12.2 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Ντόναλτ Τραμπ θα παραδοθεί αύριο στις φυλακές της Τζόρτζια, αλλά…

Ο Ντόναλτ Τραμπ αύριο Πέμπτη σκοπεύει να κάνει τα εξής: να πάει φυλακή, να καταβάλει 200.000 και να φύγει.

- Advertisement -

Η εισαγγελέας της Τζόρτζια τού έχει απαγγείλει κατηγορίες για την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, αλλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποχωρήσει αμέσως από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον.

Όπως και οι άλλοι 18 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή, ο Τραμπ έχει διορία μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) να παρουσιαστεί στη φυλακή αυτή, στην Ατλάντα.

Ωστόσο δεν θα τεθεί υπό κράτηση βάσει συμφωνίας που έχει συνάψει, η οποία προβλέπει ότι θα καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Τραμπ θα ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται για όλους εναντίον των οποίων απαγγέλλονται κατηγορίες, λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην προέδρου. Βάσει των κανονισμών που ισχύουν σε όλες τις ΗΠΑ, οι αρχές παίρνουν ηλεκτρονικά τα δακτυλικά αποτυπώματα των κατηγορουμένων και τους τραβούν δύο φωτογραφίες, τις γνωστές “mugshots”.

Τις τρεις προηγούμενες φορές που απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Τραμπ -στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και την Ουάσινγκτον – δεν αναγκάστηκε να υποβληθεί στη διαδικασία των φωτογραφιών.

Όμως ο σερίφης της κομητείας Φούλτον, Πάτρικ Λαμπάτ, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ότι επιθυμεί να αντιμετωπίζει όλους τους κατηγορούμενους με τον ίδιο τρόπο. «Δεν έχει σημασία ποιος είστε, είμαστε έτοιμοι να σας τραβήξουμε φωτογραφία», είχε τονίσει.

(ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr)

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ