16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμανδρίτη κυρού Διονύσιου Χουρμουζιάδη (βίντεο-φωτό)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό των Τρίκαλων το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμανδρίτη κυρού Διονύσιου Χουρμουζιάδη.

- Advertisement -

Όπως κατέγραψε το trikalaola.gr, προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πλαισιωνόταν από ιερείς της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Λάμπρο Κολώνα, τον ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα και πλειάδα κληρικών.

«Ο π. Διόνυσος έλαμπε ως λαμπάδα και προπορευόταν στη ζωή όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Τρίκκης μιλώντας για την προσωπικότητα του μακαριστού ιερομονάχου ο οποίος για περισσότερα από τριάντα χρόνια κήρυξε στην πόλη μας προσθέτοντας πως «αγαπήθηκε από όλους τους Τρικαλινούς γιατί είχε μάθει να είναι ταπεινός και ευγενής. Η αρχοντική αυτή ευγένεια ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη που πραγματικά ξεχώριζε», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ο κ. Χρυσόστομος ωστόσο έκλεισε τη σύντομη ομιλία του ευχαριστώντας θερμά όλους τους ιερείς που προσήλθαν από διάφορες μητροπόλεις για να συμπροσευχηθούν όλοι μαζί για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου αρχιμανδρίτη.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ