16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων στην Πύλη και στη Φαρκαδόνα. Στα πλαίσια της περιοδείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης παρουσίασαν το κυβερνητικό έργο και ανέλυσαν τις σχεδιαζόμενες δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο των πολιτικών εξορμήσεων της Παρασκευής και του Σαββάτου 15 και 16 Ιουλίου, οι πολίτες της Πύλης και της Φαρκαδόνας συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις με τους βουλευτές θέτοντας καίρια ερωτήματα και επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον τους για τις πολιτικές εξελίξεις.

- Advertisement -

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή προοπτική των βασικών παραγωγικών τομέων της περιοχής, με έμφαση στην αγροτική οικονομία και στον τουρισμό. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις θετικές προοπτικές που ανοίγονται στους τομείς αυτούς μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και του νόμου για την ενίσχυση της συνεταιριστικής οικονομίας, ενώ αναδείχτηκε και η ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου προτεραιοτήτων για την τοπική ανάπτυξη, με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων. Ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους αμέσως επόμενους μήνες θα ενταθεί η προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών που πλήττονται εντονότερα από την κρίση. Η ανάπτυξη τουκοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης και οι δράσεις στήριξης της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας αποτελούν στην κατεύθυνση αυτή τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των πολιτών που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας.

Στην εκδήλωση στην Πύλη παρέστη ο Σύλλογος χοιροτρόφων, ενώ στην Φαρκαδόνα συμμετείχε ο τοπικός σύλλογος εμποροβιοτεχνών. Οι σύλλογοι ανέπτυξαν τα αιτήματά τους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία των πολιτών, οι οποίοι με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους έδωσαν την ευκαιρία στους βουλευτές να αναφερθούν σε πολλές και σημαντικές πτυχές της πολιτικής επικαιρότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον διάλογο με τους πολίτες του Νομού Τρικάλων εντείνοντας τις δράσεις εξωστρέφειας, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων της περιοχής και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) στα πλαίσια της συνεργασίας και των επαφών, με εκπροσώπους και φορείς, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, πραγματοποίησε στη Λάρισα συνάντηση με τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ) Κο Κόκκαλη Βασίλειο. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ Στέφανος Κουκουράβας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Τόπας Θεόδωρος.

 

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν, διάφορα θέματα και τέθηκαν ορισμένα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ε.Δ, όπως η συλλογική έκφραση των εν ενεργεία στρατιωτικών με τη Θεσμοθέτηση των Ενώσεων – Συνδέσμων, καθώς επίσης συζητήθηκαν τα παρακάτω:

  1. Ασφαλιστικό  – Βαθμολογικό – Συνταξιοδοτικό – Μισθολογικό.
  1. Μεταθέσεις (Καθιέρωση ανωτάτου ορίου (5) στο αριθμό και μετά τη παρέλευση 25 ετών τα στελέχη να τοποθετούνται πλησίον του τόπου συμφερόντων).
  1. Εισφορές μάχιμης πενταετίας, με τη μη καταβολή εισφορών ή πληρωμή αντίστοιχη με αυτή των Σ.Α.
  1. Θεσμοθέτηση επιδόματος υπερωριακής απασχόλησης καθόσον τα στελέχη δεν εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα αλλά πέραν αυτών, λόγω των υπηρεσιακών αναγκών και ασκήσεων που προβλέπονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα ωρών και εκπαιδεύσεως.
  1. Συνταξιοδότηση τρίτεκνων και πολύτεκνων στελεχών που κατετάγησαν το 1993 και θεμελιώνουν 20ετια το 2013, αλλά ως νέοι ασφαλισμένοι το ΓΛΚ δεν τους παρέχει το δικαίωμα συνταξιοδότησης με ποινή 5 ετών.

Ο Κος Κόκκαλης μας διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα μας είναι σε λογική βάση και ο Πρόεδρος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Κο Βουλευτή για τη θετική του στήριξη, σε ότι αφορά τη θεσμοθέτηση των Ενώσεων Στρατιωτικών, υπογράφοντας την τροπολογία που κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι η Πολιτεία είναι αυτή που δεν τηρεί τις υποσχέσεις απέναντι στους στρατιωτικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μία διαρκής σύγχυση, σε συνδυασμό πάντα με τα προβλήματα που ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος επέδωσε στο Βουλευτή, υπόμνημα με τις προτάσεις  της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της δράσης «Κανένας στο περιθώριο» που αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα υπό την αιγίδα του Προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, επισκέφτηκε το Σάββατο τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στους χώρους του παλιού Νοσοκομείου Τρικάλων. Ο κ. Κ. Σκρέκας και τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Εστιατορίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, καθώς και για τις παροχές που δίνουν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

«Είναι σημαντικό» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Σκρέκας «αυτές τις δύσκολες μέρες να λειτουργούν δομές οι οποίες παρέχουν στους συνανθρώπους μας, τουλάχιστον τα απαραίτητα. Είναι γεγονός ότι η κρίση έχει φέρει στα όρια της φτώχειας χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έχουν ανάγκη ακόμη και από τα βασικά. Οι συγκεκριμένες δομές πρέπει να στηριχθούν, αυτή είναι η πρόθεση και η δεδομένη απόφαση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και με αυτή μας την επίσκεψη αυτό κάνουμε».

Στο κλιμάκιο της Ν.Δ. συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Λάππας, ο Τομεάρχης Υγείας κ. Ηλίας Τσιαούσης και η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κ. Μάνη Γιαννοτάκη.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η αστάθεια και η ρευστότητα της κοινωνίας μας θυμίζει κινούμενη Άμμο. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να γίνει αύριο, καθώς τα πάντα είναι δυνατόν να προκύψουν. Τελευταία παραδείγματα η τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας και το κίνημα για την ανατροπή της πολιτικής κατάστασης στη Τουρκία. Νύχτα τρόμου λοιπόν παντού με τις πολιτικές ηγεσίας να φαίνονται αιφνιδιασμένες και ανίκανες να προλάβουν τις πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Μέχρι πρότινος σχεδόν όλοι έδιναν ρεσιτάλ αλαζονείας, προωθούσαν ψεύτικες υποσχέσεις, προσπαθούσαν να παραπλανήσουν τους πολίτες και κοίταζαν να περάσουν μέτρα και νόμους που θα εξασφάλιζαν την επανεκλογή τους και φυσικά τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Στο ίδιο μήκος κύματος πορεύεται και η κυβέρνηση του Αλαζονικού ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των αδιάφορων ΑΝ.ΕΛ. Ό,τι κάνουν το κάνουν κάτω από μια υπερφύαλη συμπεριφορά, σκοπεύοντας όχι στην επίλυση των εκκρεμών θεμάτων, όπως η οικονομία, το κοινωνικό κράτος, η ανεργία και η μετανάστευση του καλύτερου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού της χώρας, αλλά το κάνουν για την παραμονή στην εξουσία και το βόλεμα των δικών τους παιδιών.

Είναι ικανοί να τα ξεπουλήσουν όλα, να υλοποιήσουν ο,τιδήποτε ζητούν οι Δανειστές με διαδικασίες γρήγορες, να χειραγωγήσουν την Δικαιοσύνη και να διαλύσουν, που το διέλυσαν, το κράτος. Το ξεχαρβάλωμα της κοινωνίας είναι ορατό με μια απλή ματιά. Οι Δημόσιες υπηρεσίες είναι μπάχαλο, η Δικαιοσύνη μπήκε στο στόχαστρο προκειμένου να υποταχθεί στις ορέξεις των κυβερνώντων. Η βρώμικη υπόθεση της SIEMENS ταλανίζει την κοινωνία, και όσοι ευθύνονται για τις κλοπές και για την διασπάθηση του κρατικού χρήματος μένουν ανενόχλητοι.

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος καβάλησαν το καλάμι της εξουσίας και δίνουν καθημερινά ρεσιτάλ αλαζονείας, αδιαφορώντας για την τραγική θέση του κοσμάκη που δεν έχει να αγοράσει ούτε το ψωμί της ημέρας. Έτσι μιλούν για αλλαγή του εκλογικού νόμου, γιατί άραγε δεν το έκαναν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015… για τροποποίηση του Συντάγματος, για Δημοψήφισμα, για μεταρρυθμίσεις και για επενδύσεις. Μιλούν για βελτίωση της οικονομίας την στιγμή που τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πάνε καπνός και κάνουν λόγο για επενδύσεις, όταν η αγορά και οι πολίτες καθημερινά γίνονται φτωχότεροι και αδυνατούν να πληρώσουν τους κεφαλικούς φόρους που επέβαλε το Τρίτο Μνημόνιο των Τσίπρα – Καμμένου και ο περίφημος «Αυτόματος Κόφτης».

Ας καταλάβουν, αν μπορούν, πως τα πάντα αλλάζουν και ο Λαός τιμωρεί την Αλαζονεία, το Ψέμα και την Υποκρισία. Οι πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. Το ίδιο θα κάνουν και στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Πάντως οι κυβερνώντες χόρτασαν ταξίδια και λεφτά και βόλεψαν τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους και αθέτησαν όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ