16.5 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. ,, Πολιτευτής Τρικάλων
Η τρομοκρατία έχει μπει για καλά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και αναστατώνει σε καθημερινή βάση τη ζωή του και τον ρυθμό της κοινωνικής και οικονομικής του ύπαρξης. Φτάσαμε στο σημείο πολύ συχνά να υλοποιούνται τρομοκρατικές πράξεις είτε από θρησκευτικό φανατισμό, είτε από πολιτικά κίνητρα, είτε από ψυχολογικά προβλήματα και είτε, ακόμη, από τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που υπάρχουν στον κόσμο. Η περιθωριοποίηση ατόμων, η ανεργία, η ανέχεια και ο ευτελισμός της προσωπικότητας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών φαινομένων.

- Advertisement -

Έτσι βομβιστές αυτοκτονίας, φανατικοί Ισλαμιστές, άτομα με ψυχικά σύνδρομα, πολιτικά και κοινωνικά αποβράσματα, παράφρονες εθνικιστές, πολιτικές ανισότητες, φυλετικοί φανατισμοί… στολίζουν το …κάδρο της σύγχρονης τρομοκρατίας. Δεκάδες και χιλιάδες τα θύματα. Ανυποψίαστοι πολίτες χάνουν τη ζωή τους, οικογένειες ξεκληρίζονται , άνθρωποι με μεγάλες σωματικές αναπηρίες αναγκάζονται να περάσουν δύσκολα την υπόλοιπη ζωή τους γιατί έτσι αποφάσισαν οι τρομοκράτες. Η ομαλή κοινωνική και δημοκρατική ζωή σταματάει για λίγο ή για πολύ, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες.

Αυτή την απάνθρωπη μορφή διαμαρτυρίας της εκδίκησης την έφεραν οι άνθρωποι, οι κρατούντες σε διάφορες χώρες, ο θρησκευτικός φανατισμός και οι λαθεμένες πολιτικές των μεγάλων κρατών του κόσμου. Οι επεμβάσεις κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, προκειμένου να γίνουν νέα γεωπολιτικά κράτη και φυσική εκμετάλλευση του ντόπιου πλούτου, οδήγησαν κατ’ αρχήν στις περίφημες αεροπειρατίες και τελευταία στην απάνθρωπη σύγχρονη τρομοκρατία.

Τα γεγονότα στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Μόναχο, στη Τουρκία, στην Ινδία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία και σε πολλές άλλες χώρες φανερώνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο της σύγχρονης μάστιγας που λέγεται ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κάποιες χώρες, μερικοί κυβερνήτες και αρκετοί οικονομικοί δυνάστες ευθύνονται για όλα αυτά. Πληρώνουν ,όμως, οι απλοί και φιλήσυχοι πολίτες της σύγχρονης κοινωνίας τα λάθη όλων αυτών που έστησαν και ανέθρεψαν τη σύγχρονη τρομοκρατία.

Από την εποχή της ησυχίας και της ασφάλειας έχουμε περάσει στην εποχή του τρόμου , της ανησυχίας και της ανασφάλειας. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει και προπαντός να σταματήσει αυτή την κοινωνική κατρακύλα.. Βέβαια, ορισμένοι την εκμεταλλεύονται για να γίνουν δικτάτορες, για να περάσουν αντιλαϊκά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα., για να βάλουν στο γύψο την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία και άλλοι για να πωλούν όπλα και να αγοράζουν το φυσικό πλούτο των φτωχών και αδύναμων κρατών.

Όλοι του παίζουν τα πολιτικά και οικονομικά τους παιχνίδια στην πλάτη των ανήμπορων και αθώων θυμάτων της καθημερινής πλέον και σύγχρονης τρομοκρατίας και λένε πως …λυπούνται γι’αυτά ή πως συλλυπούνται τα θύματα και τις οικογένειές τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Οικουμένης καταδικάζει αυτές τις απάνθρωπες πράξεις που καμία σύγχρονη θρησκεία και δημοκρατία δεν υιοθετεί.

Επιτέλους οι μεγάλοι της Γης ας σταματήσουν να κάνουν λάθη και αν θέλουν «να σώσουν τα κεφάλια τους και τα κεφάλαιά τους», όπως έλεγε ο Τζον Κένεντι, ας δώσουν κάτι και για τους φτωχούς. Ας ανεβάσουν το επίπεδο της μόρφωσής τους και ας στήσουν πραγματικές δημοκρατίες με ορατή τη διάκριση των εξουσιών γιατί έτσι θα χτυπηθεί η Λερναία Ύδρα της σύγχρονης τρομοκρατίας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου αντιπροσωπία της ΛΑ.Ε Τρικάλων συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που θα έχει το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την χώρα και τον ελληνικό λαό, αφού είναι δεδομένο ότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα λειτουργήσει με μόνο κριτήριο το κέρδος και όχι την κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Αποτέλεσμα του ξεπουλήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι η μεγάλη αύξηση στις τιμές των  εισιτηρίων, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων αλλά και η κατάργηση δρομολογίων  κάτι που  αφορά άμεσα και τα  Τρίκαλα αφού το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπονομεύσει το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης της γραμμής “Παλαιοφάρσαλος -Καλαμπάκα” και θα οδηγήσει, αργά ή γρήγορα, στην ματαίωση της χρηματοδότησης της, με αποτέλεσμα την οριστική κατάργηση της γραμμής και τη διακοπή των δρομολογίων από και προς τα Τρίκαλα , οδηγώντας στη σιδηροδρομική απομόνωση του τόπου μας, στερώντας από τους πολίτες τη δυνατότητα για φθηνή και ασφαλή μετακίνηση γεγονός που θα εξυπηρετήσει γνωστά ιδιωτικά συμφέροντα.

Η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., εντάσσεται στην υλοποίηση κυβερνητικής δέσμευσης στο πλαίσιο της συμφωνίας του τρίτου μνημονίου το οποίο από κοινού ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, και στηρίζει η Ένωση Κεντρώων. Η εκποίησή της και η εκποίηση της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), που μάλλον έπεται, είναι πολιτικές σε ευθεία αντίθεση με ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο και συνολικά δημόσιο δίκτυο συγκοινωνιών, για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία για το λαό και μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πωλείται με προίκα αποθεματικό 25 εκ. και κατ’ έτος και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος 50 εκ. από το ελληνικό κράτος, για να εκτελεί δρομολόγια στις άγονες γραμμές. Τα ποσά αυτά θα μπαίνουν πλέον στα ταμεία της ιταλικής εταιρείας.

Η ΛΑ.Ε είναι αντίθετη στο ξεπούλημα της Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των αεροδρομίων, των λιμανιών και συνολικά των δημόσιων υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου. Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήκει στο λαό και ως δημόσια στρατηγική επιχείρηση θα έπρεπε να  εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει κερδοφόρα σε  όφελος του τόπου και του ελληνικού λαού και της ανάπτυξης της χώρας, κάτω από εργατικό έλεγχο, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μετατροπή της Ελλάδας  σε σύγχρονο κόμβο μεταφορών.

Η ΛΑ.Ε Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Κυριακή 31 Ιουλίου στον Σιδηροδρομικό σταθμό Τρικάλων στις 10.30π.μ και πορεία προς τον χώρο των  εγκαινίων  της υπόγειας διάβασης του ΟΣΕ στα Σαράγια όπου θα παραστεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα παραδίδονται
η δημόσια περιουσία και βασικές υποδομές της πόλης
Την επόμενη Κυριακή, μεγαλόσχημοι υπουργοί (Σπίρτζης και Γεροβασίλη), η «χορωδία» των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και οι τοπάρχες της μνημονιακής εξουσίας (περιφερειάρχης και δήμαρχος) θα προσέλθουν στη συνοικία των Σαραγίων, εκεί που έχασκε για δέκα τέσσερα χρόνια ένα εργοτάξιο, για να «εγκαινιάσουν» όλοι μαζί μια υπόγεια διάβαση, που στοίχισε ασύμμετρα, αλλά για την οποία μάλλον δεν θα υπάρχει «επόμενη ημέρα» .
Το πιθανότερο είναι ότι μετά την πρόσφατη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η διάβαση αυτή δεν θα εξυπηρετεί ουσιαστικά σε τίποτα, αφού στη σιδηροδρομική γραμμή θα κυκλοφορούν σε λίγους μήνες μόνο αδέσποτα ζώα, καθώς μετά το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των κτιριακών υποδομών και του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ που θα επακολουθήσει και λόγω της επερχόμενης ματαίωσης του έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής «Παλαιοφάρσαλος –Τρίκαλα», η Ιταλικών συμφερόντων εταιρεία που έχει την οικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση όλου του σιδηροδρομικού κτιρίου, θα σταματήσει τη διενέργεια δρομολογίων από, και προς τα Τρίκαλα .
Αντί λοιπόν να προχωρήσει άμεσα η ηλεκτροκίνηση του τραίνου και στη δυτική Θεσσαλία για να μην οδηγηθούμε μοιραία στην πλήρη εγκατάλειψη της γραμμής, βαδίζουμε με σταθερό βήμα στην ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού αποκλεισμού του Δήμου μας και της Π.Ε. Τρικάλων, γυρνώντας στα τέλη του 19ου αιώνα !!!
Η απόφαση της τριτομνημονιακής κυβέρνησης να ξεπουλήσει «αντί πινακίου φακής» την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επιχειρηματικά συμφέροντα και η δεδομένη διάθεσή τους να διατηρήσουν μόνο τις απόλυτα κερδοφόρες γραμμές του σιδηρόδρομου, βάζει ταφόπλακα όχι μόνο στον εκσυγχρονισμό του τοπικού σιδηροδρομικού δικτύου, που είχε επικυρώσει και στηρίξει ομόφωνα το Δημοτικό μας Συμβούλιο το 2013, αλλά και στη δυνατότητα για φθηνή και ασφαλή μετακίνηση των Τρικαλινών μέσω ενός φιλικού στο περιβάλλον μεταφορικού μέσου , όπως είναι το τραίνο.
Αλλά δεν σταματούν εδώ αυτοί, που ξεπουλάνε «ό,τι δεν τους ανήκει».
Στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναδείξαμε τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση της κυβέρνησης να παραχωρηθούν σε ιδιώτες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ δύο πολύ σημαντικά ακίνητα για τη συνολική λειτουργία της πόλης μας με βαρύνουσα σημασία στην κοινωνική και πολιτιστική προοπτική της: Το πρώην στρατόπεδο της 7ης ΤΑΞ.ΥΠ. στις παρυφές του λόφου του Προφήτη Ηλία, αλλά και η πλατεία δίπλα στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΤΕΛ που ανήκουν στα υπουργεία εθνικής άμυνας και εσωτερικών αντίστοιχα .
Μπροστά σε αυτό το τραγικό ενδεχόμενο η πολιτική του κ. Δημάρχου δεν φαίνεται να βοηθά, αφού τόσο το δίπλωμα του «Βοηθού του Άγιου Βασίλη» που χάρισε στον κ. Βίτσα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Μύλου των ξωτικών, όσο και οι καθημερινές επαφές του με τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της έναρξης του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», δεν αποδίδουν σε τίποτα, μπροστά στην βουλιμία των κυβερνητικών παραγόντων να ξεπουλήσουν ακίνητα και υποδομές, απαραίτητα για την πόλη και τους κατοίκους της .
Απέναντι στην πειρατική επιδρομή και το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας που κλιμακώνεται, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια και με έναν κυνισμό που δεν έχει προηγούμενο και στο Δήμο μας, μέσα από φωτογραφικούς διαγωνισμούς, μοιράζοντας τα ιμάτια και τα λάφυρα της «αποικίας», η τοπική κοινωνία πρέπει να απαντήσει άμεσα με μαζική και δυναμική παρουσία στο δρόμο του αγώνα ενάντια στις ληστρικές μεταβιβάσεις , που ούτε αναγνωρίζονται, ούτε νομιμοποιούνται.
Την επόμενη Κυριακή 31 Ιουλίου , μπορεί να γίνει μια καλή αρχή.
Τρίκαλα 24 Ιουλίου 2016
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σε καμπή βρίσκεται το Κυπριακό 42 χρόνια μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού τον Ιούλη του 1974. Μία εισβολή που ήταν η συνέχεια του πραξικοπήματος Σαμψών στη Κύπρο που οργάνωσε η ελληνική Χούντα. Ο πόλεμος και η δράση των ακροδεξιών παραστρατιωτικών, η προσφυγιά, τα απανωτά πλήγματα στα δημοκρατικά δικαιώματα, η διαίρεση της Κύπρου ήταν το αποτέλεσμα των εθνικιστικών ανταγωνισμών που τροφοδότησε η αστική τάξη σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία ελληνικού και τουρκικού στρατού στο νότιο και βόρειο τμήμα του νησιού μαζί με τον έλεγχο του 2% της Κύπρου από τη Βρετανία με τη μορφή βάσεων σε Ακρωτήρι και Δεκελί, σηματοδοτούν τη διαρκή ιμπεριαλιστική παρουσία στο νησί.

Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2003 όχι μόνο δεν έλυσε το Κυπριακό, αλλά αντίθετα όξυνε τους ανταγωνισμούς στο νησί και στις μέρες της κρίσης τη βύθισε σε μνημόνιο με αντεργατικά μέτρα με ευθύνη και υλοποίηση της «κυβερνώσας Αριστεράς» του ΑΚΕΛ και της δεξιάς του Αναστασιάδη.

Σήμερα οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ απεργάζονται νέα σχέδια δήθεν λύσης του κυπριακού. Όπως έδειξε και το σχέδιο Ανάν, αυτά τα σχέδια αφήνουν στο περιθώριο το λαό, συντηρούν την εθνική και θρησκευτική διαίρεση, επιβάλλουν τον έλεγχο και την επιτροπεία από τους ιμπεριαλιστές. Ειδικά σήμερα κάθε παρόμοια εξέλιξη είναι διπλά επικίνδυνη, καθώς οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι τυχοδιωκτισμοί των αστικών τάξεων της Αν. Μεσογείου φέρνουν πόλεμο, προσφυγιά, φτώχεια, εθνικιστικό μίσος και εκμετάλλευση.

Η μόνη λύση για το Κυπριακό είναι μία Κύπρος ενιαία κι ανεξάρτητη, έξω από την ΕΕ, χωρίς ξένους στρατούς, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, με πλήρη ισοτιμία των κοινοτήτων της. Μόνο έτσι θα οικοδομήσουν ένα κοινό μέλλον η ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα που δεν μπορεί παρά να έρθει μέσα από τον αγώνα ενάντια στο εθνικιστικό μίσος και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η ελπίδα βρίσκεται στον κοινό αγώνα των λαών σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο ενάντια σε κεφάλαιο, ιμπεριαλισμό, πόλεμο, ρατσισμό, εθνικισμό και φασιστική απειλή, για την ειρήνη, την ελευθερία και το τέλος της εκμετάλλευσης που η προοπτική του σοσιαλισμού μπορεί να εξασφαλίσει.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σκρέκας προς Σκουρλέτη: Πείτε μας εάν θέλετε να χαλάσει η συμφωνία για το ΔΕΣΦΑ
Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου που ενσωματώνει την Οδηγία για την ασφάλεια των υπεράκτιων εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ και Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας κάλεσε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να διαψεύσει σήμερα τα σενάρια που φέρουν να οδηγεί με την τροπολογία κόλαφο σε ναυάγιο τη συμφωνία για την αξιοποίηση του ΔΕΣΦΑ, με πιθανούς σχεδιασμούς για συνένωση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και από κοινού πώλησή τους.
Μια τέτοια εξέλιξη θα στερήσει τη χώρα από την εισροή 400 εκ ευρώ συν επενδύσεις της τάξης των 2 δις για την επόμενη 10ετια ενώ κινδυνεύει να οδηγήσει τον ΔΕΣΦΑ στο δρόμο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία η προ διετίας αποτίμηση των 300 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την ανερμάτιστη διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, απαξιώθηκε στα μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ. Σχετικά με το επιχείρημα του υπουργού ότι η τροπολογία για τον ΔΕΣΦΑ εμποδίζει την υπέρογκη αύξηση των τιμολογίων του φυσικού αερίου ο κ. Σκρέκας το χαρακτήρισε ψεύτικο, και υποκριτικό σημειώνοντας πως “η δήθεν υπέρογκη αύξηση των τιμολογίων που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν είναι σωστοί οι υπολογισμοί του κ. Σκουρλέτη που έχουμε βάσιμες αμφιβολίες, είναι μόλις 3-4 ευρώ για το μέσο νοικοκυριό το χρόνο.
Δεν ανησυχούσε ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν το Μάιο του 2016, επέβαλε αύξηση στον ΕΦΚ στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με 449 εκατομμύρια ευρώ ετησίως; Όταν αυτές οι αυξήσεις επιβαρύνουν τον εργαζόμενο που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του, ή τους επαγγελματίες και τις μεταφορές ή τους Έλληνες παραγωγούς και τελικά τα λαϊκά στρώματα; Για αυτά όλα που έκανε γιατί δεν στεναχωριέται ο κ. Σκουρλέτης;”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

«ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ:
ΤΟ «ΑΓΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Του Γεωργίου Παπασίμου

Οι τελευταίες εξελίξεις στην κρίσιμη δίκη των υπαιτίων (μη πολιτικών προσώπων) στο κολοσσιαίο σκάνδαλο της Γερμανικής SIEMENS, με την επ’ αόριστον αναβολή της, λόγω μη επίδοσης μεταφρασμένων κατηγορητηρίων στους κατηγορουμένους (θεμελιώδης δικονομική προϋπόθεση), που θέτει σε κίνδυνο παραγραφής την υπόθεση, επαναφέρει δραματικά στο προσκήνιο ένα εκ των κορυφαίων ζητημάτων της σύγχρονης «Ελληνικής τραγωδίας»: Το ζήτημα της ατιμωρησίας, που αποτελεί ένα εκ των γενεσιουργών αιτίων της γιγάντωσης του «κλεπτοκρατισμού», ο οποίος «έχει φάει τα σωθικά» της Χώρας.
Είναι γεγονός, ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι κατεξοχήν εκμεταλλευτικό, αφού οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής και το χρηματοπιστωτικό σύστημα κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων ενδιάμεσων κοινωνικών τάξεων, προς ίδιον όφελος. Ιδιαίτερα η κατάσταση αυτή λαμβάνει πιο ακραίες και άνισες μορφές, στα περιφερειακά μεταπρατικά καπιταλιστικά συστήματα. Ειδικότερα, όμως, στην Χώρα μας, η τοπική μεταπρατική οικονομική ολιγαρχία, έχοντας ως «ομπρέλα» το Κράτος και τους ενδιάμεσους θεσμούς και έχοντας μετατρέψει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού και των κομμάτων εξουσίας σε «σάρκα εκ της σαρκός της», επιδόθηκε σε πρωτοφανή καταλήστευση του δημοσίου πλούτου. Απλές ψηφίδες, που δεν μπορούν να αποτυπώσουν συνολικά την θλιβερή αυτή εικόνα, είναι τα συνεχή σκάνδαλα (SIEMENS, Βατοπέδι, δομημένα ομόλογα, στρατιωτικοί εξοπλισμοί, Κτηματολόγιο, υπερτριπλάσιο κόστος στα έργα υποδομής, εθνικές οδοί, Ολυμπιακοί Αγώνες κ.λπ.), χωρίς καμία τιμωρία και επίπτωση στους «πρωταγωνιστές» αυτής της «λεηλασίας».
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διάχυση της διαφθοράς σε όλους τους θεσμούς, την διόγκωση του «κλεπτοκρατισμού» και την εξαγωγή τεράστιων εθνικών πόρων στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό δημοσίευμα του έγκυρου Γερμανικού περιοδικού «DER SPIEGEL» το 2011 ανέφερε, ότι οι καταθέσεις Ελλήνων στις Ελβετικές και άλλες τράπεζες του εξωτερικού φθάνουν τα 600 δις ευρώ, ποσό, δηλαδή, διπλάσιο του δημοσίου χρέους της Χώρας, η οποία βυθίζεται κάθε μέρα στον μνημονιακό «Αρμαγεδδώνα».
«Κορυφή του παγόβουνου», αναμφισβήτητα, σε αυτόν τον «εσμό» των σκανδάλων στην σύγχρονη πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, αποτελεί το τεράστιο διακομματικό σκάνδαλο της SIEMENS, η οποία διοχέτευσε άφθονο «μαύρο» πολιτικό χρήμα σε πάμπολλους «αρμούς» του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, αναδίδοντας έντονη δυσοσμία διαφθοράς και νεοπλουτισμού όλων αυτών, που χειρίστηκαν ή εμπλέχτηκαν στην επέλαση της SIEMENS στον Ελληνικό χώρο. Πέραν των τρομακτικών πολιτικών ευθυνών και της αβελτηρίας της Δικαιοσύνης τα προηγούμενα χρόνια, παρακολουθούμε, ακόμα και σήμερα, άναυδοι το παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής, το οποίο επιδιώκει, πέραν της ατιμωρησίας του πολιτικού προσωπικού, που «ατίμασε» τον ρόλο του, λαμβάνοντας συστηματικά μίζες, προκειμένου να παραδώσει τα πάντα στα Γερμανικά συμφέροντα και, αφού επέτρεψε την άνετη φυγάδευση Χριστοφοράκου, Γκαραβέλλα κ.λπ., να βάλει και «ταφόπλακα» στην «ουρά» της υπόθεσης, που είναι οι ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων. Παρέλκει, βέβαια, η ιδιαίτερη ανάλυση, αφού είναι προφανής η χειραγώγηση πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών ηγεσιών, πνευματικών ηγεσιών κ.λπ. της Χώρας, από Γερμανικά συμφέροντα, με προεξάρχουσα την SIEMENS, που είναι συνυφασμένη με το Γερμανικό Κράτος και την πολιτική της «οικονομικής επέκτασης», μετά την αποτυχία του Γ’ Ράιχ για κατάκτηση της Ευρώπης.
Οι εξελίξεις αυτές, όπως και οι προηγούμενες υποθέσεις σκανδάλων, στις οποίες εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα, που πάντα είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την απαλλαγή, καταδεικνύουν με εύγλωττο τρόπο ότι, βασικό συστατικό του πολιτικού συστήματος αυτής της Χώρας είναι η ατιμωρησία του πολιτικού προσωπικού, αλλά και των εκπροσώπων της ντόπιας μεταπρατικής ολιγαρχίας, κάτι, που αποτελεί και το «άγος» του πολιτικού συστήματος.
Η ατιμωρησία, συνεπώς, αποτελεί έναν εκ των βασικών παραγόντων της βαρύτατης «γάγγραινας» του πολιτικού εποικοδομήματος στο «νόθο» περιφερειακό καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε απειλή για τη ζωή και την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των Ελλήνων και των ευρύτερων εθνικών συμφερόντων, αφού η σημερινή σφοδρή οικονομική κρίση και η μνημονιακή κηδεμόνευση, με μετατροπή της Ελλάδας σε ιδιότυπη «αποικία χρέους», είναι αποτέλεσμα και απότοκος της «λεηλασίας» του δημοσίου πλούτου από ένα μικρό «ιδιοτελές» τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, το οποίο και σήμερα βρίσκεται στο απυρόβλητο, λόγω της ισχύος της κομματικής «ολιγαρχίας», που έχει καταλύσει πλήρως την πολιτική ζωή και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
Έτσι, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Χώρα χρειάζεται ένα νέο πολιτικό υποκείμενο, που θα προέλθει από την κοινωνία που «στενάζει» και την κοινωνική οργή και δεν θα έχει συμφέροντα στο Κράτος και δεν θα είναι ενταγμένο στους μηχανισμούς του «κλεπτοκρατισμού».

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ