19.3 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας: Παραστάσεις σε ορεινά χωριά του Νομού

Οι πρόσφατες παραστάσεις στα ορεινά χωριά του Νομού Καρδίτσας, πάνω στα Άγραφα, έχουν ιδιαίτερη αξία, λόγω της επικινδυνότητας των διαδρομών πάνω στα βουνά, αλλά και λόγω της τεράστιας προσφοράς σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που ζουν απομονωμένοι και ξεχασμένοι. Κάθε καλοκαίρι αυτά τα χωριά «έχουν ζωή», γιατί δέχονται τα ξενιτεμένα τους παιδιά, που έρχονται με την οικογένειές τους για να γιορτάσουν με τους συγγενείς τους, κυρίως, τις άγιες μέρες του Δεκαπενταύγουστου.

- Advertisement -

Προσωπικά, εισπράττω πολλαπλάσια χαρά από τη χαρά που προσφέρω στους θεατές και κυρίως στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, όταν τους βλέπω να γελούν και να απολαμβάνουν ευχάριστες στιγμές, παρακολουθώντας τις κωμωδίες μου.

«Τέτοιες ωραίες παραστάσεις δεν ανεβαίνουν ούτε στην Αθήνα, θα φροντίσω να έλθετε να μας την παρουσιάσετε», μου είπε μεταξύ των άλλων επαινετικών λόγων, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Ηλιούπολης, μετά την παράσταση που δώσαμε στο Αηδονοχώρι Καρδίτσας (1 ώρα διαδρομή στα βουνά), με την κωμωδία μου «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;», έργο που παρουσιάσαμε ως τώρα σε 423 πόλεις, χωριά, σχολεία κλπ με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, γεγονός πρωτόγνωρο κι αξιοθαύμαστο για νεοελληνική κωμωδία από επαρχιακό θέατρο.

«Αυτό που κάνετε, είναι μεγαλειώδες, είναι μεγάλη προσφορά και σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εκπληκτική σας παράσταση και το άφθονο γέλιο που μας προσφέρατε απόψε», μου είπε ένας θεατής μετά την παράσταση, που δώσαμε στο Λεοντίτο (2 ώρες διαδρομή στα βουνά Άγραφα) Καρδίτσας, με την κωμωδία μου «Του χωριού το Κοινοβούλιο». Τα επαινετικά λόγια για την παράσταση από όλους τους θεατές, οι πίτες και τα γλυκά της Παναγιώτας Γρηγορίου, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, στο τραπέζι που ακολούθησε, μας έδωσαν χαρά.

Στα δύο ανωτέρω χωριά είχαμε 250-300 θεατές στο καθένα. Η είσοδος ελεύθερη.

Οι συντελεστές: Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, μουσική-τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος σε στίχους Δημήτρη Ρήτα, έπαιξαν: Σωτήρης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αποστόλης Ρήτας, Βάιος Ρήτας, Σοφία Πανταζή, Δημήτρης Ρήτας, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Υπεύθυνος για παραστάσεις: Δημήτρης Ρήτας, τηλ. 6976074465

Δημήτρης Ρήτας

Φιλόλογος-συγγραφέας-στιχουργός-Δ/ντής Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ