17.5 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

1500 τρικαλινοί σε μια εβδομάδα έκαναν την πρώτη δόση εμβολίου

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η σταθερή άνοδος του εμβολιασμού στα Τρίκαλα, όσο αφορά συμπολίτες που κάνουν για πρώτη φορά την δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

- Advertisement -

Η σταθερή πορεία των κρουσμάτων στα Τρίκαλα, οι περιορισμοί στην καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους, συν την οικονομική δαπάνη, αλλά κυρίως διότι αρχίζουν να βλέπουν γνωστούς και φίλους να ασθενούν ή και να κινδυνεύουν έφεραν μεγάλη άνοδο στον εμβολιασμό.

Ο λόγος βέβαια έχει να κάνει κυρίως με την πρώτη δόση του εμβολίου. Μέσα στην εβδομάδα που τελείωσε 1.477 νέοι εμβολιασμοί είχαν γίνει από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο, όσο αφορά συμπολίτες που ξεπέρασαν το τυχόν φόβο τους και εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά. Ενώ με τους εμβολιασμούς του Σαββάτου η εκτίμηση είναι ότι η εβδομάδα θα κλείσει με περίπου 1500 νέους εμβολιασμούς.

Να σημειώσουμε ότι την Δευτέρα την 1η δόση έκαναν 234, την Τρίτη 182, την Τετάρτη 283, την Πέμπτη 209, την Παρασκευή 307 και το Σάββατο 262.

Να σημειώσουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αυτή τη στιγμή 75.310 συμπολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για να προστατευθούν από την πανδημία.

Ενώ μεγάλη είναι η ροή και για την αναμνηστική δόση. Το Σάββατο την έκαναν 762 συμπολίτες και ο συνολικός αριθμός είναι 14.448.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ