25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Κ. Σκρέκας: «Ο κ. Τσίπρας πούλησε ελπίδα και ισοπέδωσε τα πάντα»

- Advertisement -

Σκληρή κριτική άσκησε για ακόμη μια φορά στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ο κ. Κ. Σκρέκας έκανε την εξής  παρατήρηση, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό: «Ο Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας ο οποίος πούλησε ελπίδα, ο οποίος υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, έχει κάνει δυο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, δυο ανασχηματισμούς και η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, η ανεργία μεγαλώνει και οι φόροι αυξάνονται. Πείτε μου, λοιπόν, ποιος πιστεύει σήμερα ότι μπορεί να φέρει την ελπίδα; Όλοι οι πολίτες στα χωριά, στην κοινωνία, αυτό που λένε είναι ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την Κυβέρνηση».

«Μέσα σε 2 χρόνια» συνέχισε ο κ. Σκρέκας «το αφορολόγητο του συνταξιούχου και του μισθωτού η Κυβέρνηση Σαμαρά το πήγε από τις 5.000 € στις 12.000€ και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  το γύρισε στις 9.000 €. Οι επενδύσεις σταματάνε, οι επενδυτές φεύγουν και η οικονομία καταρρέει».

Ως τομεάρχης Ενέργειας στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάρρευση της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ» είπε  «μέσα σε 2 χρόνια έχει χάσει 1 δις € από την χρηματιστηριακή της αποτίμηση. Το 2014 αποτιμούνταν στο Χρηματιστήριο περί τα 1,6-1,7 δις € και τώρα βρίσκεται περίπου στα 600 εκ.  €. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ έχουν φτάσει τα 3 εκ. € και αυτό δείχνει τη φτώχεια που έχει μεγαλώσει τα τελευταία 2 χρόνια και οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και μια εγκληματική Κυβερνητική κατεύθυνση να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές-πελάτες της ΔΕΗ, να μπορούν να μην πληρώσουν μέχρι 1.000 €. Καταλαβαίνετε ότι με τα 5,5 εκατομμύρια ρολόγια τι σημαίνει αυτό, αν το εκμεταλλευτούν όλοι οι πελάτες».

Τέλος μιλώντας για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπόσχεται τίποτα. Λέει τρία πράγματα και λέει από πού θα βρεθούν τα χρήματα. Αυτό θα δώσει το μήνυμα και στους επενδυτές για το πώς θα οργανωθεί το Κράτος. Δεν μπορείς να στηρίξεις τον αδύναμο και τον φτωχό μοιράζοντας φτώχεια. Εμείς λέμε ότι θα μειώσουμε τους φόρους, με ταυτόχρονη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο».

Κώστας Σκρέκας – ΑΠΕ-ΜΠΕ 104,9 – 08/11/16

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Συνάντηση εργασίας για τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού τομέα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του αγροτικού συνεταιρισμού Καλαμπάκας, παρουσία των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η επεξεργασία μιας σειράς εκκρεμοτήτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, καθώς και η κατάθεση προτάσεων σε σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική της πρωτογενούς παραγωγής.

Στα πλαίσια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού κ. Δημήτρης Κόττης, μετέφερε εκ μέρους των συνεταιριστών, μια σειρά από θέματα προς επίλυση στους βουλευτές, μεταξύ των οποίων ζητήματα εξομάλυνσης πληρωμών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, θέματα διαρθρωτικών εκκρεμοτήτων στην αγροτική παραγωγή της περιοχής καθώς και ζητήματα γενικότερης πολιτικής, όπως η ρύθμιση των κόκκινων δανείων του αγροτικού κόσμου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν από την πλευρά τους μια σειρά από δράσεις για το επόμενο διάστημα, οι οποίες σχετίζονται με την βελτίωση της θέσης των αγροτών. Κομβικά ζητήματα στο κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως σημείωσαν οι βουλευτές, αποτελούν αφενός η βελτίωση των αγροτικών υποδομών, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και αφετέρου η μείωση των βαρών προς τους αγρότες, με την εφαρμογή μέτρων ανακούφισης ιδιαίτερα για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στο νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τον νέο νόμο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την τουρκική κυβέρνηση για την σύλληψη των δυο συν-προέδρων του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και των εννέα βουλευτών του κόμματος στις 4/11 τα ξημερώματα, με επιδρομές της αστυνομίας στα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση του ΑΚP, επικεφαλής της τούρκικης ολιγαρχίας με φασιστικές μεθόδους επιδιώκει να καταπνίξει τους αγώνες των λαών της Τουρκίας και του κουρδικού δημοκρατικού κινήματος για ελευθερία, δημοκρατικά δικαιώματα και δικαιοσύνη. Οι συλλήψεις αυτές είναι τμήμα του σχεδίου να τεθεί εκτός νόμου το HDP και συνέχεια της στρατιωτικής επιχείρησης γενοκτονίας που διεξάγεται στο τουρκικό Κουρδιστάν, με τον βομβαρδισμό πόλεων, την καταστροφή συνοικιών και χωριών, τις μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις, τις διώξεις εκλεγμένων δημάρχων και το κλείσιμο εφημερίδων.

Μετά την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος και την μονιμοποίηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης το τουρκικό καθεστώς έχει εξαπολύσει ένα κύμα πρωτοφανούς βίας ενάντια σε δημοκρατικές, αριστερές και κουρδικές οργανώσεις. Καταδιώκει κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή και έχει στοχοποιήσει ιδιαίτερα τους κομμουνιστές που τους κυνηγά στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η συνεχιζόμενη δίκη της ΑΤΙΚ στην Γερμανία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της συνεργασίας των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και ειδικά της Γερμανίας με το φασιστικό καθεστώς. Αποδείχνει την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία από την μια υπογράφει συμφωνίες με την Τουρκία θεωρώντας την ασφαλές κράτος και από την άλλη χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την τουρκική δημοκρατία που κινδυνεύει!

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε. Τρομοκράτες δεν είναι ο λαοί και οι αγωνιστές! Τρομοκράτες είναι το φασιστικό τούρκικο κράτος οι κυβερνήσεις του ΑΚP και οι αντιδραστικοί σύμμαχοι του Ερντογάν, οι ιμπεριαλιστές!..

Το ΚΚΕ(μ-λ) στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες βουλευτές, στους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν και στο δημοκρατικό κίνημα των Κούρδων και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό διεθνιστικό κίνημα των λαών στην περιοχή.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ HDP!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ! ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ