21.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Υπερταμείο και Διαχείριση ελληνικού τύπου
Η συνολική περιουσία του ελληνικού Δημοσίου,σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου Μνημονίου περνά για 99 χρόνια στην διαχείριση ενός ταμείου με ελληνο-ευρωπαική διοίκηση και με σκοπό την πληρέστερη αξιοποίησή του.
Καταρχήν αποτελεί έκπληξη η αποδοχή ενός τέτοιου μέτρου από μια αριστερή μαρξιστική κυβέρνηση,δεδομένης όχι μόνον της ιδεολογίας,αλλά και της πολεμικής που 6 χρόνια τώρα άσκησε εναντίον κάθε απόπειρας άλλων να αποκρατικοποιήσουν οτιδήποτε με το σύνθημα ”μην ξεπουλάτε την περιουσία του ελληνικού λαού”.
Φαίνεται όμως οτι η ανάγκη κάμπτει και ιδεολογίες και παγιωμένες αντιλήψεις όχι μόνον της Αριστεράς,αλλά και γενικότερα των Ελλήνων,οι οποίοι επί 200 χρόνια τώρα ψήφιζαν πολιτικούς και κυβερνήσεις,οι οποίες εκμεταλλευόμενες την έκταση και τον κρατικό χαρακτήρα της ελληνικής δημόσιας περιουσίας έκαναν τα ρουσφέτια τους,διόριζαν τους φίλους τους,διασπάθιζαν το χρήμα των φορολογουμένων και γενικά μετέτρεψαν την κρατική περιουσία στις δημόσιες επιχειρήσεις σε άντρα αργομισθίας,διαπλοκής ή διαφθοράς.
Θα υποπτευθεί κάποιος βέβαια οτι όλα αυτά δεν είναι σίγουρο οτι θα αποφευχθούν στο νέο ταμείο.Ίσως,πλην όμως η επαγγελματική διαχείριση και το ειδικό ενδιαφέρον των ξένων δανειστών για ορθή διαχείριση ακριβώς για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω κάποτε, δημιουργεί κάποια εχέγγυα οτι τουλάχιστον η νέα συνδιαχείριση θα είναι καλύτερη από την άθλια τοιαύτη του ελληνικού κράτους.
Λένε κάποιοι.Μα δεν μπορούμε να βρούμε μερικούς σωστούς ανθρώπους(Έλληνες) να διαχειριστούν σωστά τις ΔΕΚΟ;Η απάντηση είναι οτι τόσα χρόνια δεν ευρέθησαν τίποτε άλλο από άθλιους κομματικούς ή αδιάφορους υπαλλήλους και εφόσον δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ανευρέσεώς των,τότε δεν υπάρχει προς το παρόν παρά η επιλογή της αποκρατικοποίησης.Λένε κάποιοι άλλοι.Μα είναι ανάγκη να πουληθούν ακόμα και κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις;Αλήθεια όμως, αυτές οι κερδοφορίες δεν προκύπτουν από την υπερφορολόγηση των πολιτών και από τις κατά καιρούς εκβιαστικές απεργίες;Από που προέκυψαν όλα αυτά τα χρόνια οι υπερβολικοί μισθοί της ΓΕΝΟΠ επί παραδείγματι;Και αν ακόμη και το ελληνικό κράτος μπορεί σε κάποιες επιχειρήσεις του να έχει κέρδη,φανταστείτε πόσα κέρδη μπορεί να φέρει μια επαγγελματική ιδιωτική διαχείριση σε συνθήκες ανταγωνισμού με αύξηση της φοροδοσίας,των ασφαλιστικών εισφορών και ναι,ακόμη και με μείωση των τιμών καταναλωτή,ο ανταγωνισμός και η επαγγελματική διαχείριση μειώνει τα τελικά τιμολόγια.
Προκαλεί ελπιδοφόρο εντύπωση οτι ο ελληνικός λαός δεν αντιδρά στο ενδεχόμενο συνδιαχείρισης της κρατικής περιουσίας με διαδηλώσεις που σε άλλες εποχές το πνεύμα της Μεταπολίτευσης θα επέβαλε.Όσα δάκρυα χύνουν κάποιοι λα’ι’κιστές δημοσιογράφοι υπουργοί και βουλευτές δεν συγκινούν πλέον τον λαό που επιτέλους βγαίνει από το πνευματικό τέλμα της Μεταπολίτευσης,του πασοκισμού και της Αριστεράς και αναγνωρίζει που ευρίσκεται το αληθινό συμφέρον του.Στην συνολική αποκρατικοποίηση της ελληνικής οικονομίας και στην έξοδο του άθλιου ελληνικού κράτους από αυτήν.
Στο σημείο αυτό και κλείνοντας ο γράφων στηλιτεύει και επικρίνει την απαράδεκτη στάση της Νέας Δημοκρατίας,η οποία δια του -κατά τα άλλα-φιλελεύθερου νέου αρχηγού της όχι μόνον κατηγόρησε την κυβέρνηση για την δημιουργία του υπερταμείου,αλλά έφτασε στο έσχατο σημείο ακομψότητας να δημοσιεύσει φωτογραφίες του κ. Τσίπρα δίπλα σε φωτογραφίες της Μάργκαρετ Θάτσερ,αποδεικνύοντας οτι οι ηγέτες τύπου Θάτσερ είναι πραγματικά πολύ μεγάλοι για μια χώρα σαν την Ελλάδα και οτι οι Έλληνες πολιτικοί ούτε στην σκιά της δεν μπορούν να σταθούν.Προκαλεί ανησυχία οτι η Ν.Δημοκρατία παραμένει θλιβερά ένα κρατικιστικό κόμμα,αιχμάλωτο των παλαιών της αντιλήψεων που λυπάται διότι δεν θα μπορεί πια να κάνει τις συνήθεις παλαιοκομματικού τύπου δουλειές στις ΔΕΚΟ ,ανίκανο να συλλάβει το πνεύμα των καιρών.Κρίμα,αληθινά κρίμα κ. Μητσοτάκη.
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.,Μέλος της Δράσης
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Χαιρετισμός του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σάκη Παπαδόπουλου σε ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων την Παρασκευή 27/5/2016.

- Advertisement -

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να παραστώ, ωστόσο θα ήθελα να πω ότι θεωρώ σημαντικό ότι αποκεντρώνεται και φιλοξενείται στη Λάρισα το Γενικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Ως γιατρός – δημόσιος λειτουργός επί 35 χρόνια, νοιώθω ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν το αναπηρικό κίνημα στη χώρα μας.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι πρόσφατα ο Υπουργός Εργασίας πέρασε τροπολογία για τα ΑΜΕΑ, που προβλέπει την προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα, να καταβάλλεται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.
Με τον Νόμο 4368/2016 εισήχθησαν μέτρα ανακούφισης από την ανθρωπιστική κρίση και διασφαλίσθηκε η καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Εξασφαλίζεται η υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ανάμεσα σε άλλες τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Στέγες Αυτόνομης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρίες ή άλλα Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ.. Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, άτομα που φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας του ν. 2716/1999 (Α΄96) καθώς και άτομα με αναπηρία 67% και πάνω και άτομα που η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί νοσηλεία ή χρειάζονται συνεχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή αποκατάσταση λόγω δυσίατων ή χρόνιων ή ανίατων ή σπάνιων νοσημάτων-παθήσεων και τα άτομα λοιπών χρόνιων νοσημάτων.

Μία άλλη σημαντική απόφαση, σταθμός, θεωρείται η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο Διαδίκτυο (Directive on web accessibility), διότι οι βασικές απαιτήσεις και προσδοκίες του αναπηρικού κινήματος, για το κομμάτι αυτό της νομοθεσίας, εισακούστηκαν και ελπίζουμε στην ταχεία έγκριση από το Κοινοβούλιο και το συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και την μεταφορά και εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο.
Ρυθμίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση το πλαίσιο λειτουργίας των «ΚΕΠ Αλληλεγγύης», που θα φέρει την επίσημη ονομασία «Κέντρα Κοινότητας» και θα δημιουργηθούν στους δήμους της Χώρας. Σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν όσους πολίτες χρίζουν πρόνοιας και ειδικότερα η περαιτέρω υποστήριξη των δήμων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς, για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε κάθε Δήμο θα μπορεί να λειτουργεί «Κέντρο Κοινότητας. Θα λειτουργούν ως συμπληρωματικές των Κοινωνικών υπηρεσιών των αντίστοιχων ΟΤΑ α΄Βαθμού. Οι αρμοδιότητές τους θα είναι: Υποδοχή-ενημέρωση-Υποστήριξη- πληροφόρηση-συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας. Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) για μαθητές ΑΜΕΑ παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες κ.λ.π
Η συγκυρία είναι χωρίς αμφιβολία δύσκολη. Το στοίχημα της κυβέρνησης αλλά και της κοινωνίας μας είναι να ενισχύουμε τους όρους συμμετοχής των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων από θέση πρωταγωνιστών στο επαγγελματικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι και να αποδυναμώνουμε τις πολιτικές και τις πρακτικές που τους υποβιβάζουν σε ρόλο κομπάρσων ή αντικειμένων οίκτου. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντική η σταθερή ανάδειξη από τη μεριά του αναπηρικού κινήματος της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας ώστε από κοινού να οικοδομούμε μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
Αυτά ευελπιστώ να είναι τα προτάγματα που θα πρυτανεύσουν στην ημερίδα σας η οποία εύχομαι να στεφθεί από επιτυχία. Αναμένουμε τα πορίσματά της τα οποία οφείλουμε να συζητήσουμε και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Κώστας Σκρέκας: «Η χωροταξική μεταρρύθμιση στο εδώλιο της ιδεοληπτικής και οπισθοδρομικής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Ερώτηση – καταγγελία για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και την καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περί κοινοβουλευτικών διαδικασιών και σχέσεων κράτους – πολίτη, κατέθεσε ο Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας. Αφορμή υπήρξε η συμπερίληψη τροπολογίας για τον χωροταξικό σχεδιασμό στο Πολυνομοσχέδιο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, πρόκειται για τροπολογία- όνειδος η οποία ουσιαστικά τορπιλίζει τα θεμέλια της χωροταξικής μεταρρύθμισης που η Κυβέρνηση της ΝΔ με τον Νόμο 4269/2014 είχε θέσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας: «Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήργησε διατάξεις που καθορίζουν τις κατηγορίες και το περιεχόμενο χρήσεων γης και προέβλεπαν – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – την αντιστοίχιση των ΚΑΔ με τις χρήσεις γης. Στόχος του Ν.4269/2014 υπήρξε η απλοποίηση διαδικασιών και η καλλιέργεια και εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στις συναλλαγές κράτους – πολίτη, αλλά ατυχώς η Κυβέρνηση μας γυρνά δεκαετίες πίσω για μια ακόμη φορά, τονίζει ο κ. Σκρέκας».
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο Τρίκερι
Ιστορικός κρίκος στην αλυσίδα των τόπων φυλάκισης και εξορίας
«Μέσα σε τούτο το ξεφάντωμα της λεβεντιάς, που ο ηρωισμός γίνεται κάτι το απλό,το φυσικό, σαν την ανάσα»
Η ΚΕ του ΚKE και η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στο νησί Τρίκερι, την Κυριακή 5 Ιούνη. Απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, στους ανέργους, στους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στις νέες και νέους της περιοχής μας, να γνωρίσουν μια από τις πολλές λαμπρές σελίδες της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Αυτήν που έγραψαν με τη στάση τους, με το αίμα τους, οι εξόριστες αγωνίστριες και αγωνιστές του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΔΣΕ.
ιδιαίτερα καλούμε τις νέες κοπέλες τις περιοχής, εργαζόμενες, μωρομάνες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, μαθήτριες, άνεργες, ωθώντας τις να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την Ιστορία του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, συνολικότερα του εργατικού – λαϊκού κινήματος στη χώρα μας.
Να μάθουν ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του στην προσέλκυση γυναικών στον αγώνα, στην ανάδειξη δυνατοτήτων τους, της ικανότητας προσφοράς και θυσίας σε συνθήκες που κυριαρχούσαν ακόμη σκοταδιστικές και οπισθοδρομικές αντιλήψεις. Επλασε την καινούρια γυναίκα, που δίνει τη ζωή της για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού, που έχει συνείδηση της αποστολής της και πεποίθηση στις δυνάμεις της. Την παράνομη αγωνίστρια, τη μαχήτρια του ΔΣΕ, τη γυναίκα που τραγουδά μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, αυτή που γίνεται σημαία πίστης στη φυλακή και την εξορία.
Το νησί Τρίκερι , του νομού Μαγνησίας, στη Θεσσαλία, έχει το δικό του μερτικό στην Ιστορία της πάλης των τάξεων στη χώρα μας. Υπήρξε ένας από τους τόπους εξορίας, από το 1947 έως το 1953, κατά κύριο λόγο γυναικών, μελών του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΔΣΕ, όπως και γυναικών αγωνιστριών «προληπτικά κρατουμένων». Υπολογίζεται πως το Σεπτέμβρη του 1949 στο Τρίκερι κρατούνταν 5.000 γυναίκες μαζί με τα 235 παιδιά τους, ζώντας στριμωγμένες σε τρύπιες σκηνές, χωρίς στρώματα, ρούχα, παπούτσια. Στερούνταν τα πάντα, ακόμη και τα πιο στοιχειώδη, νερό, τροφή, γιατρό, φάρμακα.
Η καταδίκη και ο εγκλεισμός των κομμουνιστριών και των κομμουνιστών ήταν αποτέλεσμα της σκληρής ταξικής πάλης, σε περιόδους που η αστική εξουσία επέλεξε να τσακίσει με τη βία το ΚΚΕ και το εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Κάτω από την επίδραση των κομμουνιστικών ιδεών, με τη δυναμική της ταξικής πάλης, κατορθώσανε γυναίκες καθημερινές, απλές να επιβιώσουν, οργανώνοντας μια ολόπλευρη ζωή με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Με καθημερινό αγώνα, πότε ενάντια στην έλλειψη νερού πότε ενάντια στα καιρικά φαινόμενα, πότε ενάντια στο δεσμοφύλακα – βασανιστή, βιαστή τους. Όμως οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές, που έμειναν αλύγιστοι στις φυλακές και τις εξορίες, άντεξαν όχι γιατί ήταν υπεράνθρωποι, αλλά γιατί διαπαιδαγωγήθηκαν στον αγώνα από το ΚΚΕ.Το περιεχόμενο της ζωής τους ήταν πρωτοπόρο, επαναστατικό κι ελπιδοφόρο, παρόλο που τους είχαν στερήσει την ελευθερία και τους είχαν καταδικάσει να ζούνε σε συνθήκες εξόντωσης.
Το κίνητρο της αυτοθυσίας τους είναι και σήμερα πηγή έμπνευσης και απαράμιλλων συμπερασμάτων. Οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Μας θυμίζουν ότι χρειάστηκε μια γυναικεία πρωτοπορία στις σκληρές ταξικές μάχες, για να ανάψει η φλόγα της συσπείρωσης και του αγώνα στις πολλές γυναίκες. Αποτελούν την πυξίδα πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για τη ζωή που μας αξίζει, «για να βρουν τα όνειρα δικαίωση».Αποτελούν την πυξίδα για το σύγχρονο και «αθόρυβο» ηρωισμό πρωτοπόρων γυναικών στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στις λαϊκές γειτονιές και τα χωράφια, στις σχολές Μαθητείας, στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, των μητέρων που με την αγωνιστική τους στάση ζωής γίνονται παράδειγμα για τα παιδιά τους.
Τιμάμε τις αλύγιστες της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη.
Η αναχώρηση από τα Τρίκαλα για το Τρίκερι θα γίνει με λεωφορεία την Κυριακή 5 Ιούνη ,στις 7:00 το πρωί. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει Πολιτική Ομιλία απο την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εγκαίνια μνημείου ,μουσικοθεατρικό Αφιέρωμα , ξενάγηση στον ιστορικό χώρο.
Η επιστροφή στα Τρίκαλα θα γίνει περίπου στις 9:00 μ.μ το βράδυ της Κυριακής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα : 24310- 25404 24310-26567

ΤΡΙΚΑΛΑ 28/5/2016 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Η 24η Μαίου ήταν μια μεγάλη ημέρα για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Όλοι μας θυμόμαστε το θρίλερ του καλοκαιριού του 2015, που συγκλόνισε τους πάντες και που η χρεοκοπία της πατρίδας ήταν προ των … πυλών. Εκείνη η εφιαλτική νύχτα του Ιουλίου του 2015, έδωσε στους πολίτες να αντιληφθούν πόσο κακό έκαναν στη χώρα όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών όπου ανθούσε το πελατειακό κράτος, η Διαφθορά και η Διαπλοκή. Ευτυχώς που τα χαρακτηριστικά της 24ης Μαίου δεν έμοιαζαν σε τίποτε με τις διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε της περασμένης χρονιάς.
Προ ολίγων ημερών στις Βρυξέλες έγινε μια συμφωνία που ήταν θετική για την Ελλάδα. Δεν ήταν μια συμφωνία για θριάμβους, ήταν, όμως μια απόφαση που σε γενικές γραμμές ευνοούσε τα συμφέροντά μας. Φυσικά τα προαπαιτούμενα, που ψηφίστηκαν λίγες μέρες πριν στην Ελληνική Βουλή, ήταν πολύ σκληρά αλλά αναγκαία προκειμένου να μπει το … τρένο της πραγματικής οικονομίας στις … ράγες του και φυσικά για να υπάρχει μια ορθολογική … ελπίδα. Ας μην ξεχνάμε πως αυτά τα προαπαιτούμενα τα ψήφισαν το καλοκαίρι του 2015 και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και τώρα παραμυθιάζουν και παραπλανούν τους πολίτες.
Με θετικό πνεύμα αποδέχθηκε η κοινωνία την συμφωνία, αφού μειώνεται η αγωνία και αυξάνονται οι πιθανότητες, με μια σοβαρή οικονομική πολιτική, να υπάρξει κοινωνική σταθερότητα και η ελπίδα ότι ίσως μπορούμε να βγούμε από το τούνελ της απελπισίας, της ανεργίας, και της φτώχειας. Η εκταμίευση των 7,5 δις για αποπληρωμή οφειλών προς τους Δανειστές τον Ιούνιο και 3,5 δις τον Σεπτέμβριο για να πληρώσει το κράτος όσους επαγγελματίες και προμηθευτές χρωστάει είναι μια πολύ καλή αρχή.
Αναγνωρίστηκε επίσημα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να μειωθεί, ώστε και οι αγορές να βοηθήσουν τον δανεισμό της χώρας με πολύ μικρά επιτόκια και χρήματα να περισσεύσουν για να αρχίσουν δειλά – δειλά τα βήματα της ανάπτυξης γιατί τα τελευταία χρόνια ακούμε για ανάπτυξη και ανάπτυξη δεν βλέπουμε να ‘ρχεται…!
Αλλάζουμε, λοιπόν, σελίδα με διαφορετική ψυχολογία και προοπτική αρκεί η κυβέρνηση σωτηρίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιταχύνει τους ρυθμούς, να σοβαρευτεί, λέγοντας ΑΛΗΘΕΙΕΣ, να αξιοποιήσει σωστούς ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, για να βγει το .. κάρο.. από τις λάσπες της καταστροφής και για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για πραγματικές θέσεις εργασίας. Η φοροκαταιγίδα που πλήττει την κοινωνία και η διάλυση του κοινωνικού ιστού έχει σαρώσει τα πάντα και αυτοί που λεηλατούσαν επί δεκαετίες την πατρίδα ούτε τα κλεμμένα έφεραν πίσω ούτε τιμωρήθηκαν.
Η Μεταμνημονιακή περίοδος που ξεκίνησε την 24η Μαίου απαιτεί να βάλουν όλοι… πλάτη προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η Ελλάδα και να αποκτήσει πάλι τα «φτερά τα προτεινά της τα μεγάλα».
Μακάρι να κρατηθούμε όλοι στο ύψος των Εθνικών… περιστάσεων…!
Ο Θεός να βοηθήσει…!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Eurogroup 5/2015. H αξιολόγηση κλείνει, ο λαός υποφέρει. Η ανατροπή της επίθεσης αναγκαίος όρος για την επιβίωση εργαζόμενων και νεολαίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη ψήφιση του ασφαλιστικού, του φορολογικού και του πολυνομοσχεδίου αποδέχθηκε σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, τους έδωσε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, “γη και ύδωρ” για να “εξασφαλίσει τη δόση” της και φόρτωσε τη εργατική τάξη με ένα νέο ακόμα πιο βαρύ μνημόνιο. Αλλά ακόμα και τώρα πήρε υπόσχεση για μια δόση (που θα κατανεμηθεί σε δύο υποδόσεις: 7,5 δισ. ευρώ και 2,8 δισ. ευρώ για περισσότερο εκβιασμό) προκειμένου να πληρωθούν οι ίδιοι, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Η επίθεση όμως δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης θα προηγηθούν ακόμα νέα μέτρα, όπως το άνοιγμα της αγοράς πώλησης δανείων χωρίς εξαίρεση των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου, η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ, η κύρωση από τη Βουλή της σύμβασης για το Ελληνικό, και την Εγνατία Οδό.
Ενώ, όσο αφορά τις επόμενες δόσεις για την περαιτέρω εξυπηρέτηση του χρέους, αυτές θα δίνονται μόνο άμα προχωράνε οι ιδιωτικοποιήσεις, από το νέο Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, η εταιρική διακυβέρνηση στις τράπεζες για την απελεθεύρωση των “κόκκινων δανείων”, η Αρχή Εσόδων για τη φοροληστεία.

Όσο αφορά την περίφημη “διευθέτηση του χρέους”, η κυβέρνηση έφυγε για άλλη μια φορά με άδειες τις βαλίτσες της από τις Βρυξέλλες. Οι αναφορές στη διευθέτηση του χρέους επί της ουσίας αποτελούν ευχολόγιο για το μέλλον, αοριστολογίες για την ανάγκη βιωσιμότητας του χρέους χωρίς καμία δέσμευση. Ακόμα και η συζήτηση για το χρέος τελεί υπό την προϋπόθεση της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων, της τήρησης των δημοσιονομικών στόχων για πλεονάσματα 3,5%, της μη χαλάρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου. Αντίθετα συμφωνήθηκε ότι η Ελλάδα θα πληρώνει το μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα το15% του ΑΕΠ για τόκους και χρεολύσια και στη συνέχεια το 20%.
Ο κυνισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος αλλά η ίδια με μαθηματικό τρόπο βαδίζει στο δρόμο των προηγούμενων μνημοναικών κυβερνήσεων. Η οργή της εργατικής τάξης και του λαού ξεχειλίζει και θα οδηγήσει κι αυτή την κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν στην κοινωνική χλεύη και απαξίωση.
Το συμφέρον του λαού μας είναι να απαλλαγεί μια ώρα αρχύτερα από αυτή την πολιτική και τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν. Δεν περιμένουμε την αλλαγή των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Χρειάζεται να μετατρέψουμε την οργή μας σε απεργιακή και αγωνιστική δράση στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους. Να βαδίσουμε στο δρόμο των αγώνων που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, στα Νοσοκομεία και στις Συγκοινωνίες.
Έτσι και αλλιώς, ό,τι και να ψηφίζει η Βουλή, ό,τι και να αποφασίζουν τα επιτελεία στις Βρυξέλλες και στις τράπεζες, τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί όταν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να κατεβάσουν τα ρολά!
Να γίνει της Γαλλίας
Κόντρα στον συμβιβασμό και το ξεπούλημα των αγώνων από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την ηττοπαθή στάση των ΠΑΜΕ και ΜΕΤΑ, το δρόμο το δείχνει η “άλλη Ευρώπη”, το απεργιακό, εργατικό και νεολαιστικό κίνημα στη Γαλλία που δεν αποδέχεται τα τετελεσμένα του «Ολαντρέου» και κλιμακώνει τον αγώνα.
Τώρα είναι η ώρα της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, της συσπείρωσης των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα βάλει φραγμό στην επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κυβέρνησης. Για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμνημονιακού μεσαίωνα.
Για τη συγκρότηση μιας αριστεράς της ρήξης και της ανατροπής, που θα είναι το πολιτικό νεύρο της λαϊκής αντεπίθεσης.
Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς μνημόνια και εκβιασμούς. Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής.
Μονομερής διαγραφή του χρέους τώρα και ρήξη με τους εκβιαστές-δανειστές, το ΔΝΤ, την ΕΕ, τους τραπεζίτες, ντόπιους και διεθνείς, με κρατικοποιήσεις και εργατικό έλεγχο. Για να περάσει ο έλεγχος της κοινωνίας και της οικονομίας στα χέρια των εργαζόμενων και του λαού.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ