14.5 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ

- Advertisement -

Και μετά από επτά μήνες αποφάσισε η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕΤ να βγάλει πρόεδρο και αντιπρόεδρο από την παράταξή της,  δείχνοντας ότι το μόνο για το οποίο  ενδιαφέρεται είναι ποιος θα έχει τη σφραγίδα και τους τίτλους στο προεδρείο της ΕΛΜΕΤ. Γιατί μη μας πει τώρα η ΔΑΚΕ  ότι την  έπιασε  η πρεμούρα για το ποιος θα ρυθμίσει την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και του σωματείου.

 

Μετά από καιρό σε πλήρη απαρτία τα μέλη της  ΔΑΚΕ (γιατί μέχρι τώρα τις πιο πολλές φορές απουσίαζε κάποιο από αυτά) πήραν την απόφαση να βγάλουν με 4  ψήφους, όσα και τα εκλεγμένα μέλη της, πρόεδρο και αντιπρόεδρο  από την παράταξή της. Εύλογα λοιπόν μπαίνει το ερώτημα: γιατί δεν το έκανε αυτό  από την πρώτη στιγμή να τελειώνουμε; Πού πήγε το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό  σύστημα που υπερασπιζόταν τόσο καιρό; Το «παιχνίδι» ήταν καλά στημένο και από πριν σχεδιασμένο. Αφού στην αρχή χρησιμοποίησε εκβιαστικά διλήμματα σχετικά με την είσπραξη της συνδρομής, κι αφού στη συνέχεια  αρνήθηκε να εκλεγεί προεδρείο χωρίς τη συμμετοχή των Αγωνιστικών Κινήσεων, στο τέλος παραβίασε και το καταστατικό, μη δεχόμενη να συγκροτηθεί το προεδρείο με βάση τη σειρά εκλογής και αναλογίας με τις ψήφους.

 

Γιατί τόσο καιρό κωλυσιεργούσαν; Αφού πάρθηκαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και έλαμψαν δια της απουσίας τους, τώρα που κλείνουν τα σχολεία έρχονται να αναλάβουν πόστο; Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι μόνο τα σχολεία κλείνουν, δεν κατεβάζει ρολά και το σωματείο. Άλλωστε είναι τακτική πλέον τα πιο αντιδραστικά μέτρα για την παιδεία να παίρνονται το καλοκαίρι. Αυτοί (πρόεδρος και αντιπρόεδρος)  θα είναι παρόντες  στους αγώνες; Δείγματα γραφής έχουμε όμως, αφού ο προεδρεύων από τη ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν συμμετείχε στη συνάντηση  των προέδρων των ΕΛΜΕ, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, αλλά ούτε καν ενημέρωσε  τα υπόλοιπα μέλη για την απουσία του, όπως όφειλε .

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, βγάλτε τα συμπεράσματά σας όχι μόνο για τη ΔΑΚΕ αλλά και για τις άλλες παρατάξεις (βλ. προηγούμενες  καταγγελίες).

Ήρθε προ πολλού η ώρα λοιπόν, να απαλλαγούν τα συνδικάτα και όλα τα σωματεία από τη θηλιά του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι δυνάμεις του παλιού (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ/ΠΕΚ) και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)με τη στάση τους και τη γραμμή πάλης που έχουν, διευκόλυναν τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές.Για την κατάσταση στο κίνημα τεράστιες ευθύνες έχουν και εκείνες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ) που λειτουργούν ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα. Είναι αυτοί που μας καλούσαν για προγραμματικό προεδρείο πέρυσι, ενώ φέτος δεν ήθελαν να αναλάβουν κάποια θέση σε αυτό .Έτσι επί της ουσίας, διευκολύνουν το ρόλο και τους σχεδιασμούς του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφοπλίζοντας το κίνημα και καλλιεργώντας αυταπάτες δίνοντας  ευκαιρία στη ΔΑΚΕ να μη συγκροτεί μέχρι τώρα προεδρείο επικαλούμενη την άρνησή τους.

 

H κατάσταση αυτή στο συνδικαλιστικό κίνημα, με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι εξελίξεις επιβάλλουν να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μη χάσουμε χρόνο, τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σκληρά. Οι απαιτήσεις του ΣΕΒ μιλούν για 180.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Το Σεπτέμβρη προετοιμάζονται χιλιάδες αποπλύσεις αναπληρωτών, κλείσιμο νηπιαγωγείων, υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων!! Το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δεν στριμώχνεται στα στενά πλαίσια στης αντιλαϊκής πολιτικής, στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς, στα μέτρα Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΟΟΣΑ και τις απαιτήσεις των Μονοπωλίων.

 

Μπροστάρης στον αγώνα ήταν και είναι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που παλεύουν με τη γραμμή της ταξικής πάλης, που δεν σκύβουν το κεφάλι. Αυτό το κίνημα, αυτός ο ταξικός πόλος, χρειάζεται να δυναμώσει να γίνει υπόθεση και νέων δυνάμεων που σήμερα δεν είναι στον αγώνα!! Η ελπίδα είναι εδώ!!

 

Κανένας δεν πρέπει να απογοητευτεί!
Ο αγώνας είναι μπροστά!
Τώρα παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια!!

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΚΚΕ για το ζήτημα των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Θέμα: : Οι καταστροφές στις καλλιέργειες από τις πλημμύρες

 

 

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα φυτικών καλλιεργειών από τις έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν το Νομό Τρικάλων, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μάη. Οι καταστροφές είναι μεγάλες και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν το 100%.

Οξυμμένο είναι το μέγεθος της καταστροφής στα Παραπήνεια χωριά και ιδιαίτερα σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, όπου για ακόμη μια φορά από τον όγκο των νερών που έπεσαν στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας πλημμύρησαν και καταστράφηκε ολοσχερώς μεγάλο μέρος των καλλιεργειών.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν φέρνουν στην επιφάνεια την εγκληματική αδιαφορία του κράτους και της τοπικής διοίκησης απέναντι στο πρόβλημα αλλά και στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα των αγροτών του νομού για άμεσα και αναγκαία αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των καλλιεργειών.

Οι καταστροφές επίσης αποτελούν τεράστιο πλήγμα στο αγροτικό εισόδημα εκατοντάδων αγροτικών οικογενειών που πλήττονται ανελέητα και από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε:

  • Να γίνει άμεσα εκτίμηση των καταστροφών στο σύνολό τους και να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια οι παραγωγοί για το 100%των ζημιών
  • Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες αγρότες για την επανασπορά και τα καλλιεργητικά έξοδα
  • Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας ( αντιπλημμυρικά – εγγειοβελτιωτικά – αποστραγγιστικά , καθάρισμα κοίτης ποταμών , αρδευτικών καναλιών, δημιουργία στερεών αναχωμάτων κ.α) στην περιοχή.

 

 

Οι Βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης , Διαμάντω Μανωλάκου , Κώστας Στεργίου»

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  25/5/2016                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Παρέμβαση Σκρέκα για τις πλημμυρισμένες εκτάσεις στον Ν. Τρικάλων

 

Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την απόδοση των αποζημιώσεων σε όσους το δικαιούνται ζητά ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις τελευταίες πλημμύρες σε αγροτικές εκτάσεις του Νομού. Σε ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Αποστόλου ο κ. Κ. Σκρέκας επισημαίνει ότι «η Κυβέρνηση της αυταπάτης σιωπά μπροστά στις πλημμύρες της Θεσσαλίας.  Το Σαββατοκύριακο, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πάσχιζε να πείσει και τον ίδιο της τον εαυτό για τη σκοπιμότητα επιβολής νέων φόρων, για μια νέα φοροληστρική επιδρομή στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, με χαρακτηριστική την αύξηση του ΕΦΚ σε καύσιμα όπως πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης ή την αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, ο Θεσσαλικός κάμπος πλημμύριζε. Οι αγρότες για μια ακόμη φορά βιώνουν πέρα από τη μανία της φύσης,  την αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κόντρα σε αυτά που «έταζε» περί κατάργησης ΕΝΦΙΑ και στήριξης του αγροτικού κόσμου, έρχεται σήμερα και αυξάνει τους φόρους που επιβαρύνουν την παραγωγή αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων».

Ο κ. Κ. Σκρέκας αναφέρεται στα  «περισσότερα από 17.000 στρέμματα σε Πηνειάδα και Ζάρκο, που βούλιαξαν από την τρομακτικής έντασης νεροποντής. Κεραμίδι, Γεωργανάδες, Κλοκοτός και δεκάδες ακόμη χωριά επίσης στο έλεος του νερού», τονίζει ότι «το οικονομικό πλήγμα για τη μικρομεσαία αγροτική οικογένεια της περιοχής είναι δυσβάσταχτο και σχεδόν ισοδύναμο με αυτό της ολοκληρωτικής καταστροφής, αν συνδυαστεί με την αύξηση φόρων και εισφορών σε ΟΓΑ, που η Κυβέρνηση πολύ πρόσφατα επέβαλε» και ερωτά «πότε θα  κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές ως πλημμυροπαθείς; Έχουν πραγματοποιήσει τα συνεργεία του ΕΛΓΑ έλεγχο στις πληγείσες περιοχές ή προγραμματίζεται άμεσα να πραγματοποιήσουν προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα της καταστροφής; Θα αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι για την επανασπορά και την απώλεια της παραγωγής τους, αφού ακόμη τα χωράφια καλύπτονται από νερό και άρα είναι αδύνατες οι γεωργικές εργασίες σ’ αυτά;».

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ