18.8 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όσα ειπώθηκαν στην γενική συνέλευση του ΑΟΤ

Η γενική συνέλευση το βράδυ της Παρασκευής δεν οδήγησε μόνο τον ΑΟ Τρίκαλα στη θέση του Φλαμουλίου στην Γ’ Εθνική, αλλά ανέδειξε και τρόπους και συμπεριφορές γύρω από το πώς σκέφτονται διάφοροι το ποδόσφαιρο.
Έτσι είναι ξεκάθαρο ότι όσοι πήραν τον λόγο είχαν να πουν πράγματα, αλλά και να βοηθήσουν τα μέλη για να πάρουν την τελική απόφαση. Αξίζει να διαβάσετε τι ειπώθηκε στην γενική συνέλευση και από εκεί και πέρα να βγάλετε και εσείς ως αναγνώστες τα δικά σας συμπεράσματα. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:
Σπύρος Σαπουνάς: “ Έκλεισε μια χρονιά για την ομάδα. Στην προηγούμενη γενική συνέλευση η απόφαση ήταν να γίνει διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου. Δεν υπήρξε αντίλογος και όλοι συμφώνησαν για την συμμετοχή στην Α΄ερασιτεχνική. Μετά έγιναν ορισμένες συζητήσεις για το θέμα με το Φλαμούλι. Σαν Δ.Σ. δεν γνωρίζαμε για τις συζητήσεις αυτές. Είχαμε μείνει στην διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου. Τα εκθέτω πεντακάθαρα.»

- Advertisement -

Γιώργος Λαγάρας: «Είμαι συγκινημένος γιατί σαν συμβούλιο κάναμε μια τεράστια προσπάθεια . Δουλέψαμε για την ομάδα καθημερινά. Δεν μας αφήνουν αδιάφορους αυτά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες. Εμείς σαν Δ.Σ. παραμεριστήκαμε και λυπάμαι γι΄αυτό. Είμαι από 16 χρονών σε αυτή την ομάδα και θέλω να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Ότι και να συμβεί, εμείς κάναμε το καθήκον μας. Είναι ιστορική αυτή η στιγμή για την ομάδα. Έχει δημιουργηθεί μια σύγχιση και πρέπει να πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί για την ομάδα».

Θεόδωρος Χήρας: “ Αποφασίσαμε για διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου. Και προέκυψε το θέμα με το Φλαμούλι. Εμείς δεν είχαμε καμία επαφή με τους διοικούντες του Φλαμουλίου. Σίγουρα μίλησαν με τον κ. Κουτσούρη. Από τον Α.Ο. Φλαμουλίου έχουμε μια πρόταση συνεργασίας από τις 8 Ιουλίου χωρίς καμία απαίτηση. ( Ο κ. Χήρας διάβασε την πρόταση στα μέλη).

Κυριάκος Σελεμέκος : « Ευχαριστώ για την τιμή να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Σήμερα δηλώσαμε την ομάδα στην Α΄ερασιτεχνική. Δώσαμε όλο τον εαυτό μας αν και δεχτήκαμε χτυπήματα αλλά ήταν τέτοια η αγάπη για την ομάδα που δεν λυγίσαμε. Έχουμε μια πρόταση από το Φλαμούλι. Προσωπικά ήξερα για τα χρέη αλλά δεν τα λέγαμε για να προχωρήσει η ομάδα. Η γενική συνέλευση θα αποφασίσει να βρούμε την σωστή λύση.»

Άκης Αναστασίου: « Στην προηγούμενη Γ.Σ. αποφασίστηκε η διεύρυνση του Δ.Σ.. Μετά προέκυψε η ενημέρωση από τον κ. Κουτσούρη και δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα. Πέρυσι κάναμε έναν αγώνα για να δούμε τι γίνεται με τα χρέη. Βρήκαμε οφειλή στο ΙΚΑ 220.000 ευρώ, στην εφορία 2.338 ευρώ , στον Δήμο και ένα πρόστιμο για την μη συμμετοχή στη Δ΄Εθνική 4650 ευρώ τα οποία πληρώθηκαν αυτά στην ΕΠΟ. Ενημερωθήκαμε από τον κ. Κουτσούρη ότι υπάρχουν παλιά χρέη και η ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών αν ανέβει κατηγορίες. Μίλησα με μέλη του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ. Μου είπαν ότι το μητρώο της ομάδας δεν είναι λευκό. Σε συζήτηση με δικηγόρους μου απάντησαν ότι για να γνωρίζει μια προσφυγή η ομάδα θα πρέπει αυτή να έχει κοινοποιηθεί. Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν η ομάδα καταδικάστηκε ερήμην . Σύμφωνα με το νόμο 2725/99 υπάρχουν σημεία και υπερ μας και κατά. Αναφέρει ότι υπάρχουν ευθύνες σε προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους κ.λ.π. σε ΠΑΕ και ΤΑΠ κατά το χρονικό διάστημα της θητείας τους. Κανείς πάντως δεν μου έδωσε σαφείς απαντήσεις. Δεν γνωρίζουμε το ύψος των προσφυγών γιατί δεν έχουν κοινοποιηθεί. Αν υπάρχουν διαταγές πληρωμής δεν το γνωρίζουμε. Βρέθηκα με τον κ. Μπουτζιώλη. Μου είπε ότι υπάρχουν 4 αποφάσεις για αφαίρεση βαθμών και επιταγές 700.000 ευρώ μαζί με το ΙΚΑ. Όλα αυτά προφορικά. Ψάχνοντας άκουσα ότι υπάρχουν και άλλα τιμολόγια τα οποία μας περιμένουν στη γωνία σε περίπτωση που η ομάδα βγει σε Εθνική κατηγορία.Ζήτησα επιπλέον έγγραφα για τις καταδικαστικές αποφάσεις κατά του Α.Ο. Τρίκαλα και τα αναμένω»

Χάρης Κουτσούρης: « Δεν ήρθα στα Τρίκαλα στα οποία πλέον διαμένω ούτε για να κάνω συγχωνεύσεις ούτε να πούμε ναι ή όχι. Είπαμε να βοηθήσουμε μια προσπάθεια. Πέρυσι αντιμετωπίσαμε ένα χρέος στο ΙΚΑ, 220.000 ευρώ. Παρ΄ όλα αυτά προχωρήσαμε την ομάδα , την δηλώσαμε μάλιστα στην Α΄ερασιτεχνική. Προέκυψαν όμως προβλήματα τα οποία δεν τα λέει κάποιος άσχετος αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων. Παρουσιάζονται τεράστια χρέη τα οποία είναι υπαρκτά και δεν τα αναλαμβάνει κανένας. Προσωπικά δεν θα χρεωθώ τα χρέη κανενός. Θα βοηθήσω αν αποφασιστεί για το τοπικό αλλά δεν θα συμμετάσχω σε κάτι που θα μου δημιουργήσει προβλήματα. Τα χρέη να ξέρετε αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο. Απόφαση δική σας είναι. Να τεθεί το θέμα αλλαγής ΑΦΜ και τίποτα άλλο. Αν υπάρχουν αφαιρέσεις βαθμών αυτή η ομάδα δεν θα ανέβει ποτέ κατηγορίες. Αυτό να το ξέρετε».

Γιώργος Ζιούτος: “ Τιμάτε όλοι μια σημαντική προσπάθεια. Ζούμε σε μια εποχή πολύ δύσκολη. Η πολιτεία πλέον έχει αλλάξει στάση . Έχουμε την ευκαιρία για ποδοσφαιρική διέξοδο στα Τρίκαλα. Πρέπει να ξεχωρίσουμε το συναίσθημα από τη λογική. Εγώ θα μείνω μόνο στο χρέος των 220.000 ευρώ. Πέστε ότι κάνουμε ρύθμιση. Τι θα γίνει αν δεν πληρωθεί μια δόση; Όλες οι ομάδες στην Ελλάδα ψάχνουν μια χρηματοοικονομική διέξοδο. Άρα και μείς δεν πρέπει να ψάξουμε; Κανένας δεν μπορεί να ρισκάρει. Πρέπει να διαχειριστούμε την πρόταση του Φλαμουλίου. Οι άνθρωποι είναι μέλη μας. Μας δίνεται μια σημαντική ευκαιρία και πρέπει να αποφασίσουμε.»

Στέφανος Μπαλάφας ( πρόεδρος Σακαφλιάδων) : «Είμαστε εκνευρισμένοι. Όταν πέρυσι έγινε διοίκηση πρωτοδικείου από τα μέλη μας κανένας από εσάς δεν προστάτεψε αυτά τα παιδιά. Γιατί επιτρέψαμε στον κ. Κουτσούρη να δώσει αυτά τα χρήματα; Κάποιοι έχουν στήσει το παιχνιδάκι να πάμε με την πρόταση του Φλαμουλίου. Εμάς μας πονάει για την ιδέα της ομάδας μας . Εάν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τα χρέη δεν μπορούμε να πούμε κάτι»

Τάκης Μπέντας: « Στην τελευταία Γ.Σ. η απόφαση ήταν να γίνει διεύρυνση του Δ.Σ. Πρώτα πρέπει να γίνει το διοικητικό συμβούλιο και μετά να παρθεί απόφαση για την πρόταση του Φλαμουλίου.»

Κώστας Παρδάλης: “ Έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση. Άλλο το Δ.Σ. και άλλο το θέμα με το Φλαμούλι. Κυρίαρχο όργανο για αποφάσεις είναι η γενική συνέλευση. Εμένα με ενδιαφέρει ο Α.Ο. Τρίκαλα. Ο κ. Κουτσούρης είπε ότι για το Α΄τοπικό θα βάλει μόνο 30.000 ευρώ. Αν η ομάδα παίξει στη Γ΄Εθνική θα διαθέσει είπε μεγαλύτερο μπάτζεντ. Σε αυτό το θέμα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε. Ποιος από όλους εσάς θα δώσει έστω και 10.000 ευρώ; Έχει επίσης κανένας σας χαρτιά ότι ο Α.Ο. Τρίκαλα δεν χρωστάει; Ή θα συνεχίσουμε έτσι ή θα πάμε με την πρόταση του Φλαμουλίου. Απλά πράγματα.»

Δημήτρης Σιαφαρίκας: « Λόγω εμπειρίας από την διοικητική μου θητεία στην ομάδα μπάσκετ της Α1 θα πρέπει να πω ότι για να γίνει διεύρυνση του Δ.Σ. θα χρειαστεί να γίνει τροποποίηση του καταστατικού. Η λύση είναι η παραίτηση του Δ.Σ. τώρα και εκλογές . Και μετά να παρθεί απόφαση για το θέμα με το Φλαμούλι. Να ξέρετε ότι τα χρέη του ΤΑΠ βαρύνουν το σωματείο.»

Γιώργος Παπαγεωργόπουλος: « H σημερινή συνέλευση ξεπερνά την προηγούμενη. Είναι μια δύσκολη απόφαση. Και την προηγούμενη φορά όταν είχαμε τέτοιο θέμα την απόφαση την πήραμε όλοι μαζί και είχαμε κάνει λάθος. Περίμενα πραγματικά στοιχεία ότι πράγματι τα χρέη ακολουθούν την ομάδα. Να αποφασίσουμε αν θα πάμε στη Α΄ τοπική ή στη Γ΄ Εθνική. Τα λεφτά τα περιμένουμε όλοι από έναν άνθρωπο. Ο οποίος είπε ότι τα 2/3 των χρημάτων τα βάζει και τα υπόλοιπα η πόλη.»

Γιώργος Παναγιώτου ( πρόεδρος Φλαμουλίου) : « Κάναμε μια συγκεκριμένη πρόταση. Είμαι 15 χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στον Α.Ο. Φλαμουλίου. Ξόδεψα αρκετό χρόνο και αρκετά χρήματα. Η ομάδα μας έπιασε ταβάνι. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον Α.Ο. Τρίκαλα. Έχουμε εναλλακτική πρόταση από ομάδα εκτός Τρικάλων και μάλιστα έναντι αμοιβής να παραχωρήσουμε την κατηγορία. Αλλά εμείς θεωρήσαμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον Α.Ο. Τρίκαλα. Αν θεωρείτε ότι υπάρχουν σκοπιμότητες τότε θα αποσύρουμε την πρόταση. Σαν Νομικός σας λέω ότι τα προβλήματα τα οικονομικά στον Α.Ο. Τρίκαλα είναι τεράστια και η ομάδα θα τα βρει μπροστά της. Είναι τόσο αφελής ο χρηματοδότης του Α.Ο. Τρίκαλα για να σας λέει τέτοια πράγματα; Πιστεύω ότι η επιλογή είναι μονόδρομος. Αλλά πρέπει να αποφασίσετε για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε.Δεν πρόκειται για συγχώνευση.»

Κώστας Φαμίσης: «Όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Δεν θα χαθεί ούτε το όνομα, ούτε το έμβλημα , ούτε οι δύο κύκλοι και τα σύμβολα. Μας μένει να πάρουμε μια απόφαση εδώ και τώρα για την τροποποίηση και το μέλλον του Α.Ο. Τρίκαλα»

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ