16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

 

- Advertisement -

Έξω οι βαστάζοι των Βρυξελλών από το πανεπιστήμιο

Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου κοινωνικού πλούτου

Στις 10 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ (Τεύχος ΥΟΔΔ αρ. φύλλου 536/10.10.2016) τα ονόματα των μελών του πρώτου Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, δηλαδή του γνωστού «Υπερταμείου», που μεθοδικά επιδιώκει να βγάλει στο σφυρί κάθε σπιθαμή του δημόσιου κοινωνικού πλούτου. Μέσα σε αυτά και το όνομα του καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταμπουλή. Για πολλούς μπορεί να μην αποτελεί ούτε είδηση, ούτε έκπληξη που ένα κυβερνητικό στέλεχος αποκτά μεγαλύτερα δικαιώματα στην κατακρεούργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Το πρόβλημα όμως είναι διπλό. Από τη μια ο εν λόγω βαστάζος των τοκογλυφικών και επιχειρηματικών συμφερόντων διδάσκει φοιτητές, διεκδικώντας και την «αντικειμενικότητα» αλλά και το «μονοπώλιο» στη γνώση, όπως πολλοί αντίστοιχοι «πεφωτισμένοι» καθηγητές πανεπιστημίων που μας «άλλαξαν τα φώτα» το διάστημα των υπουργοποιήσεων τους ή μέσα από την εμπλοκή τους σε κρατικούς θεσμούς. Από την άλλη η αναβάθμιση του «αρχιερέα» των ΕΣΠΑ και της «κοινωνικής επιχειρηματικότητας» σε επίσημο δήμιο της ΕΕ, του ΔΝΤ και όλων των «επενδυτικών» αρπακτικών, περνάει μέσα από την ιδιωτικοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών, θέτοντας αμείλικτα το ερώτημα: Ή τα υπερταμεία τους ή το δικαίωμα μας στη ζωή.

Υπάρχει ένα δομικό νήμα που συνδέει το σύγχρονο πανεπιστήμιο με τα πιο σκοτεινά και αντιλαϊκά σχέδια της αστικής πολιτικής. Η επιχειρηματική του λειτουργία και δράση, η εμπορευματοποίηση και μοντελοποίηση της γνώσης και της έρευνας και κυρίως η τομή στη δημιουργία νέων εκμεταλλεύσιμων εργαζόμενων-ανέργων, δημιούργησαν ένα «θεσμικό εταίρο» στη νομή της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Η κορυφή του πανεπιστημίου δε, επεξεργάστηκε όλο το τερατούργημα της σύγχρονης οικονομικής χούντας της ΕΕ και των ντόπιων συνοδοιπόρων της. Ο κ. Σταμπουλής αποτελεί γνήσιο τέκνο και προϊόν αυτής της διαδικασίας. Μια διαδικασία που πρέπει να αμφισβητηθεί τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση της. Κοινώς από τη μια δεν έχουν καμία δουλεία ως δάσκαλοι της νεολαίας οι κάθε είδους «Σταμπουλίδες»! Είναι ανάγκη να υπάρξει ένας νέος αγώνας «αποχουντοποίησης» των πανεπιστημίων από τους σύγχρονους γενίτσαρους των αστικών δογμάτων. Να εκδιωχτούν από την ίδια τη νεολαία και το κίνημα της, από τον κόσμο της εργαζόμενης και άνεργης πλειοψηφίας, ως πρόσωπα ανεπιθύμητα. Από την άλλη χρειάζεται ένας αγώνας για να επανακαθοριστούν οι βασικές κατευθύνσεις του σύγχρονου πανεπιστήμιου, προκειμένου να εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο κ. Σταμπουλής και η υπόλοιπη παρέα του υπερταμείου διορίστηκαν για να διεκπεραιώσουν στο όνομα των δανειακών υποχρεώσεων, αλλά και της γενικότερης παραγωγικής αναδιάταξης που επιχειρούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου στο έδαφος της κρίσης, το ξεπούλημα απ ό,τι μπορεί να πουληθεί. Η μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις είναι μια πολιτική μάχη που έχει δύο στρατόπεδα. Εκείνο του κοινωνικά αναγκαίου και εκείνο των σφετεριστών του κοινωνικού πλούτου. Όσοι μπορούν να συνυπάρξουν ή να ανεχτούν πολιτικά το υπαλληλικό προσωπικό της ΕΕ στο όνομα μιας ακαθόριστης «ενότητας» και με τον «μπαμπούλα» της επανάκαμψης της δεξιάς, απλά στρώνουν το έδαφος σε αυτό που υποτίθεται ότι πολεμάνε. Δεν υπάρχει δρόμος εντός του πλαισίου των ΕΣΠΑ και της ΕΕ, που να αναγνωρίζει μέρος ή το σύνολο του χρέους και να αρνείται την κοινωνικοποίηση των βασικών παραγωγικών δομών καθώς και των τραπεζών, κοινώς την απαλλοτρίωση μέρος του ιδιοποιημένου πλούτου από το κεφάλαιο, που να μπορεί να διασφαλίσει τον κοινωνικό χαρακτήρα στο νερό, στο ρεύμα, στα λιμάνια, στους δρόμους κτλ. Η μάχη είναι μπροστά μας και ο αντίπαλος είναι γνωστός. Είναι μάχη για τη ζωή μας και για αυτό είναι μονόδρομος.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Από τα τέλη του Σεπτέμβρη εξαπλώνεται σ’ όλη τη χώρα ένα μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Το επιτυχημένο μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών μέσα από την μαζική κινητοποίηση συλλογικοτήτων γειτονιάς, εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων δείχνει πως η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφαλαίου δεν είναι άτρωτη.
Πανικόβλητη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς καταφεύγει σε non-paper γεμάτα ψέματα με διαβεβαιώσεις για δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας. Προσπαθεί ανεπιτυχώς όπως φαίνεται να υπερασπιστεί την κοινωνική βαρβαρότητα που η ίδια έχει συνυπογράψει μαζί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με το 3ο μνημόνιο και το “κομμένο και ραμμένο” στα μέτρα των τραπεζών και των διεθνών funds θεσμικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.
Ρίχνει λάσπη σ’ αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην κλοπή της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες, την εφορία και όλα τα αρπακτικά, υποστηρίζοντας ότι στόχος της πολιτικής της είναι οι πλούσιοι και οι μεγαλοοφειλέτες με τις βίλες τους. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των πλειστηριασμών αφορά σπίτια των 40, 60 κι 80 τ.μ. στις λαϊκές και εργατικές γειτονιές, μικρά μαγαζιά, οικόπεδα και χωράφια, αφήνοντας για άλλη μια φορά ανέγγιχτη την τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία που έχει συσσωρεύσει το μεγάλο κεφάλαιο με τα θαλασσοδάνεια και την υπερεκμετάλλευση της δουλειάς των εργαζόμενων.
Υποστηρίζει ότι με την πολιτική της υπερασπίζεται την πρώτη κατοικία, με ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα «κόκκινα δάνεια» και ότι “είναι ισοπεδωτικός όποιος δεν θέλει κανένα πλειστηριασμό”. Αποκρύπτει βέβαια το γεγονός ότι με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο ακόμη και για επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πλειστηριασμό, πρώτα ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των τραπεζών και αν και ό,τι περισσέψει πηγαίνει στους απλήρωτους. Παραπλανά ταυτόχρονα μιλώντας για προστασία αφού αυτή αφορά (υπό όρους) μόνο ένα μικρό μέρος της κοινωνίας. Όσοι κερδίζουν περισσότερα από 681 ευρώ το μήνα θεωρούνται ικανοί και είναι υποχρεωμένοι για να μη χάσουν το σπίτι τους και τη δόση του δανείου να πληρώνουν και να “ζουν” με τα υπόλοιπα.
«Δεν θα γίνουμε Ισπανία», φωνάζει η κυβέρνηση, όπου τα ΜΑΤ εκτελούν εξώσεις, πετώντας με τη βία ανθρώπους στο δρόμο. Βέβαια τη βία των ΜΑΤ τη γνωρίζουν κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία οι διαδηλωτές ενάντια στους πλειστηριασμούς. Αλλά και τις βίαιες εξώσεις στοχεύουν πολύ σύντομα να εφαρμόσουν, προωθώντας (κατ’ απαίτηση των τραπεζών και με τη συμβολή Ε.Ε. και «θεσμών») τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ξεπερνώντας έτσι, όπως πιστεύουν, τα εμπόδια που το λαϊκό κίνημα βάζει στην πολιτική τους.
Την ίδια στιγμή ο άλλος πόλος αυτής της πολιτικής σπεύδει να προσποριστεί τη λαϊκή αγανάκτηση για τους πλειστηριασμούς. Η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα του «Μένουμε Ευρώπη» ήταν και είναι οι συνέταιροι του Τσίπρα και της κυβέρνησής του στη μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ σε ΝΑΙ και όλοι μαζί μνημόνια και κάθε αντιλαϊκό μέτρο ψηφίζουν και εφαρμόζουν, όλοι μαζί με πολιτικά κολπάκια κι υποσχέσεις προσπαθούν να κατευνάσουν τη λαϊκή αντίδραση.
Είναι φανερό ότι τα φτωχά λαϊκά στρώματα τίποτα θετικό δεν έχουν να περιμένουν και στο θέμα της προστασίας της στέγης ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση ούτε από όποια άλλη έρθει την πολιτική των μνημονίων να εφαρμόσει. Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από όλους αυτούς που θεωρούν κυρίαρχα ζητήματα τη σωτηρία των τραπεζών, την πληρωμή του χρέους και την πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ. Η περικοπή των δικαιωμάτων σε υγεία, παιδεία, πρόνοια κι ασφάλιση, το ξεπούλημα των πάντων, η νέα αντεργατική μεταρρύθμιση που ετοιμάζουν και η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας είναι όλα στοιχεία ενός σχεδίου που σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο καταστρώνουν και έχει στο στόχαστρο τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτό τον αγώνα. Χωρίς καμιά διάθεση ελέγχου και μικροκομματικής δόξας για τις νίκες του θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί βλέπουμε σ’ αυτόν εκείνα ακριβώς τα χαρακτηριστικά που, ως ανάγκη των καιρών, οι αγώνες πρέπει να έχουν. Να είναι συλλογικοί ως προς το σχεδιασμό και την οργάνωσή τους, αποφασιστικοί κι ανυποχώρητοι ως προς τις διεκδικήσεις τους και γι αυτό νικηφόροι.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους κι όλους αυτούς που η κρίση πρώτους έχει χτυπήσει και σήμερα βγαίνει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό ή τους κόβουν ρεύμα, νερό ή αέριο, να συσπειρωθούν, σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε επιτροπές αγώνα, στους Συντονισμούς Συλλογικοτήτων Αττικής και Θεσ/νίκης. Μέσα από εργατικά σωματεία, τοπικές, κοινωνικές και νεολαιίστικες συλλογικότητες να στήσουμε σε κάθε πόλη ανεξάρτητα κέντρα αγώνα. Καλούμε σε μαζική, μαχητική παρουσία κάθε Τετάρτη έξω από τα ειρηνοδικεία, για να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια ληστείας λαϊκής κατοικίας.
Διεκδικούμε:
  • Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια τραπεζίτη ή κράτους. Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία –Δήμους). Ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας. 
  • Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες των μακροχρόνια ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και απαλλαγή τους από το δάνειο όταν έχει εξοφληθεί ήδη το κεφάλαιο. Μείωση των δόσεων και της συνολικής οφειλής ανάλογη της μείωσης των εισοδημάτων μας στα χρόνια της κρίσης.
  • Επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (από τα χιλιάδες άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες. και επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Η στέγη δικαίωμα όλων!
  • Ενέργεια και νερό είναι κοινωνικά αγαθά για είναι για όλους. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού. Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου. 
  • Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και λειτουργία τους με κοινωνικό-εργατικό έλεγχο και για τις λαϊκές ανάγκες.
  • Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας και της φοροληστείας του λαού. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομηχάνων, των τραπεζών, των κάθε λογής «επενδυτών» και μεγάλων εισοδημάτων. Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Κατάργηση του αντιλαϊκού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.  
  • Κατάργηση των μνημονίων – διαγραφή του χρέους – απαλλαγή από τη “θηλειά”, ρήξη-έξοδος από την Ε.Ε. και το ευρώ.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί σε πικετοφορία στην πλατεία Ρήγα Φεραίου την Τρίτη 15 Νοέμβρη ώρα 7 μ.μ.

 

Την πραγματοποίηση πικετοφορίας, με κεντρικό σύνθημα: «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, αποφάσισε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων – Παράρτημα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καλώντας τον λαό να μετέχει στην κινητοποίηση.

 

* Για να καταδικαστεί αποφασιστικά η επίσκεψη–πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα,

παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο

τον πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς

* Για να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς

ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους.

* Για να καταγγελθεί για άλλη μια φορά ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

* Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-

ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Να βροντοφωνάξουμε:

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Η επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της

κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής

εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια διαθέτοντας πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις,

υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, στο όνομα της «Γεωστρατηγικής

Αναβάθμισης» για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν

τη λήξη της θητείας του έχει στόχο την προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην

περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την πάρα πέρα ενίσχυση των

Ευρω-Ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.

 

Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό

 

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ συνεχίζονται.

Στρατιωτικές δυνάμεις με τεράστια δύναμη πυρός έχουν συγκεντρωθεί στο Αιγαίο και τη

λεκάνη της Μεσογείου. Ευθεία -και με ΕΥΡΩΝΑΤΟΪΚΗ κάλυψη – είναι η αμφισβήτηση των

κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την αστική τάξη της Τουρκίας, όπως δείχνουν οι

διαδοχικές δηλώσεις Ερντογάν. Στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις κινήσεις των

ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για «διευθέτηση» του Κυπριακού, με ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ, για

διχοτόμηση του νησιού και την οδυνηρή συνομοσπονδιακή λύση δύο κρατών.Υλοποιούνται οι επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη

Βαρσοβία και οι πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Άμυνας της λυκοσυμμαχίας για τη

μεταφορά και πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική – Κεντρική

Ευρώπη σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Οι ισχυρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης περί «σταθερότητας» και «συμβολής» της

Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης είναι λόγια του αέρα και έρχονται σε κάθετη αντίθεση

με την πραγματικότητα που ζούμε στην περιοχή μας, με τους πολέμους που βιώνουν οι

λαοί, με το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, με τις πολυάριθμες θερμές

εστίες που διαμορφώνουν το έδαφος ακόμα και για γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

Η καλλιέργεια προσδοκιών, ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις

ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε γίνεται προς όφελος του λαού μας, επιχειρούν να εξαπατήσουν

την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψουν πόσο ακριβά έχει

πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να

αποκρύψουν ότι και σήμερα καθημερινά αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες αυτής της

πολιτικής όπως καταγράφονται για παράδειγμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το

Κυπριακό.

Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα

ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή

τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους

λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα

συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού

λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που

δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Πάλη για την πραγματική Ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των

αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική

βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.

 

Όχι στους Ιμπεριαλιστικούς Πολέμους

Να κλείσουν οι Αμερικανοί τις βάσεις και τα Στρατηγεία

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Εκφράζουμε αγωνιστικά τη Διεθνιστική μας Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Με την συμπλήρωση των  40 χρόνων από την ίδρυση της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(ΟΓΕ), πραγματοποιείτε και το 12ο Συνέδριό της Ομοσπονδίας που ξεκινά στις 11, 12 και 13 Νοέμβρη στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πειραιά.

«Γυναίκα, βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση»

Με ταυτό το σύνθημα   η ΟΓΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στις γυναίκες να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα, διεκδικώντας κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών τους και όλα τα δικαιώματα στη δουλειά, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο και τη δημιουργική ζωή.

Η ΟΓΕ απευθύνεται σε εσένα: Στη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, στην άνεργη, στη γυναίκα της υπαίθρου, στη σπουδάστρια, στην πρόσφυγα και μετανάστρια, στη συνταξιούχο.

Απευθύνεται σε εσένα: που βιώνεις την ταξική εκμετάλλευση και τη φυλετική καταπίεση. Με τη δική σου οργάνωση και συμμετοχή στο γυναικείο σύλλογο της ΟΓΕ στη γειτονιά σου, στο σωματείο, στο μαζικό φορέα των βιοπαλαιστών της πόλης, στον αγροτικό σύλλογο, στο φοιτητικό σύλλογο, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιπαλέψουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Να αντεπιτεθούμε με γνώμονα τα σύγχρονα δικαιώματα.

«Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων και την καταπίεση.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να αναλογιστούν:Σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες που δίνει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να μπορεί η γυναίκα να συνδυάζει αρμονικά την εργασία με τη μητρότητα.

Που σημαίνει ότι:  Χρειάζεται πλήρης και αποκλειστικά κρατική κοινωνική προστασία της μητρότητας.Με δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης όλων των αναγκών της γυναίκας, σε κάθε ηλικιακή περίοδο της ζωής της.

Για την πλειοψηφία των γυναικών αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με ατομικό τρόπο. Η λύση τους πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας, του κράτους. Για να μπουν στη ζωή είναι προϋπόθεση η κατάργηση του κέρδους σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής.

 Όσο η μόρφωση, η εργασία, η μητρότητα, οι ανάγκες μας θα θεωρούνται ατομική υπόθεση, όσο τα πάντα θα μετρώνται με το κέρδος των επιχειρηματικών κολοσσών, θα είμαστε διπλά καταπιεσμένες.

Αυτός είναι ο πραγματικός ένοχος για τη βαρβαρότητα που ζούμε η πλειοψηφία των γυναικών στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

 

Οι Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, υπάρχουν και αναπτύσσουν δράση στις γειτονιές, τις πόλεις και τα χωριά όλης της χώρας:Τα θεμέλια της ΟΓΕ είναι οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών με την αγωνιστική τους δράση.  

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ βρίσκονται καθημερινά πλάι στις γυναίκες της γειτονιάς, της συνοικίας, της πόλης και του χωριού, για να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματά τους, για να τονίζουν με τη δράση τους την αξία της συμμετοχής και την αξιοπρέπεια της ελεύθερης αγωνιζόμενης γυναίκας.

Σε αυτή τη δράση «για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας, για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή της» η Ο.Γ.Ε. καλεί κάθε εργαζόμενη και άνεργη, νέα και συνταξιούχο, να πάρει μέρος.

Στις τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου, στις εκατοντάδες γυναίκες, αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν από τις συνελεύσεις των Συλλόγων και των Ομάδων σε όλη τη χώρα, θα συμμετέχουν και 9 Γυναίκες σύνεδροι από το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Οκτώβρη 2016 και 2 Γυναίκες σύνεδροι από την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας.

Θα ανταλλάξουν την πείρα από τη δράση τους σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, στα μικρομάγαζα και στα χωριά.

Θα συζητήσουν για κάθε πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που απασχολεί τη μισθωτή, την αυτοαπασχολούμενη, την αγρότισσα και τη συνταξιούχο, τη νέα μητέρα, τις μαθήτριες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες.

Με τον προβληματισμό, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, θα συμβάλουν στην προσπάθεια της ΟΓΕ να συσπειρώσει περισσότερες γυναίκες στη δράση της.

 

 

 

ΤΟ  Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ  μέλος τηςΟΓΕ

 

 

img_20161108_180614

 

 

 

 

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ