10.3 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
«ΤΡΙΚΚΗ»

- Advertisement -

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες των Τρικάλων
Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης μεθόδευσης εναντίον των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Το υποταγμένο και καθοδηγούμενο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων βάλθηκε να εξυπηρετήσει τις βουλές της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Εργοστασίου Γάλακτος προωθώντας για λογαριασμό τους μια κατάπτυστη Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας. Ότι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν 9 μήνες πριν με τις Ατομικές Συμβάσεις για το σύνολο των εργαζομένων το κάνουν τώρα με άλλο τρόπο.
Τα επιχειρήματα τους δεν στέκουν και είμαστε έτοιμοι να τα αντικρούσουμε, γι’ αυτό τους προκαλούμε σε δημόσια και ανοιχτή αντιπαράθεση, αν θέλουν.
Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να επιβάλουν απαράδεκτους όρους για φτηνούς, υποταγμένους και φοβισμένους εργαζόμενους που θα εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί.
Πατάνε βέβαια σε αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια διατηρούνται σήμερα και σχεδιάζονται και καινούργιοι στην ίδια κατεύθυνση. Νόμοι που ισοπεδώνουν μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε, θα δώσουμε τον δίκαιο αγώνα με κάθε μέσο που διαθέτουμε ως εργαζόμενοι. Θα αξιοποιήσουμε την ενότητα που επιτύχαμε το προηγούμενο διάστημα έχοντας στο πλευρό μας την Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών αλλά και το νεοσύστατο Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών που πρόσφατα συγκροτήθηκε στον νομό μας.
Καλούμε όλα τα σωματεία να παλέψουμε από κοινού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας μέσα από την σύναψη νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας που θα υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις να την τηρούν.
Μόνο η ενότητα μας και η αποφασιστικότητα μας είναι η δύναμη που θα ακυρώσει τα σχέδια τους και παράλληλα θα επιτρέψει να προσφέρουμε στις οικογένειες μας μια αξιοπρεπή διαβίωση.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
«ΤΡΙΚΚΗ»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Βλαχογιάννης: “Κανείς δεν πρέπει να επιχαίρει ,όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα”

Η χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ,που είχε ως συνέπεια δεκάδες θύματα ,κυρίως αμάχους, μόνο θλίψη και οργή προκάλεσε σ όλο τον πολιτισμένο κόσμο .
Η τυφλή βία και η τρομοκρατία, πρέπει να ενώσουν όλο τον κόσμο ,εναντίον των ηθικών και φυσικών αυτουργών αυτής.
Μόνο με συνένωση δυνάμεων και συντονισμένες ενέργειες απο τη διεθνή κοινότητα, θα καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η τρομοκρατία.
Όσοι ακολουθούν ή θα ακολουθήσουν μοναχική πορεία, θα είναι τα επόμενα θύματα της τυφλής βίας….
Όσοι επιχαίρουν γιατί αυτό έγινε στη γείτονα χώρα, είναι τουλάχιστον μικρόνοες και πολιτικά αφελείς…. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, τότε η φωτιά ,αργά ή γρήγορα ,θα έρθει και στο σπίτι σου….
Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος των εξωτερικών συνόρων, πρέπει να είναι πρώτη και κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρώπη και τη χώρα μας….
Και η Ελληνική κυβέρνηση ,έχει πολύ δρόμο να διανύσει, προς αυτή την κατεύθυνση…..
Επαγρύπνηση ,ενότητα, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα ,πρέπει να είναι η απάντηση της διεθνούς κοινότητας και του πολιτισμένου κόσμου, στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ευνομίας …..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών της χθεσινής χαλαζόπτωσης.

Σε συνέχεια της χθεσινής έντονης χαλαζόπτωσης, η οποία έπληξε καλλιέργειες σε πολλά σημεία του Νομού Τρικάλων θα ήταν χρήσιμο να υπογραμμιστεί ότι και η διοίκηση του ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δρομολογούν μια σειρά από ενέργειες για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την επίσπευση των διαδικασιών αποζημιώσεων. Σε ότι αφορά καταρχήν το ζήτημα της επίλυσης της εκκρεμότητας με τα οδοιπορικά των γεωπόνων – ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση της εκκρεμότητας με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή. Ταυτόχρονα, οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ βρίσκονται ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και ενημερώνονται διαρκώς σε σχέση με τις ζημιές, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής. Στο πλαίσιο αυτό οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν θα αποζημιωθούν πλήρως και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η προσπάθειά τους και να προστατευτεί πλήρως το εισόδημά τους.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο Μαρινόπουλος, οι μεγαλέμποροι, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, δε θα γίνουμε έρμαια των πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!
Από σήμερα Τετάρτη 29/6/16 το κάθε μαγαζί να γίνει κέντρο αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματα μας, να συμμετέχουν στα καλέσματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα με τουλάχιστον 3 συναδέλφους ανά κατάστημα που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το κλαδικό σωματείο για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα. Η επιτροπή αγώνα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο. Να επιδιώκει ενιαία στάση και δράση των συναδέλφων στο κατάστημα. Να οργανώσει την ενημέρωση της γειτονιάς, των καταναλωτών για να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας.
Μόνο η οργάνωση μας μπορεί να σπάσει το φόβο!
Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:
• Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους
• Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη την καθορισμένη ημέρα, απαντάμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!
• Σε περίπτωση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 προσαρμόζουμε άμεσα τις διεκδικήσεις μας, διασφαλίζοντας να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις μας απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κλπ).
Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματα μας, όλα όσα απαιτούμε! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα.
Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων!
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!
Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα μας, να μην περάσουν αντιλήψεις στις γραμμές μας που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση της επιχείρησης, την επιλογή κλεισίματος καταστημάτων.
Δίνουμε πρώτη αγωνιστική απάντηση!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/06/2016 ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή
για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στο Δήμο Πύλης
Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με την άμεση καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δήμου Πύλης , ώστε να αποζημιωθούν το γρηγορότερο οι αγρότες και να υπάρξει άμεση μέριμνα για αντιχαλαζική προστασία . Αναλυτικά, το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση στα Δημοτικά Διαμερίσματα . του Δήμου Πύλης

Καταστροφικές ζημιές από την έντονη χαλαζόπτωση υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες (καλαμπόκι, βαμβάκι, τριφύλλι, μποστανοειδή, οπωροκηπευτικά κα.) στα Δ.Δ. του Δήμου Πύλης (Λυγαριά -Γόμφοι –Παλαιομονάστηρο κ.α.).
Η καταστροφή της παραγωγής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ολοκληρωτική. Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των μικρομεσαίων παραγωγών, όπου τα υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα σε συνδυασμό με τα εξοντωτικά αντιαγροτικά μέτρα από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που υλοποιεί πιστά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, (φορολογία, αύξηση ΦΠΑ-αυξημένα ασφάλιστρα ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια) καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή τους.
Επιβάλλεται άμεση, γρήγορη και δίκαιη εκτίμηση και καταγραφή με πλήρη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται οι παραγωγοί για το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή και όχι μέρος της.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:
• Έγκαιρα να προχωρήσουν οι καταγραφές και οι εκτιμήσεις μιας και σημειώνονται καθυστερήσεις σε άλλες περιπτώσεις.
• Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να δίνονται αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
• Να υπάρξει άμεση μέριμνα για επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική προστασία ώστε να μη χάνουν οι παραγωγοί τους κόπους μιας χρονιάς.»

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης
Κώστας Στεργίου
ΤΡΙΚΑΛΑ 29/6/2016 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Οι υπεύθυνοι των Τομέων Περιβάλλοντος και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας βουλευτές κύριοι Κώστας Σκρέκας και Δημήτρης Κυριαζίδης, καθώς και βουλευτές των νομών Βοιωτίας και Αττικής, μετέβησαν σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, όπου συνεχίζεται η καταστροφική φωτιά.

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στην περιοχή των επιχειρήσεων προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία της κατάσβεσης και το μέγεθος των μέχρι σήμερα καταστροφών.

Κατά την εκεί παρουσία τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκαν από τους επικεφαλής των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετέφεραν το ενδιαφέρον και την αγωνία του Προέδρου του Κόμματος, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την πορεία του έργου της κατάσβεσης, καθ’ όσον, μολονότι παρήλθαν 72 ώρες επιχειρήσεων, τόσο των χερσαίων, όσο των εναέριων μέσων, η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ανησυχητική.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Επικοινωνία και άμεση παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από το Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων, Χρήστο Σιμορέλη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το Διοικητή του ΕΛΓΑ, για τις καταστροφές που έγιναν σήμερα στο Δήμο Πύλης μετά από έντονη καταιγίδα και χαλαζόπτωση. Μερικά από τα χωριά που δέχτηκαν το πλήγμα της θεομηνίας είναι οι Γόμφοι, το Παλιαομονάστηρο, η Λυγαριά, ο Άγιος Βησσαρίων κ.α. Οι αρμόδιοι δεσμευτήκαν ότι θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν κλιμάκιο για την καταγραφή των ζημιών.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Πολιτική συγκέντρωση

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 8:30μμ στο καφέ Μανδραγόρας θα μιλήσει στην προγραμματισμένη πολιτική συγκέντρωση της Ν.Ε. Τρικάλων ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.
Θα αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την κυβερνητική πολιτική και την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο.
Νομ.Επιτροπή Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Οχι στην απομόνωση των προσφύγων και την απαγόρευσή της ελεύθερης πολιτικής δραστηριότητας
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο εσωτερικών για την απαγόρευση εισόδου της αντιπροσωπείας της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στο Σχιστό και τη Μαλακάσα. Το υπουργείο, που με πρόσχημα την «καλύτερη οργάνωση» ζητούσε ενημέρωση για το πρόγραμμα των επισκέψεων, τροποποιώντας για πολλοστή φορά τους όρους του ανύπαρκτου κατά δήλωσή του κανονισμού, ζήτησε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Παρασκευή το μεσημέρι, μία μέρα πριν την πραγματοποίηση αυτού του γύρου των επισκέψεων, ονόματα και ΑΔΤ των μελών της που επρόκειτο να επισκεφτούν τα στρατόπεδα και τον περιορισμό τους σε 3 ανά δομή!!. Ίσως την επόμενη φορά ζητήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και δεν ξέρουμε τι άλλο.
Το υπουργείο, όχι μόνο δεν ανταπάντησε στην απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ’ αυτή την πολιτικά απαράδεκτη απαίτηση, αλλά ενημέρωσε τους εκπροσώπους του στα στρατόπεδα για την πρόθεση μας να τα επισκεφθούμε, τους καθοδήγησε να μας απαγορεύσουν την είσοδο και τους πληροφόρησε ότι στις προηγούμενες επισκέψεις μας σε Σκαραμαγκά, Λαύριο και Ελαιώνα διακινήσαμε υλικό «με αντικυβερνητική προπαγάνδα»(!).
Η προσχηματική παρακώληση των προγραμματισμένων επισκέψεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους προσφυγικούς καταυλισμούς εδώ και 2 μήνες, αλλά και συνολικότερα φαινόμενα παρεμπόδισης αλληλέγγυων, και οι αποκαλύψεις μεθοδεύσεων και στόχων («να μην αναστατώνονται οι πρόσφυγες») κάνουν φανερό ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά επιδιώκει να οικοδομήσει ένα τείχος σιωπής γύρω απ’ τους πρόσφυγες, να τους κρατήσει στην αφάνεια και την υποταγή, απομονωμένους από την πολιτική αλληλεγγύη, να εμποδίσει την αλληλοεπίδραση των πολιτικών ιδεών, να μην επιτρέψει την οικοδόμηση ενός κοινού μετώπου αγώνα με τις δυνάμεις του ελληνικού εργατικού κινήματος και της αριστεράς.
Πρόκειται για πρωτοφανή απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια. Προφανώς ενοχλούν η καταγγελία της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ Τουρκίας, των απελάσεων, και των συνεχών παραβιάσεων του δικαιακού συστήματος σε βάρος των προσφύγων, όπως και οι αποκαλύψεις για τα προβλήματα και τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων και η κυβέρνηση αντί να τα αντιμετωπίσει προτίμησε να «εξαφανίσει» αυτούς που τα αποκαλύπτουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρόκειται να ανεχτεί την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματός της να επισκέπτεται τους χώρους των προσφύγων, να ενημερώνεται για την κατάστασή τους, να τους ενημερώνει για τα δικαιώματά τους, να συμβάλλει στην αυτοργάνωση και τις διεκδικήσεις τους, να παλεύει για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης.
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες τόσο για την συνειδητή απομόνωση των προσφύγων από το κύμα της αλληλεγγύης και όσο και για την απαγόρευση της ελεύθερης πολιτικής δραστηριότητας. Ο δρόμος που ακολουθεί (και) στο προσφυγικό γίνεται όλο και πιο ολισθηρός.

ANT.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ