15.7 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καλαμπάκα παρουσία αρχών της πόλης (βίντεο-30 φωτό)

Μητροπολίτης Σταγών: “Όταν ένας αιρετικός μας χτυπάει την πόρτα δεν θα πρέπει να τον ανοίγουμε”

- Advertisement -

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας βρέθηκε το πρωί της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. 

Όπως κατέγραψε το trikalaola.gr, ο κ. Θεόκλητος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια προεξήρχε της καθιερωμένης λιτανείας των Ιερών Εικόνων πέριξ του ναού εις ανάμνηση της αναστηλώσεως και της θριαμβευτικής νίκης της Ορθοδοξίας, καθώς και της οριστικής λήξης της μακράς περιόδου της εικονομαχίας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σταγών αφού επέστησε την προσοχή των πιστών στις σημερινές αιρέσεις, τόνισε πως «όταν ένας αιρετικός μας χτυπάει την πόρτα δεν θα πρέπει να τον ανοίγουμε», επισημαίνοντας μάλιστα πως αν κάποιος έχει μία απορία πάνω στα θρησκευτικά ζητήματα, «θα πρέπει να πηγαίνει στον πνευματικό του ή στον επίσκοπο για να του λύνει την κάθε του αμφιβολία».

Αναφερόμενος ωστόσο στην απόφαση της Κυβέρνησης ή όποια εφάρμοσε την πρακτική της γιόγκα στα σχολεία, ο μητροπολίτης Σταγών επεσήμανε πως «δεν είναι δυνατόν σε ορθόδοξο ελληνικό κράτος να συμβαίνει αυτό και να λένε πως έτσι τα παιδιά νιώθουν ελεύθερα και ανανεωμένα. Εμείς θα πρέπει να παραμένουμε κραταιοί και δυνατοί στην πίστη μας, ώστε να βρισκόμαστε πάντα υπό τη σκέπη της Ορθοδόξου Εκκλησίας», διευκρίνισε.

Παίρνοντας αφορμή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Θεόκλητος παρακάλεσε «να δώσουμε ο καθένας από τη μεριά του έναν αγώνα περισσότερο ώστε να επέλθει η ειρήνη στον κόσμο», ευχόμενος συγχρόνως «να πάψει επιτέλους αυτή η απειλή που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας».

Να σημειωθεί ότι στην ακολουθία παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος και πλήθος κόσμου.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ