλοι τώρα στον Αγώνα!

  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ την Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπ/γεία.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει!

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ