21.7 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Η Εορτή Καταθέσεως Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Άγιο Νεκτάριο Τρικάλων (ΒΙΝΤΕΟ – 40 ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την σημερινή -απογευματινή- Ακολουθία του Εσπερινού (8 μ.μ.), μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων με την ευκαιρία της εορτής της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

- Advertisement -

Παρά τω πλευρώ του ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Κανίνας (Προϊστάμενος του Ι.Ν.), οι δύο εφημέριοι πατέρες Κων/νος Κούκος (Πρωτοπρεσβύτερος) & Νικόλαος Δαλαγιώργος και ο -εκ Σερρών- πατήρ Χρυσόστομος Θεοδοσιάδης.

Το ιερό αναλόγιο εκόσμησαν με ουράνιες μελωδίες οι Πρόδρομος Κούκος (Πρωτοψάλτης του Ι.Ν.), Αλέξιος Θωμάς, Λευτέρης Κέλλας και Χαράλαμπος Αργυρόπουλος (Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής).

Ακολούθως, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ετέλεσε Θεία Λειτουργία.

Η ανακομιδή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, άλλοι λένε ότι έγινε από τον Βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από τον γιο του, Θεοδόσιο τον Β’. Η μεταφορά έγινε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη. Την τοποθέτησαν σε μία χρυσή θήκη, που ονομάσθηκε Αγία Σωρός.

Όταν πέρασαν 410 χρόνια, ο Βασιλιάς Λέων ο Σοφός άνοιξε την αγία αυτή Σωρό για την Βασίλισσα, σύζυγό του Ζωή, που την διακατείχε πνεύμα ακάθαρτο. Βρήκε, λοιπόν, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ν’ ακτινοβολεί υπερφυσικά. Είχε δε, μια χρυσή βούλα, που φανέρωνε και την ημέρα που μεταφέρθηκε στην Βασιλεύουσα.

Αφού την προσκύνησαν, ο Πατριάρχης άπλωσε την Τιμία Ζώνη επάνω στην Βασίλισσα. Αμέσως αυτή ελευθερώθηκε από το δαιμόνιο. Όλοι δόξασαν τον Σωτήρα Χριστό και ευχαρίστησαν την πανάχραντη Μητέρα Του, η οποία είναι για τους πιστούς φρουρός, φύλαξ, προστάτις, καταφυγή, βοηθός, σκέπη, σε κάθε καιρό και τόπο, ημέρα και νύκτα.

Το αυριανό Πρόγραμμα (Πέμπτη 31 Αυγούστου)

Ώρα 7.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το Ύψωμα της Παναγίας.

Δείτε τι αποτύπωσε νωρίτερα ο φακός του trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ